Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Τους αρεσει το γαλα;Αν ναι..δοκιμαστε ειδικο γαλα για γατες..εχουν και τα σ/μαρκετ..και να μουλιασετε μεσα τις κροκετες...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerina11
Νεοφερμένο μέλος
Καλη ιδεα ...ισως και αν το ζεστενε και το εριχνε να αναδυκνυε τη μυρωδια της κροκετας και να την εκανε πιο ελκυστικη προς αυτες .. Ευχαριστω !!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
virgo
Νεοφερμένο μέλος
Μήπως βγαίνουν τα δοντάκια του και το ενοχλούν;

jeannete
Νεοφερμένο μέλος
Καλη ιδεα ...ισως και αν το ζεστενε και το εριχνε να αναδυκνυε τη μυρωδια της κροκετας και να την εκανε πιο ελκυστικη προς αυτες .. Ευχαριστω !!
οι γάτες είναι σαν τα παιδιά,κακομαθαίνουν. για ασ'τους για λίγες μέρες μόνο ξηρά τροφή να δεις πώς θα τις φάνε όταν πεινάσουν!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Όσο παίρνει αντιβίωση,θα πρέπει να θρέφεται σωστά,οπότε καλό θα είναι να μην μείνει νηστικιά.Ας τρώει κονσέρβα,αλλά αφού πρώτα έχετε προσπαθήσει για κροκέτες.

le chat noir
Τιμώμενο Μέλος
Konstantina1983
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπερα!!! Εχω ενα προβλημα με τον γατουλη μου! Δεν τρωει καμια ξηρα τροφη που του δινω.... εν τω μεταξυ ειναι στειρωμενος και τις τροφες που ειναι για στειρωμενα γατια δεν τισ τρωει με τιποτα!!!! η μονη τροφη που ψιλοτρωει ειναι η Whiskas αλλα ξερω οτι δεν του κανει καλο γιατι δεν ειναι για στειρωμενες! Εχετε καμια ιδεα για αλλες τροφες που ισως να εχετε δοκιμασει??? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!!

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα!!! Εχω ενα προβλημα με τον γατουλη μου! Δεν τρωει καμια ξηρα τροφη που του δινω.... εν τω μεταξυ ειναι στειρωμενος και τις τροφες που ειναι για στειρωμενα γατια δεν τισ τρωει με τιποτα!!!! η μονη τροφη που ψιλοτρωει ειναι η Whiskas αλλα ξερω οτι δεν του κανει καλο γιατι δεν ειναι για στειρωμενες! Εχετε καμια ιδεα για αλλες τροφες που ισως να εχετε δοκιμασει??? Ευχαριστω προκαταβολικα!!!!![]()
Το μόνιμο πρόβλημα που έχω κι εγώ με την Χιονάτη μου. Όποια μάρκα κι αν της έφερα τις έφτυσε όλες. Κάποια στιγμή ησύχασα με τη Royal Canin young female (πουλιέται μόνο από κτηνίατρους). Το καλοκαίρι την βαρέθηκε και το γυρίσαμε στη Purina Tonus. Πριν ένα μήνα τα ίδια πάλι και τώρα τρώει την Perfect για στειρωμένες από του Σκλαβενίτη. Εκείνο που την τρε-λαί-νει είναι η κονσέρβα της Gourmet με νιφάδες τόνου σε ζελε γαρίδας (σκλαβενίτη) Στην αρχή την ανακατεύω με κάθε νέα ξηρά τροφή της και σιγά σιγά την ολιγοστεύω κι αφήνω την ξηρά τροφή μόνο. Την κονσέρβα αυτή της την δίνω κάθε πέμπτη και Κυριακή ( μια κάθε φορά). Προσπάθησε μήπως της αρέσει το βραστό κοτόπουλο (αυτό έκανα, κυρίως στήθος δίχως αλάτι και λάδι, απλά βράσιμο μόνο) Το έκοβα σε μερίδες και το έβαζα στην κατάψυξη
Πρέπει και να δοκιμάσεις την αυστηρότητα. Δηλ να του βάλεις μια καλή τροφή ( Ακανα, Hills ) κτλ και άφησέ τον δίχως να τον λυπηθείς. Δες πόσο θα αντέξει στην πείνα κάποια στιγμή ίσως φάει. Η δική μου θυμάμαι πως όταν το ξεκίνησα ήταν 0730 το πρωί και το τσογλανακι μέχρι την επόμενη μέρα το βράδυ στις 2300 πείσμωσε και έπινε μόνο νερό. Στη περίπτωση αυτή σήκωσα άσπρη σημαία και ξεκίνησα το gourmet που γράφω πιο πάνω με την ξηρά τροφή.
Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα επειδή οι καλές τροφές είναι και ακριβές ψάχνε τροφές που είναι σε 200-400 γραμ και δοκίμαζε τες.
Ελπιζω κι αλλοι(ες) του φόρουμ να σου δώσουν επι πλέον συμβουλές
Anastasia Vz
Νεοφερμένο μέλος
Ο γατουλης που υιοθετησα ειναι στειρωμενος αλλα στο προηγουμενο του σπιτι δεν τον ταιζανε με ειδικη τροφη..Υπαρχει περιπτωση να εχει καποιο προλβημα? και τι να κανω που δεν τρωει πολυ την τροφη που του δινω?
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
Anastasia Vz
Νεοφερμένο μέλος
Lord Kratos
Τιμώμενο Μέλος
Δεν ξέρεις ούτε την προέλευση της, ούτε την κατάσταση της ούτε και την θρεπτική της αξία...

olga_
Νεοφερμένο μέλος
καλησπερα παιδια!! θα ηθελα να με βοηθησετε σε ενα θεματακι που αντιμετωπιζω με τον rockaki μου..Σημερα ειναι 4 μηνων και 1 ημερας.. ( τον αποκτησα πριν ενα μηνα περιπου)μεχρι προχτες του εβαζα στο μπολακι του την ξηρα τροφη "royal canin babycat 34 την οποια του εδινε και η κοπελα απο την οποια τον πηρα..με την μονη διαφορα οτι εγω απο την πρωτη μερα του εδωσα και mousse της "royal canin ετσι για να τον καλοπιασω... αλλα ο κυριος καλομαθε και καθε μεσημερι μου νιαουριζε για mousse.. ετσι και γω του χτυπαγα στο μπλεντερ λιγο mousse με ξηρα τροφη και μονο ετσι την ετρωγε..επειδη τον λυπομουν και δεν ηθελα να μενει νηστικος...εκανα καλα? απο προχτες πηρα την "royal canin kitten 36 για περσικα και αν και του πηρα τα φακελακια τα kitten instinctive... δεν του εβαλα μονο και μονο για να δω αν θα φαει την ξηρα τροφη σκετη...το αποτελεσμα ηταν να τρωει λιγο λιγο να με κοιταει μεσα στα ματια να τρωει μονο απο το χερι μου και γενικα να την σνομπαρει...χθες δεν του εδωσα καθολου φακελακι και απο χθες μεχρι σημερα δεν ειχε φαει ουτε 50 γρ..υπ'οψιν βγαζει και δοντακια..(αληθεια ποσο διαστημα κανουν τα δοντακια για να βγουνε???) σημερα το βραδυ επειδη τον λυπηθηκα του εβαλα στο μπλεντερ λιγο απο το φακελακι και το χτυπησα με περισσοτερη ξυρη τροφη και μιλαμε το εγλυψε.....τι κανω??? πως τον συνηθιζω να τρωει μονο ξηρα τροφη??? τον κακομαθα το ξερω...αλλα θελω και να μαθει να τρωει μονο ξηρα τροφη...και καποιες φορες να του βαζω απο το φακελακι... εχετε καποια συμβουλη...κανω ασχημα που του χτυπαω στο μπλεντερ ξηρα τροφη+ λιγο απο το φακελακι??? τι να κανω να τον αφησω νηστικο??κριμα δεν ειναι???
YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Μέχρι σήμερα η Χιονάτη αν ξεκινούσε να τρώει κάποια μετά από 2-3 μήνες το παρατούσε κι αρχίζαμε από την αρχή, Αυτή την εποχή τρώει πότε την Tonus και πότε τη Prosterlize της Perfect. Η κονσέρβα που την τρελαίνει της την δίνω δυο φορές τη βδομάδα ( πέμπτη και κυριακή). Συνέχισε το ανακάτωμα που του δίνεις αλλά κάθε φορά μείωνε τη ποσότητα του mouse. Δοκίμασε και το κοτόπουλο (βραστό με ελάχιστο λάδι και δίχως αλάτι) μήπως δεις καλυτέρευση. (κόψε το σε μερίδες και βάζε το στη κατάψυξη)
Είμαστε άτυχοι κι οι δύο στο θέμα αυτό. Πρέπει να το συνηθίσεις όπως έγινε και με μένα. Κάθε φορά μου νιαουρίζει όταν πηγαίνω στη κουζίνα αλλά της βάζω τις κροκέτες μπροστά της. Της μυρίζει και φεύγει αλλά μετά από 5-10 λεπτά πηγαίνει και τρώει λίγες.
Κι εμένα δεν τρώει περισσότερο από 50-60 γραμμάρια τη μέρα.
Το κακό είναι πως πρέπει να τρώνε ξηρά τροφή. Αλλοιώς δεν θα είχαμε πρόβλημα με τις κονσέρβες.
olga_
Νεοφερμένο μέλος

YNL
Πολύ δραστήριο μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Οποτε..συνεχιζεις να αλεθεις στο μπλεντερ(γιατι οντως δεν κανει να μενει νηστικο ,και να μην θρεφεται σωστα ,καθοτι ειναι σε πολυ μικρη ηλικια),αλλα σταδιακα θα μειωνεις την υγρη τροφη..και θα προσθετεις παραπανω ξηρα.Καποια στιγμη θα μαθει μονο στην ξηρη.Εφοσον την συνηθισει πληρως...μπορειος να της δινεις και λιγο απο την υγρη,πχ ενα γευμα την ημερα..ή καθε δυο μερες..οπως εσυ αποφασισεις.

olga_
Νεοφερμένο μέλος
olga_
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool