Δηλητηρίασαν γατάκι πριν προλάβω να το δώσω για υιοθεσία...

το ποσο κακος και ειναι ο κοσμος δεν μπορεις να φανταστεις!! Πριν απο 1 μηνα καποιος αχρηστος αποφασισε να εξασκησει τις ικανοτητες του στην σκοποβολη και σκοτωσε τον αγκαλιτσα μου με αεροβολο!!! το φανταζεσαι????? και ειλικρινα ηταν ενα γατι που το μονο που ηθελε ηταν αγκαλια και φαγητο!!! Το πυροβολησε εξ επαφης!!!! διοτι το γατακι δεν μπορουσε να φανταστει οτι ανθρωπος θα ηταν τοσο αρρωστος!!!!

Το μονο που μπορω να σου πω ειναι εκτος να ευχηθεις σε αυτον που το εκανε να παθει τα ιδια και χειροτερα!!! ειναι αν μπορεις να στειρωσεις εστω και μια γατουλα για την ψυχη του μικρου, και ετσι σκεψου οτι θα εχεις βοηθησει στο να μην γεννηθουν αλλες ψυχουλες που θα ενοχλησουν τους ψυχοπαθεις που κυκλοφορουν αναμεσα μας!!!! Αν ενδιαφερεσαι μπορω να σου συστησω κτηνιατρο που χρεωνει πολυ φθηνα για να στειρωσει τις αδεσποτες ψυχουλες!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι Τσαμπίκο, αν μπορείς δώσε μου τα στοιχεία του κτηνιάτρου! Δηλαδή πόσο χρεώνει;
Παιδιά, υπάρχει μια εξέλιξη, αν μπορείτε πείτε μου άμεσα τι προτείνετε... Εχτές είδα μια γάτα στην πολυκατοικία μου μάλλον σε αρχικό στάδιο δηλητηρίασης, είχε αρχίσει να ανασαίνει περίεργα και κρατούσε το ένα ποδαράκι στον αέρα, αλλά επειδή είχα κατεβάσει το σκύλο μου βόλτα τρόμαξε η καημενούλα κι έφυγε, και την έχασα... Αν δεν είχα το σκύλο εκείνη την ώρα, θα την πήγαινα στον κτηνίατρο...:(
Γυρνώντας μετά από δέκα λεπτά, πήγα το σκύλο στο σπίτι και κατέβηκα να ψάξω τον κήπο να δω μήπως βρω κανένα στοιχείο. Και βρήκα:mad:: οι δυο πολυκατοικίες, η δική μας και η διπλανή, έχουν περιμετρικά κήπο και χωρίζονται με ένα τειχάκι, που έχει ύψος κανα μέτρο κι από πάνω κουνελόσυρμα. Ε, πάνω στο πεζούλι, προς την πίσω μεριά του κήπου (όχι δηλαδή σε εμφανές από το δρόμο σημείο) είδα ένα πιατάκι γλάστρας με γατοτροφή. Μου φάνηκε περίεργο, γιατί αν ταίζει κάποιος γάτες το βάζει το φαί στον κήπο του, στο έδαφος, και όχι κρυμμένο απαραίτητα, όχι πάνω στο πεζούλι...Κι έτσι κοίταξα από κοντά το φαγητό και είδα κκάτι πολύ ύποπτο: ανάμεσα στη γατοτροφή υπήρχαν μικρά άσπρα μακρουλα πραγματάκια, σα σκουληκάκια ή καλύτερα σαν αυγά, αλλά όχι ζωντανά. Σίγουρο αυτό. Όπως ήταν το πιάτο το πέταξα στα σκουπίδια, ήταν άθικτο άρα θα το είχε βάλει πρόσφατα. Και σήμερα... το ξαναβρήκα. Άλλο πιάτο γλάστρας, με τροφή σχεδόν φαγωμένη ολόκληρη, αλλά με τα ίδια ύποπτα στοιχεία πάνω. Αυτή τη φορά κράτησα το πιάτο με την τροφή, να το πάω αύριο σε κτηνίατρο να μου πει σίγουρα τι είναι, και το έβγαλα και φωτό. Θα προσπαθησω να τις ανεβάσω τώρα. Πείτε τι να κάνω! Βρήκα τα πειστήρια, αλλά αφού είναι ακριβώς ανάμεσα στις δυο πολυκατοκίες, θα μπορούσε να είναι από οποονδήποτε, και απο μας και απ' αυτούς... Και ο αθεόφοβος που το έκανε, έβαλε ξανά φαγητο την επόμενη μέρα, πάλι με το ίδιο υλικό, παρότι το πέταξα χτες. Μήπως να κρατήσω απλώς την τροφή για τον κτηνίατρο αλλά να κατεβάσω άδειο τοπιάτο εκεί που ήταν, γιατί ίσως αν το ξαναδεί να λείπει μπορεί να του αλλάξει θέση; Να το αφήσω άδειο με ένα σημείωμα, ότι παρακολουθείται και την επόμενη φορά θα έχει να κάνει με την αστυνομία;; Μια γνώμη παρακαλώ γρήγορα!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ναι Τσαμπίκο, αν μπορείς δώσε μου τα στοιχεία του κτηνιάτρου! Δηλαδή πόσο χρεώνει;
Παιδιά, υπάρχει μια εξέλιξη, αν μπορείτε πείτε μου άμεσα τι προτείνετε... Εχτές είδα μια γάτα στην πολυκατοικία μου μάλλον σε αρχικό στάδιο δηλητηρίασης, είχε αρχίσει να ανασαίνει περίεργα και κρατούσε το ένα ποδαράκι στον αέρα, αλλά επειδή είχα κατεβάσει το σκύλο μου βόλτα τρόμαξε η καημενούλα κι έφυγε, και την έχασα... Αν δεν είχα το σκύλο εκείνη την ώρα, θα την πήγαινα στον κτηνίατρο...:(
Γυρνώντας μετά από δέκα λεπτά, πήγα το σκύλο στο σπίτι και κατέβηκα να ψάξω τον κήπο να δω μήπως βρω κανένα στοιχείο. Και βρήκα:mad:: οι δυο πολυκατοικίες, η δική μας και η διπλανή, έχουν περιμετρικά κήπο και χωρίζονται με ένα τειχάκι, που έχει ύψος κανα μέτρο κι από πάνω κουνελόσυρμα. Ε, πάνω στο πεζούλι, προς την πίσω μεριά του κήπου (όχι δηλαδή σε εμφανές από το δρόμο σημείο) είδα ένα πιατάκι γλάστρας με γατοτροφή. Μου φάνηκε περίεργο, γιατί αν ταίζει κάποιος γάτες το βάζει το φαί στον κήπο του, στο έδαφος, και όχι κρυμμένο απαραίτητα, όχι πάνω στο πεζούλι...Κι έτσι κοίταξα από κοντά το φαγητό και είδα κκάτι πολύ ύποπτο: ανάμεσα στη γατοτροφή υπήρχαν μικρά άσπρα μακρουλα πραγματάκια, σα σκουληκάκια ή καλύτερα σαν αυγά, αλλά όχι ζωντανά. Σίγουρο αυτό. Όπως ήταν το πιάτο το πέταξα στα σκουπίδια, ήταν άθικτο άρα θα το είχε βάλει πρόσφατα. Και σήμερα... το ξαναβρήκα. Άλλο πιάτο γλάστρας, με τροφή σχεδόν φαγωμένη ολόκληρη, αλλά με τα ίδια ύποπτα στοιχεία πάνω. Αυτή τη φορά κράτησα το πιάτο με την τροφή, να το πάω αύριο σε κτηνίατρο να μου πει σίγουρα τι είναι, και το έβγαλα και φωτό. Θα προσπαθησω να τις ανεβάσω τώρα. Πείτε τι να κάνω! Βρήκα τα πειστήρια, αλλά αφού είναι ακριβώς ανάμεσα στις δυο πολυκατοκίες, θα μπορούσε να είναι από οποονδήποτε, και απο μας και απ' αυτούς... Και ο αθεόφοβος που το έκανε, έβαλε ξανά φαγητο την επόμενη μέρα, πάλι με το ίδιο υλικό, παρότι το πέταξα χτες. Μήπως να κρατήσω απλώς την τροφή για τον κτηνίατρο αλλά να κατεβάσω άδειο τοπιάτο εκεί που ήταν, γιατί ίσως αν το ξαναδεί να λείπει μπορεί να του αλλάξει θέση; Να το αφήσω άδειο με ένα σημείωμα, ότι παρακολουθείται και την επόμενη φορά θα έχει να κάνει με την αστυνομία;; Μια γνώμη παρακαλώ γρήγορα!!!
αυτο μου ακουγεται καλη ιδεα..αν μπορεις να παρακολουθησεις βεβαια και να τραβηξεις βιντεο θα ειναι οτι καλυτερο:hmm::hmm:

Πρωτα απ ολα θα σε συμβουλευα να παρεις ενεση ατροπινης απο το φαρμακειο γιατι πολλα γατακια δεν φτανουν μεχρι τον κτηνιατρο για να τα σωσει....Τωρα οσον αφορα την εν λογω κυρια νομιζω οτι οι συμβουλες που σου εχουν δωσει πιο πανω ειναι οι καταλληλοτερες....Και το πιατακι ειτε το μαζεψεις ειτε οχι αυτη παλι θα συνεχισει να φολιαζει τα γατακια....μεχρι να εξαφανιστουν...Απλα πρεπει να σταματησει αυτο....Νομιζω οτι αυτο με της αφισες και η παρακολουθηση ειναι τα πιο αποτελεσματικα

Αντιγονη

ο κτηνιατρος που στειρωνει αδεσποτες γατουλες σε σπολυ καλες τιμες ειναι ο Θωμας Μαραγκος στο Χαλανδρι . τηλ 210 68 50120 Για τις θηλικες παιρνει 50 και για τα αρσενικα 25! σε μεγαλη ερευνα αγορας ειναι οτι καλυτερο

Ατροπίνη ΚΑΙ κονάκιο και χάπια άνθρακα θέλει...για την φόλα, και γρήγορα στον γιατρό....

Εκτός απο την κάμερα, μπορείς να βάλεις και ένα χαρτί... που να λέει κάτι του τύπου, ότι παρακολουθείτε ο χώρος, έχει ενημερωθεί η αστυνομία, και αν υπάρξει άλλη γάτα ή και ΜΩΡΟ παιδί, που θα πάθει κάτι, υπάρχει νομοθεσία και για τα ζωα και για τους ανθρώπους....

Τελικά τη μέρα που είχα πει, πήγα στον κτηνίατρο και δε μπορούσε με το μάτι να πει με σιγουριά ότι ήταν φόλα, αλλά εκεί πήγε το μυαλό του. Κι έτσι, επειδή κάμερα δε μπορώ να βάλω δυστυχώς, άδειασα το πιάτο, το έβαλα εκεί που το βρήκα και άφησα ένα σημείωμα: "Παρακολουθείστε να βάζετε δηλητηριασμένο φαγητό σε ζώα. Έχει δοθεί δείγμα για τοξικολογική εξέταση. Στο επόμενο κρούσμα θα ειδοποιηθεί η αστυνομία και φιλοζωικά σωματεία"
και εδώ και λίγες μέρες δεν υπάρχει άλλο κρούσμα! Την επόμενη του σημειώματος κατέβηκα να δω, και είχαν βάλει φαί στο πιάτο που φαινόταν φυσιολογικό, και είχαν αφήσει από δίπλα οι αθεόφοβοι το σημείωμα, και καλά "εγώ δεν ξέρω τίποτα, άρα δεν εξαφανίζω το χαρτί".:mad:
Πέταξα το φαί παρότι δε φαινόταν αυτη η ουσία (έδιωξα τη γάτα που ξεκινούσε να το τρώει εκείνη την ώρα, αλλά καλύτερα νηστική παρά νεκρη!) και άφησα το πιάτο. Και την επόμενη μέρα το ίδιο. Μετά έλειπα και δεν έχω δει εδώ και 3 μέρες τι γινεται, αλλά δεν έχω δει άλλη γατούλα νεκρή. Ελπίζω όντως να φοβήθηκαν και να σταμάτησαν, γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο να ρίχνουν αλλού τη φόλα, σε σημείο που δε βλέπω εγώ και δεν παραπονιέται κανείς. Μακάρι απλώς να το έκοψαν! Αύριο πάλι θα πάω να ελέγξω το πιάτο. Σκέφτομαι κάθε φορά που θα πετάω το φαί που βάζουν, είτε είναι δηλητηριασμένο είτε όχι, να το αντικαθιστώ με καινούριο δικό μου (που και φόλα να βάζουν, να νομίζουν ότι οι γάτες την τρώνε κανονικά!)

Πώς μπορώ να ανεβάσω φωτό για να δείτε σε τι μορφή ήταν αυτό το πράγμα πάνω στην τροφή;

Υγ. ο γιατρός είπε ότι μπορεί να είναι στρυχνίνη το δηλητήριο. Ποιο είναι το αντίδοτο για τη στρυχνίνη;

Για την στρυχνίνη ΔΕΝ υπάρχει κανένα αντίδοτο... είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ απο όλα, και ο θάνατος πραγματικά να σου σηκώνετε η τρίχα, και να μην κοιμάσαι για μέρες...(έχω δεί βιντεάκι...)

Τώρα για το τέρας αυτό που βάζει φαί... Δεν υπάρχει περίπτωση καμία ένα τέτοιο τέρας, απο την στιγμή που έβαλε μία φορά φόλα.. να κάθετε και να ταΐζει απλό φαγητό....Είναι τελείως κουλό...:blink::mad:
Ένας τέτοιος άνθρωπος, το πολύ πολύ να μην ταΐζει καθόλου, μιάς και θέλει το θάνατο των ζώων, όχι να κάθετε να αγοράζει, και να ταΐζει...:down:

Πέτα, ότι φαγητό βρίσκεις, υπάρχουν και ΥΓΡΑ δηλητήρια, εκτός απο την στρυχνίνη, και φυτοφάρμακα....που δεν φαίνονται εύκολα, υπάρχουν και τα σπασμένα γυαλιά..:/:

Θα σου έλεγα να κολλήσεις, και αλλού αυτό το σημείωμα, σε κολώνες της πυλωτής, στον πίνακα με τις ανακοινώσεις και όπου μπορείς... να το δούν ΟΛΟΙ.

Μπορεί απλά να σταμάτησε για λίγο καιρό.. και να ρίχνει στάχτη στα μάτια...

Παρακάτω σου βάζω ένα άρθρο σχετικό.
https://www.mypetz.gr/threads/Φόλα-Αντιμετωπίστε-έγκαιρα-την-κατάσταση.220197/

...

Σας καταλαβαινω ολους...εχω και εγω μια παρομοια ιστορια...μενω στην καλαματα σε μια μονοκατοικια και ακριβως διπλα στον κηπο μου υπαρχει μια αλλη...λοιπον...στον κηπο μου πριν απο λιγα χρονια αρχισαν να μαζευονται λιγες γατουλες τις οποιες φροντιζα και ταιζα..απο τοτε ο γειτονας και η γυναικα του(η σιγανοπαπαδια) δεν χονευε αυτες τις γατουλες.δεν ειχε φροντισει να μου το πει για να βρω μια λυση που να μας ικανοποιει ολους..τον ειχα δει πολλεσ φορεσ να τισ κυνηγα πετοντας τους διαφορα αντικειμενα η με το τις βρεχει επειδη μπαιναν στον κηπο του..δε λεω λογικο αν δεν επιθυμει να εχει γατες στα ποδια του να τις διωχνει αλλα μεχρι εκει πιστευα να φτασει..γιατι ειχα διαβασει κ σε ενα βιβλιο οτι οπου οι γατεσ ειναι ανεπιθυμητες το καταλαβαινουν και δεν ξαναπηγαινουν εκει...ετσι περασε αρκετος καιρος χωρις να τον ενοχλουν και εφτασε η στιγμη που η μεγαλη γατουλα γεννησε...5 γατακια εκανε..ενα πρωι που βγηκα στο μπαλκονι μου κοιτας στον κηπο και βλεπω το ενα απο αυτα να εχει ψοφησει..στενοχωρηθηκα πολυ και σκεφτηκα οτι θα ειχε καποια αρρωστια η μπορει να πεθανε για καποιο λογο οπως πολλα αδεσποτα γατακια...αλλα την ιδια μερα οταν απλωνα τα ρουχα ακουσα τον γειτονα να κανει ψιτ ψιτ στον γατουλη μου που λατρευω πολυ!κατι του εριξε και πηγαινε αυτος να το φαει..εκεινη τη στιγμη καταλαβα οτι κατι τρεχει και οτι ο γειτονας δεν θελει απλα να ταισει το γατο μου και του φωναζω :τι του ριξατε; τοτε αυτος εκανε οτι ταχα δεν ακουει κ εφυγε ενω ο γατος μου γυρισε και με κοιτουσε..αμεσως κατεβηκα κατω να δω τι ηταν αυτο που του εριξε...ηταν δυο κομματια απο ψαρι τα οποια ειχαν γυρω γυρω κατι σαν αλευρι, μια σκονη..ευτυχως ο γατουλης μου δεν προλαβε να το φαει...μετα ειδα παλι το ενα απο τα μικρα γατακια να παραλυρει μεσα στον κηπο του..φαινεται οτι κ αυτο εφαγε και τοτε το ειδε αυτος και αρχισε να το κυνηγα..αυτο με οσεσ δυναμεις του απεμειναν προσπαθουσε να σκαρφαλωσει το φραχτη να φυγει..μετα απο καποια βασανιστηκα λεπτα καταφερε να φυγει απο το αθλιο μερος και απο τοτε δεν το ξαναειδα..πηγα στο σπιτι του γειτονα και του μιλησα και τον ρωτουσα γιατι το εκανε..ολο μου αλλαζε θεμα..εφτασα σε σημειο να τον παρακαλεσω να μην κανει τιποτα στις γατες μου,να τις διωχνει αν θελει αλλα οχι να τις σκοτωνει..ολα αυτα επειδη εκεινη τη μερα επρεπε να φυγω απο την καλαματα γιατι περασα στην πατρα και ετσι δεν θα μπορουσα να κανω κατι οπως να τον παρακολουθω και να τον καταγγειλω..τωρα οσες φορες εχω κατεβει καλαματα βλεπω τις γατουλες μου και χαιρομαι για αυτο.ενημερωνομαι και απο τους γονεις μου οτι τωρα πια δεν τις πειραζει και εχει και μαλιστα τυψεις..μπορει τωρα εγω να ειμαι καλα αλλα σκεφτομαι ποσοι τετοιοι <<ανθρωποι>> υπαρχουν που δηλητηριαζουν ζωακια και εξοργιζομαι..οτι μπορω θα το κανω για να σωσουμε αυτα τα ζωακια..συγγνωμη αν η δημοσιευση μου ειναι μεγαλη κ σας κουρασε..

To μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι.
Να ταΐζουμε σε μέρος που δεν ενοχλούν τα κεσεδάκια, ή να τα μαζεύουμε. Προτιμάμε κροκέτες, γιατί η κονσέρβα, χαλάει, και μαζεύει μύγες.
Και να στειρώνουμε όσα γατάκια μπορούμε, και ταΐζουμε. Σήμερα είναι 2, αύριο θα είναι 10... και όπου μαζεύονται πολλές γάτες υπάρχουν αντιδράσεις. Αν ταΐζουμε 2-3 γάτες, που είναι φροντισμένες, στειρωμένες, δεν μαλώνουν, και δεν ψεκάζουν, είναι πιο δύσκολο να αντιδράσει η γειτονιά, απο να υπάρχει μια χαοτική κατάσταση, με τσακωμούς, φωνές κλπ. :redface:

Ατροπίνη ΚΑΙ κονάκιο και χάπια άνθρακα θέλει...για την φόλα, και γρήγορα στον γιατρό....

Εκτός απο την κάμερα, μπορείς να βάλεις και ένα χαρτί... που να λέει κάτι του τύπου, ότι παρακολουθείτε ο χώρος, έχει ενημερωθεί η αστυνομία, και αν υπάρξει άλλη γάτα ή και ΜΩΡΟ παιδί, που θα πάθει κάτι, υπάρχει νομοθεσία και για τα ζωα και για τους ανθρώπους....

Aτροπινη μπορουμε να δωσουμε σε καθε μορφη δηλητηριασης?(δεν περιλαμβανω τα γυαλια)ή υπαρχει περιπτωση να κανουμε κακο?

Ούτε η ατροπίνη ούτε το κονάκιο (δηλ βιταμίνη Κ, που βοηθάει στις εσωτερικές αιμορραγίες) που προκαλούν τα περισσότερα δηλητήρια, κάνουν κακό. Το πολύ -πολύ να μην πιάσουν σαν αντίδοτο...:/:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back