Δαγκώνει το χεράκι του!

sigmacom

Νεοφερμένο μέλος

Ο sigmacom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Πρώτο μου post εδώ, και τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές του site και τα μέλη που συνεισφέρουν! :up:

Αρσενικό γατάκι, μας υιοθέτησε έπειτα από διάσωση από την μέση του δρόμου. Δυστυχώς, παρά την αναζήτηση επί διημέρου δεν μπορέσαμε να βρούμε ίχνη της βιολογικής μαμάς του.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το πήγαμε, είναι 20 ημερών. Είναι πολύ ζωηρό, το τάισμα γίνεται φυσικά με μπιμπερό και τρέχουμε διαρκώς ξωπίσω του για τα "ατυχήματα". Ελπίζω να το εκπαιδεύσω επιτυχώς να χρησιμοποιεί την άμμο, με τις συμβουλές που βρήκα στα άρθρα σας.

Αυτό που παρατήρησα και με ανησύχησε, συμβαίνει κατά την διαδικασία του ταΐσματος: προσπαθεί με τα χεράκια του να γραπωθεί από το μπιμπερό. Καλά ως εδώ, λέω. Αν κατά τύχη γλυστρίσει το χεράκι του και βρεθεί στο στοματάκι του, το δαγκώνει και δεν λέει να τ' αφήσει! Ενώ πονάει και νιαουρογκρινιάζει, επιμένει να το δαγκώνει με μανία (καλά, με όση μανία του επιτρέπουν τα μικροσκοπικά δοντάκια του). Θέλει λίγη προσπάθεια για να το κάνουμε να το αφήσει.

Είναι φυσιολογικό αυτό? Έχει να κάνει με τα δοντάκια που αναπτύσσει (πονάκια?), ή απλά είναι τόσο μικρό που κάπου μπερδεύεται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθατε!!
Μπράβο που το φροντίζετε το μωράκι :happy:
Αυτή η κίνηση να "αρπάξουν" το μπιμπερό είναι όντως πολύ χαρακτηριστική. Το δάγκωμα του χεριού δεν το έχω ξαναδεί, πιθανόν να το κάνει για τους λόγους που αναφέρεις. Ίσως να του κρατούσες λίγο τα χεράκια την ώρα που το ταΐζεις, για να μην το κάνει;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω πιστεύω ότι το κάνει και λίγο σαν παιχνίδι!δες λιγο και τα νυχακια του μήπως ειναι μεγαλουτσικα και τον ενοχλουν..πολλες φορες έτσι τα κόβουν...;)

Πρώτο μου post εδώ, και τα συγχαρητήριά μου στους εμπνευστές του site και τα μέλη που συνεισφέρουν! :up:

Αρσενικό γατάκι, μας υιοθέτησε έπειτα από διάσωση από την μέση του δρόμου. Δυστυχώς, παρά την αναζήτηση επί διημέρου δεν μπορέσαμε να βρούμε ίχνη της βιολογικής μαμάς του.
Σύμφωνα με τον κτηνίατρο που το πήγαμε, είναι 20 ημερών. Είναι πολύ ζωηρό, το τάισμα γίνεται φυσικά με μπιμπερό και τρέχουμε διαρκώς ξωπίσω του για τα "ατυχήματα". Ελπίζω να το εκπαιδεύσω επιτυχώς να χρησιμοποιεί την άμμο, με τις συμβουλές που βρήκα στα άρθρα σας.

Αυτό που παρατήρησα και με ανησύχησε, συμβαίνει κατά την διαδικασία του ταΐσματος: προσπαθεί με τα χεράκια του να γραπωθεί από το μπιμπερό. Καλά ως εδώ, λέω. Αν κατά τύχη γλυστρίσει το χεράκι του και βρεθεί στο στοματάκι του, το δαγκώνει και δεν λέει να τ' αφήσει! Ενώ πονάει και νιαουρογκρινιάζει, επιμένει να το δαγκώνει με μανία (καλά, με όση μανία του επιτρέπουν τα μικροσκοπικά δοντάκια του). Θέλει λίγη προσπάθεια για να το κάνουμε να το αφήσει.

Είναι φυσιολογικό αυτό? Έχει να κάνει με τα δοντάκια που αναπτύσσει (πονάκια?), ή απλά είναι τόσο μικρό που κάπου μπερδεύεται?

Καλώς ήρθατε!!
Το δάγκωμα του χεριού του πιστεύω πως έχει να κάνει με τη λαχτάρα του να φάει γιατί μπερδεύεται με το μέσον σίτισής του (ασφαλώς δεν καταλαβαίνει τον λόγο για τον οποίο απουσιάζει η βιολογική του μαμά). Τα μικρούλια γατάκια αυτης της ηλικίας είναι συνηθισμένο να πιάνουν με μανία το μπιμπερό επάνω στη λαχτάρα τους να φάνε γρήγορα κατά την ώρα του ταΪσματος.Με τις μέρες που θα περνούν θα δεις ότι θα μάθει και μετά τις πρώτες γρήγορες κ λαίμαργες γουλιές, θα "θηλάΖει" την πιπίλα του μπιμπερό με πιο ηρεμία.
Καλή συνέχεια στην ανατροφή του μικρούλη σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά.Περιμένουμε φωτό να τον χαρούμε.!

Τι εγινε τελικα με αυτο το μικρουλακι;Δεν θα δουμε πως μεγαλωσε;:D

Έχετε δίκιο... :redface:

Ο (αρχικά) Σβίνγκος, μας βγήκε τελικά "Σβίνγκαινα" και πια δυσκολεύομαι πως να την φωνάζω. Βλέπω να καθιερώνεται το "Ψίψη", όμως πάσα άλλη ιδέα/πρόταση, δεκτή!
Επίσης -αν και 4κάτι μηνών- η δεσποινίς... έχει οίστρο!!! Θα περιμένω να ηρεμήσει λίγο και θα την συστήσω με τον κτηνίατρο για τα περαιτέρω. :/:

Το καμάρι μας λοιπόν, είναι πολύ ζωηρό, κοινωνικό, <δαγκώνει πολύ>, κι έχει μια έφεση στην τεχνολογία όπως εγώ (ηλεκτρονικός):

Από κει που ήταν μια χούφτα ψιψίνι, τώρα είναι ολόκληρη γαϊδάρα!!! :P
Δεν με αφήνει να μιλάω στο τηλέφωνο, κατ' ευθείαν ανεβαίνει πάνω μου και μου γλείφει τα χείλη!
Με την άμμο, την τροφή κλπ, όλα τέλεια! Υποδειγματική όπως άλλωστε θα ήταν μια γάτα!

Ωραια η μασκοφορος σας,να τη χαιρεστε!Κιολας οιστρο;;;;

Αυτό είπα κι εγώ, αλλά ναί, το νιαούρισμα, το στήσιμο, η συμπεριφορά...
Τι να πω? Βρε μπας και την παραταϊζαμε και πήρε πρόωρα τα πάνω της??? :lol:

Μηπως ηταν απλα προοιστρος ή κατι άλλο;Το επιβεβαιωσε κι ο κτηνιατρος;

Όχι, κτηνίατρος δεν την είδε, μόλις χτες ξεκίνησαν τα συμπτώματα.
Σύμφωνα με όσα σχετικά διάβασα εδώ στο forum, θα κρατήσει μερικές ημέρες και θα ηρεμήσει.
Αυτό λέω να περιμένω και μετά να προχωρήσω σε στείρωση. Προς το παρόν προσπαθώ να την ηρεμώ / αποσπώ με περισσότερα χάδια και παιχνίδια.

Το χειρίζομαι λάθος λες? :hmm:

Οχι καθολου λαθος δεν το χειριζεσαι,απλα μου φαινεται πολυ πολυ περιεργο.Καποιες ρατσες οπως π.χ. οι σιαμ εχουν πολυ νωρις οιστρο,αλλα η δικη μου ειχε πεντεμισι μηνων,δεν εχω ακουσει ξανα τοσο μικρη γατουλα...Εχετε και αρσενικο μηπως στον ιδιο χωρο;Ρωταω απλα επειδη μου φαινεται περιεργο,μην το παρετε στραβα,τη φροντιζετε μια χαρα!

Όχι, όχι! Δεν τίθεται θέμα παρεξήγησης, αλλά ανησυχίας μη τυχόν πράττω τίποτα λάθος εις βάρος της μικρής! Και μ' αυτά που λες με προβληματίζεις! :confused:
Επίσης όχι, αρσενικό (πλην εμού του ιδίου... :P) δεν υπάρχει στο σπίτι.

Δε νομιζω να της προκαλεσες εσυ οιστρο,εκτος αν η γατουλα σας εχει βλεψεις σε αλλο ειδος!:PΓια καλο και για κακο δε ρωτας και τη γιατρο σας να σας φυγει η ιδεα;

Αααα!... Δε ξέρω... Αυτά τα φιλιά στο στόμα όταν μιλάω στο τηλέφωνο, να τρέχει συνέχεια πίσω μου όπου πάω (τουαλέτα included - έμαθε να πηδάει και στο χερούλι της πόρτας για να την ανοίξει (!) ανεπιτυχώς ευτυχώς), να κοιμάται μαζί μου, εμένα άλλα μου λένε... :lol::lol::lol:

Ναί, αυτό θα κάνω, μάλιστα σκέφτομαι να το τραβήξω σε βιντεάκι με ήχο και να το δείξω στον κτηνίατρο να μου πεί.
Ευχαριστώ για τον χρόνο και το ενδιαφέρον σου! :)

Βρε λες;:confused:Κατι τετοια κανει και η Μόιρα στον φίλο μου,λες να το προσεξω;;;;;;;;;:lol:
Αν δε σου κανει κοπο οταν μιλησεις με τη γιατρο πες μας κι εμας τα νεα σας να μην ανησυχουμε.Και παλι να τη χαιρεσαι την κουκλα σου!

ζολι ;;;;; για το ονομα της λεω, καπου έλεγες οτι δεχεσαι προτασεις. αν δεν εχεις βρει ηδη, προτεινω το jolie. (γαλλικο). καπου διαβασα οτι τα γατακι ακουνε πολυ στο φωνηεν ιιιιιιιιιιιιιιιιιι. !! να χαιρεσαι την καλη σου !!:up:

Πιασάρικο όνομα... :)
Το κρατώ στα υπόψιν, thanks!

Καποιες ρατσες οπως π.χ. οι σιαμ εχουν πολυ νωρις οιστρο,αλλα η δικη μου ειχε πεντεμισι μηνων,δεν εχω ακουσει ξανα τοσο μικρη γατουλα...

Όχι συμβαίνει καμιά φορά, δεν είναι ό,τι πιο συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει. Καμιά φορά βλέπεις μικρές γατούλες έξι μηνών στο δρόμο με την κοιλιά τούρλα.:/: Κάθε οργανισμός έχει το δικό του ρυθμό ανάπτυξης.
Sigmacom, να χαίρεσαι τη μικρή σου!:)

Εμένα η Μπουμπού είχε τον πρώτο οίστρο (που ήταν ήπιος και δεν κράτησε πολύ) από 4,5 μηνών. Ο (δεύτερος) κτηνίατρος που την πήγαινα τότε μου είχε πει να περιμένουμε να πάει 1 έτους, αλλά τελικά αποφάσισα να ξανααλλάξω κτηνίατρο και τη στειρώσαμε στους 6 μήνες και κάτι, έχοντας περάσει 2 ήπιους και έναν κανονικό οίστρο! Όταν την έπιανε έκανε γλύκες στον άντρα μου, του τριβόταν στα πόδια, του έκανε κωλοτούμπες και εμένα ούτε να με φτύσει!:lol:

Κάποιες δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στο παλιότερο θέμα εδώ.:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back