Διάρροια

ευχαριστω για την αμεση απαντηση,ελπιζω να τον πετυχω τον γιατρο καποια στιγμη,γιατι στο κιν.του δεν απαντα και δε ξερω τι γινεται,ισως να φταιει το γαλα που ετρωγαν τα μικρα,τους το κοψα εντελως,θα φτιαξω ρυζακι και θα τ ανακατεψω με λιγο κονσερβα να δω,κανει και ζεστη και εκανα γκαφα που τ αφησα το μπολακι με το γαλα εξω,και μερικες ωρες ειναι αρκετο για να ξυνησει,σημερα προσπαθησα και με κροκετες,εφαγαν λιγο αλλα δυσκολα γιατι δεν εχουν ακομα πολλα δοντακια!!!!!!!τ αγαπαω τοσο πολυ,δε θελω να παθουν τιποτα γμτ.κι ελπιζω ο μεγαλος να ειναι συμπτωση που εκανε διαρροια,τα κανει ποτε-ποτε αυτα λογω ηλικιας,ειναι κριμα να μιλω με συμπερασματα το ξερω,χωρις γιατρο ομως τι αλλο να κανω?εχω μια αντιβιωση παντα να βρισκεται dalacine c 300 gr.αλλα δε το ρισκαρω να δωσω στα μωρακια,θα δοκιμασω με την τροφη πρωτα κι ευχομαι να πανε ολα καλα.:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχην αν το γαλα που εδωσες ειναι ανθρωπινο,να ξερεις οτι προκαλει οντως διαρροιες στα γατακια λογω της λακτοζης.Θελει ειδικο γαλα για γατες.Το βρισκεις σε κτηνιατρεια,αλλα κυκλοφορει και ενα στα σ/μαρκετ(νομιζω της whiskas..αλλα δεν ειμαι και σιγουρη.)Και μπορει να ειναι και αυτο με τη ζεστη που λες.
Σε καμια περιπτωση να μην δωσεις αντιβιωση..χωρις να σου πει γιατρος.:worry:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το γαλα whiskas δεν κανει για μωρα γατακια,ειναι για γατες ανω των εξι μηνων.
Δωσε τους ρυζι με κοτοπουλο,οχι κονσερβα,και μην το αφησεις εξω γιατι θα χαλασει και θα γινουν ακομη χειροτερα.

το φαγακι τους το τρωνε κατευθειαν,ποτε δεν αφησαν για αργοτερα,πλενω τα πιατακια και τους εβαζα σ ενα μπολ νερο και σ ενα αλλο γαλα,βλακεια εκανα με το γαλα γμτ.απλα τις πρωτες μερες ειχαν σφηξει και δεν εκαναν κακακια,κι ετρωγαν παρα πολυ και πρηστηκαν και φοβηθηκα,εκαναν πολυ σκληρα κακα,κι ειπα ας βαλω και λιγο γαλα κι εγινε το αντιθετο!ελπιζω να πανε ολα καλα,εχω κανονισει και με μια φιλη να μου φερει εμβολια απ την αθηνα και χαπακια για τα σκουλικια,ειναι αδικο να μην υπαρχει τιποτα εδω!σε ψυγειακι θα τα μεταφερει και θα κανω εγω τα εμβολιακια οταν πανε τα μωρα 12 εβδομαδων,ελπιζω να πανε ολα καλα ως τοτε.

εχω κανονισει και με μια φιλη να μου φερει εμβολια απ την αθηνα και χαπακια για τα σκουλικια,ειναι αδικο να μην υπαρχει τιποτα εδω!σε ψυγειακι θα τα μεταφερει και θα κανω εγω τα εμβολιακια οταν πανε τα μωρα 12 εβδομαδων,ελπιζω να πανε ολα καλα ως τοτε.

Μπράβο βρε Ρενάκι! για το θάρρος σου! Συμφωνώ με όσα σου έγραψαν τα κορίτσια, μην τους δίνεις κονσέρβα, καλύτερα νερόβραστο κοτοπουλάκι με ρύζι (το καλύτερο)! Ό,τι χρειάζεσαι από φάρμακα, γράψε μου να σου στέλνω από Ρόδο (κάποιο καράβι θα περνάει). Εύχομαι να μη σου χρειάζονται και να είναι πάντα γερά!

δημητρα σ ευχαριστω παρα πολυ,μακαρι να μπορουσε να γινει αυτο να μου στελνες φαρμακα καμια φορα και να πληρωνα με καποιο τροπο,αντικαταβολη η σε τραπεζικο λογαριασμο,εχω ψαξει στο ιντερνετ και δεν εχει κατι παρομοιο.δε φανταζεσαι τι τραβαω,γενικα μιλω,ζουμε σε μια χωρα που τα νησια της τα χει ξεγραψει,και δε μιλω μονο για τα γατακια,εδω και μερες φαντασου ο γιος μου εχει βγαλει κατι καρουμπαλακια στο κεφαλακι,τον πηγα στο ιατρικο κεντρο,το ξαναλεω δεν εχουμε παιδιατρο και δε ξεραν τι τους γινεται,ποιο πολυ βοηθεια βρηκα απ το φορουμ parents παρα απο δω,ειναι αδικο και μ εχει παρει απο κατω και κλαιω συνεχεια,να περιμενω βοηθεια απ τον αγνωστο κοσμο για παιδιατρο και κτηνιατρο,κι οταν ημουν κι εγκυος εκανα και τον γυναικολογο στον εαυτο μου,ομως δε το βαζω κατω και παιδια εκανα και γατακια εχω απλα με περνει απο κατω,συχνα-πυκνα.σας ευχαριστω ολες για το ενδιαφερον!!!

Μην αγχώνεσαι! δυστυχώς έτσι είναι η χώρα μας! Θα σου στείλω π.μ. Ό,τι χρειαστείς τηλεφώνησέ μου! Μία από αυτές τις μέρες θα πάω κτηνίατρο, θέλεις να του περιγράψω την κατάσταση? Πιστεύω πως δε θα είναι κάτι σημαντικό, αλλά θα ρωτήσω!

το φαγακι τους το τρωνε κατευθειαν,ποτε δεν αφησαν για αργοτερα,πλενω τα πιατακια και τους εβαζα σ ενα μπολ νερο και σ ενα αλλο γαλα,βλακεια εκανα με το γαλα γμτ.απλα τις πρωτες μερες ειχαν σφηξει και δεν εκαναν κακακια,κι ετρωγαν παρα πολυ και πρηστηκαν και φοβηθηκα,εκαναν πολυ σκληρα κακα,κι ειπα ας βαλω και λιγο γαλα κι εγινε το αντιθετο!ελπιζω να πανε ολα καλα,εχω κανονισει και με μια φιλη να μου φερει εμβολια απ την αθηνα και χαπακια για τα σκουλικια,ειναι αδικο να μην υπαρχει τιποτα εδω!σε ψυγειακι θα τα μεταφερει και θα κανω εγω τα εμβολιακια οταν πανε τα μωρα 12 εβδομαδων,ελπιζω να πανε ολα καλα ως τοτε.

Όταν λες ότι δεν έκαναν κακάκια, πόσες μέρες ήταν έτσι;
Τα σκληρά κακάκια δεν είναι κακό σημάδι, αντίθετα μάλιστα! Τα φυσιολογικά περιττώματα πρέπει να είναι σκληρά, στεγνά και άοσμα.
Raw%20fed%20-%20fecal%20consistanc%20copy.jpg

Μάλλον το γάλα τα πείραξε γιατί αν ήταν κάτι άλλο δεν θα είχαν αρρωστήσει όλα μαζί. Αν τα ξαναδείς δυσκοίλια (φωνάζουν όταν πάνε στην άμμο ή ζορίζονται χωρίς να μπορούν να κάνουν την ανάγκη τους) μη δώσεις γάλα. Δώσε καλύτερα φυτικές ίνες (κολοκύθι βραστό, μια κουταλιά ανακατεμένη με την τροφή τους) ή πάστα για τριχόμπαλες. Περαστικά σας!!! Αύριο θα είναι μια χαρά ;)

πηρα το μηνυμα σου κι ευχαριστω για ολα,προσπαθησα να στειλω αλλα δε γινονταν να παρεις προσωπικο μνμ,αν μπορεις να ρωτησεις θα μου κανες μεγαλη χαρη,θα ξαναπροσπαθησω κι αυριο να τον παρω τηλ κι ελπιζω να το σηκωσει,μιλησα και με μια φιλη στο fb που ειναι μελος στο επαλ πατμου,συλλογος για αδεσποτα και μου ειπε να τους δωσω vibramicyn ομως απ οσα διαβασα στο φορουμ δε λενε και τα καλλυτερα για το συγκεκριμενο και δε θα το κανω,θα προσπαθησω απο αυριο με κοτοπουλακι και ρυζι κι αν δεν διορθωθει τοτε θα καταφυγω αναγκαστικα σε αντιβιωση,ευχομαι μεχρι τοτε να εχεις ρωτησει τον κτηνιατρο σου η να βρω τον δικο μας τον λεριο,μακαρι να ερχονταν στην πατμο να του τα πηγαινα,αλλα αν δεν ερθει αναγκαστικα θα κανω,τον κτηνιατρο,απ τη μια ντρεπομαι απ την αλλη δεν εχω επιλογες.

φιλη βικτορια,οταν τα βρηκα ηταν σε αθλια κατασταση,σχεδον ετοιμοθανατα απ τους ψυλλους,την πεινα και ημιτυφλα απ τις τσιμπλες,αφου τα καθαρισα και τους εβαλα σκονη,τα ταισα αρχικα λιγο γαλα και μετα προσπαθησα να τα απογαλακτισω με κονσερβα,σχετικα ευκολα την εφαγαν κι ετρωγαν πολλες ποσοτητες,καθε μερα 5 φορες ετρωγαν κι αρχισαν να πριζονται και να πονανε οταν εκαναν σκληρα κακα,γιαυτο κατεφυγα στο γαλα,αλλα χειροτερα ειναι ετσι,πρεπει να βρω ενα μετρο για το φαγακι τους ουτε να πριζονται,ουτε να κανουν διαρροιες.και μια μερα πριν τους δωσω γαλα,το ενα εκανε εμετο απ το πολυ φαγητο και τρομαξα,ενιωσα οτι το παρακανα και αρχισα να τα ταιζω 3 φορες την μερα κονσερβα και 2 γαλα,ομως το αποτελεσμα δεν ηταν αυτο που ηθελα,την πρωτη μερα με το γαλα ενεργηθηκαν μια χαρα και χαρηκα και ξεφουσκωσε κι η κοιλιτσα αλλα μετα.....χαμος,παντου κακα νερο τα παει και τα λυπαμαι,το καλο ειναι οτι ειναι ενεργητικα,παιζουν,και εχουν ορεξη για φαγητο,σημερα τους εδωσα μονο κονσερβα καθολου γαλα,απο αυριο λεω κοτοπουλο και ρυζι και ενοηται μπολικο νερακι.ευχομαι να τα καταφερω!!!!!

Αντιβίωση μη δώσεις. Ειδικά όταν σου το λένε άτομα τα οποία δεν είναι κτηνίατροι. Όταν ο δικός μου έπαθε διάρροια και έκανε εμετούς ο κτηνίατρος απέφυγε να δώσει αντιβίωση. Η αντιβίωση τους χαλάει την χλωρίδα του εντέρου :/: Εγώ πάντως δεν θα τους μείωνα το φαγητό επειδή έχουν στρογγυλή κοιλίτσα. Μπορεί η στρογγυλή κοιλίτσα να οφείλεται σε ενδοπαράσιτα. Είχα βρεί και εγώ κάποτε ένα γατάκι το οποίο πρηζόταν κάθε φορά που έτρωγε. Όταν του έβαζα μεγαλύτερη ποσότητα τροφής σταματούσε όταν χόρταινε. Το καημένο ήταν γεμάτο ενδοπαράσιτα και πεινούσε σαν τρελό. Τα μικρά γατάκια τρώνε πολλές φορές την ημέρα, οπότε είναι λογικό να τρώνε 5 φορές την ημέρα. Επίσης ο πόνος που λες ότι ένιωθαν όταν έκαναν τα περιττώματα τους μπορεί να οφειλόταν στα ενδοπαράσιτα και όχι στην ποσότητα της τροφής. Πιστεύω ότι προέχει να τους δώσεις φάρμακο για τα ενδοπαράσιτα αν δεν το έχεις κάνει ήδη (αφου πρώτα σταματήσει η διάρροια από το γάλα). Μια χαρά θα τα καταφέρεις... αφού παίζουν και χοροπηδάνε είναι εντάξει τα μικρά :D

κι εγω δεν ειμαι υπερ της αντιβιωσης,το κακο ειναι οτι δεν εχω φαρμακο για τα παρασιτα οπως ειπες,δεν υπαρχει τιποτα εδω,ελπιζω να πανε ολα καλα με τη διαροια,φοβαμαι μην τα δω καμια μερα νεκρα και ανησυχω,μολις τωρα μπηκα μεσα,παιζαμε στην αυλη,ηπιαν νερακι και πεινουσαν γμτ,ομως εκτος απο ξηρα τροφη δεν τους εδωσα κατι αλλο για βραδυ,φοβαμαι,το ρυζακι ειναι ετοιμο πρεπει να παρω αυριο κοτοπουλο να βρασω να τους κανω,αν βαλω ρυζακι με λιγο κονσερβα θα κανει καλο?δε ξερω ειλικρινα,συνηθως τετοια ωρα τους εδινα κονσερβα και γαλα.
καθως παιζαμε τους φευγαν και κακα τα καημενα,νερο βγαζουν τα αμοιρα.ο μεγαλος ο γατος καλα ειναι δεν συνεχιστηκε η διαροια του ισως να ηταν και συμπτωση.ομως φαινεται απ το βλεμα τους οτι ειναι αρωστα,τα ματακια τους εκοψαν,πως να το πω και γεμησαν τσιμπλιτσες ενω μεχρι χτες δεν ειχαν,τους εβαλα φυσιολογικο ορο στα ματακια.
δε την παλευω καθολου,ακουω κι ενα σωρο απ τον περιγυρο ως συνηθως,δε κοιμαμαι και καλα,ευχομαι αυριο να ειναι μια καινουργια μερα κι ολα να πανε καλα!!σας ευχαριστω ολες πραγματικα!!!!!

Χμμ, από την δική μου πείρα, όσες φορές έχω δώσει αγελαδινό γάλα σε γατάκια δεν είχαν διάρροια σε τέτοιο βαθμό. Ίσως όλο αυτό να οφείλεται στα ενδοπαράσιτα σε συνδιασμό με το γάλα. Το άλλο ενδεχόμενο, εκτός από το γάλα, είναι να ήπιαν μολυσμένο νερό. Ξηρά τροφή μη τους δίνεις καθόλου γιατί θα αφυδατωθούν ακόμα περισσότερο. Ίσως αυτό που θα πω να ακουστεί παράλογο, αλλά είναι ότι καλύτερο για τέτοιες περιπτώσεις. Υγρά, πολλά υγρά!!! Εγώ θα έδινα είτε κονσέρβα αραιωμένη με ζουμάκι από κρέας ή κότα, είτε αλεσμένο κρέας/κοτόπουλο με ζουμάκι. Θα απείχα από στερεά τροφή για μερικές μέρες, μέχρι να ηρεμίσουν από την διάρροια. Αν δεις ότι γίνονται ληθαργικά προσπάθησε να τους δώσεις νερό με αλμόρα, θα τους κάνει καλό. Μη φοβάσαι να τους δώσεις να φάνε κάτι άλλο από ξηρά τροφή. Η απότομη αλλαγή τροφής δεν πρόκαλει διάρροια σε γάτες που δεν τρέφονται αποκλειστικά με ένα είδος τροφής και από ότι έχω συμπεράνει τους έδινες ποικιλία τροφών, οπότε πιθανότατα δεν θα τα πειράξει αν τους δώσεις βραστό κοτόπουλο με ρύζι. Εύχομαι να είναι καλύτερα το πρωι! Περαστικά σας και πάλι! Όσο για τον περιγύρο σου μην αγχώνεσαι. Όσο δείχνεις αδυναμία (σε άλλο ποστ σου είδα ότι έκλαιγες), τόσο θα σε πατάνε περισσότερο εκεί που πονάς. Κάνε αυτό που κάνεις και ότι σου λένε από το ένα αυτί θα μπαίνουν και από το άλλο θα βγαίνουν :)

Άμα έχουν χάσει υγρά και το ζαχαρόνερο τα βοηθάει να ανακτήσουν δυνάμεις. Σε ένα ποτήρι νερό μια κουταλιά ζάχαρη. Μην το παρακάνεις με την ζάχαρη όμως προσοχή!

Περαστηκά σας

λοιπον τα νεα μας,σημερα η μερα πηγε περιεργα,απ τα 5 γατακια,τα δυο ειναι πολυ καλλυτερα με το ρυζακι,δεν εσφιξαν εντελως ομως πανε πολυ καλα,κανουν μεν μαλακα κακακια,αλλα δεν τους φευγουν οπως εχτες,τα αλλα δυο τα θυληκα,ετσι κι ετσι,νερουλα κακακια,αλλα οχι σκετο νερο οπως χτες,το ενα απ τα 5 ακομα τα ιδια,το καημενο κι ειναι και το πιο αδυναμο απ ολα κι ανησυχω,το θετικο ειναι οτι ολα εχουν ορεξη και για νερο και για φαγητο και παιζουν σαν τρελα,δεν τα βλεπω ληθαργικα,κι ελπιζω αυτο να ναι καλο σημαδι.
ο μεγαλος ο γατος ομως μ ανησυχει,ξανακανε διαρροια και του εδωσα αντιβιωση οπως μ ειχε συμβουλεψει η φιλη απο το επαλ(συλογος αδεσποτων πατμου)ο κτηνιατρος ακομα δεν σηκωνει το κινητο του,οσες φορες κι αν προσπαθησα,την φιλη που σας λεω την εμπιστευομαι γιατι εχει σπιτι της και στην αυλη της γυρω στις 70 γατες και καμια δεκαρια σκυλακια,μερικους σκαντζοχοιρους και μερικα κουνελακια,ξερω αυτο δεν την κανει κτηνιατρο,ομως οταν δεν εχεις καπου να πιαστεις τι να κανεις?
οσο για το κλαμα που εχω κανει,δικαιολογημενα,ογιος μου εχει βγαλει κατι παραξενα καρουμπαλακια στο κεφαλακι και δε ξερω τι ειναι, και η διαγνωση εχει γινει στο ποδι,στην παραλια δλδ απο γιατρο ο οποιος παραθεριζει εδω,και με πιανει το παραπονο γιατι θελω γιατρους και γιατρους εδω δεν εχει.αν φυγω τωρα για αθηνα για το γιο μου,θα πεθανουν τα γατακια,αποκλειεται ο αντρας μου να ασχοληθει οσο εγω,λεω να ανεβω το σεπτεμβρη πριν ανοιξουν τα σχολεια να κανω τσεκ απ στα παιδια και μεχρι τοτε τα γατακια θα εχουν μεγαλωσει λιγο,κι ο αντρας μου θα μπορει να τα ταισει.οπως κανει παντα με τα ζωακια που μαζευω,φαγητο μπορει να βαλει αλλα να τα καθαρισει απο κακα και να κανει το ξενυχτι που κανω εγω με τιποτα,κι ετσι ειμαι εγκλοβισμενη εδω και μου την εχει δωσει.

Ηρέμησε...Ταραγμένη θα κάνεις και θα πεις πράγματα που δεν θέλεις.

Γιατί δεν πάει ο άντρας στον γιατρό τα παιδιά και να φροντίσεις εσύ τα γατιά? Τα γατιά δεν μπορεί να τα φροντίσει τα παιδια? Κι αν δεν μπορεί κι αυτό η φίλοι με τα πολλά γατάκαι που έχει και κάποια εμπειρία δεν μπορεί να τα φιλοξενήσει για λίγο μέχρι να κάνουν τα παιδιά τις εξετάσεις?

Δεν μπορεί κάποισ λύση θα υπάρχει για ένα άτομο ευαίσθητο όπως εσύ. Κάτι θα γίνει

λοιπον τα σημερινα νεα ειναι καλλυτερα απο χτες,τα γατακια πηραν τα πανω τους,τα δυο θεραπευτηκαν,τα αλλα τρια πανε καλλυτερα ναι μεν νερουλα κακακια αλλα οχι οπως ηταν,πηραμε τηλεφωνο μια κτηνιατρο απο αθηνα που πελατισσα της ειναι μια φιλη που κανει εδω διακοπες και μου ειπε να δωσω στον μεγαλο ercerfuryl 3 cc και να μην του δινω αλλη αντιβιωση γιατι δεν υπαρχει λογος,του εδωσα ηδη και περιπεμνω αποτελεσματα.
η καλη μας φιλη απ το φορουμ η bijoux μου στειλε προσωπικο μηνυμα,αλλα δυστυχως της γραφω και δεν γινεται για καποιο λογο να τα λαβει τα μηνυματα μου,και μου ειπε η κοπελα οτι ρωτησε κι εκεινη και της ειπε η κτηνιατρος για αποπαρασιτωση,πραγμα που με βρισκει συμφωνη,πρωτον δεν αποκλειεται να ειναι κατι τετοιο,γιατι εχω να δωσω χαπι στον γατο μου απο περσυ που ειχε παει στον κτηνιατρο και μπορει να ειναι σκουλικακια,αν μπορεις φιλη μου να μου στειλεις τα φαρμακακια που μου γραφεις θα μου κανες μεγαλη χαρη,εδω στην πατμο εχουμε acs courier και ελπιζω να γινεται να σου στειλω τα χρηματα με αντικαταβολη η με τραπεζικο λογιαριασμο η με τηλεφωνικη επιταγη,οτι σε βολευει!!!ευχαριστω παρα πολυ για το ενδιαφερον που εδειξες.
φιλε ατσιδα καλα θα ηταν να επερνε τα παιδια ο αντρας μου για αθηνα οπως λες,αλλα τωρα το καλοκαιρι εχει πολυ δουλεια εδω,κι οπως ξερεις στα νησια το καλοκαιρι μονο δουλευουμε,μετα νεκρα,εγω δεν εργαζομαι κι ολα τα εξοδα βγαινουν απ τον συζηγο,ελαιοχρωματιστης ειναι,ε δεν ειναι κι ευκολα,εγω θα φυγω με τα παιδια τελος αυγουστου για τσεκ απ,απλα θελω ως τοτε να χω ρυθμισει οσο γινεται την υγεια των ζωων,σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις και για την βοηθεια.
ΥΓ.φιλη bijoux ελπιζω να δεις το μυνημα μου και να μου στειλεις τα φαρμακακια,δεν ξερω αλλο τροπο να επικοινωνησω μαζι σου,στο τηλεφωνο που μου δωσες δισταζω να παρω μηπως ενοχλησω,και παλι ευχαριστω!!!!

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Ρένα μπορείς να στέλνεις προσωπικά μηνύματα αν ίσως κάνει τικ στο κουτάκι κάτω κάτω που γράφει: send message to non-contacts. 'Οσο για τα φαρμακάκια θα σου τα στείλω με acs

που θα παει θα μαθω να το χρησιμοποιω το φορουμ χεχε!!δεν το ξερω ακομα καλα,σ ευχαριστω παρα πολυ για ολα,θα περιμενω τα φαρμακακια,αυτο θα πει ρε παιδι μου να εισαι φιλοζωος,αλληλεγγυη και αγαπη για ολα τα ζωακια ακομα κι αυτα που δεν ξερουμε και που ισως δεν δουμε ποτε απο κοντα!!να ειστε ολοι καλα!!!!!!!

Ρένα μπορείς να στέλνεις προσωπικά μηνύματα αν ίσως κάνει τικ στο κουτάκι κάτω κάτω που γράφει: send message to non-contacts. 'Οσο για τα φαρμακάκια θα σου τα στείλω με acs
:ropalo::ropalo::ropalo:
:beating::beating::beating::beating::beating::beating:
:xtipao::xtipao::xtipao::xtipao:

Δεν μπορεί να σου στείλει ΠΜ επειδή τα έχεις απενεργοποιημένα :P Προσπάθησα να σου στείλω και εγώ ένα πριν αλλά δεν μπορούσα. Μόνο email μπορούσα να στείλω :P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back