NikolasG7
Νεοφερμένο μέλος
Ναι σχεδόν αποφασισμένος να τον πάρω μαζί είμαι. Ηθελα να δώ και εσείς οι ποιό έμπειροι τι κάνετε σε αυτή την περίπτωση.
Ευχαριστώ coffeeblack

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
yasmin1gr
Περιβόητο μέλος
Κοιταξε στο παραρτημα για τις Κατ σιττερ εχει γατοντανταδες που ερχονται και το φροντιζουν, αν γινεται σωστα δηλαδη ερχονται να τον γνωρισουν απο πριν μια φορα κα δεν ειναι υπερφοβισμενος καλυτερα να μην αλλαζει περιβαλλον, αν εχεις καλο μερος εκει που θα πας παλι κα ειναι χαλαρος ο γατουλης κα μπορεις να του αφιερωσεις ενα δωματιο θα ελεγα να τον παρεις αν προβλεψεις λκαλατη μεταφορα. Εγω τα αφηνω εδω αλλα το μπεμπε αλερα θα το παρω μαζι μου γιατι ειναι κα ααπηρο κα πολυ κοινωνικο και θα του αρεσει το ταξιδακι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
truzoni
Νεοφερμένο μέλος
Ύστερα απο συζήτηση με γιατρό για την δοσολογία.. μου είπε ότι δεν το συνιστά.
Αλλά αφού επιμένω.. να δώσω 1 χαπάκι μισή ώρα πριν το ταξίδι.
Του έδωσα λοιπόν ΜΙΣΟ μισή ώρα πρίν για να δώ τί θα γίνει...ΔΕΝ έγινε τίποτα.. και έτσι του έδωσα και το άλλο μισό.
Φύγαμε... και στο δρόμο τον έπιασε πλέον καλά. Έγινε σαν φυτό... φτάσαμε.. και όλο το βράδυ μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι ήταν σαν φυτό ο κακομοίρης.
Αποφάσισα να μην το ξαναδώσω, και πράγματι απο το άλλο ταξίδι, φώναξε λίγο.. αλλά του μίλαγα, και τον χάιδευα απο τα κάγκελα.. και όλα πήγαν καλά.
Το κακό με το χάπι είναι ότι δεν μπορείς να ξέρεις ΠΟΣΟ θέλει.. ΠΟΣΟ θα τον πιάσει.. και για πόσο.
Κάθε γάτα αντιδρά διαφορετικά, έχει άλλο οργανισμό και αντίδραση.![]()
Μμμμ...καταλαβα...
Εγω την πρωτη φορα που ταξιδεψαμε ηταν πολυ ησυχος...τσιμουδια δεν εβγαλε το καλο μου.
Αλλα την δευτερη φορα λυσσαξε το σκασμενο! Απ την ωρα που μπηκε στο κλουβι και για 6 ωρες που κρατησε το ταξιδι δε σταματησε να νιαουριζει! Ευτυχως οι συνεπιβατες μου ειχαν κατανοηση και δε μας πεταξαν απ το τρενο!

Και μεθαυριο εχουμε παλι ταξιδι και δε μπορω να το περασω παλι με κλαματα!
Θα ρωτησω κι εγω κτηνιατρο για μια δευτερη γνωμη!
Thanx για την ανταποκριση και sorry για το off topic!

NikolasG7
Νεοφερμένο μέλος
Καθόλου of topic! Σκεφτομαι και εγώ να του δώσω αν είναι να μειωθεί το στρές.Θα μιλίσω με το γιατρό πάλι και θα δούμε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Εγω θα ελεγα να μην του δωσεις...εχω ταξιδεψει με τις γατες μου με ολα τα μεσα,και μικρα (μια ωριτσα) και πολυ μεγαλα ταξιδια (εικοσι ωρες),ποτε δεν τους εδωσα χαπι.Μπορεις να βγαλεις τη γατοφορο μερικες μερες πριν να την περιεργαστει για να μην τον στρεσσαρρει οταν τον βαλεις μεσα για το ταξιδι.Παρε μαζι σου μια κουβερτουλα του για να εχει τη μυρωδια του,και αν θες δοκιμασε λιγο feliway,συνηθως τα ηρεμει.
dimitrafish
Νεοφερμένο μέλος
αχ και εγω εχω το ιδιο προβλημα εχω 2 αν τα αφησω 7-8 μερεσ μονα τους με πολυ αμμο φαι νερο θα παθουν κατι?ειμαι μονη εδω και δεν εχω καποιν να τα επιβλεπει το καλοκαιρι δεν θα ζεστενονται μεσα στο σπιτι???
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
αχ και εγω εχω το ιδιο προβλημα εχω 2 αν τα αφησω 7-8 μερεσ μονα τους με πολυ αμμο φαι νερο θα παθουν κατι?ειμαι μονη εδω και δεν εχω καποιν να τα επιβλεπει το καλοκαιρι δεν θα ζεστενονται μεσα στο σπιτι???
το ιδιο ακριβως προβλημα αντιμετωπιζω και εγω...τα αφηνω 8 μερες το ανωτερο...με ποτιστρα μεγαλη για σκυλους,φαγητο σε σακουλα,και τους βαζω και μια λεκανη με νερο...με το σκεπτικο οτι αν σκασουν απο την ζεστη να μπουν να δροσιστουν..λεμε τωρα..
τι να σου πω...οσες φορες εχω λειψει καλοκαιρι,με καυσωνα κιολας..γυρισα...και ο μπουκακος μου ητανε κατω απο τα σκεπασματα κιολας..

...δεν εδειξαν οτι ειχαν προβλημα με την ζεστη...ομως αφηνω το μεσα παραθυρο ανοιχτο και κλεινω τα παντζουρια...εσενα το σπιτι σου το καλοκαιρι,ειναι παρα πολυ ζεστο;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
clouseau
Νεοφερμένο μέλος
εμας εχουν μαθει και το εξω και ειναι μεγαλη αλλαγη να τα μαντρωσεις μεσα στο σπιτι τοσες πολλες μερες. ποσο μαλλον σε ενα δωματιο... δεν θα τους το εκανα ποτε
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
εγω το συμπερασμα που εχω βγαλει ειναι οτι εξαρταται και απο την γατα και το πως εχει συνηθισει. εμας οι δικες μας με το ζορι αντεχουν μια βδομαδα μεσα και με την προυποθεση οτι καθημερινα πηγαινει η κυρια που μας καθαριζει το σπιτι (και την εχουν μαθει καπως) και τους αλλαζει την αμμο και τους βαζει φαγητο...
εμας εχουν μαθει και το εξω και ειναι μεγαλη αλλαγη να τα μαντρωσεις μεσα στο σπιτι τοσες πολλες μερες. ποσο μαλλον σε ενα δωματιο... δεν θα τους το εκανα ποτε
σιγουρα εξαρταται απο την γατα...αλλα εμεις τωρα δεν μιλαμε για γατες που μπαινοβγαινουν...αυτο οντως δεν γινεται....εγω τουλαχιστον μιλαω για γατες που μενουν αποκλειστικα και μονο ΜΕΣΑ..

ruko
Διάσημο μέλος
και τους βαζω και μια λεκανη με νερο...με το σκεπτικο οτι αν σκασουν απο την ζεστη να μπουν να δροσιστουν..λεμε τωρα..
τι να σου πω...οσες φορες εχω λειψει καλοκαιρι,με καυσωνα κιολας..γυρισα...και ο μπουκακος μου ητανε κατω απο τα σκεπασματα κιολας.....δεν εδειξαν οτι ειχαν προβλημα με την ζεστη...ομως αφηνω το μεσα παραθυρο ανοιχτο και κλεινω τα παντζουρια...εσενα το σπιτι σου το καλοκαιρι,ειναι παρα πολυ ζεστο;
Ένα άλλο κόλπο για τη ζέστη είναι να βάλεις έναν μικρό ανεμιστήρα στο πάτωμα στο χαμηλό.

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Ένα άλλο κόλπο για τη ζέστη είναι να βάλεις έναν μικρό ανεμιστήρα στο πάτωμα στο χαμηλό.![]()
αυτο ειναι πολυ καλη ιδεα Ρουλα μου....αλλα οταν ειμαι και εγω σπιτι...πως θα γινει μωρε οταν φευγω;; δεν εμπιστευομαι ουτε την πουπυ..αλλα κυριως φοβαμαι για βραχηκυκλωματα και ηλεκτροπληξιες...αφου να φανταστεις κατεβαζω ολους τους διακοπτες εκτος ψυγειου..

ruko
Διάσημο μέλος
Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε έτυχε π.χ. να τον ρίξουν κάτω ή κάτι τέτοιο. Τώρα αν κάποιο γατί μασάει καλώδια ή εκστασιάζεται με τον ανεμιστήρα, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα.
Εναλλακτικά, θα μπορούσε κανείς να αφήσει αναμμένο το κλιματιστικό σε μια λογική θερμοκρασία (υποθέτω 2-3 βαθμούς κάτω απ' τη μέση εξωτερική θερμοκρασία).

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν θυμάμαι αν το έχω εφαρμόσει ποτέ σε περιόδους που ήταν να λείψω, αλλά το καλοκαίρι αφήνω τον ανεμιστήρα αναμμένο μέρα-νύχτα, μιας και δεν έχω κλιματιστικό. Και φυσικά, δεν τα επιβλέπω συνέχεια, αφού κάποιες ώρες λείπω και άλλες κοιμάμαι.Δεν είχα ποτέ πρόβλημα ούτε έτυχε π.χ. να τον ρίξουν κάτω ή κάτι τέτοιο. Τώρα αν κάποιο γατί μασάει καλώδια ή εκστασιάζεται με τον ανεμιστήρα, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα.
Εναλλακτικά, θα μπορούσε κανείς να αφήσει αναμμένο το κλιματιστικό σε μια λογική θερμοκρασία (υποθέτω 2-3 βαθμούς κάτω απ' τη μέση εξωτερική θερμοκρασία).![]()
μμμ..εγω εχω κλιματιστικο στην κρεββατοκαμαρα..οποτε..ισως ειναι μια σκεψη να το αφηνω σε μια τετοια θερμοκρασια που λες....και αφηνω ανοιχτη την πορτα ουτως ή αλλως..οποτε μπορουν να πηγαινουν εκει...θα το σκεφτω αυτο...σε ευχαριστω Ρουλα μου..

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Διαφωνώ.σιγουρα εξαρταται απο την γατα...αλλα εμεις τωρα δεν μιλαμε για γατες που μπαινοβγαινουν...αυτο οντως δεν γινεται....εγω τουλαχιστον μιλαω για γατες που μενουν αποκλειστικα και μονο ΜΕΣΑ..![]()
Εμένα τα γατιά μου καθημερινά το πρώί τα αφήνω διαδοχικά που και που εξω και κανουν βόλτα . Και το απόγευμα ολα μαζι για μιαμιση ώρα στον κήπο. Και όμως οποτε θα λειψω για μεγάλο χρονικό διάστημα πάντα θα τα βάλω ολα μαζί μεσα και ποτε δεν υπηρξε κάποιο πρόβλημα. Πέρσυ και τα Χριστουγεννα ελειψα 10 μέρες και το καλοκαίρι που έλειψα πολυ (εκει βέβαια πήγε 3 φορές η αδερφή μου και τα επέβλεψε) μια χαρά ήταν ποτε δεν έγινε τίποτα και ποτέ δεν έκαναν αταξία. Το μόνο που λογικά πειράζουν ειναι η τροφή που επειδή την βρίσκουν αφυλακτη της κάνουν επιθεση.Κατα τα άλλα όλα μια χαρά.Βέβαια ίσως να παίζει ρόλο που ειναι πολλα παρέα μαζί, απο την άλλη το σπίτι μου που τα κλειδώνω ειναι πολυ μικρό και όμως κάθονται ήσυχα
.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
Διαφωνώ.
Και όμως οποτε θα λειψω για μεγάλο χρονικό διάστημα πάντα θα τα βάλω ολα μαζί μεσα και ποτε δεν υπηρξε κάποιο πρόβλημα. Πέρσυ και τα Χριστουγεννα ελειψα 10 μέρες και το καλοκαίρι που έλειψα πολυ (εκει βέβαια πήγε 3 φορές η αδερφή μου και τα επέβλεψε) μια χαρά ήταν ποτε δεν έγινε τίποτα και ποτέ δεν έκαναν αταξία. .
και με την άμμο τί γίνεται?
10 μέρες είναι πολύ νομίζω

clouseau
Νεοφερμένο μέλος
και η αμμος και το φαγητο ειναι προβλημα. παλι εξαρταται απο τις συνηθειες της γατας (οσο αφορα το φαι) αλλα και ποσες γατες ειναι (οσο αφορα την αμμο). εμεις λογω του οτι καλως η κακως κανονικο φαι λογιζουν τις κονσερβες και την ξηρα τροφη την εχουν για συμπληρωμα αλλα και επειδη ειναι 3 και μια λεκανη με αμμο χρειαζεται τουλαχιστο 1 φορα την ημερα καθαρισμα, αναγκαστικα χρειαζομαστε επισκεψη απο καποιον και φροντιδα μια φορα την ημερα οταν λειπουμε
Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
Κοίτα αναλογα πόσα γατιά έχεις. Εγώ έχω 6 κάθε φορά γεμίζω δύο λεκάνες αλλα με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άμμο.και με την άμμο τί γίνεται?
10 μέρες είναι πολύ νομίζω![]()
Φχαριστιουνται σκάψιμο , σκάβουν σκάβουν όποτε βρίσκουν πολυ άμμο γεωτρήσεις κάνουν

Φυσικά μην περιμένεις να μοσχοβολάει το σπίτι όπως όταν εισαι στο σπίτι.Διαφορετικά αγόρασε ρομποτ.

Μια άλλη καλή ιδέα επίσης είναι να παρεις ακρυλική
που εγω την έχω δοκιμάσει και τα κάνει όλα πέτρα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
αλλα και επειδη ειναι 3 και μια λεκανη με αμμο χρειαζεται τουλαχιστο 1 φορα την ημερα καθαρισμα, αναγκαστικα χρειαζομαστε επισκεψη απο καποιον και φροντιδα μια φορα την ημερα οταν λειπουμε
ακριβώς το ίδιο ισχύει και με μας που έχουμε τρεις γατούλες

Κοίτα αναλογα πόσα γατιά έχεις. Εγώ έχω 6 κάθε φορά γεμίζω δύο λεκάνες αλλα με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ άμμο.
Φχαριστιουνται σκάψιμο , σκάβουν σκάβουν όποτε βρίσκουν πολυ άμμο γεωτρήσεις κάνουν
Φυσικά μην περιμένεις να μοσχοβολάει το σπίτι όπως όταν εισαι στο σπίτι.Διαφορετικά αγόρασε ρομποτ.
Μια άλλη καλή ιδέα επίσης είναι να παρεις ακρυλικήπου εγω την έχω δοκιμάσει και τα κάνει όλα πέτρα.
Μωρέ έχω δύο αμμολεκάνες τεράστιες σκεπαστές και χρησιμοποιώ την Cat's Pride που είναι απο τις top μαρκες και στερεοποιεί τα τσίσα αλλά πάλι
, ξέρω εγώ, φοβ'αμαι μη μου γεμίσουν σκατούλες το

Felice
Πολύ δραστήριο μέλος
κοίτα την μυρωδιά δυστυχως δεν γίνεται να την αποφύγεις (αλλα τι σε νοιάζει αφου θα λείπεις) αλλα δεν θα ειναι και τόσο φοβερα έντονη!!!ακριβώς το ίδιο ισχύει και με μας που έχουμε τρεις γατούλες
Μωρέ έχω δύο αμμολεκάνες τεράστιες σκεπαστές και χρησιμοποιώ την Cat's Pride που είναι απο τις top μαρκες και στερεοποιεί τα τσίσα αλλά πάλι, ξέρω εγώ, φοβ'αμαι μη μου γεμίσουν σκατούλες το
σπίτι

τι σκατούλες που ανάφερεις όμως δεν το καταλαβαίνω
Εχεις περσικό ή άλλο με μακρύ τρίχωμα? Τα κοντότριχα δεν κάνουν αταξίες μονο σε μακρύτριχο εάν κολλήσει καταλάθος επάνω του κάτι.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mickey mouse
Διάσημο μέλος
όχι βρε συ απλά φοβάμαι πως αν γεμίσουν οι αμμολεκάνες μήπως αρχίσουν να ....σερβίρουν στα πατώματα

τα γατιά μου είναι τα τρία στην υπογραφή μου,όλα πρώην αδεσποτάκια, τα δύο αρκετά μακρύτριχα και το ένα κοντό
τριχάκιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool