aretha
Περιβόητο μέλος
Έτσι είναι, κάθε γάτα έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Εμείς ευτυχώς αναπληρώνουμε σε γουργουρητά με τον μικρό μας, που μας βγήκε μεγάλος χαδιάρης!Τί να πώ με αυτό το ζουζουνι είναι αλλιώς...![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
μαγισσα
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drusilia
Διάσημο μέλος
Το χειρότερο βέβαια ειναι στις 6 το πρωί που θέλει να με σηκώσει και έρχεται στη μούρη μου να τον χαιδέψω γουργουρίζοντας μέχρι να με αναγκάσει να σηκωθώ.

Fotini
Διάσημο μέλος

mespairos
Πολύ δραστήριο μέλος
dimmik
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τι να πω...μάλλον στο χαρακτήρα του γατιού είναι...Είναι που θα πέσεις...Από την πρώτη μέρα που το πήρα έτσι γουργούριζε. Και όχι απλά γουργουρίζει αλλά ακούγεται και από μακριά το γουργούρισμαΔιαφωνώ μαζί σου γιατί η σιαμέζα γατούλα μου μάλλον μόνο όταν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο συμφέρον αρχίζει και γουργουρίζει. Και από μικρή έτσι ήταν.

By the way...τα γατιά σου είναι κουκλιά!!

ELENIP
Διάσημο μέλος
Οταν κρατάω την γατουλα μου αγκαλια και την χα'ι'δεύω δεν γουργουρίζει. Το κάνει μόνο όταν είναι αγκαλια με την κουβέρτα της και την ζυμώνει. Γιατί το κάνει αυτό; είναι φυσιολόγικό η θα πρέπει να ανυσηχώ ότι δεν νιώθει άνετα μαζί μου; Α! και δεν σας είπα ότι είναι 2 μηνών. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτό;
![]()
τι εννοειτε οταν λετε ζυμώνει? επειδη το διαβαζω πολυ συχνα! ετσι για να μου φυγει η απορια.ειμαι κι εγω περιεργη οπως τα γατουνια

aretha
Περιβόητο μέλος
Το "ζύμωμα" είναι η χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν τα γατάκια όταν πιέζουν την κοιλιά της μαμάς τους κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Πολλές γάτες διατηρούν αυτή την αντανακλαστική κίνηση και την κάνουν ακόμα και όταν μεγαλώσουν, γουργουρίζοντας, σε στιγμές χαλάρωσης.τι εννοειτε οταν λετε ζυμώνει?

Δες κι εδώ, ένα γατάκι που "ζυμώνει".
aristea1
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας... Επειδή είμαι νέα "μαμά" και έχω την κουκλίτσα που βλέπετε στην φωτό, θέλω να μου λύσετε κάποιες απορίες μου αν μπορείτε
. Γιατί όταν κοιμάται ακούγεται αυτός ο ήχος "γκριιιιι", γουγουρίζει
???Και κάτι άλλο, όταν πάει να φάει τρέμει....είναι καλό αυτό? Μήπως της αρέσει και αντιδρά έτσι?

Ευχαριστώ!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
avalanche1
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
avalanche και η δικια σου γατα επισης ειναι κουκλα!
απο χαρα και ευχαριστηση γουργουριζει οντως δεν ειναι κατι να ανησυχεις
τωρα για το τρεμουλο δεν το χω δει /ακουσει.... ρωτα τον γιατρο σου καλυτερα
avalanche1
Νεοφερμένο μέλος
ANNA KATΣΑΡΟΥ
Διάσημο μέλος
lucky_cat
Νεοφερμένο μέλος
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι!
Η Ήρα πριν φέρουμε τα μικρά στο σπίτι , γουργούριζε συνέχεια!
Τώρα πλεόν είναι πολύ λίγες οι φορές που γουργουρίζει.. Κυρίως όταν κοιμάται και την πιάνω στον ύπνο!
Γενικότερα έχω παρατηρήσει ότι με τα μικρά είναι σχεδόν συνέχεια σε εγρήγορση!
Τι μπορεί να φταίει και υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω να ξαναεπανέλθουμε??
Εντωμεταξυ πλεον υπάρχουν πολλες φορες πουδεν κανει το γνωστο χαιρετισμο με τη μυτουλα της...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
minion
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα.η γατουλα μου εδω και καιρο εχει σταματησει να γουργουριζει...μου φαινεται πολυ περιεργο γιατι ολες οι γατες το κανουν.ξερει καποιος να μου απαντησει.γιατι σταματησε?μικρο το εκανε συνεχεια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
παμαμπου
Εκκολαπτόμενο μέλος
γεια σου μινιον.. η αλήθεια είναι πως δεν έχω πιο επιστημονικές γνώσεις επί του θέματος αλλά είσαι σίγουρη?κ εμένα η παμαμπού μου γουργουρίζει μεν σπάνια αλλά γουργουρίζει..μήπως αλλάξατε συνήθειες?εμένα πχ..της αρέσει πολύ να πηγαίνω να τη χαιδευω όταν κοιμάται κάτι που δεν έκανα παλιά..μήπως δεν έχεις βρει ακόμα τη στιγμή της?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Minion σε καλοσωρίζω κι εγώ στην παρέα μας!

Είμαι περίπου"ομοιοπαθής" μπορώ να πω, γιατί και η δική μου, γλυκύτατη κατά τα άλλα, δεν γουργουρίζει. Για την ακρίβεια σχεδόν ποτέ δεν το κάνει, τουλάχιστον "φωναχτά", ούτε από μωρό που την είχα.
Επειδή όμως γράφεις οτι μικρή γουργούριζε και τώρα το έκοψε, κατ'αρχήν πιστεύω οτι οι γάτες μεγαλώνοντας αλλάζουν συνήθειες
και συμπεριφορά, έστω κι αν ο βασικός τους χαρακτήρας παραμένει ίδιος.
Αν το γουργουρητό το έκοψε ξαφνικά, πιθανόν η αιτία να προέρχεται από κάποιο σοκ που υπέστη, ή φόβο..
Αν πάλι σταδιακά το μείωσε μέχρι που έπαψε εντελώς, είναι επειδή απλά..άλλαξε. Το "γιατί ", δεν το γνωρίζω (ακόμη και επιστήμονες που ασχολούνται δεν είναι σίγουροι σχετικά με την αιτία και την προέλευση του γουργουρητού της γάτας).
Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν γουργουρίζει παντελώς. Κρίνοντας από τη δική μου, παρατήρησέ την την ώρα που τη χαϊδεύεις, άγγιξέ την απαλά κοντά στο λαιμό.. Το πιο πιθανό να νιώσεις οτι πάλλεται, και θα καταλάβεις οτι συνεχίζει να το κάνει, αλλά...αθόρυβα!

minion
Νεοφερμένο μέλος
ευχαριστω πολυ alcyone και παμαμπου για τις απαντησεις σας.
ειναι πολυ μπερδεμα το γατι.
ανησυχω μηπως εχει στρεσαριστει για καποιο λογο μετα τη στειρωση.αλλα εκτος απο το κομματι του γουργουρισματος σε ολα τα αλλα ειναι καλα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool
Οταν κρατάω την γατουλα μου αγκαλια και την χα'ι'δεύω δεν γουργουρίζει. Το κάνει μόνο όταν είναι αγκαλια με την κουβέρτα της και την ζυμώνει. Γιατί το κάνει αυτό; είναι φυσιολόγικό η θα πρέπει να ανυσηχώ ότι δεν νιώθει άνετα μαζί μου; Α! και δεν σας είπα ότι είναι 2 μηνών. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για αυτό;