socially excluded
Δραστήριο μέλος
δεν το εχω δοκιμασει αλλα δεν νομιζω να μπορεις να επιβληθεις στις γατες ουτε νομιζω να ειναι αυτος ο σκοπος αλλα να μαθει οτι αυτο που κανει δεν ειναι σωστο..με την μεθοδο του "αυτιου" παντως τωρα η δικια μου σταματαει, μολις δει σε κυκλο τα δαχτυλα μου καταλαβαινει οτι δεν πρεπει και σταματαει.
Να εδώ το διάβασα: https://www.mypetz.gr/threads/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B4%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8E%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%8D%CE%B3%CE%B5%CF%84%CE%B5.220865/
Ουσιαστικά αυτό λέει:
«Τιμωρήστε» την όπως η μαμά της – Σύμφωνα με πηγές αυτός είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Μιμείται τον τρόπο που τιμωρεί η μητέρα το γατάκι όταν γίνεται άτακτο. Πιάστε το από το σβέρκο και σπρώξτε το προς το πάτωμα (με μέτρο! Δεν πρέπει να έχετε σκοπό να το πονέσετε!) λέγοντας «όχι» με σταθερή αυστηρή φωνή. Κρατήστε το σε αυτή τη θέση για 3-4 δευτερόλεπτα και μετά αφήστε το. Πιθανότατα θα φύγει παραδίπλα σωφρονισμένο για να καθαριστεί και να ανακτήσει την αξιοπρέπεια του. Αλλά θα θυμάται το «μάθημα» αυτό για αρκετό καιρό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
socially excluded
Δραστήριο μέλος
Προσωπικά τον δικό μου τον βρήκα εγκατελειμμένο δίπλα σε ένα κάδο σκουπιδιών, μωρό ακόμα, ούτε καν απογαλακτισμένο.
Έκρινα ότι μια ζωή στο διαμέρισμα μεν, γεμάτη δε ασφάλεια και αγάπη, ήταν πολύ καλύτερη από την όποια εναλλακτική.
Εσύ θα έκανες διαφορετικά; Ελπίζω τουλάχιστον να έχεις τα ζώα σου στειρωμένα, δεν θα πω κάτι άλλο.
Τώρα το θέτεις αλλιώς.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
socially excluded
Δραστήριο μέλος
Αν ζούσαμε σε μια κοινωνία χωρίς αυτοκίνητα και χωρίς φόλες, αγγελικά πλασμένη,να είσαι σίγουρη ότι θα τα αφήναμε να απολαύσουν την πλήρη ελευθερία...
Αντισταθμιστικά, όσοι έχουμε τη δυνατότητα τους παρέχουμε κίνητρα και ερεθίσματα εκτόνωσης,-γατόδεντρα, γατοπαίχνιδα,περιφραγμένα μπαλκόνια, κάποιοι έχουμε πάρει και δεύτερο γατάκι για να έχουν συντροφιά κτλ...
Ο καθένας κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο για να τους παρέχει μια ασφαλή και ποιοτική ζωή... Η ελευθερία είναι γλυκιά, όταν είναι και ασφαλής....
Με την ίδια λογική, και η στείρωση είναι παρέμβαση στη φύση του ζώου, αλλά πλειοψηφικά , οι περισσότεροι φιλόζωοι την επιλέγουν...Νομίζεις ότι το κάνουν για να το βλάψουν;; ή να του στερήσουν κάτι;;; ή γιατί κρίνουν ότι είναι μην στείια πράξη μάλλον ευεργετική γι'αυτό;;;![]()
Δεν ξέρω για την στείρωση..., αλλά προσωπικά θεωρώ απάνθρωπο να το έχεις κλεισμένο σε σπίτι. Και ναι εγώ δεν τον έχω κάνει στείρωση τον δικό μου γάτο.
marina289
Περιβόητο μέλος
Δεν μ'αρέσει να κάνω κήρυγμα και δεν θα το κάνω...Δεν ξέρω για την στείρωση..., αλλά προσωπικά θεωρώ απάνθρωπο να το έχεις κλεισμένο σε σπίτι. Και ναι εγώ δεν τον έχω κάνει στείρωση τον δικό μου γάτο.
Άλλωστε, και εγώ,- και πολλοί από μας- πριν ψαχτώ και ενημερωθώ σχετικά έλεγα ότι ήθελα τα μικρά μου να κάνουν μια-δυο γέννες (πίστευα ότι θα τους έκανε καλό αυτό),και μετά ίσως στείρωση- είχα επιφυλάξεις για την στείρωση σαν πράξη...
Στην πορεία αναθεώρησα 1000%... To γιατί δεν θα στο πω εγώ, απλά θα σε προτρέψω να ενημερωθείς για τη στείρωση, και για την ελεύθερη ζωή μιας γάτας στο δρόμο...
Αξιολόγησε τα θετικά και τα αρνητικά,ζύγισέ τα,
και αν έχεις τη διάθεση και την υπευθυνότητα, ανέλαβε να προστατεύσεις ένα ζωάκι , αφού δεν είναι σε θέση να κάνει εκείνο τέτοιου είδους επιλογές για τον εαυτό του...
danai_ns
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ θα θεσω απλά ένα αναμφισβήτητο γεγονός, πέρα και ανεξάρτητα από τις απόψεις ή τις αντιλήψεις τις δικές μου ή του οποιουδήποτε:
Έχοντας κανείς έναν αστείρωτο γάτο να περιφέρεται υπό την ευθύνη του, επιτρέποντάς του πρόσβαση και εκτός του σπιτιού ή του κήπου, είναι φυσικό και επόμενο ότι καθίσταται υπεύθυνος για τη γέννηση ανυπολόγιστου αριθμού αδέσποτων γατιών, από τα οποία πολλά θα καταλήξουν χτυπημένα από αυτοκίνητα ή ακόμα και στα σκουπίδια (όπως ο δικος μου).
Ακούγεται σκληρό και ίσως ορισμένοι δυσανασχετήσουν, αλλά δυστυχώς δεν είναι η υποκειμενική μου άποψη η οποία στο κάτω κάτω λίγο ενδιαφέρει, είναι η πραγματικότητα, σύμφωνα με τη φυσική πορεία των πραγμάτων.
socially excluded
Δραστήριο μέλος
δελφινακι
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επειδη δεν εχω μεγαλη εμπειρια θελω οπωσδηποτε τη συμβουλη σας!
εχω ενα γατακι που ειναι 4 μηνων... οταν ερχεται η ωρα να παιξουμε παιζουμε μεν με τα παιχνιδια του αλλα πιο κοντα ερχομαστε οταν παιζουμε οι δυο μας! πανω στο παιχνιδι με γρατζουναει και με δαγκωνει! εμενα δεν με πειραζει γιατι δεν με ποναει και μου αρεσει να παιζουμε! αλλα ο εκτορουλης μου θεωρει δεδομενο οτι θα παιζει ετσι και με τους υπολοιπους! και τους γονεις μου δεν τους ενοχλει αλλα εχω μικρο αδερφο (4 χρονων)! δεν εκανα καλα που τον εμαθα ετσι??? πως μπορω να του μαθω να παιζει ετσι μονο μαζι μου??? καμια ιδεα????
eirinaki84
Δραστήριο μέλος
το γατάκι μου όπως κάποιοι θα γνωρίζεται ήδη................
είναι τυφλό και από τα 2 του ματάκια και μένει μαζί μας από 3 εβδομάδων.....που σημαίνει ότι δεν μπόρεσε να κοινωνικοποιηθεί σωστά 
έτσι ενώ είναι λατρευτό γατάκι έχει ένα πρόβλημα ----> Δαγκώνει συνέχεια και τρελα!!!!!

και αμα την μαλώσεις περιμένει λίγο , και καλά ότι σταμάτησε , και μετά στην χώνει πάλι......έχω δοκιμάσει να την μαλώσω με διάφορους τρόπους, φωνή, νερό, τιμωρία αλλα τπτ!!!!!! όταν λέμε τπτ εννοούμε τπτ!!!!!

μπορείτε να μου προτείνεται να εφαρμόσω κάτι πάνω της μπας και ηρεμήσει??? μια μέθοδο εννοώ

κάποιος που να έχει ήδη πείρα???

Myst
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
χρειάζομαι σε κάτι τη γνώμη σας σαν νέα γατομάνα.... Βρήκα ένα γατάκι 20 ημερών και εδώ και 2 μήνες ζούμε μαζί!!! Όλα βαίνουν καλών εκτός από τα γεγονός ότι με γρατζουνάει και τα δαγκώνει. Το ξέρω ότι είναι φυσιολογικό να το κάνει αλλά δεν ξέρω αν παίζει ή αν κάτι δεν του αρέσει και με δαγκώνει. Κάποιες φορές δεν μπορώ να την χαϊδέψω από το δάγκωμα... Μου έχει κάνει τα χέρια μέσα στα σημάδια (που τα βλέπει σαν παιχνίδι μάλλον και ορμάει) και μερικές φορές ομολογώ έχω χάσει την ψυχραιμία μου και της έδωσα κάνα δύο στον ποπό
. Μετά φυσικά έχω τρελές τύψεις.....Τι μπορώ να κάνω ώστε να της το κόψω; Μήπως θα το σταματήσει μόνο του και απλά πρέπει να κάνω υπομονή;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Σκεψου οτι αυτο κανονικα θα επρεπε να ειναι με τη μανουλα του και τα αδελφακια του..κια να τα κανουν συνεχεια αυτα.Μεσα απο το παιχνιδι μαθαινουν.Και μαθαινουν ακριβως ετσι.Αν προσεξεις..με τα αδελφακια τους ακριβως αυτο κανουν.Γραπωνονται και δαγκωνονται.Μην την χτυπας..ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..οχι μονο δεν εχει κανενα νοημα αυτο,αλλα κανει και πολυ κακο στη σχεση σας.Εμενα οταν με δαγκωνει απλα..δενν τραβαω αποτομα το χερι μου,αλλα κανω εναν ξαφνικο θορυβο..ή το τραβαω σιγα σιγα.
Οσο για τις γρατζουνιες ..οκ,μεσα στο προγραμα ειναι και αυτες.Πρεπει να καταννοησουμε οτι ειναι ζωντανα πλασματα με προσωπικοτητα..και εχουν και αυτα τα θελω τους.
Ειναι παρα πολυ μικρο..και νευρικο..οπως ολα τα μωρα.Σιγα σιγα μεγαλωνοντας θα ηρεμισει.

Myst
Νεοφερμένο μέλος
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Τελευταία είναι σαν το αγρίμι στο κλουβί....κάνει παρκουρ στο σπίτι και δεν μπορώ να την χαϊδέψω πλέον (ενώ παλιότερα ήταν πολύ χαδιάρα....) γιατί αμέσως αρχίζει τα δαγκώματα....και όχι εκείνα τα διακριτικά που έκανε......ΔΑΓΚΩΜΑΤΑ.....κανονικά. Προσπαθώ να παίξω αλλά το μόνο που βλέπει κάθε φορά είναι τα χέρια μου.Οπότε και εγώ τα παρατάω και δεν παίζω μαζί της. Απλά της πετάω τα παιχνίδια της και παίζει μόνη της...Επίσης παλιότερα όταν καθόμουνα στον καναπέ, κατευθείαν ερχότανε και καθόταν στη αγκαλιά μου. Τώρα απλά κάθετε στα μαξιλάρια και με κοιτάει (σαν να μου πει.....χαχαχαχαχα δεν σε αγαπάω....).
Πέρα από το χαβαλέ πραγματικά το νιώθω και στεναχωριέμαι πολύ!!!!

Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
τότε τον απομακρύνω να παίξει με κάτι άλλο κ τον φωνάζω όταν ηρεμήσει, ή απλώς παίζουμε κάτι άλλο π.χ κρυφτό για να εκτονωθεί
το μόνο σίγουρο είναι ότι η γάτα σου σε λατρεύει οπότε μην ανησυχείς
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Επισης δοκιμαστε και catnip (ή βαλεριανα) ή το feliway, σε καποιους εχει βοηθησει.
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Sailor Moon
Νεοφερμένο μέλος
(να προσθέσω ότι η βαλεριάνα είναι βότανο, όπως το τσάι, το χαμομήλι κτλ)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
)Το feliway τελευταια στην Ελλαδα πρεπει να υπαρχει καποιο προβλημα εισαγωγης, ή θα ρωτησεις σε petshop ή μπορεις να δεις στο γερμανικο amazon που υπαρχει και στελνουν Ελλαδα. Σε καποιους εχει βοηθησει πολυ, εχει ηρεμιστικη δραση, ειναι φερορμονες.
Κατα τα αλλα πολυ παιχνιδι, εμενα μικρη τρελαινοταν για σπαγγο ή κορδονια το Μουρο και οταν σου ορμαει και πονας να κανεις αου αου για να καταλαβαινει οτι βαζει πολυ δυναμη. Εγω παντως τους εχω μονιμα καποια μπαλακια στο πατωμα, καμια φορα τους φτιαχνω και απο αλουμινοχαρτο, εκσταση!!! Κι επισης τους εχω κρεμασμενα παιχνιδια στα χερουλια απο τις πορτες οπως αυτο
Μπορεις να φτιαξεις και μονη σου παντως με σπαγγο και να περασεις καμια φουντιτσα ή καποιο φτερο ή ακομα και καποιο κουδουνακι. Οποτε αυτοαπασχολουνται κιολας.
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Και εμείς έχουμε μπαλάκια από διάφορα υλικά στο πάτωμα και κάτι λούτρινα ποντίκια από σουηδικό κατάστημα με έπιπλα.....(καταλαβαίνετε ελπίζω) τα οποία ΛΑΤΡΕΎΕΙ. Η αυτοαπασχόληση γενικά είναι καλή όταν είσαι και εσύ στο σπίτι; Διάβασα ότι πρέπει να παίζεις πολύ με τα γατάκια γιατί έτσι σε αναγνωρίζουν σαν οικογένεια....
nikolll
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν το ειχα σκεφτει ποτε ετσι, μπορεις τοτε να της αφηνεις περισσοτερα παιχνιδια εξω οταν λειπεις ή κοιμασαι.Η αυτοαπασχόληση γενικά είναι καλή όταν είσαι και εσύ στο σπίτι; Διάβασα ότι πρέπει να παίζεις πολύ με τα γατάκια γιατί έτσι σε αναγνωρίζουν σαν οικογένεια....
Ειδες ομως το γουργουρι σου? Σε αγαπαει!
Myst
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool