Δίλημμα!!!

lamni

Νεοφερμένο μέλος

Ο lamni αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών. Έχει γράψει 46 μηνύματα.
Αν μπορεί κανείς πιο έμπειρος να με βοηθήσει..
Είχα αποφασίσει να αφήσω τελικά την γατούλα μου στο σπίτι κατά την διάρκεια των διακοπών (10 μέρες) και να έρχετε μια φίλη μου κάθε δεύτερη μέρα να την βλέπει και να την φροντίζει.
Η κοπέλα όμως που μου την είχε δώσει την γατούλα πριν 1 χρόνο μου είπε ότι είναι κρίμα να την αφήσω μόνη της και να της την πάω καλύτερα σπιτι της να την κρατήσει αυτη.
Τ ο θέμα είναι ότι αυτή έχει και 2 δικά της γατάκια 1 θυληκό και ένα αρσενικο.
Επίσης η δικιάμου δεν είναι ακόμη στειρωμένη....
Τι είναι καλύτερο τελικα????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλησπερα!
πιστευω οτι ειναι καλυτερα η γατα να μεινει σπιτι σου και να ρχεται η φιλη σου να την αλλαζει νερο-φαγητο και να καθαριζει την τουαλετα. εεε καλο ειναι να παιζει με την γατουλα και κανα μισωρακι...γιατι ειναι αρκετες οι μερες.
Απο την μια ειναι αστειρωτη κ θα μαλωνει με τις αλλες γατες και απο την αλλη στις γατες δεν αρεσουν οι μετακινησεις.
Η κυρια που μου δωσε την γατα μου ζητησε να την παρει μαζι της ενα 3μερο διακοπες στη θαλασσα(!!!!!) και φυσικα αρνηθηκα ευγενικα....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλύτερα σπίτι σου. Το ξέρει νοιώθει άνετα κλπ κλπ.:)
Θα συμφωνήσω με Niar...

Η γατούλα τώρα είναι δικιά σου, με την έννοια ότι μένει στο δικό σου σπίτι, που είναι και σπίτι της και το βασίλειό της. Η κυρία που σου την έδωσε και το σπίτι της, αφενός δεν ξέρει τις συνήθειες της γατούλας, αφετέρου το σπίτι της είναι, πέον μια ξένη περιοχή και ίσως και εχθρική (ενόψει των άλλων γατιών). Είσαι πολύ τυχερή, που μέσα στον Αύγουστο υπάρχει άτομο πρόθυμο να την φροντίζει, έστω και κάθε δυο μέρες. Απομάκρυνε, βέβαια, τα εύθραυστα αντικείμενα, πες στη φίλι σου να παίζει και λιγάκι μαζί της και να εναλλάσσει τα παιγνίδια της (ποντικάκια, κουδουνάκια κλπ), ώστε να ανανεώνεται το ενδιαφέρον της και να μη βαρεθεί πάρα πολύ. Πέραν αυτών, αν ο αρσεμικός είναι αστείρωτος και σε ηλικία γάμου, θα γίνεις και γατογιαγιά.

Συμφωνώ κι εγώ με τις προλαλήσασες. Καλύτερα σπίτι σου. Η μετακίνηση της γάτας μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει...

Συμφωνω και εγω καλυτερα να μεινει σπιτι σου που θα εχει καποιον ανθρωπο που θα εμπιστευεσαι να την φροντιζει.Ετσι κι αλλιως δεν ξερουμε οτι θα περασει καλυτερα αν παει στο σπιτι της αλλης κοπελας!

Εγώ θα έλεγα το εξής πόσο εμπιστοσύνης είναι το άτομο που θα έρχεται; Είσαι σίγουρη ότι θα το κάνει κάθε μα κάθε μέρα και δεν θα βαρεθεί μετά από 4-5 μέρες; Θα πρέπει επίσης να αλλάζει και την άμμο, ενώ η άλλη κοπέλα έχει ήδη 2 γάτες μία ακόμα δεν είναι κ μεγάλο βάρος συν ότι θα την έχει σπίτι κ θα την ταΐζει όταν κ όσο πρέπει, μετά μη ξεχνάμε ότι μπορεί να ανέβει και πάλι η θερμοκρασία κ μέσα σε ένα κλειστό σπίτι θα είναι δύσκολο για το γατάκι. Δεν ξέρω εγώ είμαι επηρεασμένη από τα δικά μου που χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη παρέα παθαίνουν κατάθλιψη.

σπιτακι σου ασυζητιτι η με αλλη θυληκια μονο

Καταλαθος εβαλα 2 φορες το μυνημα οποτε αυτο που ισχυει ειναι απο κατω ακριβως...:cool:

Iamni μου καλησπερα! Θα συμφωνησω με τις κοπελες... Ειναι λιγο ριψοκυνδινο να της δωσεις τη γατουλα... Πιστευω πως θα ταραχτει περισσοτερο αμα αλλαξει περιβαλλον... Μη ξεχνας πως θα παει καπου οπου δεν γνωριζει τα αλλα ζωα(και ισως να της φερθουν και επιθετικα)και πολυ πιθανο να μη θυμαται και τη φιλη σου... Για αυτο ειναι καλυτερα να την αφησεις σπιτι και να στεναχωρεθει και λιγο παρα σε ενα μερος που θα νοιοθει πραγματικα μονη της χωρις κανεναν... Τουλαχιστον στο σπιτι σου θα εχει τις δικες τις και τις δικιες σου μυρωδιες....:) Και αυτο που σου ειπε πιο πανω η Sli8erin να το προσεξεις πολυ... Δηλαδη να εισαι σιγουρη οτι η φιλη σου θα πηγαινει... Καλες διακοπες!:):)

Διάβασα προσεχτικά όλες τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ πολύ γιαυτές.
Τελικά ναι ίσως είναι καλύτερα να μείνει σπίτι έστω και αν νιώθει μοναξιά. Γενικά είναι μαθημένη να μένει μόνη της γιατί όλοι δουλεύουμε και δεν είμαστε όλη μέρα στό σπίτι.Θα την αποζημιώσουμε με πολύ πολύ παιχνίδι όταν θα επιστρέψουμε. Αν την είχα στειρώσει _κάτι που πρέπει να κάνω άμμεσα μετά τις διακοπες_ θα την πήγαινα πάντως στην φίλη μου γιατί την λατρεύει και έναι υπέροχη με τα γατάκια..
Σας ευχαριστώ πολύ

Ταπεινή μου γνώμη είναι η γάτα να μείνει στο σπίτι σου/της και να τη φροντίζει κάποιος εκεί. Αν την πας σε άλλο σπίτι θα έχει να αντιμετωπίσει δύο δυσάρεστα δεδομένα: Από τη μια το σοκ της αλλαγής περιβάλλοντος (θα νιώθει χαμένη και φοβισμένη) και από την άλλη την εχθρότητα των άλλων δύο γατιών. Και αυτά είναι επιπλέον της έλλειψης της παρουσίας σου. Προσπάθησε να καταλάβεις πως θα νιώσει. Είναι πιο εύκολο και ανώδυνο για όλους να τακτοποιήσεις κάπου εκτός σπιτιού τα τημαλφή και αντικείμενα αξίας, προκειμένου να δώσεις τα κλειδιά σε κάποιον να τη φροντίζει μέσα στο σπίτι της, παρά να μετακινήσεις εκείνη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back