tsouchtri
Νεοφερμένο μέλος
Μαζί με το φίλο μου υιοθετήσαμε εδω και μια εβδομάδα έναν γατούλη τριών μηνών σχεδόν. Είναι μαθημένος στην άμμο του, να κοιμάται στο καλάθι του, να ξίνει τα νύχια του στο ονυχοδρόμιο, με λίγα λόγια σταθήκαμε πολύ τυχεροί. Έχουμε όμως ένα θεματάκι με τισ δαγκωματιές! Δαγκώνει ανεξαιρέτως χέρια, πόδια, μάγουλα, αγκώνες, τα πάντα προφανώς για παιχνίδι. Πήραμε διάφορα παιχνίδια για αντιπερισπασμό, αλλά δεν πιάνει πάντα το κόλπο. Έχει κανείς καμιά ιδέα, γιατι προς το παρόν είναι χαριτωμένα τα δαγκώματα αλλά αν μεγαλώσει ????
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Καλημέρα και να χαίρεστε το γατάκι σας.Απο όσο έχω δει..δεν υπάρχει γατάκι νεαρό που να μην δαγκώνει.Πρέπει κιόλας να τι κάνει.Σκέψου ότι αυτά..τώρα ανακαλύπτουν τον κόσμο..το σωματάκι τους και τις δυνατότητες τους.
Τώρα αν θα το συνεχίσει και μετά βασικά εξαρτάται απο την προσωπικότητα του γατιού και όχι μόνο.Σίγουρα πάντως θα το μειώσει.Η θηλυκιά μου για παράδειγμα δεν δαγκώνει ούτε κατά διάννοια,ενω ο αρσενικός μου το κάνει.Τα περισσότερα το σταματούν πάντως.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας , ακομη ενα προβλημα με τη λιλη μου ειναι οτι δεν μπορω να παιξω για πολυ .... το μικρουλι μου απο την αρχη οταν παιζαμε με δαγκωνε αλλα δεν το θεωρησα ανυσηχιτικο, ετσι παιζουν ποσο μαλλον οταν δεν εχουν κ παρεα να εκτονωθουν .Ομως πλεον με δαγκωνει τοσο πολυ που μου αφηνει σημαδεια και αρκετες φορες μου κανει κ πληγες ... οταν με δαγκωνει πολυ την λεω ΜΗ με δυνατη κ αποτομη φωνη κ σταματαω να παιζω, ομως εκεινη παλι τα ιδια πηδαει πανω μου κ με δαγκωνει ... Δεν ξερω αν φταιει που την μαλωνω ... γιατι ανεβενει στιν κουζινα, στο τραπεζι, στην τηλεοραση κτλ... στην αρχη δεν την μαλωνα καθολου, Αλλα μου ειπε η κτηνιατρος να την μαλωνω γιατι θα γινει δυσκολη γατα.Μου ειπε οταν θελω να την μαλωσω θα την πιανω απο το σβερκο και θα της φωναζω. Αυτο κανω και σκεφτομαι μηπως επειδη την μαλωνω εχει επιθετικη σταση .. Σας παρακαλω δωστε μου της συμβουλες σας γιατι δεν θελω να την αποφευγω στεναχωριεμαι .Ευχαριστω πολυ

jollie
Νεοφερμένο μέλος
μαρια μου εχω και εγω ακριβως το ιδιο προβλημα...ετσι οπως τα λες ακριβως,και εγω στην αρχη δεν εδωσα σημασια αλλα πλεο μου αφηνει και εμενα σημαδια τις τελευταιες μερες.ειναι και εμενα σιαμ 4 και κατι μηνων,ο γιατρος μου ειπε οτι βγαζει δοντια.εσενα ποσο ειναι?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ναι...όταν βγάζουν δοντάκια έτσι κάνουν

frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Αχ η λιλι δεν είναι σιαμ, ο black jack είναι στη φωτογραφία
Η Λιλιτσα μου είναι 3 μηνών περίπου.. Λες να βγάζει δοντάκια κι εμένα; 
Την Τρίτη που θα πάμε στην κτηνίατρο θα το κοιτάξουμε ...

jollie
Νεοφερμένο μέλος
και τα δυο υπεροχα κουκλακια ειναι παντως
σιγουρα βγαζει δοντακια και πρεπει να κανουμε υπομονη και εγω και εσυ και ολοι οι γατογονιοι που εχουν μικρα γατουλινια
frankie_thess
Νεοφερμένο μέλος
Ε ναι δεν γινετε αλλιως ... υπομονη
Προσπαθω να της αποσπασω την προσοχη με αλλα παιχνιδια και της φτιαχνω και ενα γατοδεντρο τωρα και ελπιζω να βγουν συντομα τα δοντακια 
cilvana
Νεοφερμένο μέλος
ειμαι νεα στο my cat και δεν υξερα πως να κανω καποια ερωτηση..

θα ηθελα να μαθω κατι γενικα με το γατο που εχω καθε πρωι το πιανουν τρελες δαγκωνει και τρεχει και το βραδυ ηρεμει αυτο ενοχλει λιγο γιατι εχω μικρα εδερφακια και τα εχει γεμισει με γρατζουνιες... πως μπορω να ηρεμισω το γατακι μου? ειναι αρσενικος..!

socially excluded
Δραστήριο μέλος
Είναι φυσιολογικό πάντως να δαγκώνει και να γρατζουνάει, αφού είναι μικρό (υποθέτω). Θέλει να παίξει με τα αδελφάκια του, αλλά παρασύρεται κατά κάποιον τρόπο από το παιχνίδι και τα γρατζουνάει. Αυτό που μάλλον φταίει είναι προφανώς το ότι έχεις κλειστή την γάτα στο σπίτι. (αν την έχεις κλειστή στο σπίτι) Μπορείς να την αφήσεις ελεύθερη έξω, για να εκτονωθεί. Να ανεβεί σε κάποιο δέντρο, να ακονίσει τα νύχια της, να τρέξει. Τώρα αν δεν μπορείς να την αφήσεις ελεύθερη έξω μπορείς να της πάρεις ένα ονυχοδρόμιο για να ακονίζει εκεί τα νύχια της ή ένα παιχνίδι για να παίζει, π.χ. μπαλάκι για να μειωθεί το γρατζούνισμα και να "ηρεμήσει" κάπως.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Λυπαμαι..αλλα θα διαφωνησω καθετα.Αν την αφησει εκτος σπιτιου..οι κινδυνοι ειναι τεραστιοι.Αυτοκινητα,φολλες,αρρωστιες..και φυσικα να χαθει..ή να μην ξαναγυρισει.Το μονομ που δεν θα συμβουλευα ΠΟΤΕ..ειναι αυτο...
Ειναι απολυτα φυσιολογικο να γρατζουναει και να δαγκωνει,ειδικα αν ειναι μικρο.Παιζει,και με το παιχνιδι μαθαινει τις δυνατοτητες-ικανοτητες του.Με τον καιρο θα ηρεμισει.
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

socially excluded
Δραστήριο μέλος
socially excluded
Δραστήριο μέλος
Λυπαμαι..αλλα θα διαφωνησω καθετα.Αν την αφησει εκτος σπιτιου..οι κινδυνοι ειναι τεραστιοι.Αυτοκινητα,φολλες,αρρωστιες..και φυσικα να χαθει..ή να μην ξαναγυρισει.Το μονομ που δεν θα συμβουλευα ΠΟΤΕ..ειναι αυτο...
Δεδομένου ότι έχει κήπο. Εσείς όμως δεν βγάζετε καθόλου έξω τα γατιά σας ; Όλη μέρα στο σπίτι τα έχετε κλεισμένα ;;;

marina289
Περιβόητο μέλος

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείς να ανατρέξεις στο ποιά είναι η θλιβερή μοίρα των αδέσποτων κατά κανόνα... ή ακόμα και όσων γατιών γίνονται προς στιγμήν ή για λίγες ώρες αδέσποτα...(δηλαδή μένουν σε ένα σπίτι , αλλά αφήνονται και ελεύθερα να βολτάρουν έξω...) Ίσως γ'αυτά να είναι ακόμα χειρότερα, με την έννοια ότι είναι και ακόμη πιο άπειρα και πιο απροετοίμαστα στο να προστατευτούν...
Οπότε οι περισσότεροι , ναι, τα έχουμε αποκλειστικά μέσα... Και πολλές φορές θα το δεις αυτό και σε αγγελίες που χαρίζονται γατάκια να τίθεται ως όρος... Δεν είναι τυχαίο...
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν εσύ την έχεις, ελπίζω να έχεις φροντίσει να είναι πολύ καλά περιφραγμένος και προφυλαγμένος.
Όσο για εμένα προσωπικά, ναι, έχω τον γάτο πάντα μέσα, γιατί απλούστατα δεν ρισκάρω να βρεθεί στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου ή στο έλεος κάποιου αναίσθητου που στον ελεύθερο χρόνο του πειραματίζεται με φόλες (και τέτοιοι να ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετοί), φροντίζω δε να του παρέχω αρκετά ερεθίσματα και τρόπους ψυχαγωγίας εντός, και φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τον έχω στειρώσει.
Αν αυτά εσένα δεν σε απασχολούν,επιλογή σου, δικαίωμά σου και από εμένα καλή τύχη.
socially excluded
Δραστήριο μέλος
Δεν έχουμε όλοι την πολυτέλεια του κήπου φίλη μου.
Αν εσύ την έχεις, ελπίζω να έχεις φροντίσει να είναι πολύ καλά περιφραγμένος και προφυλαγμένος.
Όσο για εμένα προσωπικά, ναι, έχω τον γάτο πάντα μέσα, γιατί απλούστατα δεν ρισκάρω να βρεθεί στις ρόδες κάποιου αυτοκινήτου ή στο έλεος κάποιου αναίσθητου που στον ελεύθερο χρόνο του πειραματίζεται με φόλες (και τέτοιοι να ξέρεις ότι υπάρχουν αρκετοί), φροντίζω δε να του παρέχω αρκετά ερεθίσματα και τρόπους ψυχαγωγίας εντός, και φυσικά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι τον έχω στειρώσει.
Αν αυτά εσένα δεν σε απασχολούν,επιλογή σου, δικαίωμά σου και από εμένα καλή τύχη.
Εγώ τον αφήνω ελεύθερο στο κήπο !
Ανεβοκατεβαίνει στα δέντρα, ακονίζει τα νύχια του και εκτονώνεται. Είναι κρίμα να έχετε τα γατιά σας κλεισμένα μέσα στο σπίτι. Για ποιο λόγο παίρνετε γατιά αν είναι να τα κλείνετε μέσα στο σπίτι, όλη τους τι ζωή ; Δεν είναι σωστό να απομακρύνετε μια γάτα από την φύση της και να την κλείνετε μέσα σε ένα χώρο. Η γάτα έχει ανάγκη να κυνηγήσει... να εκτονωθεί.... δεν μπορεί να είναι περιφραγμένη από 4 τοίχους !!!

evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
δεν το εχω δοκιμασει αλλα δεν νομιζω να μπορεις να επιβληθεις στις γατες ουτε νομιζω να ειναι αυτος ο σκοπος αλλα να μαθει οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο..με την μεθοδο του "αυτιου" παντως τωρα η δικια μου σταματαει, μολις δει σε κυκλο τα δαχτυλα μου καταλαβαινει οτι δεν πρεπει και σταματαει.Εγώ έχω διαβάσει κάπου, πως μπορείς να το σφερκώνεις και να να το κρατάς με αυτόν τον τρόπο για 2-3 δευτερόλεπτα κάτω, για επιβολή κυριαρχίας...
marina289
Περιβόητο μέλος
Αντισταθμιστικά, όσοι έχουμε τη δυνατότητα τους παρέχουμε κίνητρα και ερεθίσματα εκτόνωσης,-γατόδεντρα, γατοπαίχνιδα,περιφραγμένα μπαλκόνια, κάποιοι έχουμε πάρει και δεύτερο γατάκι για να έχουν συντροφιά κτλ...
Ο καθένας κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο για να τους παρέχει μια ασφαλή και ποιοτική ζωή... Η ελευθερία είναι γλυκιά, όταν είναι και ασφαλής....
Με την ίδια λογική, και η στείρωση είναι παρέμβαση στη φύση του ζώου, αλλά πλειοψηφικά , οι περισσότεροι φιλόζωοι την επιλέγουν...Νομίζεις ότι το κάνουν για να το βλάψουν;; ή να του στερήσουν κάτι;;; ή γιατί κρίνουν ότι είναι μια πράξη μάλλον ευεργετική γι'αυτό;;;

danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έκρινα ότι μια ζωή στο διαμέρισμα μεν, γεμάτη δε ασφάλεια και αγάπη, ήταν πολύ καλύτερη από την όποια εναλλακτική.
Εσύ θα έκανες διαφορετικά; Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις τα ζώα σου στειρωμένα, δεν θα πω κάτι άλλο.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool