Δίαιτα ή διατροφική συνήθεια;

giota

Πολύ δραστήριο μέλος

Η giota αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1.237 μηνύματα.
Αν ειστε οπαδοι του Μαμαλακη τοτε τα πραγματα ειναι δυσκολα αλλα και παλι ολα τα κανει ο ανθρωπος αμα θελει. Εδω λοιπον θα γραψω τις διατροφικες συνηθειες που ακολουθησα και με βοηθησαν να χασω καποια κιλα και να συνεχιζω. Γενικες οδηγιες.1.Οπου υπαρχει ψωμι ειναι μαυρο.2.οπου υπαρχει τυρι κιτρινο η ασπρο ειναι χαμηλων λιπαρων.3. οπου υπαρχει γαλα η γιαουρτι ειναι χαμηλων λιπαρων.Δεν υπαρχει απαγορευεται αλλα υπαρχει αναλογια στο τι φαγαμε με το τι θα πρεπε να φαμε 1Γλυκο επιτρεπεται δυο φορες την εβδομαδα αν δεν αντεχουμε. 2.Το βραδινο δεν εχει σημασια τι ωρα το τρωμε αλλα τι τρωμε οποτε δεν μας χαλαει η ωρα.3.Ποτο κατα προτιμηση ασπρο κρασι, η μεχρι 2 ποτηρια ουισκι η οτι αλλο ποτο θελουμε εκτος απο τα γλυκα λικερ.Καλο ειναι να μην πινονται καθημερινα 4. Αναψυκτικα εαν δεν αντεχουμε η ειμαστε εθισμενοι σε λαιτ μορφη.Οιχυμοι δεν πρεπει να πινονται συνεχεια αλλα με μετρο και δεν αντικαθιστουνε το φαγητο.Τωρα πως ξεκιναμε αναλογα με τα κιλα που θελουμε να χασουμε Για 20 κιλα και πανω δεν μειωνουμε δραστικα τις θερμιδες αλλα μειωνουμε σταδιακα την ποσοτητα. Π.Χ. αν τρωγαμε 3 φετες ψωμι το μεσημερι σταδιακα μειωνουμε σε 2 και 1 αργοτερα , το ιδιο ισχυει και με το φαγητο μειωνουμε σταδιακα την ποσοτητα. Για 10 κιλα και κατω ισχυει το ιδιο, αποφυγη επεξεργασμενων προιοντων ,ασπρου ψωμιου. Τωρα αν θελουμε να χασουμε απο 5 κιλα και κατω φροντιζουμε η μεριδα να ειναι γυρω στα 250gr. Αυτες ειναι οι γενικες οδηγιες για την αρχη αυτης της διατροφης. δεν ξεχναμε οτι αν παρασπονδισουμε δεν μας παιρνει κανενας το κεφαλι, ουτε χανεται οτι καναμε μεχρι τωρα. ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ. ΠΡΩΙΝΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Οι επιλογες που εχουμε στο πρωινο πρεπει να εναλασονται καθημερινα και αυτο για να μην συνηθιση ο οργανισμος μας ΕΠΙΛΟΓΗ 1Η Α. 1 μπωλ κορν φλεικς , 1 ποτηρι γαλα Β. 1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι , μαυρο ψωμι και 1 κουταλια μελι. Γ.Μαυρο ψωμι ,1 βραστο αυγο. Δ.μαυρο ψωμι ,1 φετα ζαμπον γαλοπουλας χαμηλων λιπαρων. ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Α. στηθος κοτοπουλου ψητο η βραστο, 1 μεγαλο μπωλ σαλατα οτι θελουμε, ψωμι , 1 φετα τυρι χαμηλων λιπαρων Β. Ψαρι ψητο η βραστο οτι ψαρι θελουμε, 1μπωλ μεγαλο λαχανικα, ψωμι. Γ. Μοσαχαρι η μπιφτεκι φτιαγμενο με ενα ασπραδι αυγου και μπαχαρικα, 1 φετα ψωμι, 1 μεγαλο μπωλ σαλατα λαχανικων. Δ. Σπαγγετι με 1 κουτ. λαδι ,και με σαλτσα φτιαγμενη απο φρεσκια ντοματα κρεμυδι κ.λ. μανιταρια ,χωρις λαδι ,τυρι κιτρινο η ασπρο χαμηλων λιπαρων. Ε.οσπρια οτι θελουμε, με λιγο λαδι, φρεσκια ντοματα, τυρι , ψωμι. ΣΤ.Τονος σε νερο, 1 κουταλια μαγιονεζα χαμηλων λιπαρων, σαλατα 1 μεγαλο μπωλ,ψωμι. Ζ.Γεμιστα με ρυζι, (Το λαδι αναλογει 1 κουταλια ανα 2 γεμιστα)τυρι , ψωμι. Αυτα αναλογουν στο πρωτο δεκαπενθημερο και παντα αναλογα με τα κιλα που θελουμε να χασουμε ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Α. ομελετα φτιαγμενη με 1 ολοκληρο αυγο και 2 ασπραδια.αν θελουμε βαζουμε μεσα μανιταρια η φιλετο γαλοπουλας,Τυρι κιτρινο,ψωμι. Β.Κρητικο παξιμαδι ,1 τριμενη ντοματα, τυρι ,κρεμυδι μπαχαρικα. Γ. Σαντουιτσ με μαυρο ψωμιντοματα, μαρουλι τυρι, η ζαμπον γαλοπουλας.Δ.Σουπα λαχανικων,κιτρινο τυρι, ψωμι.Ε. 1 φετα μαυρο ψωμι, 1 βραστο αυγο κιτρινο τυρι .Επιλογες για εξοδο σε μαγαζι. Στηθος κοτοπουλου , η ψαρονεφρι, ψαρι , σαλατα κρασι ,ψωμι.Ενδιαμεσα σναμεσα στα γευματα,επιλογες. Αγγουρι αφθονο,γιαουρτι,2 φρυγανιες με τυρι η ζαμπον γαλοπουλας, 1 φρουτο, η ενα κουλουρι Θεσσλονικης . Αυτα για 15 μερες μετα εχει και συνεχεια για αλλες 15 μερες Ολα αυτα ειναι συμβουλες του γιατρου διατροφολογου Γ. Μουλινου εγω απλα τις ακολουθησα και οχι παντα κατα γραμμα αλλα δεν δυσκολευτηκα ,ειδικα το καλοκαιρι το παγωτο μου το τρωγα καθημερινα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είμαι οπαδός του καλού φαγητού γενικώς, όχι μόνο του αγαπητού κ. Μαμαλάκη. :)
Αν δεις τους περισσότερους σύγχρονους σπουδαίους σεφ, θα διαπιστώσεις ότι δεν είναι χοντροί! Τουναντίον!
Έτσι κι εγώ. Μια ζωή αδύνατη ή κανονική, τρώω αυτά που μ'αρέσουν, αλλά το καλό είναι ότι δε μ'αρέσουν πολλά παχυντικά.
Επίσης, πιο πολύ μετράει η ποσότητα!
Ποτέ δεν καταναλώνω προϊόντα light (υπάρχει απάτη, δεν είναι όλα χαμηλοθερμιδικά, χρησιμοποιούν υποκατάστατα κ.λ.π. που είναι αμφίβολα...). Κάποτε πήρα μαγιονέζα light και έτρωγα τη διπλάσια ποσότητα από την κανονική. Μια τρύπα στο νερό δηλαδή!
Άρα, καταναλώνω μικρές ή κανονικές ποσότητες.
Δε μ'αρέσουν οι πέτσες και τα λίπη (τρώω λίγο κρέας και αυτό πρέπει να είναι καθαρισμένο στην εντέλεια, μη δω λίπος...)
Μαγειρεύω μόνη μου, και ελαχιστοποιώ τα κακής ποιότητας, άφθονα και κορεσμένα λιπαρά που έχουν τα ετοιματζίδικα.
Το πιο καλό: τρώω πρωινό και ένα κανονικό γεύμα την ημέρα, συνήθως δείπνο (το μεσημεριανό είναι σάντουιτς ή σαλάτα ή απλώς ψωμοτύρι, πρόχειρο και λιγοστό δηλαδή). Και δεν κοιμάμαι μετά το φαγητό, περνάνε 2-3 ώρες...

Για να μην πει κανείς πως είναι μόνο θέμα μεταβολισμού/κληρονομικότητας, να πω ότι και ο άντρας μου τηρώντας αυτό το στυλ διατροφής διατηρείται πάντα κομψός!

Υ.Γ. πάω τώρα να σερβίρω την πεσκανδρίτσα μας, dinner is ready!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ευχαριστούμε για το κόπο! Θα το δοκιμάσω, άλλωστε εγώ δεν θέλω πολλά, 15 κιλάκια και καθάρισα:redface:

ουτε εγω θελω πολλα αλλα15 κι εγω

Ευχαριστούμε για το κόπο! Θα το δοκιμάσω, άλλωστε εγώ δεν θέλω πολλά, 15 κιλάκια και καθάρισα:redface:

ουτε εγω θελω πολλα αλλα15 κι εγω

Ολες οι μαμαδες τα ιδια λετε.....:D :D :D :D :D

Θα την δοκιμάσω κι εγώ.
Ερώτηση: Επειδή είμαι αλεργική στον τόνο με τι μπορώ να τον αντικαταστήσω? (Με ένα σουβλάκι μπορώ?:redface: :P )

στο επομενο 15 νθημερο εχει και πιτα για σουβλακι :):)

ε τότε να ξεκινήσω από το 2ο δεκαπενθήμερο!!!:P

Ε! μα φυσικα!

"Ερώτηση: Επειδή είμαι αλεργική στον τόνο με τι μπορώ να τον αντικαταστήσω? (Με ένα σουβλάκι μπορώ"
Με ξιφία ίσως; ή με μπακαλιάρο που είναι άπαχο ψάρι. Κοτσομούρες τηγανιτές αποκλείεται εαν εκεί το πας. Ελάτε κορίτσια η ισχύς εν τη ενώσει! :rolleyes:

Απίστευτο....οι κουτσομούρες τηγανιτές είναι το αγαπημένο μου ψάρι! Το λατρεύω, μπορώ να φάω 2 κιλά μόνη μου!!! Πού το μάντεψες?

Έμπνευση: Ή έβαλα τον εαυτό μου στη θέση σου! Είμαι μια λιχούδα το ομολογώ!:redface: :redface: :redface: :redface: :redface: :rolleyes:

Δευτερα σημερα Αρχιζει η διαιτα. Γιατι οπως ειπαμε οι διαιατες αρχιζουν παντα απο Δευτερα για να μπορουμε να τρωμε το Σαββατοκυριακο

Τι έγινε κορίτσια? Ξεκινήσατε όλες?
Εγω το άφησα για την άλλη Δευτέρα :redface:

Εχω αρχίσει από την προηγούμενη Δευτέρα και πιστεύω ότι έχω χάσει κανά 2κιλο.Ουφ...ουφ...ουφ...άλλα 18 ακόμα.

Για αυτό μ' αρέσει η ομαδική προσπάθεια. Ισμήνη ευχαριστώ!:)

Ωραιο Ισμηνη Ευχρηστο!:)

ευχαριστουμε πολυ Ισμηνη,θα τη δωσω στη μητερα μου που εψαχνε να βρει διαιτα για να ξεκινησει:)

Παρακαλω θελει και καποιες διορθωσεις ακομα (ξεχασα καποια bold κτλ). Επισης αντι για κουλουρι Θεσσαλονικης εβαλα κουλουρι. Λαθος? (που να βρω κουλουρι Θεσσαλονικης?:confused: )

κουλουρια δεν πουλανε στην Αθηνα? Θα κανης και το ιδιο με το 2ο 15νθημερο? Πολυ ωραια βγαινει ετσι

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back