Δαγκώνει πολύ!!!

john_b

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι μας γράφει από Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 338 μηνύματα.
Συμπεριφορά γάτας

Υπάρχει ένα θέμα που με απασχολεί και αναζητώνταςπληροφορίες βρήκα την σελίδα σας.

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου έχω γάτες. Τα Χριστούγενναεμφανίστηκε μια μικρή γατούλα στο σπίτι με τσακισμένη την άκρη της ουράς της,πιθανόν από ρόδα αυτοκίνητου. Ήταν αναμαλλιασμένηκαι πολύ ταλαιπωρημένη. Χοντρικά πρέπει να ήταν τότε δύο μηνών. Κάποια στιγμή το πατημένο κομμάτι της ουράς τηςξεράθηκε και κόπηκε μόνο του.

Την τάιζα καθημερινά, αλλά ήταν άγρια, δεν μπορούσα να τηνπιάσω. Στην πορεία την έπιασα μερικές φορές την ώρα που έτρωγε για να την χαϊδέψωαλλά φοβόταν πολύ και ήθελε να φύγει από χέρια μου. Τελικά με συνήθισε και απότότε μου έχει μεγάλη αδυναμία. Είναι συνέχεια κοντά μου, με ακολουθεί από πίσω,θέλει να κοιμάται στο κρεβάτι μου, με περιμένει στο γκαράζ και έχει υψηλή νοημοσύνηγια γάτα. Απλά της μιλάω και καταλαβαίνει.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής. Εκεί που είναιήρεμη, αν για κάποιο λόγο νευριάσει, για παράδειγμα όταν σηκώνομαι από το κρεβάτικαι αυτή είναι δίπλα μου και την σκουντήξω, αν την σπρώξω μαλακά για να πάειπιο κάτω, ή της χαϊδέψω την κοιλιά (συνήθως της αρέσει αυτό), τότε με δαγκώνειαλλά όχι όπως με δάγκωναν οι γάτες που είχα όλα τα χρόνια, με προσοχή δηλαδή,αλλά για να με φάει. Δαγκώνει με επιμονή για να κόψει κομμάτι. Κάποιες φορές μεέχει ματώσει. Τις έριξα μερικά ελαφριά μπατσάκια στο κεφάλι και της είπα ΜΗ καιτην έβγαλα έξω. Το έκανα αυτό μερικές φορές και από τότε όποτε δαγκώνει της λέωΜΗ και σταματάει. Σήμερα με δάγκωσε πάλι για να κόψει κομμάτι. Δεν μπορώ νακαταλάβω αυτή την συμπεριφορά. Εκεί που μου έχει μεγάλη αδυναμία και δεν ξεκολλάειαπό κοντά μου, κάποια στιγμή σε ανύποπτο χρόνο αν την πειράξει κάτι, δαγκώνει. Τιέχετε να με συμβουλέψετε γι’ αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μπορεί να είναι κατάλοιπα από τη ζωή της στο δρόμο. Να ξέρεις πως δεν έχει καμία σχέση μαζί σου! Σκέψου το έτσι: Πόσες φορές μπορεί να τύχει στη ζωή σου να αντιδράσεις κάπως απότομα σε κάποια κουβέντα ή συμπεριφορά ατόμου που υπεραγαπάς; Και μετά το μετανιώνεις; Πάει να πει πως έχεις πάψει να υπεραγαπάς εκείνο το άτομο; Όχι βέβαια, απλά πρέπει να εργαστείς πάνω στον εαυτό σου, σταδιακά, να αλλάξεις τον τρόπο που αντιδράς σε κάποια ερεθίσματα. Οι γάτες όμως δεν έχουν το γνώθι σεαυτόν.
Στη περίπτωση της γατούλας σου, είναι το ένστικτό της που "μιλά" γι' αυτό και υποψιάζομαι πως ίσως να έχει να κάνει με το παρελθόν της. Μπορεί να έχασε τη μανούλα της πολύ νωρίς και να βίωσε τραυματικές εμπειρίες.
Ίσως θα μπορούσες να αποφεύγεις να την αγγίζεις στη κοιλιά σε ανύποπτες στιγμές για να μην της ξυπνάς αυτό το ένστικτο. Επίσης μπορείς να συνεχίσεις να της λες "μη" όταν σε δαγκώνει με τόσο πάθος. Από την άλλη μπορείς να τη λατρέψεις ακόμα πιο πολύ γιατί είναι τόσο νευρική και ιδιαίτερη :redface:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ριάνα ευχαριστώ για την απάντηση.
Βασικά και εγώ σκέφτηκα ότι πέρασε πολλά σαν μωρό και της βγαίνουνένστικτα. Πάντως θέλει συνέχεια να ασχολούμαι μαζί της, αν την αφήσω πρινβαρεθεί εκείνη τα παίρνει στο κρανίο… Στο κρεβάτι δεν της αρέσει να κοιμάταιστα πόδια, αλλά κοντά στο κεφάλι μου. Αν κάνω και γυρίσω πλάτη μου βάζει τοπόδι στα μαλλιά, με νύχι και τα δαγκώνει. Εχτές μου δάγκωσε το αυτί, ευτυχώςμαλακά. Έξω στην αυλή έχει μπόλικες γάτες να παίξει, αν και προτιμάει να αράζειμέσα.
Επίσης μου βγήκε κλεφτρόνι. Όταν λείπω από το δωμάτιο μου,βουτάει ότι της γυαλίσει (συνήθως τα parker) και πάει και τα κρύβει σε μια αποθηκούλα του μπάνιου.

Και το όνομα αυτής, Φλοκάτη (μαλλιαρή τρίχρωμη).

Τι να σου πω, την βρίσκω κυριολεκτικά αξιαγάπητη!!! E un proprio caratterino θα σου έλεγε ένας Ιταλός ;) ( Είναι ένας "παλιοχαρακτήρας / χαϊδευτικά)
Απορία...τι χρώμα είναι;
(Γιατί δεν ανοίγεις ένα δικό της θέμα στον τομέα: Οι γάτες μου
για να την γνωρίσουμε καλύτερα;

Γιαννη καλησπερα και καλωσηρθες στο site.:)
Ενα θα σου πω.Ο δικος μου ο γατος ειναι 8 χρονων πλεον,με λατρευει,και το καταλαβαινω αυτο..αλλα το δαγκωμα παει συννεφο!:hehe::hehe::hehe:
Ειναι θεμα προσωπικοτητας,σαφεστατα και καποιων βιωματων.Σκεψου οτι οταν ξυπναει θελει να τον χαιδεψω,αλλα το δευτερολεπτο που θα βαρεθει,εχει γυρισει και με εχει αρπαξει με τα δοντια του.Επισης και οταν θελει φαγητο και αργώ να του βαλω,το ποδι μου γινεται ωραιοτατο μεζεδακι:hehe:
Αντιθετα η αλλη μου γατουλα,ότι και να της κανω δεν υπαρχει περιπτωση να με δαγκωσει,εκτος απο τις φασεις που παιζουμε.

Οποτε,μην το παιρνεις προσωπικα.Σε λατρευει,ειμαι σιγουρη για αυτο,απλα ειναι θεμα προσωπικοτητας και τροπου αντιδρασης.Εξαλλου,οι γατες ειναι γνωστο οτι αν και εξημερωμενα ζωα,βασικα ποτε δεν αποβαλλουν το ενστικτο του αιλουροειδους.
Να τη χαιρεσαι τη φλοκατη σου.Πολυ θα χαρουμε να τη γνωρισουμε.:D

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Να σας παρουσιάσω την Φλοκάτη λοιπόν:

https://mypetz.gr/showthread.php?p=3006485#post3006485

Και γω το ιδιο πρόβλημα έχω, ο μπαχαλάκιας μου (https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=91749) κοντεύει 1 ετους σε λίγες μέρες αλλά το δάγκωμα πάει σύννεφο.. Ελεγα μήπως ήταν μέρος του παιχνιδιού, αλλά μάλλον το χρησιμοποιεί σαν μέσο επιβολής, να δείξει ποιος είναι το αφεντικο, τρομάρα του!
Με ξυπνάει με δαγκωματίτσες ελαφριές, παραμονεύει πόδια, χέρια και το χειρότερο όλων..δεν καταλαβαίνει απο κανενός είδους μάλωμα! Τι τον πιάνω απο το σβέρκο, τι του φωνάζω, τι (και καλά) τον κυνηγάω να τον δείρω, τι-πο-τα!
Αντίθετα, όσο του πας κόντρα, τόσο πιο πολύ τσαντίζεται και τόσο πιο άγρια επιτίθεται, πολύ "μανούρα" λέμε!...δεν ξέρω τι 8α μπορούσε να τον συμμορφώσει, το μόνο που πιάνει έιναι, από το σβέρκο και τιμωρία έξω κανένα 10λεπτο και μετά έρχεται σαν την μετανιωμένη κυρία :P
Αλλά οι επιθέσεις συνεχίζονται βεβαια, σε ανύποπτο χρόνο - πχ τώρα που σας γράφω κοιτάζει τα δαχτυλάκια μου σαν λουκουμάκια!
Θέλει να παίξει, δαγκώνει..πεινάει, δαγκώνει..βαριέται,δαγκώνει..θέλει προσοχή,δαγκώνει..
Τώρα τελευταία γίνεται και επιθετικός και με κόσμο που έρχεται σπίτι - και όχι μόνο δαγκώνει αλλά και κάνει "χχχχχιι", γρυλίζει.., ένω παλαιοτερα ήταν αρκετά κοινωνικός..Εχει το αίσθημα της ιδιοκτησίας και της περιοχής του όπως θα είχε και ένας σκύλος..
Βρε, μπας και έχω γατόσκυλο και δεν το ξέρω? :hmm:
Πως θα του μάθω να μην χρησιμοποιέι παντού και πάντα το δάγκωμα??

Καλημέρα! Έχω ένα ψυχουλίνι 2 μηνών το οποίο δε σταματά να δαγκώνει ... Το έχω από ημερών... Δηλαδή δεν έχει γνωρίσει μητέρα... Αλλά με το που του κόψαμε το μπιμπερό μας έχει κάνει τα χέρια εμπριμέ!!!! Θέλω απόψεις... Αν είναι φυσιολογικό... Τι μπορώ νασ κάνω για να μειωθεί το δάγκωμα... Είναι μωράκι ακόμα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά....

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Καλημέρα! Έχω ένα ψυχουλίνι 2 μηνών το οποίο δε σταματά να δαγκώνει ... Το έχω από ημερών... Δηλαδή δεν έχει γνωρίσει μητέρα... Αλλά με το που του κόψαμε το μπιμπερό μας έχει κάνει τα χέρια εμπριμέ!!!! Θέλω απόψεις... Αν είναι φυσιολογικό... Τι μπορώ νασ κάνω για να μειωθεί το δάγκωμα... Είναι μωράκι ακόμα και δεν ξέρω αν είναι φυσιολογική αυτή η συμπεριφορά....
Μηπως του κοψατε αποτομα το μπιμπερω και ψαχνει κατι να πιπιλισει; Κοιταξε, συνηθως τα γατακια δαγκωνουν για να παιξουν, με λιγη προσπαθεια απο μερους σας, μπορει αν οχι να το κοψει τελειως, να το ελαττωσει σημαντικα. Την ωρα που το κανει, να του λετε ΜΗ με δυνατη σταθερη φωνη, μπορειτε επισης να φυσατε στο προσωπακι του, η ακομα και το πιανετε και να το ακουμπατε καπου πιο περα, σταματωντας το παιχνιδι, ουτως ωστε να καταλαβει σιγα-σιγα οτι αν το κανει, δεν εχει παιχνιδι.
Αν παλι ειναι απο το κοψιμο του μπιμπερω και εξακολουθει να πινει γαλα, τοτε μπορειτε να ξαναρχισετε το μπιμπερω και να το κοψετε σταδιακα, βαζοντας του συγχρονως να πινει γαλα σε ενα μπωλακι στο οποιο θα εχετε προσθεσει μπουκιες ψωμι. Το γατακι θα πιανει μια - μια τις μπουκιες και θα ρουφαει το γαλα και ετσι θα εχει την αισθηση του πιπιλισματος. Το εκανα με τη μεγαλη μου γατουλα και δεν με δαγκωσε ποτε.

Κι εμένα η γατούλα μου δαγκώνει πολύ, και ό,τι κι αν κάνω σε σταματάει.
τώρα όταν με δαγκώνει δυνατά, την αφήνω στο κλουβάκι μεταφοράς της για δέκα λεπτά, και μετά ηρεμεί, αν και όχι για πολύ :loltooth:

Ειναι απολυτα φυσιολογικο.Ειναι πολυ μικρο ακομα.Καταρχην θελει να παιξει.Αν ηταν με τη μαμα του και τα αδελφακια του θα επαιζε με αυτα.Αν προσεξεις τα μικρα γατακια οταν παιζουν,συνεχεια δαγκωνονται.
Επισης,τωρα μαθαινει τις δυνατοτητες του.
Μεγαλωνοντας θα ηρεμισει.:)
Λιγη υπομονη,και οταν σε δαγκωνει,απασχολησε το με κατι αλλο..πχ πιαστου την ουρα,θα γυρισει κατευθειαν προς τα εκει,η φυσα στα μουτρακια του.Παντως μην το τραβας το χερι,χειροτερα ειναι.

[FONT=&quot]Μπεσσυ μου σευχαριστω πολυ... Ειμαι πολυ νεοσσος στην ανατροφη γατιων και ζωων και προσπαθω να τα καταλαβω, ακομα και να ταυτιστω μαζι τους... Εκανα οτι μου ειπες και ηδη ο μπουριτος μου μειωσε τα δαγκωματακια και μου γλειφει τα χερια... Εχει εμμονη ετσι και αλλιως μαυτο αλλα πλεον δε δαγκωνει... Ειδικα με τη μαμα του... Τη κοπελα μου... Ειναι κ....ς και βρ..κι!!!!! Ευχαριστω οσους απαντησατε!!![/FONT]

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Δάγκωμα στα πόδια

Καλησπερα σας παιδια,
Εγω εχω εναν γατουλη 9 μηνων. Εχω μερικες αποριες με καποιες συμπεριφορες του.
Μια εκ των οποιων ειναι οτι την ωρα που κοιμομαστε, ερχεται και μας δαγκωνει τα ποδια. Πατουσες, γαμπες.... κι οχι μαλακα, παιχνιδιαρικα. Δαγκωμα γερο. :( Τον μαλωνουμε αλλα το επομενο βραδυ παλι τα ιδια. Πως θα του το κοψω; και γιατι το κανει; :hmm:
Επισης, και στα παιχνιδια του ειναι πολυ του δαγκωματος. Εχει παιχνιδια αλλα παντα πιο δελεαστικα του φανταζουν τα χερια που τα κρατουν....

Αλλα ειναι γλυκας... Προχθες εφερε δωρο στη μαμα του (εμενα δλδ) μια ημιθανη πεταλουδα που γραπωσε απ' το μπαλκονι.... :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιατί δαγκώνει η γάτα μας;

καλημέρα!!!Έχω ένα γατάκι 2 μηνών περίπου και θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί μας δαγκώνει συνέχεια;;;τι να κάνουμε;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημέρα!!!Έχω ένα γατάκι 2 μηνών περίπου και θα ήθελα να σας ρωτήσω γιατί μας δαγκώνει συνέχεια;;;τι να κάνουμε;;;
Χαχαχα! Εγω εχω ενα γατουλη δυο χρονων και εναν ενος και κατι και το κανουν και οι δυο για παιχνιδι.Δεν ξερω αν αυτο που λενε οτι οταν μας δαγκωνουν να τραβαμε το χερι μας και να τους δινουμε ενα παιχνιδι,ισχυει γιατι εμενα ποτε δεν επιασε! Παντως εχω συνηθισει και μαλιστα το αναζηταω το καθημερινο τους δαγκωμα αν αργησει να γινει! :P

Χαχαχα! Εγω εχω ενα γατουλη δυο χρονων και εναν ενος και κατι και το κανουν και οι δυο για παιχνιδι.Δεν ξερω αν αυτο που λενε οτι οταν μας δαγκωνουν να τραβαμε το χερι μας και να τους δινουμε ενα παιχνιδι,ισχυει γιατι εμενα ποτε δεν επιασε! Παντως εχω συνηθισει και μαλιστα το αναζηταω το καθημερινο τους δαγκωμα αν αργησει να γινει! :P

Και εγώ αυτό κάνω αλλά ούτε σε μένα πιάνει!!παίζει με τα παιχνίδια του αλλά θέλει και το χέρι μου ταυτόχρονα.:)

Και εγώ αυτό κάνω αλλά ούτε σε μένα πιάνει!!παίζει με τα παιχνίδια του αλλά θέλει και το χέρι μου ταυτόχρονα.:)
Δεν το κοβουν ευκολα το χουι αν το κοψουν ποτε!Παντως τωρα που ειναι μικρο τα δοντακια του ειναι μικρα και κοφτερα και ειναι πολυ ενοχλητικο.Μεγαλωνοντας δεν ενοχλει τοσο πολυ.

Δεν το κοβουν ευκολα το χουι αν το κοψουν ποτε!Παντως τωρα που ειναι μικρο τα δοντακια του ειναι μικρα και κοφτερα και ειναι πολυ ενοχλητικο.Μεγαλωνοντας δεν ενοχλει τοσο πολυ.

Μόνο κοφτερά!!!σαν ξυράφι είναι!!!καλύτερα να γρατζουνάει παρά να δαγκώνει!!:P

Απάντηση: Γιατί δαγκώνει η γάτα μας;

όταν θέλετε να παίξετε μαζί του μπορείτε να τυλίγετε τα χέρια σας με μία πετσέτα

όταν θέλετε να παίξετε μαζί του μπορείτε να τυλίγετε τα χέρια σας με μία πετσέτα
Με γαντια χειμωνιατικα καλυτερα! :P Αυτο κανω!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back