Δεν ήξερες... δε ρώταγες;;;

Sorry, για το πρήξιμο, αλλά για να καταλάβω παίρνω 1000 ευρώ μικτά δεν έχω πάρει άδεια ή επίδομα αδείας, οπότε η αποζημίωση θα είναι 1000x3x1/6 + επίδομα αδείας κ την άδεια, 1500. Κ μετά δεν θα πάρω τίποτα άλλο για το δώρο Χριστουγέννων;
Αν είσαι υπάλληλος και όχι εργάτρια δικαιούσαι με μικτές μηνιαίες αποδοχές 1000,00 ευρώ τα παρακάτω:
1.Αποζημίωση απόλυσης: 1000*3*14/12=3500,00 ευρώ
2.Αναλογία Δωρου Χριστ/νων περίπου 1/4 καθαρού μισθού.
3.Αν δεν έχεις λάβει άδεια φέτος δικαιούσαι αποζημίωση μη ληφθ.άδειας 1 μισθό άνευ κρατήσεις δηλ.1000,00 ευρώ
4.Επίδομα αδείας 1/2 καθαρό μισθό.

Αν έχεις άλλες απορίες στείλε μου πραγματικό μισθό για να σου τα υπολογίσω ακριβώς.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ξέρει κανείς από τους λογιστές ή άλλα σχετικά επαγγέλματα να μου πει πώς υπολογίζεται η αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης χωρίς προειδοποίηση;
Δουλεύω στην εταιρεία 5 χρόνια κ είναι πιθανόν να λάβω το μαντάτο μέσα στο 15ήμερο, θα ήθελα να είμαι προετοιμασμένη...

Τι στράβωσε, βρε Sil? Τελικά όντως θα γίνει απόλυση ή απλώς το υποψιάζεσαι; Πάντως ό,τι και να γίνει, ίσως να είναι για καλό. Γιατί συχνά χρειαζόμαστε ένα σπρώξιμο (να μας πιέσουν οι καταστάσεις δηλαδή) για να βρούμε κάτι που μας ταιριάζει περισσότερο. Ενώ αλλιώς αφηνόμαστε (limbo!!!) και περνάει ο καιρός... Πες μας νέα, όταν μπορείς και αν θες βέβαια.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Thanx πολύ Σοφία, τελικά κατάλαβα πώς γίνεται. Δεν απολύθηκα ακόμα, αλλά είναι πολύ πιθανό μες τον Ιούλιο ή μετά την άδεια Σεπτέμβριο. Έχουν κλείσει 6 περιοδικά τον τελευταίο μήνα :confused: Εκεί που είχα 4, έχω μείνει με 1, αποκλείεται να μ' αφήσουν έτσι. Δεν ξέρω όμως πότε θα γίνει κάτι, μια κ συνήθως το μαθαίνουμε τελευταία στιγμή, τακτική της εταιρείας...
Σοφία σου στέλνω με ΠΜ το μισθό μου, να δω αν τα υπολόγισα σωστά. ευχαριστώ κ πάλι :)

Thanx πολύ Σοφία, τελικά κατάλαβα πώς γίνεται. Δεν απολύθηκα ακόμα, αλλά είναι πολύ πιθανό μες τον Ιούλιο ή μετά την άδεια Σεπτέμβριο. Έχουν κλείσει 6 περιοδικά τον τελευταίο μήνα :confused: Εκεί που είχα 4, έχω μείνει με 1, αποκλείεται να μ' αφήσουν έτσι. Δεν ξέρω όμως πότε θα γίνει κάτι, μια κ συνήθως το μαθαίνουμε τελευταία στιγμή, τακτική της εταιρείας...
Σοφία σου στέλνω με ΠΜ το μισθό μου, να δω αν τα υπολόγισα σωστά. ευχαριστώ κ πάλι :)
Το ότι το μαθαίνουμε τελευταία στιγμή από την μία είναι εις βάρος μας γιατί τρέχουμε πανικόβλητοι να βρούμε νέα δουλειά , αλλά από την άλλη αν υπάρξει προειδοποίηση από την εταιρεία να ξέρετε ότι η αποζημίωση μειώνεται στο μισό!

Απόλυση

Τελικά, ήρθε η απόλυση που περίμενα τόσο καιρό. Μας ενημέρωσαν και επίσημα πλέον ότι εγώ και οι άλλοι συνάδελφοι που εργαζόμαστε στο συγκεκριμένο περιοδικό θα απολυθούμε στο τέλος του μήνα. Ήδη διακόπηκε η κυκλοφορία του, οπότε τώρα δεν έχουμε ουσιαστική δουλειά. Θα έρχομαι στη δουλειά για μερικές μέρες ακόμα και ασχολούμαι πυρετωδώς με την ανεύρεση νέας εργασίας. Αν κανείς από εσάς γνωρίζει για κάποια θέση διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων, ας με πληροφορήσει, παρακαλώ, θα του ήμουν ευγνώμων!
Επίσης, προσπαθώ να συντάξω μία συστατική επιστολή, καθώς μου είπαν να γράψω ό,τι θέλω, αλλά δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Έχω διαβάσει διάφορες οδηγίες στο Internet, αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν είχε κανείς κάποιο υπόδειγμα.
Γενικώς, αν κ το περίμενα, νιώθω κάπως, ιδιαίτερα για τη μοίρα του περιοδικού, 5 χρόνια που δούλευα γι’ αυτό το έχω αγαπήσει περισσότερο απ’ ό,τι θα περίμενα τελικά…

Ωχ! Λυπάμαι, βρε Sil...:(
Θα κοιτάξω να ρωτήσω όποιον ξέρω, ελπίζω να βρω κάτι.

Ποιο περιοδικό είναι Silmoril ή δεν μπορείς να πεις?

Δεν μπορώ ακόμα, γιατί δεν ξέρω αν το έχουν ανακοινώσει. Παραμένω πιστή υπάλληλος ;-Ρ

Λυπάμαι κι εγω..... Εύχομαι να βρεις κάτι έτσι όπως το θες, το συντομότερο δυνατόν.

κρίμα, λυπάμαι πολύ, ελπίζω να βρεις κάτι γρήγορα:/:

Λυπαμαι...
Ισως να ρωτουσες καποιον που εχει εμπειρια απολυσης?
Θα ρωτησω και εγω τον μπαμπα μου, που συντασει επιστολες για τους υπαλληλους που απολυει ή φευγουν.:)

Silmoril, κάθε εμπόδιο (και αλλαγή) για καλό είναι!:) Κι εγώ είχα (παρα)βολευτεί στην προηγούμενη δουλειά και μου κακοφάνηκε όταν έφυγα, αλλά τελικά βρήκα κάτι πολύ καλύτερο.
Επίσης, προσπαθώ να συντάξω μία συστατική επιστολή, καθώς μου είπαν να γράψω ό,τι θέλω, αλλά δεν έχω προηγούμενη εμπειρία. Έχω διαβάσει διάφορες οδηγίες στο Internet, αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν είχε κανείς κάποιο υπόδειγμα.
Σε γενικές γραμμές αυτά που έχει σημασία να αναφέρονται στη συστατική επιστολή είναι:
- ακριβώς το διάστημα της συνεργασίας
- η μορφή της συνεργασίας (μισθωτός, εξωτερικός συνεργάτης κλπ)
- οι αρμοδιότητες (όσο σαφέστερα περιγράφονται, τόσο το καλύτερο και σ' αυτό το σημείο λίγη -μετρημένη- σάλτσα/δημιουργική περιγραφή δε βλάπτει) ;)
- η προσωπική εκτίμηση του εργοδότη (πχ "η κ. τάδε ήταν συνεπής, εργατική, πρόθυμη, λειτουργεί καλά στο πλαίσιο της ομάδας" κτλ). Αυτά τα προσαρμόζεις λίγο στις απαιτήσεις του αντικειμένου, βέβαια.
- επίσης σημαντικό είναι να μπουν στο τέλος τα στοιχεία επικοινωνίας του εργοδότη με κάτι σαν "είμαι στη διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις".

Εύχομαι τα καλύτερα!

Silmoril έψαξα και βρήκα συστατική επιστολή από προηγούμενο εργοδότη μου όταν η εταιρεία είχε κυρήξει πτώχευση. Θα γράψουν αυτό περίπου:

" ΣΥΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ................, Διευθύνων Σύμβουλος (ή ότι άλλο είναι) της εταιρείας.........................., θα ήθελα να γνωρίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η κυρία ........................................ εργάσθηκε ως .......................................... από ............... έως ................... στην εταιρεία μας. Κατά το διάστημα αυτό υπήρξε απολύτως συνεργάσιμη, συνεπής, έντιμη, επέδειξε δε την δέουσα προθυμία και εργατικότητα.

Για την .......................... Α.Ε.

.......................
Διευθύνων Σύμβουλος "

Μπορείς να γράψεις κάτι ανάλογο προσθέτοντας ή αφαιρώντας ότι θέλεις;) Εγώ δεν την χρησιμοποίησα πάντως ποτε, ούτε μου έχουν ζητήσει ποτέ συστατικές επιστολές:hmm:

Ευχαριστώ για τη βοήθεια κορίτσια, είσαστε πολύ καλές! Σήμερα τελικά έγινε η απόλυση, οπότε δεν θα ξαναέρθω δουλειά, αυτό ήταν… Πράγματι Αretha, χρειαζόμουν ξεκούνημα για να βρω κάτι καλύτερο. Με τόση ανεργία όμως, ελπίζω να μη μείνω χωρίς δουλειά στα 40 μου. Προς το παρόν έχω κάποιες διασυνδέσεις από παλιούς συναδέλφους κ στέλνω μερικά βιογραφικά, αλλά δεν ξέρω τι θα μου αποφέρουν. Επίσης κανονίζω και καμιά εβδομάδα διακοπές στις Σπέτσες, μια κ απολύθηκα, ε, ας το διασκεδάσω κ λίγο :-)
Το περιοδικό είναι το «Chip» Ασπασία, τώρα νομίζω ότι μπορώ να το πω. Θα μου φανεί περίεργο να μη διαβάζω καθημερινά τα πάντα γύρω από την πληροφορική…

ευχομαι να ισχυουν τα γνωστα μοτο "οταν ο θοες κλεινει μια πορτα ανοιγει καπου ενα παραθυρο" και "καθε εμποδιο για καλο". μακαρι να βρεις κατι καλυτερο. κι εγω ψαχνω για δουλεια...

Κι εγώ εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι όσες φορές έχω φύγει από δουλειά έχω βρει κάτι αντίστοιχο ή ακόμα καλύτερο. Χειρότερο δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής. Αλλά και να σουτύχει θα είναι μεταβατική περίοδος μην ανησυχείς. Θα έρθουν και τα καλύτερα!!!:)

Με τόση θετική σκέψη, όλο κ κάτι καλό θα προκύψει, thanx! Πάντως, από πλευράς μισθού, αποκλείεται να βρω κάτι χειρότερο, μιας κι είχα να πάρω αύξηση εδώ κ 5 χρόνια, από τότε που προσλήφθηκα δηλαδή :-Ρ

ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ!
Αυτό ισχύει Π Α Ν Τ Α!

Με το καλό μια καινούργια δουλειά και ένα καινούργιο ξεκίνημα;)

Ελπίζω να βρεις κάτι καλύτερο σύντομα. Εν τω μεταξύ ξεκουράσου, ευκαιρία είναι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back