erefer
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Δεν ειναι το ιδιο. Το γατοχορτο ειναι σαν χορτο...ενω το catnip πιο συχνα το βρίσκεις αποξηραμενο είτε σε σακούλακια είτε στα παιχνιδια που αγοραζουμε για τις γατούλες μας - ανήκει στην οικογένεια των κακτων..sorry δεν ειχα δει οτι υπηρχε το ιδιο θεμα!!!
το γατοχορτο ειναι το ιδιο με το catnip ?![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
ειναι περίπου το ιδιο...
πηνελοπη
Εκκολαπτόμενο μέλος
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
μαλλον φακες θα βαλω!!!!και ποσο συχνα κανει να τρωει?ή το καταλαβαινει απο μονο του?Αν δεν εχεις τωρα να βάλεις γατοχορτο, βαλε φακές!!!ειναι περίπου το ιδιο...
![]()

πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
elvenstar
Επιφανές μέλος
Εγώ πάντως έβαλα φακές αλλά η Candy πλησίασε το χόρτο(μη πάει ο νους σας στο κακό) κ αφού της γαργάλησε τη μύτη μια δυο φορές το αγνόησε επιδεικτικάΑν δεν εχεις τωρα να βάλεις γατοχορτο, βαλε φακές!!!ειναι περίπου το ιδιο...
![]()
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
Αντα
Διακεκριμένο μέλος
NTALIA
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλλους!Και αφου καλοκαίριασε και βάλαμε γλάστρες στα μπαλκόνια και πολλά φυτά στις αυλές μας,εδώ σας έχω άλλη μία λίστα με τοξικά φυτά που θα πρέπει να αποφύγετε!
1.Ανδρομέδα
2.Αζαλέα
3.Αβοκάντο
4.Αλόη
5.Κάκτος
6.Φίκος
7.Γκί
8.Γεράνι
9.Ιβίσκος
10.Κερασιά(φυλλα και κουκουτσι)
11.Χρυσάνθεμο
12.Δράκαινα
13.Κυκλάμινο
14.Κισσός
15.Λιλά
16.Υάκινθος
17.Τουλίπα
18.Μαριχουάνα(χα,χα)
19.Ντομάτα(όταν είναι πράσινη και τα φύλλα της)
20.Ροδόδεντρο
21.Μιμόζα
22.Νάρκισσος
23.Κρεμύδι
24.Ροδάκινο(φύλλα και κουκούτσια)
25.Μήλο(κουκούτσι)
26.Πριμαβέρα
Ελπίζω να σας βοηθήσει!

prince
Διάσημο μέλος
staman2
Περιβόητο μέλος
Παιδιά εγώ δεν φανταζόμουν ότι υπάρχουν δηλητηριώδη φυτά για τα γατάκια. Και αυτό, γιατί ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει καποιο πρόβλημα με τον κεραμυδογατό μου ο οποίος μασουλούσε όλα τα φυτά του μπαλκονιού μου και φυσικά έκανε εμετό κάποια στιγμή κ έβγαζε όλες τις τρίχες που κατάπινε. Αλλά το κατάλαβα πολύ καλά πέρυσιι τον Ιούνιο του Αγίου Πνεύματος όταν ο νέος περσικός που είχα αποκτήσει τον Ιανουάριο μόλις, παραλίγο να πεθάνει από δράκαινα που έφαγε μάλλον. Το Σάββατο το μεσημέρι γυρνώντας από το σούπερ μάρκετ τον είδα να είναι λιώμα στο πάτωμα και να βγάζει βρωμερά υγρά λευκά από το στόμα και από πίσω. Το γατί ήταν ένα πτώμα κι εγώ έλειπα μόνον 3 ώρες από το σπίτι. Το πρωί ήταν μια χαρά. Μετά έκανε συγχρόνως εμετό και διάρροια με αίμα. Σερνόταν και δεν είχε κουράγιο να σταθεί όρθιος. Τρελάθηκα πήρα την εκτροφέα απ'όπου τον είχα πάρει και αφού αποκλείσαμε τα πάντα καταλήξαμε πως ίσως είχε μασουλήσει δράκαινα γιατί έπαιζε καμιά φορά με τα φύλλα της. Τέλος πάντων σώθηκε με αγωγή που μου έδωσε ο καταπληκτικός κτηνίατρος (που μου σύστησε η εκτροφέας,) ο Περικλής ο Κατσαρός (γιατί δεν έβρισκα τον δικό μου εκείνη τη στιγμή), με ενέσεις και αντιδιαρροϊκά. Βέβαια το πλήρωσε το γατάκι με διάρροια περίπου για 8 μήνες μετά και έτρωγε ειδική τροφή της Hill's id. Μέχρι που με βοήθησε η Αννα (η κοπέλα που έχει το pet shop: "Η σποθήκη της Άννας" στην Νέα Σμύρνη όπου και μένω, η οποία με προέτρεψε να δοκιμάσω την τροφή feet 32 της Royal Canine γιατί του είχα κάνει τα πάντα από εξετάσεις κ δεν είχε τίποτα. Σιγά σιγά επανήλθε το έντερό του και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Όμως γενικά έχω παρατηρήσει πως τα περσικά είναι ευαίσθητα στη διατροφή τους. Η κοπέλα πάντως αυτή είναι φοβερός άνθρωπος και λατρεύει τα ζώα. Χωρίς να με ξέρει από πριν, με το που μιλήσαμε (την βρήκα τυχαία από το ίντερνετ), ασχολήθηκε με το γατάκι μου κ μου έδωσε χρήσιμες συμβουλές για όλα μου τα ζώα γιατί έχω κ σκυλο κ άλλες 2 γάτες.
Πρέπει γενικά να προσέχουμε πολύ!!
ψιψινι
Νεοφερμένο μέλος
Βρήκα στο Google ένα σωρο φυτα τα οποία είναι τοξικά για τις γάτες
:ΑλόηΑβοκάντο
Ανδρομέδα
Αζαλέα
Κάκτος
Κερασιά (φύλλα και κουκούτσι)
Χρυσάνθεμο
Κυκλάμινο
Δράκαινα
Φίκος
Γκι
Γεράνι
Ιβίσκος
Υάκινθος
Κισσός
Λιλά
Μαριχουάνα
Μιμόζα
Νάρκισσος
Κρεμμύδι
Ροδάκινο (φύλλα και κουκούτσι)
Μήλο (κουκούτσι)
Πριμαβερα
Ροδόδεντρο
Ρόδο Χριστουγέννων
Τομάτα (όταν είναι πράσινη και τα φύλλα της)
Τουλίπα.
Μεγάλη Προσοχή λοιπόν.
Kikiriki
Νεοφερμένο μέλος
Έτσι εξηγείται που ο γατούλης μου κάνει εμετό όταν μασουλάει τα φύλλα του.
Χθες αγόρασα μια διακοσμητική ντοματίτσα και μόλις είδα πως είναι και αυτή τοξική

Δλδ αν τη μασουλήσουν θα πάθουν κάτι σοβαρο ή μόνο θα τους προκαλέσει εμετό ? Ξέρει καμιά σας ?
Δηλητηριώδες ( και όχι απλά τοξικό) και για γάτες και για ανθρώπους είναι ο σπόρος του νυχτολούλουδου και τα φύλλα της πικροδάφνης.
zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
Κισσός,Κρεμμύδι,Ροδόδεντρο,Ρόδο Χριστουγέννων
Τομάτα (όταν είναι πράσινη και τα φύλλα της)
όλα αυτά τα φυτά υπάρχουν στον κήπο μου όμως δεν νομίζω ότι πρόκειται να γίνουν γεύμα! πειράζει απλά που υπάρχουν ?

Νεκταρια
Διάσημο μέλος

Kikiriki
Νεοφερμένο μέλος
Ναι τα φύλλα της πικροδάφνης προκαλούν ανακοπή ακόμη και στον άνθρωπο

zweet_dreamz
Νεοφερμένο μέλος
μάλιστα η απέναντι μου έχει μια τεραστια συλλογή από κάκτους.
αλλα δεν μου έχει τύχει ποτε να δηλητηριαστεί γάτα μέσα στα 30 χρονια που μένω εκεί και έχω ζωάκια από κάποιο φυτό.
νομίζω ότι αν η τροφή που τις παρέχουμε έχει όλα τα απαραίτητα συστατικά και έχει και μπόλικο χορταράκι να τρώει δε θα προτιμήσει τα αλλα φυτά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool