Διακοπές: Το γνωστό πρόβλημα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Δεν θα σε μισήσουν βρε! Το πολύ-πολύ να σου κάνουν μούτρα, όταν γυρίσεις, αλλά μετά θα γουργουρίζουν πάλι στην αγκαλιά σου.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλημερα,

ακομα μια φορα ειμαστε μπροστα στο γνωστο προβλημα του τι κανουμε με τα παιδια μας οταν εμεις θελουμε να παμε μερικες μερες καπου. Θα ηθελα την γνωμη σας για την δικη μας περιπτωση.

εχουμε 3 παιδακια στειρωμενα. 1 θυλικο και 2 αρσενικα (αδερφια). επισης εχουμε καμια 10αρια αδεσποτακια στον κηπο τα οποια φροντιζουμε. λογω του οτι μενουμε Λουτσα τα δικα μας τα αφηνουμε εξω απο το πρωι που παμε δουλεια μεχρι το απογευμα-βραδυ που γυρναμε. αυτο ειναι το προγραμμα τους.

το θεμα ειναι οτι θελουμε να παμε 7-8 μερες διακοπες τα Χριστουγεννα. Αλλες φορες τα βολευαμε με τους γονεις της κοπελας μου αφου απο κατω ειναι το εξοχικο τους. αλλα φετος δεν μπορουν να ειναι και ετσι εχουμε τις εξης λυσεις:

- να παμε για πρωτη φορα σε ξενωνα. περα απο το κοστος (περιπου 300ε) το οποιο ειμαιστε διατεθιμενοι να δωσουμε, θα ξερουμε οτι ειναι safe και θα βλεπουν κινηση απο ανθρωπους, θα ακουν αλλα ζωα. απο την αλλη λογω του τροπου ζωης τους μηπως φρικαρουν κλεισμενα για τοσες μερες σε ενα τοσο περιορισμενο μερος που δεν γνωριζουν? τα αδεσποτακια πες με μια ταιστρα ή με βοηθεια καποιου γειτονα θα ταιζονται.

- να τα αφησουμε ολες τις ημερες μεσα στο σπιτι και να πουμε στην κυρια που μας καθαριζει να ερχεται να τα ταιζει και να καθαριζει την αμμο τους. θα ειναι μεν στο γνωστο τους περιβαλλον αλλα μηπως φρικαρουν επι τοσες μερες μεσα και αφου δεν θα ερχονται και σε ιδιαιτερη επαφη με καποιον ανθρωπο?

τι λετε? ευχαριστω προκαταβολικα :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εγω θα τα αφηνα σπιτι!εχω ακουσει οτι πολλα ζωακια χανονται απο τις πανσιον,δεν ισχυει παντα βεβαια,αλλα ολο και καποιος θα ειναι ο ''τυχερος'' και θα την παθει.εξ'αλλου οι γατες δεν ειναι τις μετακινησεις!χιλιες φορες σπιτι!

Κι εγώ συμφωνώ με την Αγγελική. Καλύτερα να είναι στο χώρο που γνωρίζουν έστω και με την επίσκεψη ενός αγνώστου μια φορά την ημέρα, παρά σε έναν εντελώς άγνωστο χώρο με εντελώς άγνωστους ανθρώπους. Όταν κι εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα με τις προηγούμενες γατούλες μου, άφηνα σε μια φίλη τα κλειδιά του σπιτιού και όταν γυρνούσα ήταν όλα μια χαρά (και έλειπα και 15 μέρες)! Μη σου πω ότι τους είχα λείψει και μου έκαναν και χαρούλες!:P

συμφωνώ και γω.1000 φορές καλύτερα στο χώρο τους. θα χα μεγάλο άγχος αν τα αφηνα σε ξενώνα.σε τι κατάσταση και αν θα τα ξαναέβρισκα γυρνώντας .

Κι εγω οταν θα φυγω Πειραια για 3-4 ημερες μαζι με τα παιδια[αρχες Ιουνιου]θα τα αφησω σπιτι κ 1 φορα την ημερα θα ερχεται η ο αδερφος μου η οι γονεις μου να βαζουν φαγητο κ νερο..Στις διακοπες το καλοκαιρι επειδη λειπω 2 μηνες θα τα εχω μαζι μου στο διαμερισμα εκει..Αλλα ουτε εγω δεν θα τα πηγαινα σε πανσιον

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις! σχετικα με τον ξενωνα ευτυχως εχουμε συστασεις για 2 καλους ξενωνες και δεν νομιζω οτι θα τεθει θεμα οτι μπορει να χαθουν ή να παθουν κατι, απο την στιγμη που τα βαζεις σε ενα δωματιο 1χ1 (ή ποσο ειναι τελος παντων) και μενουν εκει. βεβαια το αγχος ειναι το αν τελικα θα δεχτουν την ολη κατασταση και θα ειναι ΟΚ οταν τα παρουμε πισω...

οσο αφορα το σπιτι και εγω το προτιμω αλλα το σπιτι αφενος ειναι μονο 75τμ και αφετερου ειναι το θεμα οτι εχουν μαθει πολλες ωρες εξω καθημερινα. οποτε παλι δεν ξερω πως θα το αντιμετωπισουν και ειδικα με ενα ανθρωπο που δεν ξερουν καλα και που θα τα φοβεριζει λιγο καθε φορα που θα ερχεται ωστε να μη της βγουν εξω οταν μπαινει στο σπιτι... επισης σε αυτη την περιπτωση ειναι καλο ή κακο να αφησεις ανοιχτο καποιο μπατζουρι ωστε να βλεπουν εξω?

συγκρινεται το 1χ1 του ξενωνα με τα 75τμ??στον ξενωνα ειναι που θα τρελαθουν και μολις θα παει καποιος να ανοιξει την πορτα για να τα φροντισει θα πεταχθουν εξω!

συγκρινεται το 1χ1 του ξενωνα με τα 75τμ??στον ξενωνα ειναι που θα τρελαθουν και μολις θα παει καποιος να ανοιξει την πορτα για να τα φροντισει θα πεταχθουν εξω!

δικιο εχεις απλα στον ξενωνα θα υπαρχει κινητικοτητα, ήχοι κλπ συν του οτι λογω του οτι θα βρισκονται σε ξενο περιβαλλον θα ειναι ας το πουμε πιο φοβισμενα- μαζεμενα. δεν υποστηριζω αυτη τη λυση απλα προσπαθω να δω τι ειναι καλυτερο για εκεινα.

με τα παραθυρα τι γνωμη εχετε? εχω ακουσει γνωμες που υποστηριζουν και τα 2. οτι δηλαδη αν βλεπουν εξω (οπου θα ειναι και τα ελευθερα αδεσποτακια) τους δημιουργειται περισσοτερο η αναγκη να βγουν και νοιωθουν την στερηση πιο εντονη. αλλοι λενε το αντιθετο, οτι δηλαδη αν ειναι κλεισμενα μεσα καλο ειναι να βλεπουν εξω για να αλλαζουν παραστασεις... δυσκολα πραγματα...

καλο ειναι να υπαρχει φως στο σπιτι,μπορεις να εχεις τραβηγμενες τις κουτινες αλλα να μπαινει και λιγο φως και ηλιος,μην ειναι στα σκοταδια.

Σπιτι ασυζητιτι! Οι ξενώνες ειναι ρισκο και λυση τελικής ανάγκης πάντα. Δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα αν έρχεται κάποιος να τα ταιζει, τρια ειναι, παρεούλα.
Ουτε καν μην το σκε΄φτεστε! :)

φως υπαρχει γιατι ειναι 2 παραθυρα χωρις μπατζουρια. και μπορουμε να αφησουμε και ενα τριτο που απλα θα βλεπουν μονο ουρανο. αλλα αρκει αυτο ή να αφησουμε ανοιχτη την κεντρικη μεγαλη μπαλκονοπορτα που πολλες φορες στηνουν εξεδρα πανω στον καναπε και κοιτανε εξω?

α! κουρτινες δεν εχουμε :)

αμα στηνουν και εξεδρα ,αφηστε το!:)

Λοιπόν εγώ στην προηγούμενη γάτα που είχα(αυτή είναι πολύ μικρη για να την αφήσω μόνη) ερχόταν μία φίλη μου μία φορά την ημέρα και την έβγαζε έξω όση ώρα καθόταν στο σπίτι για να βάλει νερό και φαί.Μετά λίγο πριν φύγει την φώναζε και δίνοντας της την λιχουδιά που προτημούσε την έβαζε πάλι μέσα. Δεν ξέρω αν θα σε βοηθούσε αυτό εσένα αλλα καλύτερα στο σπίτι παρα σε πανσιόν. Γιατί κάλύτερα να νιώσουν μπλοκαρισμένα μεσα στο σπίτι παρά να νιώσουν ότι τα ξερίζωσες. Και αυτό γιατί οι γάτες έχουν μεγάλο δέσιμο με το σπίτι τους,
και νομίζω πως ακόμα και τελείως έξω να τις άφηνες θα ήταν καλύτερα από το να τις αποκόψεις από το σπίτι τους. καλύτερα μέσα για την δική μου γνώμη. Καλή απόφαση και καλές διακοπές. Και όταν γυρίσετε να βρείτε τα γατούνια σας να σας περιμένουν με μεγάλη ανυπομονισία.

το να βγαίνουν για λιγο καθημερινα θα ηταν ακομα πιο ιδανικη περιπτωση αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν προκειται να γυρισουν οτι και να γινει. και η κυρια δεν θα εχει την υπομονη να περιμενει ή να τα κηνυγησει για να τα φερει πισω. οποτε αυτο ειναι επικυνδινο... το εξω τελειως δεν το συζητω γιατι δεν εχουν μαθει ετσι και ειναι μαθημενα να τρωνε παντα μεσα.

η ιδανικη λυση ειναι να υπαρχει καποιος ανθρωπος που να πηγαινει 2 φορες την ημερα και να τα ταιζει/καθαριζει (φανταστειτε τι γινεται στην αμμο απο 3 τερατακια :)) οποτε να μην χασουν το προγραμμα τους. παντα βεβαια υπαρχει και ο κινδυνος να μην μαζευονται τα απογευματα αλλα λογω πεινας η πιθανοτητα ειναι μικροτερη

πάντα η πείνα είναι ο καλύτερος σύμαχος για το μάζεμα αν δεν ταίζονται από πριν τότε θα έρχονται. 'Οπως και να έχει όλα καλά θα πάνε και θα βρεθεί η καλύτερη λύση, πάντως μην προτημήσετε την πανσιον δεν νομίζω ότι είναι καλή λύση για τις γατες σου.

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους. Ακόμα κι αν είναι μαθημένα στο έξω, καλύτερα να μείνουν σε ένα περιβάλλον οικείο παρά κάπου όπου δε θα ξέρουν τί είναι, πού είναι και ποιοί είναι όλοι αυτοί που μαζεύτηκαν ξαφνικά γύρω τους. Και από τη στιγμή που είναι τρία γατιά θα κάνουν παρέα και δε θα πλήξουν;)

Σε καμία περίπτωση μην σκεφτείς τη λύση της πανσιόν.Είναι ότι χειρότερο για τις γατούλες ν'αλλάζουν περιβάλλον.Εγώ έχω 4 κ' κάθε φορά που λείπω σε ταξίδι ,πηγαίνει η κοπέλα που καθαρίζει,για φαγητό κ' αλλαγή τησ άμμου.Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται 2 φορές τη μέρα.Σε μένα έρχεται 1 φορά κ' αν κ' περισσότερες οι γατούλες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.Να της επισημάνεις μόνο να είναι πολύ προσεκτική όταν ανοίγει για να μπει κ' όταν φεύγει για να μην πεταχτεί κανένα έξω.Θα δεις πόσο χαρούμενα θα σε περιμένουν όταν γυρίσεις!Οι δύο δικές μου μπαίνουν μέσα στη βαλίτσα μόλις την ανοίξω κ' τρελλαίνονται με τις καινουργιες μυρωδιές που έχω κουβαλήσει.Να περάσεις καλά εσύ κ' τα γατάκια σου!:cool:

καλα το 2 φορες που ελεγα θα ηταν το ιδανικο για να βγαινουν και εξω και γενικα να ακολουθησουν το προογραμμα που εχουν συνηθισει. αλλα αυτο δεν μπορει να γινει γιατι δεν υπαρχει ανθρωπος να το κανει αυτο δυστυχως...

οποτε ελπιζουμε να μπορει η κυρια που μας καθαριζει γιατι ακομα δεν το εχουμε κανονισει... το μπες-βγες το φοβαμαι και εγω ειδικα αν η κατασταση παει προς τα εκει που φοβαμαι δηλαδη να φρικαρουν στην κλεισουρα...

ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις!

ειναι λίγο το χρονικό διάστημα, μέχρι να φρικάρουν θα γυρίσεις, μην ανησυχείς! :)
Και σιγουρα ειναι πολύ καλύτερο να διαταραχθει το πρόγραμμά τους και η ζωή τους όσο δυνατον λιγότερο, ακομα κι αν χάσουν τη βόλτα τους (που ουτε στην πανσιον θα την είχαν, σωστά;)

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back