Ren
Νεοφερμένο μέλος
Πάντως αν είναι μύκητες θα πρέπει να έχουν αραίωση στο τρίχωμά τους και κάτι σαν πιτυρίδα/ξηροδερμία επάνω στο δέρμα τους.Χωρίς τέτοια σημαδάκια δεν πρέπει να είναι μυκητίαση,μήπως είναι κάτι άλλο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sofi mari
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ειρήνη1234
Τιμώμενο Μέλος
sofi mari
Νεοφερμένο μέλος
ψυχραιμια εγω??????????μα εγω ειμαι γεματη στο προσωπο!!!!!!!!!!!!1δεν γινεται καν ν αβγω εξω,,το γατακι μου δενε χει μυκητες τουλαχιστον εξωτερικα,,,μονο ενα μικρο που παιζανε ειχε στο κεφαλι,,κ αυτο πρπει να παω επισησ γιατρο αν βρω χρηματα υπαρχει ενεση για μυκητες που δνε κολλανε ποτε ειναι 3 κ κανουν 20 ευρω η μια,,αλλα ο μικροσ μου ειναι ηδη αρρωστοε με κρυωμα φτερνισμα βηχα κ το εχω με νατιβιωση σημερα γυρισα απο κτηνιατο του εβαλε φαρμακο στα βρωμικα αυτακια,,κ μια ενση που κανει σε γατια που εχουν τον ιο γριπησ αυτησ,,το μωρο μου κοιμαται απο τοτε ειναι κακοδιαθετο δεν θελει να το πιανω..τωρα ειμαι σεπιο σοκ φουντωσα πο πόλυ απο το φοβοΚαταρχήν, ψυχραιμία. Κι εμένα τα καμάρια μου είχαν μύκητες πριν λίγο καιρό που εμφανίστηκαν στο τελείωμα του στόματος. Ο κτηνίατρος μου είπε να τους δώσω sporanox κάψουλα 1/3 την ημέρα στο καθένα για 20 μέρες. Και πήγαν όλα καλά. Πέρασε και δεν ακούμπησε που λέμε! Εννοείται μη δώσεις τίποτα από μόνη σου! Αλλά αν θέλεις ρώτησε τον κτηνίατρό σου για το sporanox.
sofi mari
Νεοφερμένο μέλος
Γατες και αλλες 15 στο σπτι γενικα. Εξω μεσα...
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό μας, ότι η πιτσιρίκα μας η Aurelia (3 μηνών) έχει μύκητες στο ποδαράκι..Δυστυχώς μέσα στο σπίτι έχουμε και τον Motrisse (1 χρονών και κοριτσάκι αλλά επειδή νομίζαμε ότι ήταν αγοράκι της έμεινε και το αρσενικό όνομα) που τον παρακολουθεί άλλος κτηνίατρος (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για αυτό το μπέρδεμα!!).Όπως καταλαβαίνετε, κόλλησε και ο Motrisse μύκητες (πάνω από το ματάκι της το ένα και λίγο στο άλλο αυτάκι).Η κτηνίατρος που έχουμε πάει την μικρούλα της δίνει αντιμυκησιακό σιροπάκι αλλά ο γιατρός που παρακολουθεί τον Motrisse αρνείται να ακούσει έστω για σιρόπι/χάπι λόγω του ότι ανεβάζουν τις τρανσαμινάσεις και δημιουργούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ.Οι οδηγίες του ήταν να βάζουμε 2 φορές την ημέρα Dactarin κρέμα αφού πρώτα βάλουμε ένα είδος ιωδίου.Αφού της κάνουμε την θεραπεία της, της δίνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι γαλοπούλα που είναι η αγαπημένη της και την απασχολούμε για λίγο με τα παιχνιδάκια της για να στεγνώσει λίγο η κρέμα. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο Motrisse μετά από κανένα 5λεπτο αρχίζει και γλείφει τα μέρη που της βάλαμε το ιώδιο και την κρέμα.Εγώ λοιπόν αγχώνομαι γιατί 1ον γλείφει και καταπίνει το φάρμακο, και 2ον επειδή μου φαίνεται αρκετά πιο άκεφη από ότι συνήθως..Τρώει κανονικά αλλά δεν έχει πολύ διάθεση για παιχνίδια και κοιμάται πολύ παραπάνω. Ξέρει κάποιος να μου πει αν αγχώνομαι υπερβολικά ή άδικα για τα παραπάνω (ειδικά όσον αφορά το ότι καταπίνει την κρέμα και αν μπορεί να της συμβεί τίποτα!).
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Τζένη
taniafel
Νεοφερμένο μέλος
και εμενα ο felix ,7 μηνων αρσενικος,κολλησε μυκητες παρολο που δεν βγαινει εξω οσο τον εχω ,αλλα ζουσε στην εξοχη μεχρι τους 4 πρωτουςμηνες της ζωης του ,και ο γιατρος ηταν αρνητικος στο να παρει φαρμακο γιατι εχει ηπατοτοξικες παρενεργειες αλλα μια αλοιφη-σπρευ clinafarm ειναι καιρο σ εελλειψη ,ετσι καταλληξαμε να παρει Ιτρακοναζόλη,itradrops,.ειναι σιροπάκι ,με συριγγα θα το δινεω.παραλληλα μου ειπε αραιωμενο betadine.... και πλυσεις τοπικα,γιατι μπάνιο δεν κανουμε ευκολα,με αντιμυκητισιακο σαμπουαν.ξεκιναω απο Δευτερα θεραπεια,θα δειξει.
και εμενα το betadine το εγλυφε οσο μπορουσε ,γιατι ειναι κατω απο το σαγονι και δεν ειναι κ πολυ ευκολο,αλλα κολλαρο αδιανοητο...εγω ανησυχουσα για τη δικη του υγεια αλλα τα δερματοφυτα(μυκητες)ειναι πολυ συνηθισμένοι στα γατακια..εσεις πρεπεει να προσεχετε ιδιως αν εχετε πεσμενο ανοσοποιητικο..βραφη ,ηλικιωμενοι ,ατομα σε ανοσοκαταστολη ειναι ομαδες υψηλου κινδυνου,
Εγω να φανταστεις τον αγκαλιαζω συνεχεια,πλενω χερια ,αλλα τι να το κανψ που το πρωι τον βρισκω να κοιμαται οχι πια στα ποδια μου αλλα ακριβως διπλα μου ,σαν ανθρωπάκι!!!!!!!!

Καλη δυναμη και ακολουθειτε εντολες γιατρου!!!!!!!
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Σε ευχαριστώ καταρχήν που μου απάντησες γιατί έχω αγχωθεί πολύ!
Και εμάς μας είπε να την χτενίζουμε και μετά να της περνάμε όλο της το σωματάκι με αραιωμένο betadine ανα 2 μέρες.
Χτες το βράδυ της βάλαμε για 1η φορά κολλάρο αλλά το κράτησε μόνο μισή ώρα..το μόνο καλό είναι ότι η πιο πολύ κρέμα θα είχε απορροφηθεί (θέλω να πιστεύω τουλάχιστον!!)
Εγώ δεν προσέχω και ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια..ναι μεν πλένω τα χέρια μου αφού την πιάσω αλλά μέχρι εκεί..δεν μπορώ κιόλας να μην την χαιδεύω..αν αγαπάς πολύ δεν μπορείς να μην ακουμπάς!!!
Ο άντρας μου βέβαια, έχει ένα νόσημα και παίρνει ανά 45 μέρες περίπου ένα φάρμακο στο νοσοκομείο..Το άτυχο της υπόθεσης είναι ότι του ρίχνει το ανοσοποιητικό..ευτυχώς εμείς δεν έχουμε δει κάτι σε εμάς..ακόμα τουλάχιστον..Έχεις ακούσει/σου έχει πει τίποτα ο γιατρός σας για το ααν μπορεί να συμβεί κάτι στο γατάκι αν γλείφει το betadine και την κρέμα?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω να σου πω για οοολα οσα λες, αυτο που μπορω να σου πω ειναι πως Dactarin υπαρχει και oral. Με αυτην δεν θα εχεις προβλημα καθολου γιατι δινεται απο το στομα. Εσυ θα την βαζεις στα σημεια που πρεπει κι εκεινη θα την γλυφει και θα εισαι ενταξει. Το εκανα για τον γατο μου οταν ειχε προβλημα και αντιμετωπιζα μια αναλογη κατασταση.Καλησπέρα,
Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό μας, ότι η πιτσιρίκα μας η Aurelia (3 μηνών) έχει μύκητες στο ποδαράκι..Δυστυχώς μέσα στο σπίτι έχουμε και τον Motrisse (1 χρονών και κοριτσάκι αλλά επειδή νομίζαμε ότι ήταν αγοράκι της έμεινε και το αρσενικό όνομα) που τον παρακολουθεί άλλος κτηνίατρος (δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για αυτό το μπέρδεμα!!).Όπως καταλαβαίνετε, κόλλησε και ο Motrisse μύκητες (πάνω από το ματάκι της το ένα και λίγο στο άλλο αυτάκι).Η κτηνίατρος που έχουμε πάει την μικρούλα της δίνει αντιμυκησιακό σιροπάκι αλλά ο γιατρός που παρακολουθεί τον Motrisse αρνείται να ακούσει έστω για σιρόπι/χάπι λόγω του ότι ανεβάζουν τις τρανσαμινάσεις και δημιουργούν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στο ήπαρ.Οι οδηγίες του ήταν να βάζουμε 2 φορές την ημέρα Dactarin κρέμα αφού πρώτα βάλουμε ένα είδος ιωδίου.Αφού της κάνουμε την θεραπεία της, της δίνουμε ένα πολύ μικρό κομματάκι γαλοπούλα που είναι η αγαπημένη της και την απασχολούμε για λίγο με τα παιχνιδάκια της για να στεγνώσει λίγο η κρέμα. Το πρόβλημα μου είναι ότι ο Motrisse μετά από κανένα 5λεπτο αρχίζει και γλείφει τα μέρη που της βάλαμε το ιώδιο και την κρέμα.Εγώ λοιπόν αγχώνομαι γιατί 1ον γλείφει και καταπίνει το φάρμακο, και 2ον επειδή μου φαίνεται αρκετά πιο άκεφη από ότι συνήθως..Τρώει κανονικά αλλά δεν έχει πολύ διάθεση για παιχνίδια και κοιμάται πολύ παραπάνω. Ξέρει κάποιος να μου πει αν αγχώνομαι υπερβολικά ή άδικα για τα παραπάνω (ειδικά όσον αφορά το ότι καταπίνει την κρέμα και αν μπορεί να της συμβεί τίποτα!).
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων,
Τζένη
Για καλο και για καλο ομως, ρωτα πρωτα και τον κτηνιατρο που την παρακολουθει.
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Ο κτηνίατρος προτιμάει να συνεχίζουμε την αγωγή με Lamicil (χίλια συγνώμη έκανα λάθος πριν που ανέφερα την Dactarin!) τοπικά.
Της πήραμε το γνωστό κολλάρο και αφού της βάλουμε την αλοιφή της το αφήνουμε για κανένα 2ωρο να απορροφήσει την κρέμα.Φυσικά με το που το βγάζουμε αρχίζει να γλείφει την περιοχή.
Με ανησυχεί όμως το γεγονός ότι είναι τρομερά άκεφη..και δεν μιλάω για τις στιγμές που φοράει το κολλάρο...εκεί θα ήταν λογικό..είναι άκεφη, δεν παίζει,κλπ..το μόνο θετικό είναι ότι τρώει κανονικά όπως πριν...ίσως λίγο λιγότερο αλλά ίδια ποσότητα περίπου..
Μήπως γνωρίζει κανείς γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό?
taniafel
Νεοφερμένο μέλος
σε καταλαβαίνω αλλά ειναι καλυτερο να ρωτησεις το γιατρό σου....
θεωρω οτι θα σου το ελεγε ,αν φυσικα ειναι ευσυνειδητος γιατρός,αλλά ένα τηλ. δε θα έβλαπτε!!!!!!
εμενα μου ειπε να του κανω εστω τοπικες πλύσεις με ενα αντιμυκητισιακο σαμπουαν και σταγονες itradrops.
ηταν αρνητικος στην αρχη ,αλλα το clinafarm ,μου μου ειχε συστησει ειναι σε έλλειψη και ως αποτελεσμα κατευθυνθηκαμε στη λύση αυτη...
βεβεαια εγω έλειπα π.σ.κ. και χθες που επέστρεψα ειδα οτι εχει βγάλει μερικες τριχουλες.βεβεαια τη θεραπεια την ξεκιναω απο σημερα με τις σταγονες οι οποιες δινονται απο το στομα με συριγγα ..10 mg ανα κιλό σωματικου βάρους..
Πάρε το γιατρό σου ,μη διστάζεις!!!!
ειναι υποχρέωσή τους να μας λύνουν τις απορίες!!!!!!!!

Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Λοιπόν...τον πήρα και ξαναήρθε να την δει και μας είπε ότι η αλοιφή της έκανε κάποιο ερύθημα και να την σταματήσουμε...ευτυχώς που ήρθε και την είδε γιατί το κακομοιρούλι προφανώς την έκαιγε και δεν μίλαγε..μας είπε να σταματήσουμε τα πάντα και να δούμε την κλινική της εικόνα όταν γυρίσουμε (θα φύγουμε σήμερα και θα γυρίσουμε σε 5 μέρες περίπου).Στο μεταξύ θα έρχεται η μητέρα μου να της βάζει νεράκι και φαγάκι και να την βλέπει.
Ευτυχώς από την ημέρα που σταματήσαμε έχει βρει πάλι την χαρά της, το παιχνίδι της!!!
Ναι ναι...αισθάνομαι άσχημα που τον παίρνω συνέχεια τηλέφωνο αλλά όπως λες και εσύ, τελικά είχα δίκιο που επέμενα γιατί έτσι ήρθε και είδε την κοκκινίλα στο κεφαλάκι της.
Βέβαια..θα έπρεπε να γίνουν οι καλλιέργειες που λένε όλοι οι γιατροί και που φυσικά αυτή τη στιγμή που μπήκε η κρέμα για λίγο καιρό δεν θα μπορούν να γίνουν..
Γενικά είμαι λίγο σκεπτική με τον γιατρό..πόσο θα ήθελα να βρω ένα γιατρό που να του έχω εμπιστοσύνη 100%!!!
Αλλά βλέπεις εμείς έχουμε και το άλλο πρόβλημα...δεν βγαίνουμε από το γατοκλουβάκι μας, αν είμαστε εκτός σπιτιού!!!Τα κάνουμε όλα λαμπόγυαλο και τελικά γυρίζουμε σπίτι χωρίς να έχει μπορέσει να μας εξετάσει κανείς!Οπότε πρέπει να βρω έναν γιατρό που να έρχεται σπίτι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool