Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα φίλοι μου,θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάτι που συνέβη και με έχει στεναχωρήσει απίστευτα, και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ...
Είμαι καινούρια στην πολυκατοικία, 2 μήνες, και η περιοχή έχει αρκετές γατούλες λόγω του αρκετού πράσινου που υπάρχει. Ουσιαστικά ποτέ δεν είχα γάτα, έχω σκυλάκι και είμαι πολύ χαμστερόφιλη. Όμως στην καινούρια μου πολυκατοικία πετυχαίνω κάπου κάπου γατούλες (2 μάλιστα από τις 4 είχαν κολάρο και ήταν σίγουρα από σπίτι), κ επειδή μου τρίβονται δε μπορώ παρά να τις ταΪσω και να παίξω μαζί τους. Αυτές κολλάνε κάποιες μέρες, φεύγουν και ξαναεμφανίζονται. Μάλιστα αγόρασα ένα σωρό κονσέρβες για να τις ταϊζω όποτε τις βλέπω, και τους είχα βάλει 2 μπολάκια με νερό και φαγητό στον κήπο της πολυκατοικίας. Επίσης, είχα κάνει κινήσεις για να μάθω ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτών με τα κολάρα, αλλά δε βγήκε τίποτα από αγγελίες και μια γατούλα να φανταστείτε κοιμόνταν σε μια γλάστρα μέσα, στον κήπο. Έψαξα ανθρώπους να τη χαρίσω αλλά τίποτα. (Συγγνώμη για τη μεγάλη εισαγωγή, απλώς ήθελα να είμαι σαφής).
Και πριν λίγες μέρες εμφανίστηκε ένα αγγελούδι αρσενικό, τιγρέ γκρι γατάκι, το πολύ 6 μηνών, και φυσικά έπαιξα μαζί του και το τάιζα κι εκείνο με περίμενε συχνά από κάτω τα πρωινά και του έβαζα φαγάκι. Ταυτόχρονα το πολυαγαπημένο μου χαμστεράκι, το φιλαράκι μου, αρρώστησε το Σ/Κ (δυστυχώς το έχασα και μου κοστίζει απίστευτα:cry::cry::cry
και δε μπόρεσα να κάνω κινήσεις για να δώσω σε κάποιον το γατούλι, αλλά σήμερα το πρωί θα έβαζα αγγελίες να δοθεί, γιατί ήταν υπέροχο και χρειαζόταν οικογένεια. Μάλιστα το είχα ήδη φωτογραφήσει προχτές για να μπει η φωτό στις αγγελίες. Δεν φαντάστηκα ότι κινδύνευε για 2-3 μέρες παραπάνω στον κήπο... Άλλωστε πόσο συχνά δε βλέπουμε γατούλες να συχνάζουν κάτω από πολυκατοικίες επειδή ζητάνε λίγο νεράκι, τροφή κι ένα χάδι;Κι εχτές βράδυ αργά, κατα τις 2 που γύρισα σπίτι, το φώναξα για να το ταϊσω και δεν ήταν εκεί. Είχε ξανασυμβεί, δεν ανησύχησα, και πήγα να μπω σπίτι (όλα αυτά μέσα από την καγκελόπορτα, μες στον κήπο). Και μες στη βροχή κ το σκοτάδι το είδα νεκρό σε σχεδόν κοινή θέα, δίπλα στα πλακάκια...
