Δεν έχω γατάκι ... ακόμα! Να πάρω;

athina_elpida

Νεοφερμένο μέλος

Ο athina_elpida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα σας.
Το site είναι πολύ ωραίο. Είμαι νέο μέλος, μόλις σήμερα άκουσα για το site στο ραδιόφωνο - το είπε μια ακροάτρια στον αέρα. Πολύ καλή πρωτοβουλία.
Μένω σε ένα διαμέρισμα σχετικά μικρό (60τμ) στην Θεσσαλονίκη και επειδή αγαπάω πάρα πολύ τα ζώα, σκέφτομαι να πάρω ένα κατοικίδιο. Θα ήθελα σκυλάκι αν είχα κήπο, αλλά δυστυχώς δεν έχω. Έτσι σκέφτομαι να πάρω ένα γατάκι. Το θέμα είναι ότι εγώ λείπω αρκετές ώρες από το σπίτι. Δεν ανησυχώ για ζημιές, μιάς και αυτά είναι μόνο στην αρχή, μετά όπως το μάθεις έτσι θα είναι. Αλλά δεν ξέρω αν είναι καλό για το ίδιο να περνάει τόσο χρόνο μόνο του. Εσείς τι λέτε να κάνω? να το τολμήσω? Ζω μόνη μου και θα μου άρεσε να έχω συντροφιά ένα γατάκι (που από όσο ξέρω είναι και αρκετά ανεξάρτητα και μπορούν να μείνουν και μόνα τους για κάποιες ώρες). Αλλά είμαι λίγο προβληματισμένη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις και θα ακούσω με μεγάλη προσοχή τις συμβουλές και τις απόψεις σας. Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα και καλωσήρθες!:hello:
Εγώ ψηφίζω ναι δαγκωτό!Τα γατάκια είναι τρέλα.Όλοι δουλεύουν κάποες ώρες,δεν είμαστε όλοι όλη μέρα σπίτι να παίζουμε με τα γατάκια μας!Εγώ είχα γατούλη στο διαμέρισμα που έμενα και ήταν βάλσαμο να γυρίζω σπίτι από τη δουλειά και να κάνουμε αγάπες.Καταλαβαίνουν και νιώθουν πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε.Και το σπίτι αφού μένεις μόνη σου σας χωράει.Πέτυχες και σε καλή εποχή,έχει πολλές γέννες με υπέροχα μικρούλια,που θα είναι έτοιμα για υιοθεσία σε κανέναν μήνα,οπότε έχεις χρόνο να το σκεφτείς και να προετοιμαστείς!:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γειά σου συμπατριώτισσα!!!:up: Καλώς ήρθες στη γατοπαρέα μας και καλά να περνάς!
Στο θέμα τώρα, αφού λείπεις πολλές ώρες από το σπίτι καλό θα ήταν να υιοθετήσεις ένα κάπως μεγαλύτερο γατάκι που έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και είναι μαθημένο να ζει σε διαμέρισμα...όπως και νά΄χει ρίξε μια ματιά στις αγγελίες και σίγουρα θα βρείς κάτι που να σου αγγίξει την καρδιά:up:

Καλώς ήρθες στην παρέα μας. Αν το θέλεις πάρα πολύ να το πάρεις. Εξάλλου τα μικρά γατάκια θέλουν και αρκετό ύπνο, οπότε θα κοιμάται πολλές ώρες την ημέρα. Έχω γατούλα, που αναγκαστικά μένει αρκετές ώρες μόνη. Έμαθε όμως έτσι από πολύ μικρή. Απλά θα πρέπει οι ώρες που θα διαθέτεις για το ζωάκι σου, αν το πάρεις τελικά, να είναι ποιοτικές δηλαδή με παιχνίδι, αγκαλιά, χάιδεμα κ.α.
Επίσης θέλω να συμφωνήσω και με την συντοπίτισσα Raisa. Ίσως ένα λίγο μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι πιο μαθημένο στις συνθήκες ενός διαμερίσματος.

Καλώς όρισες!

Να πάρεις! Να πάρεις!

Η γάτα ζει άνετα μόνη της στο σπίτι και δεν έχει την εξάρτηση του σκύλου... Είναι καθαρή και δεν κάνει πολλές ζημιές... αρκεί να προσέξεις κάποια πράγματα!
Εμείς θα είμαστε κοντά σου για ό,τι χρειαστείς!
Εγώ πήρα και δεύτερη αφού είχα όμως τη μεγάλη 2 χρόνια χωρίς πρόβλημα μόνη της...

Καλή απόφαση!

Συνημμένα

• CIMG0454.JPG
    CIMG0454.JPG
    56,1 KB · Εμφανίσεις: 64
Καλωσήρθες!
Μα και βέβαια να πάρεις! Όλοι μας δουλεύουμε και λείπουμε τουλάχιστον 7-8 ώρες από το σπίτι. Το γατάκι σου δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, αρκεί να ασχολείσαι μαζί του όσο είσαι στο σπίτι. Όσο για τις ζημιές μην το προεξοφλείς, ο γάτος μου δεν έχει κάνει καμία σοβαρή ζημιά στο σπίτι (τώρα για ένα τασάκι που έριξε δεν το κάνω θέμα :lol:). Αν αγαπάς τα γατάκια μην το σκέφτεσαι καν. Ρίξε μια ματιά στα "χαρίζονται" και σίγουρα θα βρεις το γατάκι των ονείρων σου :happy:

Καλωσήρθες .. :)
και με κάλυψαν οι προηγούμενες!!!! :up:

Καλωσήρθες!:)
Να πάρεις, να πάρεις...

Καλως την...
Εννοειτε να παρεις γατακι...:up:

Από πείρα σου λεώ πως δεν υπάρχει καλύτερη ξεκούραση από το να παίζεις με τη γάτα σου γυρνόντας σπίτι μετά από μια κουραστική ημέρα. Ο δικός μου γατούλης, έζησε ευτυχισμένος και "έφυγε" γύρω στα 15, έμενε σ΄όλη του τη ζωή μόνος του τα πρωινά. Με ξυπνούσε κάθε πρωί (ευτυχώς γιατί είμαι και υπναρού) και μετά "έλιωνε" στον ύπνο μέχρι το απόγευμα. Πως το ξέρω? Το ίδιο ωράριο είχε και τα Σαββατοκύριακα. Εγερτήριο στις 7 και μετά υυυυπνοοοοοςςςς μέχρι τις 5! :lol:

Οπωσδήποτε να πάρεις, αν τ΄αγαπάς.

Λοιπόν? Το αποφάσισες??

Καλώς όρισες! και εγώ προτείνω να πάρεις γατάκι, ξέροντας βεβαια ότι είναι μια δεσμευση αλλα φυσικά και μια πολύ καλή συντροφιά για τουλάχιστον για τα επόμενα 10 χρόνια...Ρίξε και μια ματια στις αγγελίες που έχουμε και θα σου πρότεινα αν όντως δεν ξαναείχες εμπειρία με γατούλες να μην ξεκινήσεις από ένα μωρακι αλλα από ίσως μια μεγαλύτερη γατουλα ή γατούλη που ήδη ξέρει κάποια πράγματα...και έχει δείξει χαρακτήρα..:)

καλως ήρθες και από μένα!!:)συμφωνώ με όλους όσους μίλησαν πρίν!να πάρεις γατούλα με την προϋπόθεση ότι έχεις σκέφτει οτι έχει και ευθύνες το όλο θέμα και ότι αυτό σε δεσμεύει για κάποια χρόνια.όταν παίρνουμε γατούλα (και άλλο ζώο) τους δίνουμε την υπόσχεση ότι θα τα φροντίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε όσο ζούμε και ζούνε.αν λοιπόν τα έχεις σκεφτεί αυτά..εμπρός στην αναζήτηση γατιού!!:Dα και συμφωνώ με το ενήλικο γιατί τα μικρά θέλουν περισσότερο χρόνο ενώ κάποιο μεγαλύτερο έχει συνιθήσει μόνο του..

Σου προτεινω και την Καλυψουλινα
ειναι πολύ τρυφερη και ιδανικη για νεο ιδιοκτητη

Το ειδα αλλα εισαι μια βιαστικουλα εσυυυυυ αχ αχ αχ... την ιδια στιγμη που της απαντουσα εδω εκεινη εγραφε στο αλλο

εχ...τι να κάνω..:redface:είδα ότι ρώτουσε για την μικρή.είδα ότι δεν ήσουν μέσα και έτρεξα να απαντήσω!:P

Σε βλέπω σε βλέπω.. εσυ εχεισ ερωτευτει την καλυψουλα ηδη απο μακρυα μου φαινεται.. κριμα που δεν μπορεις να την παρεις εσυ ....;) παντως ευχαριστω για την υποστηριξη

ΝΑΙ, Αθηνά! Να το τολμήσεις! Κι εγώ δεν είχα γάτα στο διαμέρισμα, αλλά τώρα σκέφτομαι πόσα έχανα πριν:up:

Εννοείται πως είναι καλή ιδέα!! Αρκεί να έχεις συνειδητοποιήσει ότι είναι δέσμευση...Υπέροχη μεν αλλά δέσμευση! Σιγουρέψου πως είσαι έτοιμη να αναλάβεις μια τέτοια ευθύνη...
Όσο για τις ζημιές...μην πολυανησυχείς...Ο δικός μου είναι 13,5 χρονών και έχει σπάσει ένα πιατάκι σε όλη του ζωή...Και τον έχω από 30 ημερών...

να παρεις ειμαι σιγουρη οτι δεν θα το μετανιωσεις............:):):):):):)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back