Δαγκώνει πολύ!!!

Με γαντια χειμωνιατικα καλυτερα! :P Αυτο κανω!

Και το γάντι που χρησιμοποιούμε για να πιάνουμε το ταψί όταν καίει ο φούρνος, κάνει.;):P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγω το ιδιο προβλημα εχω.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εμενα οι γατες τις αυλης μου δεν δαγκωνουν, αλλα κανουν γκρρρρ γκρρρρ οταν τις πλησιαζω. Γιατι?

και εγω το ιδιο προβλημα εχω.:(

Να κοπεί εντελώς το χούι, είναι από δύσκολο έως αδύνατο το γνωρίζω εκ πρώτης όψεως:P
Αλλά μπορείς να το κάνεις πιο υποφερτό, διαβάζοντας τα προηγούμενα σχόλια μελών που αναφέρουν διάφορα τρικς.
Δεν μπορεί...:hmm: κάτι από αυτά θα βρει εφαρμογή και στη δική σου περίπτωση:)

Εμενα οι γατες τις αυλης μου δεν δαγκωνουν, αλλα κανουν γκρρρρ γκρρρρ οταν τις πλησιαζω. Γιατι?
Γιατί,.... τι?:hmm:
Ρωτάς γιατί, αντί για το γνωστό γατίσιο χιχίρισμα (κχχχχχχ), γρυλίζουν σαν σκύλοι (γκρρρρ)
ή
γιατί το κάνουν όταν εσύ τις πλησιάζεις?:P

τα κανω ολα αλλα ειναι τρελη.πιστευω πως θα ηρεμησει....ελπιζω δηλ.:/:

Γιατί,.... τι?:hmm:
Ρωτάς γιατί, αντί για το γνωστό γατίσιο χιχίρισμα (κχχχχχχ), γρυλίζουν σαν σκύλοι (γκρρρρ)
ή
γιατί το κάνουν όταν εσύ τις πλησιάζεις?:P
Οχι το δευτερο που λες. Χιχιρισμα κανει

Εμενα γρυλιζε ο μικρος μου οταν ακομα τον ειχα στο περιβολι και δεν τον ειχα βαλει μεσα.Οταν λοιπον επιανε κανα πουλακι μπροστα στα ματια μας και τρεχαμε να το σωσουμε γρυλιζε σαν σκυλος και δεν αφηνε το πουλακι ουτε με νερο ουτε με τιποτα.Φαταουλας παιδι μου! χαχαχαχα!

Εγω έχω ένα αρσενικό γατάκι 3 μηνών κ όταν παίζουμε όλο με δαγκώνει κ βγάζει νύχια.. Σπάνια ηρεμεί..τον πιάνω απο το σβέρκο κ του λέω οχιιι αλλά κάνει σα λυσασμενο..

Το κανει επειδη παιζει.Κι ο δικος μου το εκανε αυτο κι ακομη το κανει μερικες φορες.Δοκιμασε να φυσηξεις απαλα στο προσωπο του την ωρα που το κανει.Εγω οταν τον φυσαω,σταματαει και με γλυφει,αρα πιανει.Δοκιμασμενο.Αντε και καλα παιχνιδια!:D

Χαχαχα άντε να δούμε γτ όλο γρατζουνιες έχουν τα χέρια μου..αλλά πάντως ειναι πολύ ατίθασο..δεν κάθεται με τπτ κάτω..όλο γρατζουναει κ τα έπιπλα..ειναι γλυκουλη δεν μπορω να το μαλώσω..

Καλημερα σε ολους !! Ειμαι καινουρια εδω εκανα χθες την εγγραφη μου και βρισκω τη σελιδα παρα πολυ βοηθητικη . Πηρα πριν απο ενα μηνα το πρωτο μου ζωακι μια γατουλα αδεσποτη 1 χρονων περιπου . Ειναι πολυ ομιλητικη αλλα και πολυ δαγκωνιαρα! Εκτος απο το κολπο με το κουτακι και τα κερματα που θα το δοκιμασω συντομα εχετε να μου προτείνετε κ κατι ακομη ? Ξαναρωταω γιατι απ οτι καταλαβα οι προηγουμενες συζητησεις ηταν για πιο μικρα γατακια :D Ευχαριστω :D

Καλημερα σε ολους !! Ειμαι καινουρια εδω εκανα χθες την εγγραφη μου και βρισκω τη σελιδα παρα πολυ βοηθητικη . Πηρα πριν απο ενα μηνα το πρωτο μου ζωακι μια γατουλα αδεσποτη 1 χρονων περιπου . Ειναι πολυ ομιλητικη αλλα και πολυ δαγκωνιαρα! Εκτος απο το κολπο με το κουτακι και τα κερματα που θα το δοκιμασω συντομα εχετε να μου προτείνετε κ κατι ακομη ? Ξαναρωταω γιατι απ οτι καταλαβα οι προηγουμενες συζητησεις ηταν για πιο μικρα γατακια :D Ευχαριστω :D

Καλωσήρθες:)
Δοκίμασε με μια πλαστική φιάλη με αντλία (πουλάνε ακόμα και στα σούπερ μάρκετ) γεμισμένη νερό να την "ψεκάζεις" με σταγονίτσες κάθε φορά που θα θέλει να γυμνάσει τα δοντάκια της πάνω σου;) Το κόλπο αυτό πιάνει, με την προϋπόθεση να είναι μια νορμάλ γάτα και να αντιπαθεί το νερό (στη δική μου π.χ. δεν πιάνει γιατί το νερό το θεωρεί παιχνίδι:P)
Περιμένουμε να μας τη συστήσεις, να δούμε φωτογραφίες της και να μάθουμε το όνομά της :)

Καλώς ήρθατε frou_frou μου :)
Αν η πρώην αδεσποτούλα σου ήταν ήδη σχεδόν ενός όταν την πήρες, πάει να πει ότι έχει πια διαμορφώσει κάποιες συνήθειες κι ένα χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια ήταν η σχέση της με τους ανθρώπους πριν σε γνωρίσει. Χρειάζεται λοιπόν μια άλφα "εκπαίδευση" Θα ήταν καλά λοιπόν, με υπομονή και αγάπη να τη βοηθήσεις να συνδυάσει τα χέρια σου με τροφή και αγάπη αλλά όχι με παιγνίδι.
Θα έλεγα καταρχήν να μην τη σηκώνεις από χάμω όποτε θελήσεις να τη χαιδέψεις, να μην τη ξυπνάς για να της δώσεις αγάπη και γενικά να είσαι φειδωλή με τα χάδια... ενόσω εκείνη δεν τα αναζητά. Να αφήνεις να έρχεται εκείνη κοντά σου όταν το θελήσει. Και τότε να τη χαιδεύεις τρυφερά στο κεφαλάκι, στη μυτούλα, στο πιγούνι, να της μιλάς ήρεμα και γλυκά. Ακόμη μπορείς ελάχιστο να τη χαϊδέψεις όταν την ταϊσεις.
Για να τη βοηθήσεις να εκτονώσει την ενέργειά της, αγόρασε παιγνίδια από pet shop, ειδικά σχεδιασμένα για γάτες, δεμένα σε καλάμι ούτως ώστε να μην έρχεται ποτέ σε επαφή με τα χέρια σου όταν παίζετε. Μετά από ένα "σωστό" παιγνίδι επιβράβευσέ την με μια γατολιχουδιά. Αν από την άλλη σου επιτεθεί στα χέρια, πες "μη" και απομάκρυνε το χέρι σου ή χρησιμοποίησε κάποιο δοκιμασμένο μικρό κόλπο απ' αυτά που αναφέρουν άλλοι χρήστες.
Να ξέρεις όμως πάνω απ' όλα ότι οι σχέσεις με τις γάτες κτίζονται, περνούν από στάδια, ομορφαίνουν όσο περνάει ο καιρός. Να μην σε φοβίζει, να μην σε απογοητεύει τίποτα. Με το γατάκι μας κάποια στιγμή πετάμε το χάρτη. Γιατί αναπτύσσεται μεταξύ μας μια επικοινωνία πολύ δυνατή σε μια γλώσσα που μοιραζόμαστε μόνο εμείς οι δύο. Άσε λοιπόν κι εκείνη να σε εκπαιδεύσει, "άκου" την και δώσε χρόνο και στις δυο σας να γνωρίσετε η μια την άλλη. Κι όλα θα πάνε καλά :)

Συμφωνώ απόλυτα με την προλαλήσασα. 'Αλλωστε, για τα αδεσποτάκια το δάγκωμα είναι τα πάντα! Παιχνίδι, άμυνα, κυνήγι... Π.χ. ένας γατούλης που τάιζα, ενώ ήταν αγαπούλης (ακόμα και αγκαλιά ανέβαινε και γουργούριζε και έκανε πατουσάκια!! ), είχε τη συνήθεια εκεί που περπατούσα να ορμάει και να δαγκώνει τα δάχτυλα του ποδιού και τα χέρια αν τα χάδια ήταν λίγο πιο έντονα! Μιλάμε είχε χυθεί αίμα στην κυριολεξία!! :P
Το μόνο που έκανα ήταν να λέω "άου!" ή "όχι" με ήρεμο τρόπο και κοφτά (η καρδούλα μου το ξέρει!! ) και δεν άργησε να το κόψει. Οπότε υπομονή και μην απελπίζεσαι! 'Ολα καλά θα πάνε! :)

Εγω παλι πιστευω οτι λιγο πολυ ολες οι γατες δαγκωνουν.Οσες κηπογατες ειχα στο πατρικο μου δαγκωναν.Επισης δαγκωνουν και οι δυο γατοι μου.Νομιζω οτι ειναι στον χαρακτηρα και στην φυση της γατας.Ο μεγαλος μου καθε πρωι σχεδον την ωρα που κοιμαμαι ανεβαινει στην κοιλια μου για χαδια.Ξυπναω,τον χαιδευω για 2 δευτερολεπτα(τοσο προλαβαινω) και μετα μου βουταει το χερι.Το εκανε παντα.Ο μικρος δεν δεχεται σχεδον καθολου χαδια και οπου βρει ευκαιρια δαγκωνει και εκεινος.Εχω συνηθισει πια και το αναζηταω το δαγκωματακι μου!

Σας ευχαριστω παρα πολυ ολους για τις απαντησεις σας! :D Βοηθήθηκα παρα πολυ ! Το ονομα της γατουλας ειναι Belladona κ την φωναζουμε Bella !

δες και το 2ο μερος αυτου του αρθρου https://www.ailouros.gr/Προβλήματα/Αγριάδα/Στουςανθρώπους/tabid/210/Default.aspx

να προσθεσω κι ολας οτι εγω το γατουλη μου τον πηρα απ το δρομο οταν ηταν ηδη 6 μηνων περιπου, αρα οπως και η δικια σου δεν ειχε "εκπαιδευτει" στη ζωη μεσα στο σπιτι. με τους σωστους χειρισμους και με υπομονη η γατα μια χαρα μαθαινει ακομη και αν δεν ειναι πλεον γατακι. ποτε δεν ειχα θεμα με γατουλες που φιλοξενησα (χωρις να εχουν ζησει σε σπιτι πριν). για μενα πολυ σημαντικο ειναι να αναπτυξεις αυτο το διαυλο επικοινωνιας που λεει και η ριανα και να ξερεις ενα-δυο βασικα πραγματα για την εκπαιδευση της. δλδ καποιο μαλωμα που να ακουει (πχ ψεκασμα, ενα σταθερο μη κλπ) που να μην το κανεις ΠΟΤΕ καταχρηστικα και επιβραβευση απ την αλλη οταν δεν δαγκωνει. οταν λεω να μην το κανεις ποτε καταχρηστικα εννοω οτι πρεπει να μαθεις να καταλαβαινεις και τα σημαδια που σου στελνει η γατα σου. δλδ οταν την βλεπεις σε υπερενταση φυσικα δεν πας να τη χαιδεψεις αλλα παιζεις μαζι της με ασφαλεις για σενα τροπους ωστε να εκτονωθει. και πολυ σημαντικο για μενα επισης ειναι να το εννοεις οταν τη μαλωνεις.

Καλώς ήρθατε frou_frou μου :)
Αν η πρώην αδεσποτούλα σου ήταν ήδη σχεδόν ενός όταν την πήρες, πάει να πει ότι έχει πια διαμορφώσει κάποιες συνήθειες κι ένα χαρακτήρα. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια ήταν η σχέση της με τους ανθρώπους πριν σε γνωρίσει. Χρειάζεται λοιπόν μια άλφα "εκπαίδευση" Θα ήταν καλά λοιπόν, με υπομονή και αγάπη να τη βοηθήσεις να συνδυάσει τα χέρια σου με τροφή και αγάπη αλλά όχι με παιγνίδι.
Θα έλεγα καταρχήν να μην τη σηκώνεις από χάμω όποτε θελήσεις να τη χαιδέψεις, να μην τη ξυπνάς για να της δώσεις αγάπη και γενικά να είσαι φειδωλή με τα χάδια... ενόσω εκείνη δεν τα αναζητά. Να αφήνεις να έρχεται εκείνη κοντά σου όταν το θελήσει. Και τότε να τη χαιδεύεις τρυφερά στο κεφαλάκι, στη μυτούλα, στο πιγούνι, να της μιλάς ήρεμα και γλυκά. Ακόμη μπορείς ελάχιστο να τη χαϊδέψεις όταν την ταϊσεις.
Για να τη βοηθήσεις να εκτονώσει την ενέργειά της, αγόρασε παιγνίδια από pet shop, ειδικά σχεδιασμένα για γάτες, δεμένα σε καλάμι ούτως ώστε να μην έρχεται ποτέ σε επαφή με τα χέρια σου όταν παίζετε. Μετά από ένα "σωστό" παιγνίδι επιβράβευσέ την με μια γατολιχουδιά. Αν από την άλλη σου επιτεθεί στα χέρια, πες "μη" και απομάκρυνε το χέρι σου ή χρησιμοποίησε κάποιο δοκιμασμένο μικρό κόλπο απ' αυτά που αναφέρουν άλλοι χρήστες.
Να ξέρεις όμως πάνω απ' όλα ότι οι σχέσεις με τις γάτες κτίζονται, περνούν από στάδια, ομορφαίνουν όσο περνάει ο καιρός. Να μην σε φοβίζει, να μην σε απογοητεύει τίποτα. Με το γατάκι μας κάποια στιγμή πετάμε το χάρτη. Γιατί αναπτύσσεται μεταξύ μας μια επικοινωνία πολύ δυνατή σε μια γλώσσα που μοιραζόμαστε μόνο εμείς οι δύο. Άσε λοιπόν κι εκείνη να σε εκπαιδεύσει, "άκου" την και δώσε χρόνο και στις δυο σας να γνωρίσετε η μια την άλλη. Κι όλα θα πάνε καλά :)

... Με το γατάκι μας κάποια στιγμή πετάμε το χάρτη. Γιατί αναπτύσσεται μεταξύ μας μια επικοινωνία πολύ δυνατή σε μια γλώσσα που μοιραζόμαστε μόνο εμείς οι δύο. ...

Πόσο όμορφο ....και πόσο αληθινό!:) :yes:

Καλησπερα! Πριν λιγο καιρο μπηκα στη σελιδα αυτη γτ ο γατος μου ηταν τρελα επιθετικος. Ο συντροφος μου χρειαστικε μια μερα πρωτες βοηθειες.... Η κατασταση ηταν απελπιστικη.... Το κουτι με τα κερματα επιανε στην αρχη αλλα μετα τον εκνευριζε πιο πολυ... Οπως κ αλλα κολπα... Μια μερα εκει που με ειχε αρπαξει, αγαναχτησα!!!!!!!! Κ χωρις να το σκεφτω κ πολυ, γ να μην τον χτυπησω (ειμαι κατα της βιας σε ολα τα επιπεδα της ζωης μου), μου βγηκε αυθορμητα κ............
τον εφτυσα μεσα στη μουρη!! Εφυγε τρεχοντας κ κρυφτηκε στο παταρι! Ακομα κ οταν του εβαλα φαι, δεν βγηκε να φαει....!! Απο εκεινη τη μερα ηρεμησε!!! Ερχεται να παιξει μαζι μου αλλα χωρις να βγαινει ο τιγρης απο μεσα του! Κ σε περιπτωση που ξεφυγει λιγο κ δαγκωσει καλα, ετοιμαζω τα χειλη μου σε θεση βολης κ ο κυριος σταματαει κ αρχιζει να με γλυφει!!!! Δεν ξερω αν ειναι σωστο το "ψυχολογικο" που του δημιουργησα, αλλα απο εκεινη τη μερα με σεβεται πιο πολυ! Επιτελους μετα απο 14 μηνες στο σπιτι, κ μετα απο πολλα σημαδια στα χερια κ τα ποδια, καταλαβε ποιος ειναι το αφεντικο!!!!!

Χχααχαχαχαχαχαχαχαχ!Με συγχωρεις αλλα αυτο με το φτυσιμο μου φανηκε παρα πολυ αστειο,δε μπορω να σταματησω να γελαω!Ενταξει δε χρειαζεται να τον ρημαξεις στη χλεπα,μπορεις απλα να τον φυσας στο προσωπο του οταν σε δαγκωνει και θα σταματησει.Ακους εκει φτυσιμο...αχαχαχαχαααχαχ!Να σαι καλα,με εκανες και γελασα! :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back