Βρεγμένο όσο δεν πάει, ανοιχτό το στοματάκι του και τα μωρουδίστικα ματάκια του στο κενό. Τα πατουσάκια του να φανταστείτε δεν είχαν σκληρύνει ακόμη, ήταν απαλά και γυαλιστερά ακόμα κ στην κατάσταση που το βρήκα... Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι ένα τόσο ευγενικό και φιλικό πλασματάκι είναι άδικο να φεύγει πριν προλάβει να κάνει μια ανθρωποοικογένεια ευτυχισμένη (όχι πως θα το έπαιρνε κάποιος... Οι αγγελίες είναι αμέτρητες). Και η δεύτερη ήταν σκέψη μίσους και απέχθειας. Το γατάκι δεν φαινόταν χτυπημένο, άρα δεν είχε χτυπηθεί από αμάξι, και άλλωστε πέθανε μέσα στο χώρο της πολυκατοικίας. Η τροφούλα του ήταν μισοφαγωμένη. Κάποιος ξεφτίλας ενοχλήθηκε από την αθόρυβη παρουσία του ή απλώς σιχαίνεται τις γάτες, και δε μπήκε στον κόπο να μου πει ότι ενοχλείται ώστε να βιαστώ να το δώσω. Αντί να πάρει τα μπολάκια του να τα πετάξει, για να μου δείξει ότι δεν του αρέσει αυτό και να με "προειδοποιήσει", επέλεξε να δολοφονήσει ένα μωρό χωρίς να ξέρει ότι σε λίγες μέρες ίσως να τον απάλλασε από την παρουσία του και να βρισκόταν σε ένα ζεστό σπίτι. Η οργή και η λύπη μου με πνίγουν, ξέρω ότι έχω πλατειάσει απίστευτα, αλλά είστε οι μόνοι που μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω. Νιώθω τόσες τύψεις που δεν το είχα σπίτι... Τότε δε θα συνέβαινε τίποτα κακό. Απλώς σας είπα για το χαμστεράκι μου και υπάρχει και ο σκύλος. Οι τύψεις βέβαια δε φεύγουν. Τι να κάνω, να πιάσω να ρωτήσω τους ενοίκους (δεν τους ξέρω καν ακόμη); Να βάλω μια από τις αφισούλες σας για τη φόλα στην είσοδο της πολυκατοικίας, να τη δουν όλοι; Ή απλώς να μην ξαναταϊσω γάτα επειδή υπάρχει τρομοκρατία στα σπίτια μας; Μπορεί κάποιος να μου πει πώς, με τι καρδιά πάει κι αγοράζει δηλητήριο; Πώς το ρίχνει στην τροφούλα; Το καημένο το μωράκι ήταν ένα γλυκύτατο πλάσμα, δεν του άξιζε να πάει πεινασμένο να φάει και να πεθάνει μες στον πόνο και την αγωνία, έξω στη βροχή.
Συγγνώμη για την έκταση, αν θέλετε αφαιρέστε όποια κομμάτια νομίζετε για την καλύτερη λειτουργία του φόρουμ, απλώς ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου, να πω ότι δεν είναι λιγότερο έγκλημα η δολοφονία ενός μικρού ζώου, και να ευχηθώ η ψυχούλα του να είναι τώρα κάπου ζεστά. Κι ας σταματήσει κάποτε αυτός ο παραλογισμός! Αν πετύχω άνθρωπο να κακοποιεί ζώο με οποιοδήποτε τρόπο, θα πάθει ζημιά.
Ξέρω ότι μιλάω για ένα γατάκι μέσα στα χιλιάδες που θα υποφέρουν έτσι και χειρότερα κάθε μέρα, απλώς αυτό γνώρισα κι αυτό "έχασα"...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Άλλοι υποστηρίζουν ότι τα γατάκι ελεύθερα ζούν καλά, όσο ζήσουν...
Εγώ είμαι της άλλη άποψης. Στην Αθήνα δεν υπάρχει ευτυχισμένο γατάκι στους δρόμους.. δεν υπάρχει φύση, και δεν έχουν ούτε μέλλον....
Στα μπολάκια, δυστυχώς πολύς κόσμος έχει αλλεργία, και τους γυρνάνε τα μάτια, γιαυτό, και ότι κάνουμε, τα μαζεύουμε τα μπολ πλέον, σαν τους κυνηγημένους, και τους παράνομους.
Φυσικά ταΐζουμε και φροντίζουμε, μόνο όσα ζωάκια μπορούμε να στειρώσουμε... γιατί αν δεν τα στειρώσουμε θα γίνουν 5,10,20... και τότε θα μαζεύουμε κάθε μέρα πτώματα....
Σε καταλαβαίνω, και σε νοιώθω απόλυτα.... έχασα και εγώ γατούλη έτσι... 7 χρόνια ζούσε μια χαρά, και μόλις είχα αποφασίσει σχεδόν να τον πάρω απο τον δρόμο, φολιάστηκε.
Δεν γυρίζουν πίσω τώρα...Τους βλαμμένους γείτονες δεν μπορούμε να τους ξέρουμε...
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι τα καλά γατάκια, τα ήρεμα, να τα φιλοξενούμε μέσα, μέχρι να βρεθεί σπίτι. Σε μια γατοφόρο, ένα μπάνιο, κάπου... Πολλές φορές είναι θεμά ωρών, να γίνει το κακό.
Βάλε αφίσες... θα ψάξω να σου βρώ έτοιμες, γιατί είναι πέρα απο παράνομο, και ανήθικο, είναι και επικίνδυνο όχι μόνο για τα γατάκια, αλλα και για τα σκυλιά, και για τα παιδιά...

λινκ για ΑΦΙΣΑ
https://www.mypetz.gr/threads/Αφίσα-για-περιοχές-με-φόλες.222616/
μπορείς και να μην βάλεις ούτε τιμή, ούτε στοιχεία.. απο μόνη της είναι τρομακτική.. και σίγουρα κάποιοι θα ξυπνήσουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Μπορεί κάποιος να μου πει πώς, με τι καρδιά πάει κι αγοράζει δηλητήριο; Πώς το ρίχνει στην τροφούλα; Το καημένο το μωράκι ήταν ένα γλυκύτατο πλάσμα, δεν του άξιζε να πάει πεινασμένο να φάει και να πεθάνει μες στον πόνο και την αγωνία, έξω στη βροχή.
Συγγνώμη για την έκταση, αν θέλετε αφαιρέστε όποια κομμάτια νομίζετε για την καλύτερη λειτουργία του φόρουμ, απλώς ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου, να πω ότι δεν είναι λιγότερο έγκλημα η δολοφονία ενός μικρού ζώου, και να ευχηθώ η ψυχούλα του να είναι τώρα κάπου ζεστά. Κι ας σταματήσει κάποτε αυτός ο παραλογισμός! Αν πετύχω άνθρωπο να κακοποιεί ζώο με οποιοδήποτε τρόπο, θα πάθει ζημιά.
Ξέρω ότι μιλάω για ένα γατάκι μέσα στα χιλιάδες που θα υποφέρουν έτσι και χειρότερα κάθε μέρα, απλώς αυτό γνώρισα κι αυτό "έχασα"...
[/quote]λυπαμαι πολυ για τον γατουλη... και σχετικα για τα ποντικοφαρμακα και προιοντα που αποτελουν φολα θελουν να σταματησει το ανεξελεκτο εμποριο... δυστηχως στοκ κοσμο που ζουμε δεν ειναι ευκολα τα πραγματα για τα υπολοιπα συγκατοικιδια μας... ευχομαι τουλαχιστον εκει που ειναι να μην κρυωνει κι πειναει, κι καποια στιγμη να σταματησει αυτη η κτηνοδια απεναντι στα ζωα...
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Επίσης να προσθέσω ότι ακόμα τριγυρίζει μια απ' τις σπιτίσιες γατούλες, πιο αραιά απ' ότι 2 βδομάδες πριν, και φοβάμαι για τη ζωούλα της. Είναι άσπρη με γκρι κεφαλάκι κ γκρι ουρά, μακρύτριχη (ειδικά η ουρά δεν παίζεται!), έχει ροζ κολάρο και κουδουνάκι και δεν έχω καταλάβει το φύλο της... Είναι ή θηλυκιά ή στειρωμένη αρσενική. Είναι μαθημένη να κάθεται στην αγκαλιά σου (την έχω μεταφέρει σε μεγαλούτσικη απόσταση στα χέρια μου και ήταν πολύ άνετη και συνεργάσιμη ενώ δε με ήξερε) και είναι σούπερ χαδιάρα και παιχνιδιάρα. Ανησυχώ γιατί δεν την έχω δει 2 -3 μέρες, ελπίζω να είναι καλά ή να πηγαινοέρχεται σπίτι της και να περνάει από εδώ απλώς. Αν κάποιος τη θέλει μπορώ να την κρατήσω μέχρι να την παραλάβει, αλλά γενικώς δε μπορώ δυστυχώς να τη φιλοξενήσω επ' αόριστον... Αν ενδιαφέρεστε, θα τη βγάλω φωτό όταν την δω πάλι (ελπίζω πραγματικά να την ξαναδώ...
) και αν κάποιος θέλει να την υιοθετήσει, θα την φιλοξενήσω 1-2 μέρες. Απλώς δε θέλω να την πάρω, να νιώσει λίγες μέρες ζεστασιά και μετά να την πετάξω στο δρόμο επειδή δε θα μπορώ να την κρατήσω. Θα νιώθω σα να κάνω έγκλημα, όπως ίσως αυτός που την εγκατέλειψε (αν εγκαταλείφθηκε βέβαια). Άσχετο θέμα, απλώς πείτε μου αν θέλετε να το γράψω σε άλλο τόπικ!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

παρακάτω βρήκα κάποια..
https://psychanimal.com/index.php?option=com_content&view=article&id=39&Itemid=27
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος

Αλήθεια, υπάρχει όντως περίπτωση η γατούλα να πηγαινοέρχεται σπίτι της, να έχει αφεντικά; Επειδή δεν ξέρω από γάτες, σαν να κατάλαβα ότι συχνά τις αφήνουν ελεύθερες. Αν ισχύει αυτό, πώς ξέρω εγώ αν μπορώ να την κρατήσω/χαρίσω, ή αν ανήκει σε κάποιον που θα λυπηθεί αν τη χάσει; Κι αν τη χάσει από φόλα ή αμάξια;; Δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό σε μια γατούλα αν την αφήνουμε στο δρόμο; Πάντως η συγκεκριμένη είναι κάπως βρώμικη η καημενούλα, το τρίχωμά της αν και μακρύ και απαλό, φαίνεται σα να έχει έρθει σε επαφή με λάσπη εδώ και καιρό. Δεν είναι λασπωμένη, απλώς φαίνεται ότι δεν την έχει καθαρίσει/περιποιηθεί κάποιος. Πώς μπορώ να βρω το αφεντικό της; Έβαλα αγγελία αλλά καμία απάντηση...
Όσο για τις φόλες, πείτε μου αν θέλετε ποια είναι τα αντίδοτα, αν τα δίνουν στα φαρμακεία και πώς χορηγούνται (ή πείτε μου πού να το ψάξω) γιατί θα είναι φρικτό να τύχει να πεθαίνει δίπλα μου μια ψυχούλα και να μη μπορώ να κάνω τίποτα... Ας είναι καλά το γατούλι στον γατοπαράδεισο (το σκέφτομαι συνέχεια, πώς έπαιζε και χαιρόταν, και το ήξερα μόνο λίγες μερούλες...)
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ο μόνος τρόπος να καταλάβεις αν η γάτα ανήκει σε κάποιον είναι ή να έχει chip, ή ταυτότητα στον λαιμό. Αν δεν έχει τίποτα απο τα δυο, η γάτα δεν ανήκει σε κανέναν. Και ας βρεθεί κάποιος να σου πεί, είναι δική μου, μόνο με το chip, αποδεικνύετε.
Αρα αν δεν το έχει, την κάνεις ότι θέλεις. Ας πρόσεχε την γάτα του ο άλλος. Υπεύθυνος ιδιοκτήτης δεν είναι.....

Επίσης στον Χολαργό νομίζω είναι ένας Σύλλογος που στειρώνει τα αδέσποτα. Η απλά η γάτα να τρώει, και να είναι στειρωμένη, αλλά και πάλι να μην είναι κανενός.
Τώρα για την φόλα, ανάλογα τί δηλητήριο είναι. Το πιο κοινό αντίδοτο είναι η ατροπίνη και το κονάκιο. Εγώ τα έχω σε αμπούλες μαζί με μερικές σύριγγες. Ξέρω πόσα κιλά είναι τα ζώα μου, και γνωρίζω και την δόση. Επίσης και τα χάπια άνθρακα βοηθούν.
Νομίζω υπάρχει και έτοιμη ένεση για φόλα.. αλλα δεν ξέρω αν έχει και κονάκιο μέσα, και αν καλύπτει την γάτα. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει αυτήν.
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Ευχαριστώ πολύ evelynkar!

Πάντα χρειάζεται να ξέρουμε τι να κάνουμε σε τέτοιες θλιβερές περιπτώσεις.
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Τώρα για την φόλα, ανάλογα τί δηλητήριο είναι. Το πιο κοινό αντίδοτο είναι η ατροπίνη και το κονάκιο. Εγώ τα έχω σε αμπούλες μαζί με μερικές σύριγγες. Ξέρω πόσα κιλά είναι τα ζώα μου, και γνωρίζω και την δόση. Επίσης και τα χάπια άνθρακα βοηθούν.
Νομίζω υπάρχει και έτοιμη ένεση για φόλα.. αλλα δεν ξέρω αν έχει και κονάκιο μέσα, και αν καλύπτει την γάτα. Δεν την έχω χρησιμοποιήσει αυτήν.
Ευχαριστώ! Αν θέλεις πες μου απλώς πόση είναι η δόση ατροπίνης για μια γάτα κανονικών κιλών, και υποθέτω διπλάσια δόση για μικρόσωμο σκύλο και πάει λέγοντας; Δεν έχω ιδέα. Επίσης, την ατροπίνη στη δίνουν στο φαρμακείο χωρίς χαρτί γιατρού, όπως και τα χάπια άνθρακα;
julia
Διακεκριμένο μέλος
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Ευχαριστώ πολύ! Κάπου, σε κάποιο ζωοφιλικό φόρουμ είχα πετύχει αφισούλα για να την κολλάμε σε πετ σοπ που δεν πουλάνε ζώα, σαν προτροπή για τον πελάτη να αγοράζει από εκεί αξεσουάρ και τροφές, και να τον αποτρέπει να υποστηρίζει πετ σοπ που εμπορεύονται ζώα. Δε θυμάμαι που όμως...
Αλήθεια, υπάρχει όντως περίπτωση η γατούλα να πηγαινοέρχεται σπίτι της, να έχει αφεντικά; Επειδή δεν ξέρω από γάτες, σαν να κατάλαβα ότι συχνά τις αφήνουν ελεύθερες. Αν ισχύει αυτό, πώς ξέρω εγώ αν μπορώ να την κρατήσω/χαρίσω, ή αν ανήκει σε κάποιον που θα λυπηθεί αν τη χάσει; Κι αν τη χάσει από φόλα ή αμάξια;; Δεν είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό σε μια γατούλα αν την αφήνουμε στο δρόμο; Πάντως η συγκεκριμένη είναι κάπως βρώμικη η καημενούλα, το τρίχωμά της αν και μακρύ και απαλό, φαίνεται σα να έχει έρθει σε επαφή με λάσπη εδώ και καιρό. Δεν είναι λασπωμένη, απλώς φαίνεται ότι δεν την έχει καθαρίσει/περιποιηθεί κάποιος. Πώς μπορώ να βρω το αφεντικό της; Έβαλα αγγελία αλλά καμία απάντηση...
Όσο για τις φόλες, πείτε μου αν θέλετε ποια είναι τα αντίδοτα, αν τα δίνουν στα φαρμακεία και πώς χορηγούνται (ή πείτε μου πού να το ψάξω) γιατί θα είναι φρικτό να τύχει να πεθαίνει δίπλα μου μια ψυχούλα και να μη μπορώ να κάνω τίποτα... Ας είναι καλά το γατούλι στον γατοπαράδεισο (το σκέφτομαι συνέχεια, πώς έπαιζε και χαιρόταν, και το ήξερα μόνο λίγες μερούλες...)
εγω ξερω για ατροπινη, ειναι σε ενεσυμη μορφη, αλλα η ποσοτητα εχει να κανι με το βαρος της γατας...
απο κει και περα ξερω για ωμο αβγο ωστε να κανει εμετο και να βγει το δηλιτιριο(αυτο ομως το ξερω για σκυλους, για γατες ας μας διαφωτισει καποιος!!!)
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Ναι όλα χωρίς συνταγή.. Τί εννοείς κανονικό γατί και τί μικρόσωμο σκύλο.?
Σκύλος μικρόσωμος γύρω στα 8 κιλά ας πούμε (ο δικός μου σκυλάκος πχ, γκριφόν κανίς), και γάτα δεν ξέρω... Εννοώ κανονική ενήλικη αλλά δεν ξέρω τα κιλά τους!

Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
απο κει και περα ξερω για ωμο αβγο ωστε να κανει εμετο και να βγει το δηλιτιριο(αυτο ομως το ξερω για σκυλους, για γατες ας μας διαφωτισει καποιος!!!)
Πολύ χρήσιμο αυτό για τα σκυλάκια, thanks! Μια φίλη μου, με μπαμπά κτηνίατρο μάλιστα μαζί της, είχε βρει ένα σκύλο δηλητριασμένο αλλά τον έσωσαν με κάποιον παρόμοιο τρόπο γιατί δεν είχαν αντίδοτο! Βέβαια ήταν τυχερούλης γιατί ήταν μεγαλόσωμος και δεν είχε πάρει αρκετή δόση (και μόνο που μιλάμε γι' αυτό ανατριχιάζω... Υπάρχουν όντα που δηλητηριάζουν εσκεμμένα άλλα όντα, πιο αθώα κι άκακα. ΕΛΕΟΣ!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

skai-animals
Δραστήριο μέλος
Πολύ χρήσιμο αυτό για τα σκυλάκια, thanks! Μια φίλη μου, με μπαμπά κτηνίατρο μάλιστα μαζί της, είχε βρει ένα σκύλο δηλητριασμένο αλλά τον έσωσαν με κάποιον παρόμοιο τρόπο γιατί δεν είχαν αντίδοτο! Βέβαια ήταν τυχερούλης γιατί ήταν μεγαλόσωμος και δεν είχε πάρει αρκετή δόση (και μόνο που μιλάμε γι' αυτό ανατριχιάζω... Υπάρχουν όντα που δηλητηριάζουν εσκεμμένα άλλα όντα, πιο αθώα κι άκακα. ΕΛΕΟΣ!)
με σκυλο μου εχει τυχει κι εμενα, απο κει το ξερω! και επισησ ηαν μεγαλωσωμος και ενας κυριος εφτασε σε σημειο να βαλει το χερι του για να κανει εμετο ο σκυλοσ, το δηλιτηριο... το αβγο δεν εφτανε για αυτον, αν και του δωσαμε 2... αλλα ευτυχως γλυτωσε...
δυστηχως υπαρχουν πολλοι χαιρεκακοι υπανθρωποι που φαιρονται στα υπολοιπα ζωα λες κι αυτα δεν εχουν ζωη... καπου εχω μια αφισουλα που μπαινει εξω απο τα πετ σοπ που πουλανε ζωα, θα την βρω και θα την αναρτησω!
julia
Διακεκριμένο μέλος
Ο σκύλος κάνει εύκολα εμετό, η γάτα πιο δύσκολα. Ανάλογα το παίζεις, και κάνεις ή δεν κάνεις εμετό.
Ατροπίνη στον σκύλο 1 σε γάτα μισή. Ανάλογα με το πόσο έντονα είναι τα συμπτώματα, και πριν πόση ώρα έγινε, ξανακάνεις ανα μισή ώρα...(φυσικά τρέχεις με το ζώο στον Κτηνίατρο στο μεταξύ)
Κονάκιο, αν έχει εσωτερική αιμορραγία, αν δεν ξέρεις να το ξεχωρίσεις, το κάνεις, κακό δεν κάνει.
Μισή αμπούλα υποδόρια και στα 2.
Θέλει και ορό στο μεταξύ, έχεις δώσει το χάπι.... είναι ένας πανικός η όλη φάση. Είναι να μην σου τύχει. Κτηνίατρος δεν είμαι, απλά μου τα έχουν πεί και τα έχω γραμμένα.

Σε 2 γάτες μου που είχα την υποψία ότι είχαν φάει τα ακολούθησα, και μαζί με το τηλέφωνο, γιατί είμαι και επαρχεία, τις σώσαμε.
Τώρα αν υπάρχει η επιλογή, καλύτερα να τα κάνει τα παραπάνω ο γιατρός. Εμείς να κάνουμε την πρώτη δόση, χωρίς εμετό.... εκτός και αν βρείς την φόλα, και δεις ότι δεν έχει γυαλιά.
Antigoni87
Νεοφερμένο μέλος
Ναι, ναι!!καπου εχω μια αφισουλα που μπαινει εξω απο τα πετ σοπ που πουλανε ζωα, θα την βρω και θα την αναρτησω!

Μην αγοράζετε ζωάκια, τα ημίαιμα αδέσποτα ή κάποια που θα θανατώνονταν αν δε δοθούν γίνονται αληθινοί φίλοι. Και τον εννιάχρονο σκυλάκο μου δεν τον αγοράσαμε, μας τον χάρισαν, και είμαι πολύ χαρούμενη που υπάρχει στη ζωή μου!
skai-animals
Δραστήριο μέλος
Με τον εμετό υπάρχει ένα θέμα στα σκυλιά και στα γατιά. Αν η φόλα είναι με σπασμένα γυαλιά, το σκοτώνεις το ζώο...
Ο σκύλος κάνει εύκολα εμετό, η γάτα πιο δύσκολα. Ανάλογα το παίζεις, και κάνεις ή δεν κάνεις εμετό.
Ατροπίνη στον σκύλο 1 σε γάτα μισή. Ανάλογα με το πόσο έντονα είναι τα συμπτώματα, και πριν πόση ώρα έγινε, ξανακάνεις ανα μισή ώρα...(φυσικά τρέχεις με το ζώο στον Κτηνίατρο στο μεταξύ)
Κονάκιο, αν έχει εσωτερική αιμορραγία, αν δεν ξέρεις να το ξεχωρίσεις, το κάνεις, κακό δεν κάνει.
Μισή αμπούλα υποδόρια και στα 2.
Θέλει και ορό στο μεταξύ, έχεις δώσει το χάπι.... είναι ένας πανικός η όλη φάση. Είναι να μην σου τύχει. Κτηνίατρος δεν είμαι, απλά μου τα έχουν πεί και τα έχω γραμμένα.
Σε 2 γάτες μου που είχα την υποψία ότι είχαν φάει τα ακολούθησα, και μαζί με το τηλέφωνο, γιατί είμαι και επαρχεία, τις σώσαμε.
Τώρα αν υπάρχει η επιλογή, καλύτερα να τα κάνει τα παραπάνω ο γιατρός. Εμείς να κάνουμε την πρώτη δόση, χωρίς εμετό.... εκτός και αν βρείς την φόλα, και δεις ότι δεν έχει γυαλιά.
σε περιπτωση οπου φαει φολα με γυαλια θα επελθει 100% αιμοραγια μετα την καταποση?
αν οχι υπαρχει κυνδυνος κατα την προκλυση εμετου στο ζωο???
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool