chaton22
Νεοφερμένο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το γατάκι θα αρρωστήσει, μπορεί απλώς να παραμείνει φορέας για όλη του τη ζωή. Απλώς, αν είναι φορέας, θα πρέπει να προσέχεις ώστε να εμβολιάζεται τακτικά και να ζει σε καθαρό και προστατευμένο περιβάλλον, γιατί το ανοσοποιητικό του δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο ενός υγιούς ζώου.
Μην τρελαίνεσαι όμως, το ότι οι μύκητες εξαπλώθηκαν γρήγορα μπορεί να οφείλεται σε ένα κάρο αιτίες με πιθανότερη, κατά τη γνώμη μου, την κλασική "γρίπη" (ρινοτραχείτιδα) που κουβαλάνε τα περισσότερα γατάκια. Και, επειδή αυτός ο κτηνίατρος ακούγεται λίγο τρομολάγνος (άσε που σε συμβούλεψε να το αφήσεις και έξω το γατάκι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chaton22
Νεοφερμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Γι' αυτό σου είπα να του κάνεις από τώρα ένα τεστ, ίσα για να σου φύγει η ιδέα, και μετά τους 6 μήνες το ξανακάνετε για επαλήθευση.
Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το τεστ βγει θετικό, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το γατάκι θα αρρωστήσει, μπορεί απλώς να παραμείνει φορέας για όλη του τη ζωή. Απλώς, αν είναι φορέας, θα πρέπει να προσέχεις ώστε να εμβολιάζεται τακτικά και να ζει σε καθαρό και προστατευμένο περιβάλλον, γιατί το ανοσοποιητικό του δεν θα είναι τόσο ισχυρό όσο ενός υγιούς ζώου.
.
Μια Διευκρίνηση.
Ξέρω, ότι ένας εμβολιασμός για λευχαιμία, σε γάτα που νοσεί... δεν θα της αποφέρει τίποτα.. ίσως την χειροτερέψει κιόλας....
(Φυσικά και πρέπει να γίνονται απαραίτητα, τα άλλα εμβόλια, νομίζω αυτό εννοεί και η aretha)και ένας εμβολιασμός για λευχαιμία, σε γάτα φορέα, ίσως παρακινήσει εκδήλωση της νόσου, και να κάνει την γάτα, απο φορέα, στο να νοσήσει. (γι΄αυτό και προτείνεται, έλεγχος λευχαιμίας πρίν, τον εμβολιαμό.)

aretha
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς αυτό.(Φυσικά και πρέπει να γίνονται απαραίτητα, τα άλλα εμβόλια, νομίζω αυτό εννοεί και η aretha)
Ευχαριστώ Τζούλια

anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
anthoulaki
Εκκολαπτόμενο μέλος

ευχαριστω!!!!!

JohnDVM
Διάσημο μέλος
tosocat
Νεοφερμένο μέλος
θέλει πολύ υπομονή το θέμα. Πήγα πολλές φορές σε κτηνίατρο, γιατί για να φανταστείτε στην αρχή αντί να καλυτερεύει πήγαινε όλο και χειρότερα. Με ανακουφίζει που διαβάζω πως είναι κάτι κοινό γιατί στην αρχή η φαντασία μου οργίαζε, το γατάκι μου το βρήκα έξω και.. καταλαβαίνεται. 
Με ησυχάσατε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
erika
Νεοφερμένο μέλος

Τα γατάκια που φιλοξενώ, 1,5 μήνα, εμφάνισαν τη πρώτη φαλακρίτσα τη Πέμπτη, τους ξεκίνησα την ίδια μέρα daktarin και μπάνια με hebitane αλλά είναι κάθε μέρα και χειρότερα... Τα κενά που είχαν απο ρόζ έγιναν καφέ, αλλά κάθε μέρα εμφανίζουν κι άλλα.
Ειδικά στον αρσενικό, είναι μεγάλες οι αλλοιώσεις. Στο τέλος θα μείνει εντελώς φαλακρός...
Να δώσω φάρμακα απο το στόμα ή είναι πολύ μικρά?
Ο κτηνίατρος είπε να συνεχίσω με την αλοιφή και τα μπάνια, αλλά είχα κλείσει και υιοθεσίες και θα τις χάσω έτσι που συνεχίζεται...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος

Τις υιοθεσίες δεν θα τις χάσεις αν αναφέρεις στους ενδιαφερόμενους ότι τα γατάκια θα είναι διαθέσιμα λίγο αργότερα τελικά... ο κτηνίατρος πόσο λέει ότι θα πάρει για να θεραπευτούν εντελώς τα μικρά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
erika
Νεοφερμένο μέλος
Μου είπε για 10 μέρες ο κτηνίατρος, αλλά ήδη είμαστε στις 5 μέρες και αντί για καλύτερα, πάμε χειρότερα, οπότε θα κρατήσει πολύ παραπάνω.
Selina Kyle
Τιμώμενο Μέλος
erika
Νεοφερμένο μέλος

Ελπίζω να σταματήσει και η εξάπλωση γρήγορα!!
xristina_2012
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα!
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής... διαμένοντας μακριά από το κέντρο της Αθήνας, συνηθίζω να ταίζω τις γάτες της γειτονιάς. Πρίν λίγο καιρό όμως ανακάλυψα ότι κόλησα μύκητες και όπως έδειξε η εξέταση που έκανα είναι δερματόφυτο.
Γνωρίζετε εάν υπάρχει κάποια θεραπεία για τις γάτες ώστε να μπορέσω να αντιμετωπίσω συνολικά το θέμα;
Ο δερματολόγος μου είπε ότι υπάρχει ένα φάρμακο που το βάζεις στο νερό τους αλλά δυστυχώς δεν θυμόνταν το όνομα.
Ο κτηνίατρος μου δυστυχώς ούτε εκείνος το ξέρει.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Υπαρχουν αρκετα φαρμακα για την μυκητιαση για τις γατουλες, το θεμα ειναι οτι πρεπει να μπορεις να τις πιασεις για να τους το βαλεις. Πριν απο αρκετα χρονια ειχε παθει η πρωτη μου γατουλα, βεβαια δεν κολλησαμε γιατι το εντοπισαμε εγκαιρως. Ο κτηνιατρος μας ειχε δωσει ενα υγρο σαν λαδακι και της το βαζαμε στο τριχωμα της πρωι και βραδυ. Της περασε μεσα σε λιγες μερες.
Καλα, ο κτηνιατρος σου δεν ξερει αυτο το φαρμακο που λεει ο δερματολογος σου, η γενικα δεν ξερει καποιο φαρμακο για τους μηκυτες; Γιατι αν ισχυει το δευτερο, μονο κτηνιατρος δεν ειναι!!!
xristina_2012
Νεοφερμένο μέλος
Απλά επειδή οι περισσότερες είναι άγριες και δεν πιάνονται έλεγα μήπως υπάρχει κάτι σε μορφή σπρέι ή κάτι που μπορεί να μπει στο νερό ή το φαγητό τους...
Άσε που η μία που υποπτεύομαι ότι με κόλλησε κιόλας (γιατί της έχω αδυναμία!) δεν έχει κάποια αραίωση στο τρίχωμα ώστε να πω ότι θα ακολουθήσω κάποια θεραπεία με κρέμες κλπ. ...
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Οσο για τα φαρμακα, αυτο που σου εγραψα εγω, εγινε το 1992, ειμαι σιγουρη πως υπαρχουν πολυ περισσοτερα και καλυτερα φαρμακα πια.
xristina_2012
Νεοφερμένο μέλος
Με τις υπόλοιπες ψάχνομαι!! Ξέρεις γιατί κοιμούνται ομάδες-ομάδες και έτσι κολλάνε...
Ren
Νεοφερμένο μέλος
Εύχομαι να περάσει γρήγορα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και υιοθετηθούν σύντομα.
Περαστικά και σε όλα τα υπόλοιπα ζωάκια!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool