Δεν έχω κανέναν... Μόνο τις γάτες μου...

Εμένα ο κολιτός μου σιχαινόταν τις γάτες, δυο χρόνια μετά και της λατρεύει! Του πιπίλιζα τα αφτιά νυχθημερόν του ανθρώπου, βολεύτηκε και πάνω του η φοφο γουργουρίζοντας ενώ βλέπαμε ταινία στο πατρικό μου, ε δεν θέλει και πολύ…:D:D:D Γενικά νομίζω πως όσοι δεν μπορούν τις γάτες είναι απλά στο μυαλό τους… Τώρα πιλατεύω μια φίλη μου να πάρει γατάκι(είχε έναν γατουλι στην αυλή της και χάθηκε πέρυσι)…:up::up::up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και εδώ ταιριάζει το δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο:D:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

όπως έχω ξαναπεί του φίλου μου του έφτανε που έπεσα και καθηλώθηκα για μεγάλο διάστημα στο κρεβάτι και ήμουν μόνη μου (μόνο τα απογεύματα είχα παρέα)... και μου τον έφερε... και όταν του τον άφησα για μια βδομάδα γιατί ήταν αδύνατο να τον φροντίζω τον λάτρεψε. όταν μου τον επέστρεψε πήρε δικό του γάτο....

ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ

ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΛΕ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΙΛΟΥΣ.ΚΙ ΕΓΩ ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ ΓΑΤΟΥΛΑ ΑΔΕΣΠΟΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΖΕΨΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΨΩΦΙΣΕΙ ΣΤΙ ΙΔΙΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΑ.ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΙΓΚΟΥΝΑ ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ :hmm:.ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΟΠΕΛΙΑ ΑΝ ΘΕΛΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ SITE.OK?ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΑ :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Παιδιά οι απαντήσεις όλων είναι εκπληκτικές, ευχαριστώ πάρα πολύ... Θα προσπαθήσω γιαυτές τις ισορροπίες όπως έχω κάνει άλλωστε..Μη νομίζετε ότι ζω σε ένα σπίτι με τρίχες και κατεστραμμένα έπιπλα, προς Θεού! Απλά στο μυαλό των άλλων έτσι μεταφράζεται το έχω γάτες... Και απλά σκέφτομαι οτι πως να συζητάω με αυτά τα παιδιά όταν μου απαντάνε : ξεκόλλα ρε Ελεάνα, γάτα είναι και τι έγινε? Ισως να είμαι υπερβολική, ναι το δέχομαι απόλυτα, απλά όπως είπατε και παραπάνω έχω ζήσει κάποιες γατοεμπειρίες που αυτοί δεν μπορούν να ξέρουν! Δεν ξέρουν τι είναι να ξυπνάς και να έχεις τα γατάκια σου να σε περιμένουν, αυτά τα ματάκια να σε κοιτάνε.. Ισως έχω δεθεί υπερβολικά, ναι και αυτό το δέχομαι, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι υπερβολή να βοηθάω όσα μπορώ, με τον δικό μου τρόπο. Και ο χωρισμός, δεν είναι ότι με ένοιαξε ότι τον χώρισα, με ένοιαξε όλα αυτά τα τραγικά πράγματα που μου είπε αυτός ο ανθρωπος περι ζώων!! Πώς δηλαδη σκότωσε το κανισακι της πρώην του ψεκάζοντας το με άρωμα, επειδή αυτή δεν το έδιωχνε, μιλάμε για τρελά πράγματα!!!! Επεσα ίσως σε ακραία περίπτωση, δε λέω, αλλά με στεναχωρεί όλο αυτό, να με αντιμετωπίζουν σαν την παράξενη της παρέας που έχει κόλλημα με τα ζώα, ενώ δεν νιώθουν οτί αυτοί είναι οι παράξενοι, που δεν κάνουν κάτι έστω για να τα βοηθήσουν λίγο!
Πριν από λίγα χρόνια,κάπως έτσι το έβλεπα,αλλά τελικά υπάρχουν κι άλλοι που μπορείς να συζητήσεις για κάτι που αγαπάτε.Ίσως αυτό μου έφταιγε.Κανείς δεν αγαπούσε τα ζώα όσο εγώ στο περιβάλλον μου,αλλά κάθε φορά ήξερα πως δε θα είχε αποτέλεσμα να κλείνομαι στον εαυτό μου.Είχα και άλλα ενδιαφέροντα και είναι ωραίο να έχω την οικογένειά μου να υπομένει για χάρη μου 2 κουνελάκια!:)
Μην το κάνετε αυτό στον εαυτό σας.Δεν ξέρετε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους.
Καλά χαδάκια στα γατάκια σας!:happy:

Χριστίνα

Μην τα περνεις τοις μετρητοις αυτα που σου λενε οι φιλοι σου... Βεβαια δεν ειναι φιλοι αν δεν μπορουν να σε δεχτουν επειδη αποφασισες να παρεις γατακι στο δικο σου σπιτι (δεν τους πεφτει κ λογος). Στο κατω κατω αν δεν το αντεχουν μπορειτε να βρισκεστε και εκτος του σπιτιου σου. Ετσι καναμε εμεις με μια θεια μου. Δεν αντεχει οποιοδηποτε ζωακι... Καθε φορα που εμφανιζοταν ο Πασας και τις μυριζε τα ποδια, εκανε σαν να περνουσε εγκεφαλικο. Με τα πολλα, η κατασταση ηρθε ετσι που βρισκομαστε εκτος σπιτιου γιατι την ξερουμε οτι δε μπορει ουτε σκυλια, ουτε γατια....
Οσο για τον φιλο σου, μην ανησυχεις ουτε και για αυτον. Αν δεν αποδειχτηκε αυτος καταλληλος, θα βρεθει αλλος καλυτερος. Ο αρραβωνιαστικος μου δεν χωνευε τις γατες. Εχει σκυλο ομως. Ειχε την εντυπωση οτι οι γατες ειναι αιμοβορες και δεν εκτιμουν τα αφεντικα τους. Καποια στιγμη, γνωρισε τα δικα μου γατια, στην αρχη ηταν απομακρος και επιφυλακτικος. Ουτε που τις χαιδευε. Οταν ομως ειδε πως ειμαι εγω μαζι τους, πως τους φερομαι και μου φερονται, το ποσο χαριτωμενα ειναι οταν κοιμουνται, οταν παιζουν κτλ κτλ.... αλλαξε γνωμη για αυτες. Τωρα παιζει μαζι τους, Τα παιρνει αγκαλια και πλεον ξερει κ τι τους αρεσει στο παιχνιδι....
Οσο για το σπιτι, -το δικο μου τουλαχιστον- δεν ειναι ερειπιο, φροντιζουμε να ειναι καθαρο, μαζευουμε τις τριχες(βαζω μερα παρα μερα ηλεκτρικη)... Οι καναπεδες ειναι με καλυματα, αναγκαστικα, αλλα τι να κανουμε? Καναπε αλλαζουμε, τον Μπακλαβα και τον Πασα ΠΟΤΕ!!!
Για να κλεισω την απαντηση μου... Μην απομακρυνεσαι απο τον κοσμο...ειναι βλακεια να κανεις κατι τετοιο, ενω μπορεις να συμβιβαστεις εσυ κ οι φιλοι σου σε καποια θεματα.... και στο κατω κατω ρε παιδι μου, ΚΑΜΙΑ φιλη σου δεν αγαπαει τα γατακια? ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ!!! Ισως αν το γνωρισουν να εξοικειωθουν μαζι του...

Σορρυ, δεν ειχα διαβασει οτι ο τυπος ειχε κ βιαιες διαθεσεις.... ΞΕΧΝΑ ΤΟΝ αυτον, υπαρχουν και τετοιοι, δυστυχως. Οπως κατι ξαδερφια του αρραβωνιαστικου μου, οι οποιοι, οταν ηταν πιτσιρικια (το δινω σαν ελαφρυντικο) βασανισαν πολλα γατουλινια, σαυρες, κοτες κτλ... και επειδη εχουν μαθει οτι ειμαι πολυ φιλοζωη, οταν βρισκομαστε ολο περιγραφουν μπροστα μου (για να με πειραξουν) τι εχουν κανει στα κακομοιρα τα ζωακια. Τοτε, βεβαια, αναλαμβανει δραση ο γλυκος μου, ο οποιος θελει να τα εχω καλα με το σοϊ του κ τους σταματαει (γιατι του εχω πει οτι την επομενη φορα θα τους βρισω, και οταν ανοιξω τον βοθρο μου, δεν τους ξεπλενει ουτε ο Δουναβης)...

Ελεάνα μου γλυκιά μην νιώθεις άσχημα επειδή αγαπάς τα ζώα. Όπως σου είπαν ήδη όλοι οι προηγούμενοι, βρες ισοροπίες. Σε όλους μας έχει συμβεί να μας κοιτάζουν λοξά επειδή αγαπαμε και έχουμε ζώα στο σπίτι μας. Και εμένα για χρόνια με είχαν κάνει να νιώθω κάπως, τελικά όμως κατάλαβα ότι εγώ είμαι άνθρωπος με ευαισθησίες γεμάτη αγάπη για τα ζωάκια ενώ όσοι με κατηγορούσαν απλά είναι κακεντρεχείς και κομπλεξικοί ή ακόμα και ζηλιάρηδες επειδή όλοι εμείς έχουμε περίσευμα ανθρωπιάς και αγάπης ενώ οι κατήγοροι μας όχι. Και χαμογέλασα με ικανοποίηση τότε, και ξεμπλόκαρα. Τώρα πια όποιος τολμήσει να πει κάτι, με χαμόγελο το ξεκόβω. Νιώσε ανώτερη σε αυτό το θέμα, γιατί όπως βλέπεις σε αυτό το καράβι δεν είσαι μόνη.
Χρειάζεσε όμως φίλους, και σύντροφο αλλιώς θα είσαι δυστυχισμένη.
Αν δεν είναι εξικιωμένος με τα γατάκια οκ με υπομονη θα τα συνιθήσει, δεν χρειάζετε να τα λατρέψει, συμβιβασμοι γίνονται πάντα στις σχέσεις.
Αφού είσαι τόσο φιλόζωη κάντο δράση, μπες σε ομάδες, η γατοομάδα θεσ/νίκης σίγουρα χρειάζετε εθελοντές. Δεν λύνετε το πρόβλημα με όσα γατάκια κ αν υιοθετήσεις ενώ με τη συλλογική δράση σε κάποιο σωματείο θα νιώσεις ότι προσφέρεις πολλά περισσότερα. Και σίγουρα εκεί θα βρεις φίλες και φίλους, ανθρώπους που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με σένα αλλά και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
Μετέτρεψε την αγάπη σου για τα ζώα σε ενέργεια, και η ενέργεια θα γυρίσει πίσω σε σένα. Και άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν, δεν σε αφορά.
Και όταν νιώθεις μοναξιά εδώ όλο και κάποιος θα βρίσκετε διαθέσιμος για λίγη κουβεντούλα και παρεούλα έστω και διαδικτυακή. Φιλιά :up:
:)

Nαι Ελεανίτα, συμφωνώ και γω με την Κιρστεν.... Βλέπεις είμαστε τόσοι και τόσες εδώ! και όχι μόνον virtual reality!
Nάσαι καλά ! Δεν είσαι μόνη ....

Εγω ξερω πως από τότε που έσωσα τη γατούλα μου ένιωσα οτι πραγματικα αγαπηθηκα απο καποιον για πρωτη φορα. Σιγουρευτηκα οτι ποτε δεν ειχα φιλους. Η μοναδικη παρεα μου πια ειναι τα ζωακια στους δρομους που οσο μπορω ταιζω και οταν ερχονται στην αγκαλια μου μαζευω.. Δυστυχως δεν εχω που να τα βαλω και τι να τα κανω λογω ελλειψης χωρου και οικονομικου...Προσπαθω ομως και τα κουτσοβολευω καπως.. Ολοι οι γυρω μου το μονο που μου λενε ειναι ''Κι αλλη γατα μαζεψες?'' ''ΕΣΥ ΔΕ ΘΑ ΒΑΛΕΙς ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ'' ''Τα γατια θα σε ταισουν εσενα?Δες μεγαλη κοπελα τι κανει..'' ''Κοιτα ποσο χλωμη εισαι, αφου δεν τρως κρεας'' ''Τι ταιζεις τα σκυλια?να τα μαζευεις εδω περα?'' Εν τω μεταξυ το αδεσποτο σκυλι που φροντιζω στη γειτονια μου στην Κατερινη ειναι στειρωμενο,γτ καποιος ευσυνειδητος φροντισε γι'αυτο, ενω αυτη που μενει κατω απο το διαμερισμα μας ειχε παρει ενα αρσεν.σκυλακι και επειδη γεννησε η νυφη της και δεν το θελει, το αμολησε στην πυλωτη ΑΣΤΕΙΡΩΤΟ εδω και καιρο, και οταν της ειπα να το στειρωσει μου ειπε οτι δεν ειναι δικο της το προβλημα, αλλα αυτων που εχουν τις θυληκες. Ακομη και αυτοι που υποτιθεται οτι με αγαπουν και οτι με στηριζουν, το μονο που θελουν ειναι να σταματησω να ασχολουμαι με τα ζωα, η τουλαχιστον, να ασχολουμαι λιγοτερο, αφου βλεπουν οτι το πρωτο ειναι ανευφικτο. Δυστυχως γι'αυτους ομως το μονο που καταφερνουν ετσι ειναι να με κανουν να ανακαλυπτω ποσο παραπανω μπορω να προσφερω τελικα ακομη και οταν οι δυναμεις μου με εγκαταλειπουν, και φυσικα να αποκαλυπτουν τον πραγματικο τους εαυτο. Αυτοι σιγουρα δε θα αντεξουν πολυ ακομη διπλα μου, το θεμα ειναι οτι εγω μεσα μου εχω ξεγταψει τους παντες τους και παλευω μονη μου για αυτα τα ανυπερασπιστα πλασματα. Χαιρομαι που εχω ανακαλυψει το φορουμ σας γιατι παιρνω θαρρος να συνεχιζω. Και δυστυχως για να μπορεις να εισαι με καποιον και να εισαι καλα, πρεπει να αγαπα το ιδιο με εσενα τα ζωα και να μη λεει την ατακα που οταν την ακουω τρελαινομαι, '' εγω ειμαι φιλοζωος αλλα δεν τα θελω τα ζωα μεσα στο σπιτι, ουτε στην αυλη''. Γιατι ξερω ΑΤΟΜΑ, οχι ενα και δυο μονο, αλλα πολλα, που αντε, λες δεν τα θελουν μεσα στο σπιτι, αλλα ρε γμτ, εχουν αυλες, και μαλιστα αυλες που δεν κινδυνευουν τα ζωα, και τους ακους να λενε '' εγω τις γατες τις σιχαινομαι''. Και υστερα βρε παιδια λετε για ισορροπιες? Οσοι με πλησιασαν μεχρι τωρα με αφορμη τα ζωα το εκαναν για να με εκμεταλλευτουν. Ο,τι εκανα το εκανα για τα ζωντανα και οχι για το ειδος μας.Ζωα και παλι ζωα... Κοιτω τωρα τα ματια του Ανχελ που με παρακαλουσε να τον παρω απο τη σταση Ιασωνιδου στο κεντρο της Θεσσαλονικης που τον βρηκα...Ψυχη μου... Με συγχωρειτε που μακρυγορησα, αλλα ελπιζω να καταλαβετε. Επισης, κατι διαβασα για εθελοντες στη γατοομαδα Θεσσαλονικης. Που μπορω να βρω πληροφοριες?

Azil λυπάμαι που νιώθεις έτσι, αλλά και εγώ και οι υπόλοιπο/υπόλοιπες σπεύσαμε να δώσουμε ενθαρρυντικές συμβουλές στην Ελεανίτα που είπε τα ίδια με σένα περίπου, καθότι κ λίγο μεγαλύτερες.
Εγώ είμαι ενεργός πολιτης κ ασχολουμε ουσιαστικά με τα αδέσποτα (όπως κ πολλοί από το φόρουμ), και λατρεύω τα ζώα,
heart.gif
αλλά πρώτα καλή μου αγαπάω τον εαυτό μου
heart.gif
και τους ανθρώπους.
Αυτό μόνο θα σου πω.

Τις απαντήσεις και τις συμβουλές τις δώσαμε όλοι μαζί παραπάνω αλλά εγώ προσωπικά δεν θα σπαταλήσω άλλη φαια ουσία, γιατί μάλλον κάποιοι άνθρωποι είτε είναι από τη φύση τους αρνητικοί είτε αντιδρούν σε κάθε καλό.
Εξάλλου όλοι όσοι βρίσκονται σ'αυτό το διαδικτυακό χώρο έχουμε ένα κοινό, αγαπάμε τα ζώα και ειδικά τις γάτες, και παλεύουμε για τα δικαιώματά τους, δίνουμε κάθε μέρα μικρές και μεγάλες μάχες, αλλά δεν πέφτουμε και σε κατάθλιψη :down:
Καλή τύχη εγώ δεν θα μιλήσω άλλο σε αυτό το θέμα;) όποιος θέλεις..

Δεν ειπα οτι οσα ειπατε δεν ειναι σωστα. Ισα ισα πιστευω οτι πολυ λιγοι ειναι αυτοι που νιωθουν σαν εμενα. Και φυσικα πλεον ειναι επιλογη μου κατα καποιο τροπο και δεν το νιωθω προβλημα, αφου το εχω κανει τροπο ζωης. Ηθελα απλως να εκφρασω την απογοητευση μου κι εγω για καποιους ανθρωπους, αλλα και να πω οτι υπαρχουν καποιοι ανθρωποιο που μπορει να αισθανονται καλυτερα εχοντας μονο τα απαραιτητα παρε-δωσε με τους υπολοιπους.... Εξ'αλλου οπως ειπες καποιοι ειναι απο τη φυση τους καταθλιπτικοι. Αυτο ομως δε σημαινει οτι πρεπει να τους κρινουμε αρνητικα και να μην ασχολουμαστε μαζι τους. Εγω ξερω οτι ειμαι πιο κλειστο και μελαγχολικο ατομο, και δε μου κακοφαινεται καθολου αφου το εχω δεχτει. Το θεμα ειναι γιατι στους αλλους φαινεται περιεργο

Και λεω καταθλιπτικοι και οχι αρνητικοι, γιατι παντα ειμαι ανοικτη να ακουσω κατι νεο. Απλα ετσι θα ελεγα αυτα τα ατομα που βρισκουν συντροφια μονο στα ζωα και πουθενα αλλου.

Τις απαντήσεις και τις συμβουλές τις δώσαμε όλοι μαζί παραπάνω αλλά εγώ προσωπικά δεν θα σπαταλήσω άλλη φαια ουσία, γιατί μάλλον κάποιοι άνθρωποι είτε είναι από τη φύση τους αρνητικοί είτε αντιδρούν σε κάθε καλό.

Καλή τύχη εγώ δεν θα μιλήσω άλλο σε αυτό το θέμα;) όποιος θέλεις..
kristen οτι ειπες ειναι σωστο και συμφωνω. ομως ειναι λιγο αποτομο αυτο το "δεν θα σπαταλησω αλλη φαια ουσια"
καμια φορα ειναι δυσκολο να καταλαβουμε (ιδιως οταν ειμαστε συναισθηματικα ευαλωτοι) κ μπορει απλα να χρειαζομαστε υποστηριξη.
οχι κανακεμα, να ειπωθουν οι αληθειες.
επειδη εχω βρεθει σε αδυναμια με πληγωναν αυτα τα σχολια (παρ ολο που περιειχαν αληθειες)
ξερω οτι εχεις πολυ αγαπη:):) θα μου πεις που το ξερω?? ενστικτο:):)

Ελεανίτα μου, στη ζωή γνωρίζουμε πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους, ακραίους αλλά και μετριοπαθείς χαρακτήρες. Και όταν λέω ακραίους εννοώ με την κακή ΚΑΙ την καλή έννοια. Μπορεί κάποιος να είναι πολύ πολύ κακός και να μην θέλει κανεις την παρέα του, μπορεί επίσης να είναι υπερβολικά καλός και όλοι να θεωρούν το προτέρημά του αδυναμία και να τον εκμεταλλεύονται... έχει σημασία το μέτρο, στο πώς φερόμαστε εμείς και στο πώς βλέπουμε τη συμπεριφορά των άλλων.

Σίγουρα κανείς δε μας υποχρεώνει να κάνουμε φίλους εκείνους που δε μας ταιριάζουν και δε μας καταλαβαίνουν, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ΚΑΝΕΙΣ δε θα μας καταλαβαίνει ποτέ στη ζωή μας. Επίσης είναι σημαντικό να προσπαθούμε κι εμείς να καταλαβαίνουμε τους άλλους, και να αντιλαμβανόμαστε ποια είναι τα όριά τους.

Το ότι οι φίλοι σου δε θέλουν να έχουν γατάκι σημαίνει ίσως ότι δε μπορούν να υποστηρίξουν ένα γατάκι, αυτό δε τους κάνει λιγότερο άξιους της παρέας σου. Αν είχαν ένα γατάκι μπορεί να μη μπορούσαν να το μεγαλώσουν και να το έχαναν, ή να υπέφερε. Δεν είναι ανέυθυνοι, απλά έχουν διαφορετική οπτική για τα ζωάκια, μέχρι εκεί φτάνει η δική τους αντίληψη, αλλά δεν είναι χαζοί ούτε ανίκανοι να αγαπήσουν ένα φίλο. (για την περίπτωση του πρώην, δεν το συζητάω... καλύτερα που τον άφησες, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου)

Ένα χαρακτηριστικό που δυστυχώς χάνεται στις μέρες μας είναι η επιείκεια, είναι σημαντικό να προσπαθείς να καταλάβεις τους άλλους και να προσπαθούν να σε καταλάβουν κι εκείνοι. Στην πράξη, κανείς δε μπορεί να είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως τον θέλουμε κι εμείς δε μπορούμε να είμαστε ΑΚΡΙΒΩΣ όπως μας θέλουν οι άλλοι. Κατανοούμε και κάνουμε παραχωρήσεις.

Είναι σημαντικό σε κάθε ηλικία να έχεις ανθρώπινη επαφή και φίλους και οι γάτες σου δεν είναι λόγος να αποτραβηχτείς από τον κόσμο. Όπως είπαν και άλλα μέλη, μπορείς να διοχετεύσεις την ενέργειά σου στον εθελοντισμό, και παράλληλα να βρεις εκεί φίλους, αλλά φυσικά να δώσεις και μια ευκαιρία στους παλιούς σου φίλους. Αν έχεις μέσα σου τόση πολλή αγάπη, είναι κρίμα να την απολαμβάνουν μόνο τα γατάκια, αντίθετα, οι άνθρωποι που θα απολαμβάνουν τη φιλία σου θα είναι πολύ τυχεροί.

Ένα μικρό παραδειγματάκι για να κλείσω: εμείς έχουμε φίλους που είναι αλλεργικοί στις γάτες, αναγκαστικά δεν έρχονται σπίτι, γιατί παθαίνουν κρίση άσθματος, άρα τους συναντάμε εκτός σπιτιού.

Εγω ξερω πως και ενεργος πολιτης ειμαι, και τον εαυτο μου αγαπαω, και τα ζωα αγαπαω,και τα αδεσποτα βοηθαω, και τους ανθρωπους αγαπω, παρ'ολα τα κατορθοματα τους, και οποιος μπορει να ερθει εδω που ζω και να μου αποδειξει το αντιθετο, ας το κανει, γιατι εγω ετσι εχω μαθει στη ζωη μου και ετσι ειναι. Οποιοσδηποτε απο εμας δει καποιον να κανει κακο σε ζωο φυσικα και δε θα πει καλα λογια, αρα αυτο δεν αποτελει αποδειξη οτι εγω δεν αγαπω τους ανθρωπους. Και το ο,τι δεν μπορω να προσφερω τη βοηθεια που προσφερουν καποιοι αλλοι δε με μειωνει απεναντι τους, παρόλο που πολλες φορες ετσι νιωθω. Κριμα που δεν εχω τη δυνατοτητα, αλλα καποια στιγμη θα παρω κι εγω πτυχιο και θα πιασω δουλεια και υποσχομαι θα κανω ο,τι μπορω για να μην μπορουν να μου τη λενε ετσι.

kristen οτι ειπες ειναι σωστο και συμφωνω. ομως ειναι λιγο αποτομο αυτο το "δεν θα σπαταλησω αλλη φαια ουσια"
καμια φορα ειναι δυσκολο να καταλαβουμε (ιδιως οταν ειμαστε συναισθηματικα ευαλωτοι) κ μπορει απλα να χρειαζομαστε υποστηριξη.
οχι κανακεμα, να ειπωθουν οι αληθειες.
επειδη εχω βρεθει σε αδυναμια με πληγωναν αυτα τα σχολια (παρ ολο που περιειχαν αληθειες)
ξερω οτι εχεις πολυ αγαπη:):) θα μου πεις που το ξερω?? ενστικτο:):)

Βίκυ μου σ'ευχαριστώ για το ένστικτό σου:) εξάλλου εμείς τα έχουμε πει και λόγω του Σαν (από άλλο θέμα), όντως έχω πολύ αγάπη όπως και οι περισσότεροι που είναι φιλόζωοι. Αλλά αν διαβάσεις όλο το θέμα από την αρχή διαπιστώνεις πόσοι άνθρωποι σπεύσαμε να υποστηρίξουμε την προηγούμενη κοπέλα, και να της δώσουμε από την ψυχή μας ότι μπορούσαμε για να δει κ άλλες οπτικές γωνίες της σκληρής μας κοινωνίας, συμβουλές, καθοδήγηση κλπ.
Αλλά όταν βλέπω τόσο απαισιόδοξια δεν μπορώ, :hmm:κάτι παθαίνω και μου βγαίνει το αυστηρό το μαμαδίστικο. Εμένα που είμαι πολύ του γουτσου γούτσου;).
Ο καθένας έχει δικαίωμα να πορεύετε, να νιώθει και να πιστεύει ότι και όπως θέλει, αυτό είναι εξάλλου η δική μου σημαία. Αλλά να ακούω τόσο νέους ανθρώπους να μιλάνε έτσι σκέφτομαι τα παιδιά που πεθαίνουν στον κόσμο (κυριολεκτικά) και λέω, όπα ρε παιδιά λίγη αισιοδοξία.
Συγνώμη αν φάνηκα σκληρή, αλλά έτσι μου βγήκε.:(

α ρε kristen το ξερα οτι εισαι ψυχαρα κ δεν τσαντιστηκες μ οτι εγραψα.
ειμουν σιγουρη:):):) κ τωρα θελω να το συνδεσω με το θεμα της azil λεγοντας οτι μπορουμε να διαφωνουμε και ο καθενας να διαλεγει τον τροπο του αλλα μπορουμε να συνυπαρχουμε.
σημασια δεν εχει να ειμαστε ιδιοι (ολοι με γατες ή ολοι χωρις κτλ), αλλα να ζουμε μαζι αποδεχομενοι τη διαφορετικοτητα του καθενος.
ή να ζουμε μαζι με αγαπη ακομα και ΜΗ αποδεχομενοι τη διαφορετικοτητα.
εμενα με λενε τρελλη με τα ζωα (καποιοι φιλοι) αλλα δεν ειναι το μονο μου χαρακτηριστικο εχω κι αλλα κ αυτα γουσταρουν οι φιλοι μου.
γι αυτο azil μη βγαζεις τους ανθρωπους απο τη ζωη σου γιατι ειναι το ιδιο απολυτο οπως κ μ αυτους που βγαζουν τα ζωα απο τη ζωη τους.
αγαπα τους ανθρωπους σου με οποια γνωμη κ αν εχουν για την ζωοφιλια σου. ειναι δικαιωμα τους.:):)
κανε μια καινουργια αρχη με ανθρωπους κ επετρεψε τους να ειναι οπως θελουν:)

Υ.Γ. kristen πολυ μου αρεσε το μηνυμα σου :)

Vicky έχω δώσει κ εγώ τις μάχες μου για τα ζώα, εξάλλου ο καθένας κάνει ότι μπορεί και με όσες δυνάμεις διαθέτει για τα αδέσποτα που μας χρειάζονται.:(
Πέρα από αυτό, το γράφω κ στο 1ο μηνημα μου, πλεον κανείς και τίποτα δεν μπορεί να με διαπεράσει σε ότι αφορά τα φιλοζωικά μου αισθήματα κ πράξεις. ΚΑΝΕΙΣ, έχω αναπτύξει άμυνες και ξέρετε γιατί? γιατί πλεον ξέρω ότι εγώ κάνω αυτό που μου λέει η ψυχή μου, αγαπάω τα ζώα, ζω μαζί τους και μάχομαι για να βοηθήσω όσα περισσότερα μπορώ. Όλοι όσοι με κατηγορούν είναι απλά Κομπλεξικοι!!!
icon8.gif

Αυτό και μόνον αυτό με έχει ξεμπλοκάρει και εγώ εχώ τα ενδιαφέροντα μου και οι φίλοι μου κάποια άλλα που εγώ δεν συμμερίζομαι, κ φυσικά κάνω τις παρέες μου κ χωρίς να μιλάω κ να συζητάω για τα ζώα με όσους δεν ενδιαφέρουντε, υπάρχουν κ άλλα να πω και να κάνω:)

ΥΓ Θα σου στειλω pm να κανονίσουμε καφέ στη μαμά σου να δω το Σαν Βίκυ.

ειμαι σιγουρη γι αυτα που λες.
ηθελα να δωσω στην azil μια αλλη αποψη. μια πιο ενεργητικη, πιο αισιοδοξη.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back