sigmacom
Νεοφερμένο μέλος
Αρσενικό γατάκι, μας υιοθέτησε έπειτα από διάσωση από την μέση του δρόμου. Δυστυχώς, παρά την αναζήτηση επί διημέρου δεν μπορέσαμε να βρούμε ίχνη της βιολογικής μαμάς του.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το πήγαμε, είναι 20 ημερών. Είναι πολύ ζωηρό, το τάισμα γίνεται φυσικά με μπιμπερό και τρέχουμε διαρκώς ξωπίσω του για τα "ατυχήματα". Ελπίζω να το εκπαιδεύσω επιτυχώς να χρησιμοποιεί την άμμο, με τις συμβουλές που βρήκα στα άρθρα σας.
Αυτό που παρατήρησα και με ανησύχησε, συμβαίνει κατά την διαδικασία του ταΐσματος: προσπαθεί με τα χεράκια του να γραπωθεί από το μπιμπερό. Καλά ως εδώ, λέω. Αν κατά τύχη γλυστρίσει το χεράκι του και βρεθεί στο στοματάκι του, το δαγκώνει και δεν λέει να τ' αφήσει! Ενώ πονάει και νιαουρογκρινιάζει, επιμένει να το δαγκώνει με μανία (καλά, με όση μανία του επιτρέπουν τα μικροσκοπικά δοντάκια του). Θέλει λίγη προσπάθεια για να το κάνουμε να το αφήσει.
Είναι φυσιολογικό αυτό? Έχει να κάνει με τα δοντάκια που αναπτύσσει (πονάκια?), ή απλά είναι τόσο μικρό που κάπου μπερδεύεται?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Μπράβο που το φροντίζετε το μωράκι

Αυτή η κίνηση να "αρπάξουν" το μπιμπερό είναι όντως πολύ χαρακτηριστική. Το δάγκωμα του χεριού δεν το έχω ξαναδεί, πιθανόν να το κάνει για τους λόγους που αναφέρεις. Ίσως να του κρατούσες λίγο τα χεράκια την ώρα που το ταΐζεις, για να μην το κάνει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος

staman2
Περιβόητο μέλος
Πρώτο μου post εδώ, και τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές του site και τα μέλη που συνεισφέρουν!![]()
Αρσενικό γατάκι, μας υιοθέτησε έπειτα από διάσωση από την μέση του δρόμου. Δυστυχώς, παρά την αναζήτηση επί διημέρου δεν μπορέσαμε να βρούμε ίχνη της βιολογικής μαμάς του.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το πήγαμε, είναι 20 ημερών. Είναι πολύ ζωηρό, το τάισμα γίνεται φυσικά με μπιμπερό και τρέχουμε διαρκώς ξωπίσω του για τα "ατυχήματα". Ελπίζω να το εκπαιδεύσω επιτυχώς να χρησιμοποιεί την άμμο, με τις συμβουλές που βρήκα στα άρθρα σας.
Αυτό που παρατήρησα και με ανησύχησε, συμβαίνει κατά την διαδικασία του ταΐσματος: προσπαθεί με τα χεράκια του να γραπωθεί από το μπιμπερό. Καλά ως εδώ, λέω. Αν κατά τύχη γλυστρίσει το χεράκι του και βρεθεί στο στοματάκι του, το δαγκώνει και δεν λέει να τ' αφήσει! Ενώ πονάει και νιαουρογκρινιάζει, επιμένει να το δαγκώνει με μανία (καλά, με όση μανία του επιτρέπουν τα μικροσκοπικά δοντάκια του). Θέλει λίγη προσπάθεια για να το κάνουμε να το αφήσει.
Είναι φυσιολογικό αυτό? Έχει να κάνει με τα δοντάκια που αναπτύσσει (πονάκια?), ή απλά είναι τόσο μικρό που κάπου μπερδεύεται?
Καλώς ήρθατε!!
Το δάγκωμα του χεριού του πιστεύω πως έχει να κάνει με τη λαχτάρα του να φάει γιατί μπερδεύεται με το μέσον σίτισής του (ασφαλώς δεν καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο απουσιάζει η βιολογική του μαμά). Τα μικρούλια γατάκια αυτης της ηλικίας είναι συνηθισμένο να πιάνουν με μανία το μπιμπερό επάνω στη λαχτάρα τους να φάνε γρήγορα κατά την ώρα του ταΪσματος.Με τις μέρες που θα περνούν θα δεις ότι θα μάθει και μετά τις πρώτες γρήγορες κ λαίμαργες γουλιές, θα "θηλάΖει" την πιπίλα του μπιμπερό με πιο ηρεμία.
Καλή συνέχεια στην ανατροφή του μικρούλη σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.Περιμένουμε φωτό να τον χαρούμε.!
moukelis
Επιφανές μέλος

sigmacom
Νεοφερμένο μέλος

Ο (αρχικά) Σβίνγκος, μας βγήκε τελικά "Σβίνγκαινα" και πια δυσκολεύομαι πως να την φωνάζω. Βλέπω να καθιερώνεται το "Ψίψη", όμως πάσα άλλη ιδέα/πρόταση, δεκτή!
Επίσης -αν και 4κάτι μηνών- η δεσποινίς... έχει οίστρο!!! Θα περιμένω να ηρεμήσει λίγο και θα την συστήσω με τον κτηνίατρο για τα περαιτέρω.
Το καμάρι μας λοιπόν, είναι πολύ ζωηρό, κοινωνικό, <δαγκώνει πολύ>, κι έχει μια έφεση στην τεχνολογία όπως εγώ (ηλεκτρονικός):

Από κει που ήταν μια χούφτα ψιψίνι, τώρα είναι ολόκληρη γαϊδάρα!!!

Δεν με αφήνει να μιλάω στο τηλέφωνο, κατ' ευθείαν ανεβαίνει πάνω μου και μου γλείφει τα χείλη!
Με την άμμο, την τροφή κλπ, όλα τέλεια! Υποδειγματική όπως άλλωστε θα ήταν μια γάτα!

moukelis
Επιφανές μέλος
sigmacom
Νεοφερμένο μέλος
Τι να πω? Βρε μπας και την παραταϊζαμε και πήρε πρόωρα τα πάνω της???

moukelis
Επιφανές μέλος
sigmacom
Νεοφερμένο μέλος
Σύμφωνα με όσα σχετικά διάβασα εδώ στο forum, θα κρατήσει μερικές ημέρες και θα ηρεμήσει.
Αυτό λέω να περιμένω και μετά να προχωρήσω σε στείρωση. Προς το παρόν προσπαθώ να την ηρεμώ / αποσπώ με περισσότερα χάδια και παιχνίδια.
Το χειρίζομαι λάθος λες?

moukelis
Επιφανές μέλος
sigmacom
Νεοφερμένο μέλος

Επίσης όχι, αρσενικό (πλην εμού του ιδίου...
) δεν υπάρχει στο σπίτι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Για καλο και για κακο δε ρωτας και τη γιατρο σας να σας φυγει η ιδεα;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sigmacom
Νεοφερμένο μέλος

Ναί, αυτό θα κάνω, μάλιστα σκέφτομαι να το τραβήξω σε βιντεάκι με ήχο και να το δείξω στον κτηνίατρο να μου πεί.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σου!

moukelis
Επιφανές μέλος
Κατι τετοια κανει και η Μόιρα στον φίλο μου,λες να το προσεξω;;;;;;;;;
Αν δε σου κανει κοπο οταν μιλησεις με τη γιατρο πες μας κι εμας τα νεα σας να μην ανησυχουμε.Και παλι να τη χαιρεσαι την κουκλα σου!
ιβανα
Επιφανές μέλος

sigmacom
Νεοφερμένο μέλος

Το κρατώ στα υπόψιν, thanks!
ruko
Διάσημο μέλος
Καποιες ρατσες οπως π.χ. οι σιαμ εχουν πολυ νωρις οιστρο,αλλα η δικη μου ειχε πεντεμισι μηνων,δεν εχω ακουσει ξανα τοσο μικρη γατουλα...
Όχι συμβαίνει καμιά φορά, δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει. Καμιά φορά βλέπεις μικρές γατούλες έξι μηνών στο δρόμο με την κοιλιά τούρλα.
Κάθε οργανισμός έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.Sigmacom, να χαίρεσαι τη μικρή σου!

chryssa
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool