Δηλητηριώδη φυτά

σας ευχαριστω.θα παω να της παρω σιταρακι:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

**
Της χρειαζεται και το χορταρακι γιατι μεταξυ αλλων τη βοηθα να κανει εμετο και να αποβαλει τριχες που καταπινει οταν γλυφεται. (Μπελας δε λεω..:( ). **

Η Νιάρα τρώει πολύ χορταράκι αλλά δεν κάνει ποτέ εμετό.
Γιατί;:hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μήπως δεν καθαρίζεται τότε? :P

Γλείφεται συνέχεια (μιλάμε για πεντακάθαρο ζώο, πλένεται κι όταν με βλέπει στην μπανιέρα για να μου δείξει ότι κι αυτή καθαρίζεται :lol:) και έχει και μεσαίο τρίχωμα, πυκνό και απαλό.
Όταν φάει το χορταράκι, ανοίγει το στόμα και κάνει κάτι σαν "χου" με κίνηση για εμετό (ή ξερόβηχας?), αλλά δε βγαίνει τίποτα.
Οι μόνες φορές που έκανε εμετούς ήταν μετά τις 2 ναρκώσεις...

Επικίνδυνα φυτά

Σε ένα βιβλίο που αγόρασα σχετικό με γάτες Βιρμανίας βρήκα ένα κομμάτι που αναφέρεται στα επικίνδυνα τοξικά φυτά, δέντρα, κλπ. που μπορεί να έχουμε σπίτι μας. Το βιβλίο απευθύνεται βασικά σε κατόχους γατιών που τις αφήνουν ελεύθερες να κυκλοφορούν έξω και στο αμερικάνικο, κατά κύριο λόγο, κοινό. Σκέφτηκα, όμως, να το μοιραστώ μαζί σας γιατί όλοι θέλουμε το πιο ασφαλές περιβάλλον για τις αγάπες μας, είτε είναι γάτες Βιρμανίας είτε κεραμιδογατάκια. Καθώς το κείμενο είναι στα αγγλικά, δεν μπόρεσα να μεταφράσω όλες τις ονομασίες των φυτών και τις παραθέτω όπως τις διαβάζω. Το βιβλίο είναι αυτό:

* Φυτά με γαστροεντερικές επιπτώσεις
Αμαρυλλίς, αζαλέα, στρύχνος, bird of paradise, black locust, buckeye (horse chestnut), castor bean, common box, ασφόδελος, δάφνη, κισσός, μελιτζάνα, ευώνυμος, four o' clock, ground cherry, λιόπρινο, αγιόκλημα, υάκινθος, ίρις, γιασεμί, Jerusalem cherry, lords and ladies, mock orange, μανιτάρια, πατάτες, αγριομυρτιά, spurges, rain tree (monkeypod), ροδόδεντρο, sandbox tree, γλυσίνα, yellow allamanda, τάξος (ήμερο έλατο)

* Φυτά με καρδιοαγγειακές επιπτώσεις
Anconite, χελιδονόχορτο, καπουτσίνος, κρινάκια, ψιάκι (ακόνιτο), πικροδάφνη, yellow oleander, τάξος (ήμερο έλατο)

* Φυτά με επιπτώσεις στο νευρικό σύστημα
Angel's trumpet, αμύγδαλο, μήλο, βερύκοκο, άτροπος η δελεαστική (μπελαντόνα), bleeding heart, cardinal flower, κεράσι, chinaberry tree, deadle nightshade, Dutchman's breeches, καρπός σαμπούκου, goldenrain tree, γέροντας (δαιμοναριά), ορτανσία, γιασεμί, jimsonweed, Kentucky coffee tree, lantana, μαριχουάνα, πεϋότλ, moonseed, morning glory, ροδάκινο, αγριολίτσα (βίγκα), thorn apple, τομπάκο (tobacco), tree tobacco, κίτρινο γιασεμί

* Φυτά που προκαλούν ερεθισμό ή τραυματισμό (mechanical injury)
Barleys, βατόμουρο, bromegrasses, κολλητσίδα (burdock), cact caladium, calla lily, Carolina nightshade, κολλητσίδα (cocklebur), dumb cane, dieffenbachia, elephant ear, foxtail, goathead, jack-in-pulpit, needlegrass, τσουκνίδα, φιλόδεντρο (αναρριχητικό φυτό), πυράκανθα, sandbur, snow-on-the-mountain, γαλατσίδα (φλόμος), triple awn

=================================
Κάπου είχα αναφέρει, επίσης, ότι τοξικά είναι και τα Αλεξανδριανά, τα φυτά με τα κόκκινα φύλλα που είναι της μόδας τα Χριστούγεννα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

μηπως ξερετε ποια απο τα φυτα που ενδεχομενως εχουμε στα μπαλκονια μας ειναι δηλητηριωδη για τις γατες μας?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δες εδώ.. :)
αλλα και παλι μπορεί να μην είναι γραμμένα όλα... Καλυτερα να ρωτήσεις και τον Κτηνίατρό σου....για κάποια που δεν είναι γραμμένα στηνλίστα αλλά μπορεί να τα έχεις σπίτι... ;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

https://www.valentine.gr/poisonous_houseplants3_gr.htm Κοιτα και αυτο το σιτε :)

΄σ'ευχαριστω πολυ!!!!!τελικα μονο η πικροδαφνη μπορει να οδηγησει στον θανατο απ'ο,τι ειδα..τετοιο δεν εχω στην ταρατσα μου ευτυχως!!!

Απο τη ν μικρη μου εμπειρια - εχω δυο γατες- η μια δεν της αρεσουν τα φυτα και απλα τα μυριζει. Ο Αλφι ομως τρελαινεται. Τρωει τα παντα μεχρι και δενδρολιβανο. Εχω ενα φυτο που το μασουλαει και του προκαλει εμετο. Μεχρι που του ερεθισε το στομαχι, και επι 2 μερες εκανε συνεχεια. Η γνωμη μου - εκτος απο το να απομακρυνεις αυτα τα φυτα που λεει η λιστα - παρατηρησε το και δες αν τον πειραζει καποιο απο τα φυτα που εχεις.

Και επισης παρε του γατοχορτο!! τους αρεσει παρα πολυ..;)

Και επισης παρε του γατοχορτο!! τους αρεσει παρα πολυ..;)
εδω που ειμαι δεν ειναι και τοσο ευκολο!!!αλλα το εχω σκοπο με την πρωτη ευκαιρια που θα παω Αθηνα θα του παρω...:)

Πρίν λίγα χρόνια χάσαμε τον γατούλη της μαμάς μου δηλητηριασμένο από τα φύλλα της κρασούλας. Η κρασούλα είναι ένα αιωνόβιο παχύφυτο που μοιάζει με μικρό δέντρο καί μετά τα 10 χρόνια βγάζει ωραιότατα άνθη την περίοδο των Χριστουγέννων.Δυστυχώς δεν γνωρίζω την λατινική ονομασία του φυτού.Είναι πολύ σπάνιο να φάει ένα γατί τέτοιο φυτό το δικό μας πάντως θέλησε να το δοκιμάσει καί δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον σώσουμε. Γι΄αυτό έαν έχετε κρασούλα προσέχτε μην πάθετε αυτό που πάθαμε.

πυρροθριξ, το thread σου συγχωνεύθηκε με προϋπάρχον για το ίδιο θέμα ;)

πυρροθριξ, το thread σου συγχωνεύθηκε με προϋπάρχον για το ίδιο θέμα ;)
sorry δεν ειχα δει οτι υπηρχε το ιδιο θεμα!!!:redface:
το γατοχορτο ειναι το ιδιο με το catnip ?:hmm:

Πρίν λίγα χρόνια χάσαμε τον γατούλη της μαμάς μου δηλητηριασμένο από τα φύλλα της κρασούλας. Η κρασούλα είναι ένα αιωνόβιο παχύφυτο που μοιάζει με μικρό δέντρο καί μετά τα 10 χρόνια βγάζει ωραιότατα άνθη την περίοδο των Χριστουγέννων.Δυστυχώς δεν γνωρίζω την λατινική ονομασία του φυτού.Είναι πολύ σπάνιο να φάει ένα γατί τέτοιο φυτό το δικό μας πάντως θέλησε να το δοκιμάσει καί δυστυχώς δεν καταφέραμε να τον σώσουμε. Γι΄αυτό έαν έχετε κρασούλα προσέχτε μην πάθετε αυτό που πάθαμε.
Αυτό είναι το φυτό κρασούλα...

Αν δεν κάνω λάθος αυτό είναι το φυτό κρασούλα...
Δεν μπορώ να ανοίξω την εικόνα.

Ναί αυτό είναι το φυτό.Υπάρχει καί μία άλλη ποικιλία με μεγαλύτερα φύλλα.

αυτο το κρασουλα μοιαζει με μπονσαι ή μου φαινεται???????:hmm:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back