Δεν τρώει την ξηρά τροφή του!

Απάντηση: Δεν τρώνε τη ξηρά τροφή τους

Τους αρεσει το γαλα;Αν ναι..δοκιμαστε ειδικο γαλα για γατες..εχουν και τα σ/μαρκετ..και να μουλιασετε μεσα τις κροκετες...:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλη ιδεα ...ισως και αν το ζεστενε και το εριχνε να αναδυκνυε τη μυρωδια της κροκετας και να την εκανε πιο ελκυστικη προς αυτες .. Ευχαριστω !!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έχω ένα σοβαρό πρόβλημα με το γατάκι που φιλοξενώ: Από όταν την βρήκαμε έτρωγε royal canine kitten με γεύση κοτόπουλο. Στην αρχή όλα καλά και για αρκετό καιρό. Κάποια στιγμή σταμάτησε να τρώει τόσο μεγάλη ποσότητα αλλά όχι κάτι ανησυχητικό. Την Πέμπτη την πήγα στον γιατρό για να την δει και να της κάνει την δεύτερη δόση του εμβολίου. Της έκανε το εμβόλιο και της βρήκε ωτίτιδα-αλλά κατά τα άλλα μου είπε ότι είναι μια χαρά. Μου έδωσε orydermyl. Το Σάββατο το πρωί έφαγε τις μισές κροκέτες από ότι συνήθως. Το βράδυ δεν έτρωγε τίποτα. Της έδωσα μια φέτα βραστή γαλοπούλα και την έφαγε. Την Κυριακή το πρωί της έβαλα ένα μπολ κροκέτες και ούτε που το πλησίασε. Της τις μούλιασα σε νεράκι και μετά το έφαγε όλο. Και το βράδυ πάλι τπτ. Χτες το πρωι τπτ και το απόγευμα τις πήραμε μια κονσέρβα και έφαγε άνετα κοντά 150 γρ. Σήμερα το πρωί την δοκιμάσαμε πάλι με κροκέτες και ούτε που τις άγγιξε. Τις αφήσαμε εκεί για να δούμε τι θα κάνει μέχρι να γυρίσουμε από την δουλειά. Εν τω μεταξύ χτες πήρα την κτηνίατρο τηλ. και μου είπε να δοκιμάσουμε με λιχουδιά (βλ.κονσέρβα) και αν δεν φάει να την πάμε να την δει. Τι να κάνουμε τώρα? Απλά δεν της αρέσουν οι κροκέτες? Να έχει κάτι και να θέλει γιατρό? Αφού την Δευτέρα την εξέτασε και δεν είχε τπτ. Από όρεξη είναι φουλ όπως πάντα, απλά κουράζεται εύκολα και φοβάμαι ότι συμβαίνει επειδή δεν τρώει πολύ καλά.

Μήπως βγαίνουν τα δοντάκια του και το ενοχλούν; :confused:

Καλη ιδεα ...ισως και αν το ζεστενε και το εριχνε να αναδυκνυε τη μυρωδια της κροκετας και να την εκανε πιο ελκυστικη προς αυτες .. Ευχαριστω !!

οι γάτες είναι σαν τα παιδιά,κακομαθαίνουν. για ασ'τους για λίγες μέρες μόνο ξηρά τροφή να δεις πώς θα τις φάνε όταν πεινάσουν!

Όσο παίρνει αντιβίωση,θα πρέπει να θρέφεται σωστά,οπότε καλό θα είναι να μην μείνει νηστικιά.Ας τρώει κονσέρβα,αλλά αφού πρώτα έχετε προσπαθήσει για κροκέτες.:)

Το κολλύριο μετά από παραίνεση της γιατρού της το έκοψα, μέχρι να ρυθμίσουμε το θέμα του φαγητού. Σήμερα έφαγε κροκέτες friskies απλά ότι καινούργιο και να της βάλω, το τρώει μια δυό φορές και μετά το βαριέται.

Ο γάτος μου δεν τρώει

Καλησπερα!!! Εχω ενα προβλημα με τον γατουλη μου! Δεν τρωει καμια ξηρα τροφη που του δινω.... εν τω μεταξυ ειναι στειρωμενος και τις τροφες που ειναι για στειρωμενα γατια δεν τισ τρωει με τιποτα!!!! η μονη τροφη που ψιλοτρωει ειναι η Whiskas αλλα ξερω οτι δεν του κανει καλο γιατι δεν ειναι για στειρωμενες! Εχετε καμια ιδεα για αλλες τροφες που ισως να εχετε δοκιμασει??? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!! :)

Καλησπερα!!! Εχω ενα προβλημα με τον γατουλη μου! Δεν τρωει καμια ξηρα τροφη που του δινω.... εν τω μεταξυ ειναι στειρωμενος και τις τροφες που ειναι για στειρωμενα γατια δεν τισ τρωει με τιποτα!!!! η μονη τροφη που ψιλοτρωει ειναι η Whiskas αλλα ξερω οτι δεν του κανει καλο γιατι δεν ειναι για στειρωμενες! Εχετε καμια ιδεα για αλλες τροφες που ισως να εχετε δοκιμασει??? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!! :)

Το μόνιμο πρόβλημα που έχω κι εγώ με την Χιονάτη μου. Όποια μάρκα κι αν της έφερα τις έφτυσε όλες. Κάποια στιγμή ησύχασα με τη Royal Canin young female (πουλιέται μόνο από κτηνίατρους). Το καλοκαίρι την βαρέθηκε και το γυρίσαμε στη Purina Tonus. Πριν ένα μήνα τα ίδια πάλι και τώρα τρώει την Perfect για στειρωμένες από του Σκλαβενίτη. Εκείνο που την τρε-λαί-νει είναι η κονσέρβα της Gourmet με νιφάδες τόνου σε ζελε γαρίδας (σκλαβενίτη) Στην αρχή την ανακατεύω με κάθε νέα ξηρά τροφή της και σιγά σιγά την ολιγοστεύω κι αφήνω την ξηρά τροφή μόνο. Την κονσέρβα αυτή της την δίνω κάθε πέμπτη και Κυριακή ( μια κάθε φορά). Προσπάθησε μήπως της αρέσει το βραστό κοτόπουλο (αυτό έκανα, κυρίως στήθος δίχως αλάτι και λάδι, απλά βράσιμο μόνο) Το έκοβα σε μερίδες και το έβαζα στην κατάψυξη
Πρέπει και να δοκιμάσεις την αυστηρότητα. Δηλ να του βάλεις μια καλή τροφή ( Ακανα, Hills ) κτλ και άφησέ τον δίχως να τον λυπηθείς. Δες πόσο θα αντέξει στην πείνα κάποια στιγμή ίσως φάει. Η δική μου θυμάμαι πως όταν το ξεκίνησα ήταν 0730 το πρωί και το τσογλανακι μέχρι την επόμενη μέρα το βράδυ στις 2300 πείσμωσε και έπινε μόνο νερό. Στη περίπτωση αυτή σήκωσα άσπρη σημαία και ξεκίνησα το gourmet που γράφω πιο πάνω με την ξηρά τροφή.

Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα επειδή οι καλές τροφές είναι και ακριβές ψάχνε τροφές που είναι σε 200-400 γραμ και δοκίμαζε τες.
Ελπιζω κι αλλοι(ες) του φόρουμ να σου δώσουν επι πλέον συμβουλές

τροφη..?

Ο γατουλης που υιοθετησα ειναι στειρωμενος αλλα στο προηγουμενο του σπιτι δεν τον ταιζανε με ειδικη τροφη..Υπαρχει περιπτωση να εχει καποιο προλβημα? και τι να κανω που δεν τρωει πολυ την τροφη που του δινω?

Τώρα του δίνεις τροφή για στειρωμένα; Ποια ακριβώς;

Δεν ξερω..χυμα ηταν απο ενα pet shop..

Αγαπητή Anastasia Vz, εάν θέλεις ην συμβουλή μου μην του δίνεις χύμα τροφή....
Δεν ξέρεις ούτε την προέλευση της, ούτε την κατάσταση της ούτε και την θρεπτική της αξία... :(

ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ ΞΗΡΑ ΤΡΟΦΗ..ΤΙ ΚΑΝΩ??

καλησπερα παιδια!! θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα θεματακι που αντιμετωπιζω με τον rockaki μου..Σημερα ειναι 4 μηνων και 1 ημερας.. ( τον αποκτησα πριν ενα μηνα περιπου)μεχρι προχτες του εβαζα στο μπολακι του την ξηρα τροφη "royal canin babycat 34 την οποια του εδινε και η κοπελα απο την οποια τον πηρα..με την μονη διαφορα οτι εγω απο την πρωτη μερα του εδωσα και mousse της "royal canin ετσι για να τον καλοπιασω... αλλα ο κυριος καλομαθε και καθε μεσημερι μου νιαουριζε για mousse.. ετσι και γω του χτυπαγα στο μπλεντερ λιγο mousse με ξηρα τροφη και μονο ετσι την ετρωγε..επειδη τον λυπομουν και δεν ηθελα να μενει νηστικος...εκανα καλα? απο προχτες πηρα την "royal canin kitten 36 για περσικα και αν και του πηρα τα φακελακια τα kitten instinctive... δεν του εβαλα μονο και μονο για να δω αν θα φαει την ξηρα τροφη σκετη...το αποτελεσμα ηταν να τρωει λιγο λιγο να με κοιταει μεσα στα ματια να τρωει μονο απο το χερι μου και γενικα να την σνομπαρει...χθες δεν του εδωσα καθολου φακελακι και απο χθες μεχρι σημερα δεν ειχε φαει ουτε 50 γρ..υπ'οψιν βγαζει και δοντακια..(αληθεια ποσο διαστημα κανουν τα δοντακια για να βγουνε???) σημερα το βραδυ επειδη τον λυπηθηκα του εβαλα στο μπλεντερ λιγο απο το φακελακι και το χτυπησα με περισσοτερη ξυρη τροφη και μιλαμε το εγλυψε.....τι κανω??? πως τον συνηθιζω να τρωει μονο ξηρα τροφη??? τον κακομαθα το ξερω...αλλα θελω και να μαθει να τρωει μονο ξηρα τροφη...και καποιες φορες να του βαζω απο το φακελακι... εχετε καποια συμβουλη...κανω ασχημα που του χτυπαω στο μπλεντερ ξηρα τροφη+ λιγο απο το φακελακι??? τι να κανω να τον αφησω νηστικο??κριμα δεν ειναι???

Αχ, μου θυμίζει τη Χιονάτη μου. Τα ίδια τραβώ κι εγώ ένα χρόνο τώρα. Αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα πάρε τροφές ξηρές διαφόρων ειδών (αυτές που είναι σε 450gr ) να δεις αν αρέσει καμιά.
Μέχρι σήμερα η Χιονάτη αν ξεκινούσε να τρώει κάποια μετά από 2-3 μήνες το παρατούσε κι αρχίζαμε από την αρχή, Αυτή την εποχή τρώει πότε την Tonus και πότε τη Prosterlize της Perfect. Η κονσέρβα που την τρελαίνει της την δίνω δυο φορές τη βδομάδα ( πέμπτη και κυριακή). Συνέχισε το ανακάτωμα που του δίνεις αλλά κάθε φορά μείωνε τη ποσότητα του mouse. Δοκίμασε και το κοτόπουλο (βραστό με ελάχιστο λάδι και δίχως αλάτι) μήπως δεις καλυτέρευση. (κόψε το σε μερίδες και βάζε το στη κατάψυξη)
Είμαστε άτυχοι κι οι δύο στο θέμα αυτό. Πρέπει να το συνηθίσεις όπως έγινε και με μένα. Κάθε φορά μου νιαουρίζει όταν πηγαίνω στη κουζίνα αλλά της βάζω τις κροκέτες μπροστά της. Της μυρίζει και φεύγει αλλά μετά από 5-10 λεπτά πηγαίνει και τρώει λίγες.
Κι εμένα δεν τρώει περισσότερο από 50-60 γραμμάρια τη μέρα.
Το κακό είναι πως πρέπει να τρώνε ξηρά τροφή. Αλλοιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα με τις κονσέρβες.

να σου πω τωρα οτι δεν χαρηκα που αντιμετωπιζει και αλλος το προβλημα μου??? ψεμματα θα πω!! μιλαμε εχω καταστεναχωρηθει με την κατασταση...και ασε που αυριο θα τον παω για το δευτερο εμβολιο... οποτε και αυριο φακελακι θα του βαλω...λιγο ομως ουτε καν το μισο του μισου..και θα κανω την ιδια δουλεια παλι με το μπλεντερ.. ασε σου λεω...
:(:(:(

Να μη στεναχωριέσαι. Πέσαμε σε εκλεκτικά ζωάκια που δεν αρκούνται στα κοινά φαγητά. Οι πρόγονοι τους μάλλον με σολομούς και χαβιάρι μεγάλωσαν. Συζήτησέ το και με τον κτηνίατρο που θα πάτε αύριο. Μπορεί κι αυτός να σου πει αυτό που είπαν και σε μένα " αστον να πεινάσει. Θέλει δεν θέλει κάποτε θα φάει" Αλλά είναι εύκολο να το λέει κάποιος τρίτος, κι άλλο να τα βλέπουμε να πεινάνε και να μας νιαουρίζουν πεινασμένα. Είναι δυνατόν να μη τα λυπάσαι ??

Λοιπον..αυτο που εχω δει εγω,ειναι το εξης.Καταρχην...οταν πρωτοπερνουμε ενα γατακι..και θελουμε να θρεφεται με ξηρα τροφη,αρχικα θα του δινουμε μονο τετοια..για να την συνηθισει.Ομως..επειδη πολλα ακουγονται για την ξηρα τροφη..εγω βασικα αποφασισα το ενα γευμα της ημερας να ειναι υγρης μορφης.Ομως εμενα τα δικαμου ειχαν συνηθισει εδω και παρα πολυ καιρο την ξηρη τροφη.
Οποτε..συνεχιζεις να αλεθεις στο μπλεντερ(γιατι οντως δεν κανει να μενει νηστικο ,και να μην θρεφεται σωστα ,καθοτι ειναι σε πολυ μικρη ηλικια),αλλα σταδιακα θα μειωνεις την υγρη τροφη..και θα προσθετεις παραπανω ξηρα.Καποια στιγμη θα μαθει μονο στην ξηρη.Εφοσον την συνηθισει πληρως...μπορειος να της δινεις και λιγο απο την υγρη,πχ ενα γευμα την ημερα..ή καθε δυο μερες..οπως εσυ αποφασισεις.:)

εννοειται...ειμαι σιγουρη οτι θα το πει αυτο... δεν μου παει η καρδια να τον αφησω να πεινασει...και μονο που με κοιταει μεσα στα ματια λυπημενος στεναχωριεμαι.... να σε ρωτησω κατι αλλο ασχετο?? και συγνωμη κιολας που ξεφευγω απο το θεμα..υπαρχει περιπτωση να του τραυματησω την θηλη οταν τον χτενιζω?? οχι οτι εχει γινει κατι αλλα σημερα παρατηρησα οτι εχει θηλες ( δεν το ηξερα οτι εχουν και τα αρσενικα) και μαλιστα πανω απο 2 και λεω πωπω και αν δεν το ειχα προσεξει και τον τραυματιζα???

σε ευχαριστω πολυ και σενα εφη μου ...αυτο θα συνεχισω να κανω... απλα δεν ηξερα αν ηταν το σωστο... σιγα σιγα θα τον καταφερω που θα παει???

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back