Δεν ελέγχει τον ποπό του

Rafaella95

Νεοφερμένο μέλος

Η Rafaella95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 12 μηνύματα.
Καλησπερα! Εχω ενα γατουλη 11 μηνων και ειναι ευνουχισμενος απο 6 μηνων. Κατα καιρους εχει διαρροιες που φευγουν και ερχονται απο μονες τους. Τον πηγα στον κτηνιατρο αλλα η κατασταση δεν αλλαξε. Την τελευταια εβδομαδα εχει παλι διαρροιες αλλα τωρα ο ποπος του ειναι πολυ ερεθισμενος και καποιες φορες του φευγουν κακα χωρις να το καταλαβει κυριως οταν ειναι ξαπλωμενος. Εχετε ακουσει κατι αναλογο ; Σας παρακαλω βοηθηστε με!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Δεν ελέγχει τον ποπό του.

Ο γιατρος τι σου ειπε; σου εδωσε καμια θεραπεια;.Εγω στη θεση σου ,εφοσον δεν βλεπεις βελτιωση..θα πηγαινα και σε 2ο κτηνιατρο.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εσωτερικη αποπαρασιτωση εχετε κανει; Εξεταση κοπρανων; Με τι τρεφεται ο γατουλης; Εχετε αποκλεισει ευαισθησια στην τροφη; Ισως ειναι ωρα να τον πατε σε αλλο γιατρο για 2η γνωμη...

Καταρχην ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Η αγωγη για τις διαρροιες ειναι 24ωρες νηστεια, τσαι αντι για νερο και τροφη id και αν δεν συνελθει Flagyl. Αποπαρασιτωση με Drontal τελευταια φορα ηταν 18/12. Εφοσον οι διαρροιες σταματανε δεν νομιζω οτι εχει κατι πιο συνθετο απο τις διαρροιες που εχουν ολες οι γατες (ακομα και οι indoor γατες καποια μυγα θα την φανε μεσα στο σπιτι). Αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι δεν ελεγχει τον ποπο του και ο γενικος ερεθισμος της περιοχης εκει. Ηθελα καποιες γνωμες πριν παω σε αλλο γιατρο για να μπορω να κρινω αν επεσα σε σωστο επιστημονα.

Είχα ένα γατάκι που είχε και αυτό διάρροιες χωρίς να υπάρχει λόγος, με όλες τις θεραπείες κλπ. Έφτιαχνε και μετά ξανά τα ίδια. Ο ποπός του είχε ερεθιστεί πολύ και είχαμε το ίδιο θέμα. Τελικά μετά απο 6 μήνες διατροφής με κοτόπουλο βραστό και ρύζι, έγινε καλά και σιγά σιγά επουλώθηκε και ο ποπός του....:redface:

Επίσης υπάρχει ένα παράσιτο (Giardia) που κάνει διάρροιες, θέλει ειδική εξέταση για να φανεί, και ειδική θεραπεία, γιατί δεν το πιάνουν τα κοινά.:/:

Τελευταία επεξεργασία:

Ευχαριστω για την απαντηση σου Julia. Ποσο χρονων ηταν οταν εγινε πλεον καλα το γατακι σου; Εκει που καθοταν του εφευγαν τα κακα οταν ηταν ερεθισμενος ο ποπος του;

Το γατάκι το βρήκα 4-5 μηνών και ήταν γενικά χάλια.... μετά απο 2 μήνες με διάφορες θεραπείες που τελικά δεν απέδωσαν, αλλά το έκαναν χειρότερα του δίναμε μόνο κοτόπουλο και ρύζι για άλλους 6 μήνες. Έγινε καλά, και μόλις σταμάτησαν οι διάρροιες μετά απο λίγο διάστημα έφτιαξε και ο ποπός. Ήταν τόσο χάλια που δεν έκλεινε τελείως ο σφιγκτήρας.

Πλέον δεν ζεί γιατί μια καλή γειτόνισσα το ξεπάστρεψε μαζί με 5-7 άλλες γατες μου πέρσι το καλοκαίρι.

Θυμήθηκα όμως και ένα άλλο γατάκι μου που είχε το ίδιο θέμα, ούτε να το σηκώσουμε δεν μπορούσαμε και του φεύγανε, είναι ζωντανό και καλά. :)

Τελευταία επεξεργασία:

Σε ευχαριστω Julia! Είχα φοβηθει και νομιζα οτι ηταν κατι χειροτερο. Θα εφαρμοσω αυτα που εκανες και εσυ και ελπιζω να εχουμε θετικα αποτελεσματα!:D

Παιδιά καλησπέρα! την τελευταία εβδομάδα το γατακι μου (περίπου 4 μηνών) έχει στον ποπο του λιγα υπολειματα απο τα κακάκια του και έχει ερεθιστει η περιοχή. Είδα και κατι σαν υγρό δυο φορές... προσπάθησα να το καθαρίσω με μωρομαντιλο αλλα δεν καθετε με τίποτα.... λογικά δεν πρεπει να καθαρίζετε μονο του? ειναι κατι το ανησυχητικό? τι πρεπει να κανω? ανησυχώ πάρα πολύ. ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρονο σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργο μου, μήπως έχει ευκοιλιότητα το γατάκι; Ρίξε μια ματιά και στην αμμολεκάνη του. Αν οι κενώσεις του δεν είναι φυσιολογικές τότε θα πρέπει να συμβουλευτείς κτηνίατρο. Μπορεί να φταίει η διατροφή του, μπορεί να χρειάζεται ειδική τροφή μέχρι να στρώσει. Το γεγονός ότι είναι ερεθισμένη η περιοχή πάντως, μου λέει πως καποιο προβληματάκι θα υπάρχει. Ακόμη δεν ξέρω αν τα μωρομάντιλα είναι καλή λύση. Λες να τον ερεθίζουν; Μήπως να χρησιμοποιούσες απλά βαμβάκι βουτηγμένο σε χλιαρό νερό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω πραγματικά τι να πω... ίσως και τα μωρομαντιλα να το επιβαρύνουν ...κατάφερα να το καθαρίσω πριν λίγο με βαμβάκι και νερο όπως μου είπες και του έβαλα και λίγο μπεταντιν(δεν ξέρω αν έκανα καλα για το μπεταντιν). Ωστόσο τα κακακια του ειναι φυσιολογικά. προχθες την παρασκευή εκλεισα ραντεβου με έναν κτινιατρο για αυριο το πρωί. Ελπίζω να μην είναι κατι το ανησυχητικό γιατί είμαι σε αναμένα κάρβουνα.... θα ενημερώσω αυριο το απόγευμα για την απάντηση του κτηνίατρου. Σε ευχαριστώ παρα παρα πολύ Ριάνα για την απάντηση σου!!!

Γιώργο μου, μην σε ανησυχεί τόσο, αλήθεια. Κι εμένα όταν το είχα μικρό (3 μηνών περίπου) σε παρόμοια κατάσταση βρισκόταν. Θα φτιάξει. Ενημέρωσέ μας αύριο πως πήγε :)

Καλησπέρα παιδιά. Σήμερα πήγα το γατακι μου στον κτηνίατρο! Ευτυχώς είναι ολα καλά!!! κάναμε και τα εμβόλια και τις αποπαρασιτώσεις! Το ποιο σημαντικό ειναι πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ποπο του!!! Ο κτηνίατρος μου είπε οτι ειναι θέμα διατροφής και σιγά σιγά θα αντικαθιστησω την παλιά τροφή του(ξηρά) με την καινούρια και θα του δίνω και γεύματα με βραστό κοτόπουλο, μοσχάρι η τόνο με λίγο ζουμάκι (νερόβραστο). Ριάνα ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα!!!!

Χαίρομαι που είναι όλα καλά, συνονόματε! :)
Άλλαξε τη διατροφή του με ομαλό τρόπο και θα δεις ότι θα είναι όλα μια χαρά! :)

Να 'σαι καλά Γιώργο! Ευχαριστώ πολύ! Ευτυχώς πήγαν ολα καλά γιατί μου έφυγε ένά τεράστιο βάρος! Ευχαριστώ και πάλι!

Λογικό είναι να ανησυχείς, το κατανοώ απόλυτα γιατί κι εγώ ανησυχώ σχεδόν με το παραμικρό! :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back