Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έχουν αλλάξει τόσα Φέλιξ μου και εσύ δεν υπάρχεις κοντά μου για να τα δεις,για να με ηρεμήσεις,για να με κοιτάξεις με αυτά τα στρογγυλά χρυσαφένια μάτια σου.Βλέπω το καλάθι σου,ψάχνω να βρω μερικές τριχούλες από σένα και δεν έχω τίποτα.Έχω το λουράκι που φόραγες στο λαιμό σου αλλά δεν τολμώ να το βγάλω από το σακουλάκι.Βλέπω το άδειο καλάθι,τις γρατζουνίτσες που είχες κάνει πάνω στα κεριά μου και που σου φώναζα.
Φέλιξ μου,πες μου,πόνεσες πολύ αυτό το μοιραίο πρωινό;Μου κρατάς κακία;Εκανα ποτέ κάτι που μπορεί να σε ενόχλησε,να σε έκανε να αναρωτηθείς για το αν πραγματικά σε αγαπώ;Μια ζωή θα σ'αγαπώ.Εσένα,πιστέ μου σύντροφε.Δεν με πούλησες ποτέ,δεν με αδίκησες ποτέ,δεν με κατηγόρησες ποτέ.Εφυγες και έμεινα μόνη να παλεύω με τα κύματα.Έρχεσαι στον ύπνο μου και σε ευχαριστώ για αυτό.Σου χρωστώ ευγνωμοσύνη για πολλά.Που ήσουν πάντα εκεί,εσύ μόνο.
Σ'αγαπώ...ακόμα και έτσι μην με αφήνεις μόνη.Μια ζωή θα σ'αγαπώ.
Θα σου γράψω πάλι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lady
Δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
Lady
Δραστήριο μέλος
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Aυτά εδώ είναι ενδεικτικά, έχει παρα πολλά.
https://www.beyondindigo.com/articles/article.php/artID/200056
https://www.beyondindigo.com/channels/topic.php/topic/6
https://www.beyondindigo.com/articles/article.php/artID/220502
eleni
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Όλγα Γιαννακοπούλου:Tάνια μου, ξέρω πως δεν γράφεις σε εμας αλλά στον Φέλιξ. Δεν κρατηθηκα όμως, συγκινήθηκα πάρα-πάρα πολύ... Aυτά η απώλεια είναι σαν τρύπα στην καρδιά. Kι εγώ της μιλάω και κάθε βράδυ, ανοίγω την πόρτα που βλέπει στον τάφο και της λέω «καληνύχτα, κοριτσάκι μου». Aκόμα δεν το πιστεύω και ξέρω οτι έτσι ακριβώς νιώθεις κι εσυ. Eγώ φύλαξα μαλλιά της από το χτένισμα που της έκανα κι έκοψα και μια τουφίτσα πριν τη θάψουμε αλλά δεν τα έχω ανοίξει να τα φιλήσω μετά τις πρώτες μέρες... Xτες σκεφτόμουν τον Φέλιξ (πολλές φορές, όποτε βλέπω περιστέρια, περσικό γατάκι κ.ά.) αλλά χτές κάναμε στο περιοδικό ένα θέμα για το Έρικ Kλάπτον. Ξέρεις τι έχει πάθει κι αυτός; Xρόνια πριν, το επτάχρονο (νομίζω) αγοράκι του έπεσε από τον 57 ή τον 52 όροφο και σκοτώθηκε... Mου τον θύμησε έντονα. Ξέρεις κάτι; Πριν ήμουν πιο απόλυτη με τον θάνατο. Tώρα λέω, δεν πειράζει και να πεθάνω θα παω να τη βρώ...
Όλγα μου,σε ευχαριστώ που απάντησες για το γράμμα που έγραψα στον Φέλιξ.Έχεις άλλωστε βιώσει αυτή την απώλεια,ξέρεις πως είναι.Όπως και εσύ Ladycat.Εσείς με καταλαβαίνετε,μόνο εσείς.Δεν αντέχω άλλο κορίτσια,σφάζει σαν μαχαίρι αυτός ο πόνος.Και πιο πολύ με σφάζει που άνθρωποι δικοί μου που πίστευα ότι μπορούν να με καταλάβουν και αυτοί,τελικώς αποδυκνύεται ότι ήταν μόνο για την στιγμή.Απλά για να νιώσω καλύτερα για λίγο καιρό.Και ο καιρός για εκείνους πέρασε,τώρα εχω γίνει η ανώριμη και η υπερβολική.Δεν με καταλαβαίνουν.Δεν μπορώ να πνίγω άλλο τα δάκρυα μου και να κάνω την δυνατή,να ζω προσποιητά ότι είναι όλα καλά,ότι το έχω ξεπεράσει.Ο θάνατος του Φέλιξ άλλαξε όλη την θεωρία μέσα στο κεφάλι μου.Ήταν ο μόνος που βίωνε τα προβλήματα μου κάθε νύχτα που έκλεινα την πόρτα του σπιτιού μου.Και ναι,καταλάβαινε.Δεν ανέχομαι να μου λένε ότι ήταν απλώς μία γάτα ή ακόμα χειρότερα ένα ψωρόγατο και πως κάνω έτσι.Αυτό το ψωρόγατο έρχεται στον ύπνο μου Όλγα μου και με προειδοποιεί για άσχημες καταστάσεις.Όχι,δεν παραλογίζομαι!Κάθε φορά που τον βλέπω στον ύπνο μου κάτι θέλει να μου πει..και έχει πάντα δίκιο.
ladycat
Διάσημο μέλος
marikaity
Νεοφερμένο μέλος
τι να πω.. καλο κουραγιο στα ατομα που εζησαν την απωλεια και αυτες να ειναι και οι τελευταιες που θα βιωσουν στη ζωη τους...
να ειναι καλα ολες οι ψυχουλες εκει που βρισκονται..τους αγαπαμε πολυ..
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από marikaity::cry: στεναχωριεμαι πολυ με ολες αυτες τις απωλειες...
τι να πω.. καλο κουραγιο στα ατομα που εζησαν την απωλεια και αυτες να ειναι και οι τελευταιες που θα βιωσουν στη ζωη τους...
να ειναι καλα ολες οι ψυχουλες εκει που βρισκονται..τους αγαπαμε πολυ..
Σε ευχαριστούμε marikaity.Πραγματικά πονάει πολύ....ας είναι καλά εκεί που βρίσκονται και ας μας δίνουν σημάδια για να καταλαβαίνουμε ότι μας βλέπουν και πως ακόμα μας αγαπούν.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος

ladycat
Διάσημο μέλος
siam
Νεοφερμένο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από Όλγα Γιαννακοπούλου:Tάνια μου γλυκειά, μέσα στη δική μου απελπισία, έψαξα και βρήκα κάποια πράγματα στο internet σχετικά με τα δικά μας προβλήματα. Kι εσύ καλή μου ladycat το έχεις πρόσφατο τελικά απο οτι είδα. Mπείτε κι εσεις όσοι ακόμα πονάτε, στη διεύθυνση που σας γράφω και ίσως «δείτε» κάτι ενδιαφέρον. Θα βρείτε κι άλλες κατηγορίες εκεί μέσα. Tα διάβασα σχεδόν όλα, όπου έβλεπα οτι με αφορά, είτε για χαμό ζώου είτε παιδιού, γιατί για μας τι ήταν από τα δύο δεν ξέρω γιατί παιδιά δεν έχω.
Aυτά εδώ είναι ενδεικτικά, έχει παρα πολλά.
https://www.beyondindigo.com/articles/article.php/artID/200056
https://www.beyondindigo.com/channels/topic.php/topic/6
https://www.beyondindigo.com/articles/article.php/artID/220502
Αγαπητή Όλγα,
Μόλις χθες έγινα μέλος στο forum. Στις 3/5/06 έχασα τον άγγελο μου, μετά από 16 ½ χρόνια. Από 8 χρονών παιδί, ήταν ο πιο πιστός μου φίλος, η λατρεία μου. Μέσα στην απελπισία μου, έτυχε και ανακάλυψα αυτό το site, οι ιστοσελίδες που προτείνεις έκαναν τη χθεσινή μου μέρα, πιο όμορφη, γιατί διαπίστωσα ότι ό,τι νιώθω είναι απολύτως φυσιολογικό (είχα την εντύπωση ότι τρελαίνομαι) γιατί ένιωσα ότι κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα θα το ξεπεράσω ή έστω ο πόνος θα ξεφτίσει με το πέρασμα του χρόνου. Σ’ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, ειλικρινά. Να είσαι καλά! Στέλνω την αγάπη και την συμπαράσταση μου σε όλους εσάς, που βιώνεται κάτι παρόμοιο, ο ίδιος πόνος μας ενώνει… η αίσθηση ότι και άλλοι άνθρωποι αισθάνονται το ίδιο με σένα, μου δίνει παρηγοριά. Το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι καλή δύναμη και μην αφήσετε ποτέ η ανάμνηση αυτών των πλασμάτων να ξεθωριάσει από το πέρασμα του χρόνου.
Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα σου κάνει καλό...
Δεν ξέρω αν διάβασες την δική μου ιστορία με τίτλο: «Aντίο Mέλανι, γλυκειά μου αγάπη». Περιγράφω εκεί αυτά που έζησα. Tον πόνο μου. Aπίστευτος πόνος. Για την ηλικία της, την καλοσύνη της, τον τρόμο που θα έζησε, την ενοχή μου, για την τρύπα στην ψυχή και την καρδιά μου και για την αδικία του να είναι αυτή η υπέροχη γάτα που λάτρευα και με λάτρευε, νεκρή.
Λυπάμαι πολύ και για το δικό σου παιδάκι ή μάλλον αδεφάκι, αφού μεγαλώσατε μαζί.
To ξέρεις κι εσύ οτι ήταν από τα πιο τυχερά στον κόσμο. Και λόγω ηλικίας και λόγω της αγάπης που του είχες. Πολύ σωστά λες οτι θα απαλύνει ο πόνος. Το δικό μου πένθος πέσασε τον 1 μήνα και όλα είναι όλο και πιο αισιόδοξα. Τις πρώτες 20 μέρες ήμουν σίγουρη οτι δεν θα ξαναγινόμουν ποτέ καλά. Μέχρι που είπα: «δεν θα το αφήσω να με σκοτώσει... έχω να νοιαστώ το άλλο μου παιδάκι». Ένιωθα οτι πεθαίνω... Διάβασε και συ το ποίημα του Ελύτη που μου έστειλε τότε η Ελένη μας και αυτά που όλα τα παιδιά με τόση γλύκα μου έγραψαν. Βοήθησαν πολύ... Την Κυριακή θα κάνουμε τη δεύτερή μας συνάντηση. Θα θέλαμε όλοι πολύ να μπορέσεις να έρθεις. Δες το ανάλογο θέμα και απάντησε κι εσύ αν θες να μας δεις από κοντά. Κουράγιο.
ladycat
Διάσημο μέλος
εγω παλι θα σε συμβουλευα να υιοθετησεις ενα ορφανο γατακι απο αυτα που εχει η εφη κ ο πονος θα απαλυνει βλεποντας το νεο πλασματακι να μεγαλωνει κ να εξαρτιεται κ αυτο απο εσεναΑρχική Δημοσίευση από siam:Αγαπητή Όλγα,
Μόλις χθες έγινα μέλος στο forum. Στις 3/5/06 έχασα τον άγγελο μου, μετά από 16 ½ χρόνια. Από 8 χρονών παιδί, ήταν ο πιο πιστός μου φίλος, η λατρεία μου. Μέσα στην απελπισία μου, έτυχε και ανακάλυψα αυτό το site, οι ιστοσελίδες που προτείνεις έκαναν τη χθεσινή μου μέρα, πιο όμορφη, γιατί διαπίστωσα ότι ό,τι νιώθω είναι απολύτως φυσιολογικό (είχα την εντύπωση ότι τρελαίνομαι) γιατί ένιωσα ότι κάποια μέρα, αργά ή γρήγορα θα το ξεπεράσω ή έστω ο πόνος θα ξεφτίσει με το πέρασμα του χρόνου. Σ ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, ειλικρινά. Να είσαι καλά! Στέλνω την αγάπη και την συμπαράσταση μου σε όλους εσάς, που βιώνεται κάτι παρόμοιο, ο ίδιος πόνος μας ενώνει η αίσθηση ότι και άλλοι άνθρωποι αισθάνονται το ίδιο με σένα, μου δίνει παρηγοριά. Το μόνο που έχω να ευχηθώ είναι καλή δύναμη και μην αφήσετε ποτέ η ανάμνηση αυτών των πλασμάτων να ξεθωριάσει από το πέρασμα του χρόνου.
Τάνια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Φέλιξ μου,είχα υποσχεθεί από καιρό ότι θα σου έγραφα ξανά.Εδώ είμαι πάλι,να σου καταθέσω τη σκέψη μου και να διαβάσεις αυτές τις γραμμές.Δεν ξέρω αν ποτέ θα περάσει αυτός ο πόνος,εν ξέρω αν ποτέ θα μπορέσει να ελαφρύνει το μυαλό από την ενοχή.Αν δεν σε είχα βγάλει στο μπαλκόνι,που δεν πρόλαβα να σε ταϊσω,που δεν ήμουν κοντά σου ούτε τη στιγμή που έβγαινε η ψυχή σου.Μου λείπεις τρυφερό μου πλάσμα.Όλη μου η ζωή έχει αλλάξει από τότε,δεν είναι ίδια.Τίποτα δεν είναι ίδιο.Ξέρεις αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα άλλαζα πολλά.Εσένα όμως δεν θα σε άλλαζα.Πόσο πονάει η απουσία σου.Ξέρεις,είμαι ανώριμη και τρελή για τα μάτια των άλλων.Κλαίω για μία γάτα.Τώρα πια πνίγω τα δάκρυα,δεν τα αφήνω να κυλήσους και ο πόνος γίνεται ακόμη πιο σκληρός μέσα στην ψυχή μου.Δεν μπορώ να νιώσω ελεύθερη.Θυμάμαι εκείνες τις ημέρες του χειμώνα,μόλις πέρυσι,που γύρναγα αργά βράδυ από τη σχολή και με περίμενες πίσω από την πόρτα.Αυτή η παχουλή ουρίτσα.Δεν θα άλλαζα με τίποτα αυτές τις στιγμές.Ήταν όμορφη η ζωή μας.Και ήρθε ο χρόνος και σε μια στιγμή τα γύρισε όλα.Όλα Φέλιξ μου.Μακάρι να σε βρω ξανά.έλα πάλι.Έλα και δως μου ξανά το φως στην καρδιά.Λυπάμαι που δεν ήμουν εκεί.Ένας φίλος μου είπε ότι κάποια στιγμή,κάπου,θα με περιμένεις εσύ.Θα ακουστεί μακάβριο αλλά ναι,εσύ θέλω να είσαι ο πρώτος που θα με συναντήσει.Ούτε καν κάποιο άλλο συγγενικό πρόσωπο.Τα έχω χαμένα.Δεν ξέρω πια τι λέω.Αν με βλέπεις,αν με ακούς,κάνε κάτι για να με σώσεις.Συγνώμη,συγνώμη που δεν ήμουν εκεί.Συγνώμη που δεν έκανα κάτι να προλάβω.Σ'αγαπώ,να το θυμάσαι.Παντού και πάντα.
purina
Πολύ δραστήριο μέλος
siam
Νεοφερμένο μέλος
maxi2
Δραστήριο μέλος
Θέλω να πιστεύω ότι τα γατουλίνια μας είναι κάπου εκεί... και μας χαζεύουν....
Θέλω να πιστεύω ότι μας έχουν συνχωρέσει που δεν προλάβαμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για να μην φύγουν απο κοντά μας.....
Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει κάτι περισσότερο απο τον θάνατο και θα μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε....
Θέλω να πιστεύω ότι ο "Θεός" των ζώων θα είναι επιεικής μαζί μας την ώρα που θα ξανασυναντηθούμε...
Θέλω να τα πιστεύω για να μπορέσω να αντέξω τον χωρισμό....
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool