Διαμάχη tetrapodologein - stray.gr

Τελικά αυτό που θα ήθελα να ξέρω: 1) πόσα ζώα περιλαμβάνει συνήθως μια αποστολή; 2) είναι νόμιμη η αποστολή ζώων ή όχι;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελικά αυτό που θα ήθελα να ξέρω: 1) πόσα ζώα περιλαμβάνει συνήθως μια αποστολή; 2) είναι νόμιμη η αποστολή ζώων ή όχι;

Εγώ μπορώ να σου απαντήσω μόνο για τις δικές μας αποστολές.

Κάθε αποστολή μας περιλαμβάνει το νόμιμο για τις αποστολές με αεροπλάνο, μέχρι 4 ζώα, το κάθε ένα σε ξεχωριστό κλουβί εκτός αν είναι αρκετά ευρύχωρο και τα ζώα είναι αδέρφια, όπου σε αυτή τη περίπτωση μπορούν να μπουν μέχρι 2 ανά κλουβί.

Όλες οι αποστολές μας γίνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς και την έγκριση της ΙΑΤΑ (www.iata.com) και παραλαμβάνονται από δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι τα πηγαίνουν στις οικογένειες τους, όπου υπογράφονται τα συμβόλαια.

Μαρίνα

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ποτε μην λες ποτε αυτο εχω μαθει δεν ξερουμε δεν ειμαστε μεσα στο στραυ δεν μπορουμε να κρινουμε εαν ειναι αθωοι οι ενοχοι εαν το κανουν κακως το κανουν εαν δεν το κανουν θα πρεπει να φερουν στοιχεια που να δειχνει την αθωωτητα τους

Που ακριβώς να φέρουμε τα στοιχεία? Αποδείξεις έχουμε πάντα σε κάθε μπαζάρ, εκδήλωση ή μετά από συννενόηση όταν κάποιος το ζητήσει.

Να βγω στους δρόμους και να παρακαλάω να πιστέψετε πως δεν είμαστε ελέφαντες ή αυτοί που μας κατηγορούν ότι είμαστε και είναι στραβοί να αποδείξουν ότι είμαστε ελέφαντες? Μήπως βλέπουμε λίγο ανάποδα τα πράγματα?

Μαρίνα

rotonda, συμφωνώ α π ό λ υ τ α !!

Και εγώ συμφωνώ, αλλά έχουν αρνηθεί κάθε συνεργασία εφόσον δεν βοηθούν τα αδέσποτα, γιατί δεν είναι και δε θέλουν να ανήκουν σε σωματείο.

Μαρίνα

μπορει μεσα στην καλη δουλεια που κανουν να κανουν και λιγη απο την "κακη"...:hmm:

Μπορεί ναι...

Θέλεις να σου αποδείξω το αντίθετο? Εισαι έτοιμος/η να ζήσεις μια από τις ημέρες ενός μέλους των Stray, να ταξιδέψεις στη Γερμανία και να τρέχεις από τη μια πολη στην άλλη χωρίς να έχεις χρόνο για ξεκούραση, να σε κατηγορούν όλοι χωρίς καν να σε γνωρίζουν ή χωρις καν να θέλουν να μάθουν και στο τέλος να ξέρεις όλη την αλήθεια και να ζεις μέσα στην παράνοια?

Νομίζω πως ποτέ δεν αρνηθήκαμε επικοινωνία με ανθρώπους που ενδιαφέρονται, η γλώσσα μας έχει μαλλιάσει να μιλάμε καθημερινά με ανθρώπους για να τους φέρουμε πιο κοντά στα ζώα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδεικνύουμε τελικά το αν αγαπάμε ή όχι περισσότερο τα ζώα από κάποιον άλλο.

Μαρίνα

Εγώ μπορώ να σου απαντήσω μόνο για τις δικές μας αποστολές.

Κάθε αποστολή μας περιλαμβάνει το νόμιμο για τις αποστολές με αεροπλάνο, μέχρι 4 ζώα, το κάθε ένα σε ξεχωριστό κλουβί εκτός αν είναι αρκετά ευρύχωρο και τα ζώα είναι αδέρφια, όπου σε αυτή τη περίπτωση μπορούν να μπουν μέχρι 2 ανά κλουβί.

Όλες οι αποστολές μας γίνονται σύμφωνα με τους κανονισμούς και την έγκριση της ΙΑΤΑ (www.iata.com) και παραλαμβάνονται από δικούς μας ανθρώπους, οι οποίοι τα πηγαίνουν στις οικογένειες τους, όπου υπογράφονται τα συμβόλαια.

Μαρίνα

Thanks για την απάντηση, με κάλυψες. Τότε απλούστατα οι διάφορες κατηγορίες που ακούγονται (για μαζικές μεταφορές σκύλων με φορτηγά, όπως αυτό που "κόλλησε" πρόσφατα στην Ιταλία) δεν αφορούν το stray - τελεία και παύλα. Γιατί βέβαια, αν οι μεταφορές που έκανε το stray ήταν μαζικές, τότε δεν θα μπορούσε να ελέγχεται απόλυτα το πού καταλήγει το κάθε ζώο - δεν θα υπήρχε το ανθρώπινο δυναμικό, φαντάζομαι, για κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση.

κι εγω νομιζα οτι πανε περισσοτερα ζωα σε καθε αποστολη.προφανως με 4 μονο καθε φορα ελεγχεται πληρως η κατασταση.

Μαρινα,να ρωτησω κατι.με το kazshelter συνεργαζεστε?γιατι αν θυμαμαι καλα και εκεινοι στελνουν ζωα στη Γερμανια.

Μπορεί ναι...

Θέλεις να σου αποδείξω το αντίθετο? Εισαι έτοιμος/η να ζήσεις μια από τις ημέρες ενός μέλους των Stray, να ταξιδέψεις στη Γερμανία και να τρέχεις από τη μια πολη στην άλλη χωρίς να έχεις χρόνο για ξεκούραση, να σε κατηγορούν όλοι χωρίς καν να σε γνωρίζουν ή χωρις καν να θέλουν να μάθουν και στο τέλος να ξέρεις όλη την αλήθεια και να ζεις μέσα στην παράνοια?

Νομίζω πως ποτέ δεν αρνηθήκαμε επικοινωνία με ανθρώπους που ενδιαφέρονται, η γλώσσα μας έχει μαλλιάσει να μιλάμε καθημερινά με ανθρώπους για να τους φέρουμε πιο κοντά στα ζώα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποδεικνύουμε τελικά το αν αγαπάμε ή όχι περισσότερο τα ζώα από κάποιον άλλο.

Μαρίνα

απλα εχω μαθει να πιστευω στο οπου υπαρχει καπνος..
με τα καινουργια δεδομενα δεν χωραει αμφιβολια ομως.
παραξενευτηκα λιγο που δεν ειχαν δωθει αποδειξεις σε καποιους που σας συκωφαντουν...οκ

κι εγω νομιζα οτι πανε περισσοτερα ζωα σε καθε αποστολη.προφανως με 4 μονο καθε φορα ελεγχεται πληρως η κατασταση.

Μαρινα,να ρωτησω κατι.με το kazshelter συνεργαζεστε?γιατι αν θυμαμαι καλα και εκεινοι στελνουν ζωα στη Γερμανια.

Γνωριζομαστε, οχι δε συνεργαζομαστε, ουτε εχουμε εχθρα (οπως ισως να γινεται συνηθως με τα σωματεια), απλα δεν εχει τυχει. Ξερω οτι στελνουν ξερω που περιπου τα στελνουν και απλα βοηθαμε ταυτοχρονα σε αλλους προορισμους.

Μαρινα

απλα εχω μαθει να πιστευω στο οπου υπαρχει καπνος..
με τα καινουργια δεδομενα δεν χωραει αμφιβολια ομως.
παραξενευτηκα λιγο που δεν ειχαν δωθει αποδειξεις σε καποιους που σας συκωφαντουν...οκ

Η φωτιά δε καίει ποτέ τον εμπριστή...

Να μάθετε να ψάχνεστε όλοι πριν πάρετε απόφαση και να αποκτάτε εμπειρίες όπου έχετε απορίες, γιατί το να διαδίδεις ψευδείς φήμες μαθαίνοντας από ψέυτες είναι μεγάλο λάθος και μπορεί κανείς να βρεθεί μπλεγμένος επειδή πίστεψε και υποστήριξε άτομα που μια μέρα θα αποδειχτεί τι κάνουν και τότε θα μείνετε άφωνοι.

Μαρίνα

αυτη ειναι η απαντηση της μαρινας απο το pets.gr οσο αφορα το θεμα ,το βρηκα στο site.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ STRAY.GR

Αναφορικά με την διεξαχθείσα το Δεκέμβριο του 2006 δίκη και προς διάλυση των λαθεμένων εντυπώσεων που δημιουργούνται από την ιστοσελίδα του τετραποδολογείν, το σωματείο Stray.gr διευκρινίζει ότι η συγκεκριμένη δίκη αφορούσε μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής που έχει υποβάλει η Μαρίνα Λυμπεροπούλου προς τον καταχωρητή της παραπάνω ιστοσελίδας Eλευθέριο Καρυάτογλου, για παλαιότερο άρθρο που είχε αναρτηθεί σε αυτήν, και το οποίο ανέφερε δηλώσεις διαφόρων ατόμων, μεταξύ των οποίων και της Μαρίνας Λυμπεροπούλου, αναφορικά με το ποια σκυλιά στέλνονται για πειραματόζωα, και το οποίο υπονοούσε εμμέσως πλην σαφώς, ότι όσοι υποστηρίζουν από τις γνώσεις και την πληροφόρηση που έχουν, ότι για πειραματόζωα χρησιμοποιούνται μόνο καθαρόαιμα ειδικά εκτρεφόμενα προς το σκοπό αυτό ζώα, ουσιαστικά εμφορούνται από «ύποπτα» κίνητρα, προσπαθούν να διαλύσουν «οχληρές εντυπώσεις» και «ψεύδονται άγρια»!

Όπως είναι αυτονόητο, το ως άνω άρθρο θεωρήθηκε προσβλητικό για την τιμή και την υπόληψη της Μαρίνας Λυμπεροπούλου, η οποία υπέβαλε τη σχετική μήνυση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του τύπου (άρθρο 363 ΠΚ). Κατά του Ελευθέριου Καρυάτογλου ασκήθηκε, κατόπιν της σχετικής μηνύσεως, ποινική δίωξη, και, μετά την περάτωση της προδικασίας, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε δίκη, καθόσον κρίθηκε από τον Εισαγγελέα της προανάκρισης ότι υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής αυτού για την παραπομπή του στο ακροατήριο. Στην εν λόγω δίκη ωστόσο ο κατηγορούμενος αθωώθηκε, διότι κατά την κρίση του δικαστηρίου, με το παραπάνω άρθρο δεν προσεβλήθη η τιμή και η υπόληψη της κας Λυμπεροπούλου.

Εν ολίγοις, η κα. Λυμπεροπούλου δεν ήταν η κατηγορούμενη σε αυτή την υπόθεση αλλά η πολιτικώς ενάγουσα, και φυσικά αντικείμενο της δίκης αυτής δεν ήταν το αν το σωματείο Stray.gr στέλνει ζώα στο εξωτερικό για πειραματόζωα, αλλά το αν έχει προσβληθεί η τιμή και η υπόληψη της κυρίας Λυμπεροπούλου από το συγκεκριμένο άρθρο ή όχι. Το Stray, ως γνωστόν, κρατεί λεπτομερές αρχείο με τα πλήρη στοιχεία όλων των οικογενειών που υιοθετούν τα ζώα του στο εξωτερικό και δεν αρκείται μόνο σʼ αυτό, αλλά οι εθελοντές του σωματείου επισκέπτονται τακτικά τις οικογένειες αυτές, προκειμένου να βεβαιωθούν για την ευημερία των ζώων στο καινούριο τους περιβάλλον. Το αρχείο αυτό ήταν και θα είναι πάντοτε στη διάθεση όλων όσοι επιθυμούν να το δουν και να ενημερωθούν για το φιλοζωικό έργο του σωματείου μας, ώστε να διαπιστώσουν από μόνοι τους ποια είναι η αλήθεια και πώς αποδεικνύεται αυτή με αληθινά, υπαρκτά στοιχεία!
Μόλις διάβασα την απάντηση της Μαρίνας, όπως την αντέγραψε από το Stray .gr η Αγγελική. Τελικά πόση διαφορά μπορεί να κάνει η αλλαγή μερικών λέξεων! Πώς τα λέει η Μαρίνα και πώς έχουν μεταφερθεί οι καταστάσεις στο Tetrpodologein!!!.... Λίγο μαγείρεμα από εδώ, λίγο κόψιμο από την άλλη και βγαίνει εντελώς διαφορετικό νόημα.... Άλλο να λένε ότι είχαν δικαστήριο με το Stray και το κέρδισαν, και άλλο να τους κάνει μήνυση η Μαρίνα για συκοφαντική δυσφήμιση. Το ότι δεν καταδικάστηκαν όμως είναι στα μείον για το Stray... Έχει δίκιο η Μαρίνα που λέει ότι μετά από αυτά που ακούγονται, άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.:down: Πάντως δεν φταίμε κι εμείς!Όταν διαβάζεις τέτοιες ιστορίες κάπου πονηρεύεσαι και λες, δε μπορεί, κάτι βρωμάει στην ιστορία, κάτι ύποπτο συμβαίνει!!! :/:

Μαρινα καλη μου δερν λεω να φερεις σε εμας της αποδειξης αλλα στο τετραποδολογειν εμεις οτι εχουμε να κρινουμε το κρινουμε μετα δικα μας ματια κ γνωσεις δεν με αφορα τι τα κανεις τα ζωα οτι κ εαν τα κανεις ειναι δικο σου θεμα εμενα δεν με αφορα απλα ειπα την γνωμη μου

Να πω και εγώ την άποψη μου όσων αφορά το stray καθώς έχω πάρει 2 ζώα από εκεί… Με βάλανε να υπογράψω ένα χαρτί με τα στοιχεία μου, το οποίο εκτός των άλλων ανέφερε μέσα ότι έχουν το δικαίωμα να με τσεκάρουν αν το ζωάκι περνάει καλά μαζί μου και αν όχι να το πάρουν πίσω, (ασχέτως αν αυτό έγινε μόνο 1 φορά, μάλλον γιατί δε χρειάστηκε παραπάνω για να πειστούν), θέλω να καταλήξω στο ότι έχουν τα πλήρη στοιχεία μου στο αρχείο τους, και πως μπορούν να το εκμεταλλευτούν όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα, αν είχαν σκοπό να “ξεφορτωθούν” ένα ζώο δε νομίζω να έδειχναν τόσο ζήλο ρε παιδιά…
Έχω 1 παράπονο από αυτούς, που δεν έχει σχέση με το θέμα των τετράποδων φίλων μας στο εξωτερικό, γι αυτό θα μου επιτρέψετε να μην το πω εδώ, προτιμώ να το συζητήσω προσωπικά μαζί τους.:)

Όσο για το τετραποδολογείν, πρώτη φορά μέσα εδώ το είδα ούτε που το ήξερα και μετά από αυτό που διάβασα δε ξέρω αν θέλω να το μάθω…

Η ανακοίνωση δεν έχει γραφτεί από εμένα αλλά από τη δικηγόρο του σωματείου.

Μαρίνα

Να πω και εγώ την άποψη μου όσων αφορά το stray καθώς έχω πάρει 2 ζώα από εκεί… Με βάλανε να υπογράψω ένα χαρτί με τα στοιχεία μου, το οποίο εκτός των άλλων ανέφερε μέσα ότι έχουν το δικαίωμα να με τσεκάρουν αν το ζωάκι περνάει καλά μαζί μου και αν όχι να το πάρουν πίσω, (ασχέτως αν αυτό έγινε μόνο 1 φορά, μάλλον γιατί δε χρειάστηκε παραπάνω για να πειστούν), θέλω να καταλήξω στο ότι έχουν τα πλήρη στοιχεία μου στο αρχείο τους, και πως μπορούν να το εκμεταλλευτούν όπως αυτοί νομίζουν καλύτερα, αν είχαν σκοπό να “ξεφορτωθούν” ένα ζώο δε νομίζω να έδειχναν τόσο ζήλο ρε παιδιά…
Έχω 1 παράπονο από αυτούς, που δεν έχει σχέση με το θέμα των τετράποδων φίλων μας στο εξωτερικό, γι αυτό θα μου επιτρέψετε να μην το πω εδώ, προτιμώ να το συζητήσω προσωπικά μαζί τους.:)

Όσο για το τετραποδολογείν, πρώτη φορά μέσα εδώ το είδα ούτε που το ήξερα και μετά από αυτό που διάβασα δε ξέρω αν θέλω να το μάθω…

Δε μου στέλνεις ένα e-mail please για να λύσουμε το παράπονο? Νομίζω δεν έχω καταλάβει καν ποιος εισαι...:(:hmm::confused:

admin@stray.gr

Thanx

Μαρινα καλη μου δερν λεω να φερεις σε εμας της αποδειξης αλλα στο τετραποδολογειν εμεις οτι εχουμε να κρινουμε το κρινουμε μετα δικα μας ματια κ γνωσεις δεν με αφορα τι τα κανεις τα ζωα οτι κ εαν τα κανεις ειναι δικο σου θεμα εμενα δεν με αφορα απλα ειπα την γνωμη μου

Απλά λέω ότι δε θέλουν να δουν αποδείξεις... :)

Αυτό από μόνο του δε σας βάζει σε υποψίες?

Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε μια ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται, με βίντεο, φωτογραφίες, ομιλία από την ομάδα και απάντηση σε απορίες... Ελπίζω όσοι έχετε/είχατε απορίες, να έρθετε για να σιγουρευτείτε.

Μαρίνα

Το να καταδικαστει κανεις για συκοφαντικη δυσφήμιση δεν ειναι εύκολο. Η Μαρίνα, κατ' εμε πολύ καλά επραξε και μηνυσε.
Εγω πάντως δεν πιστευω με τίποτα πως ενα σωματείο που δίνει τέτοιο αγώνα για τα αδέσποτα θα εμπαινε σε τετοιες διαδικασίες. Κι επειδη φανταζομαι πόσο χρόνο, πόση ενέργεια και πόση δυναμη ψυχης χρειαζεται γαι να οργανωθούν όλα αυτα, μόνο μπράβο μπορω να πω και να νιωσω τυψεις που εγω δεν σηκώνω μέρος αυτού του βάρους!!!! Αισθάνομαι όμως και χαρα να ξερω πως υπάρχουν τετοιοι ανθρωποι αναμεσά μας!!!!!
Φανταζομαι η μεγαλύτερη επιβράβευση των ανθρωπων αυτων και η ασπίδα τους στις κακότητες ειναι η εικόνα ενός ζωου σε μια αγκαλιά αγάπης με τη γνωση πως συνέβαλλαν σε αυτό!!! Πολλά μπράβο!!!

Μπορεί ναι...

Μαρίνα

Παιδια εχω να καταθεσω και τη δική μου εμπειρία ως μέλος του Αργος. Επειδη οι ελληνες δεν παιρνουν ενήλικα η ζωα με πρόβλημα, ως γνωστον ολοι τα θελουν μικρα και υγιη και το βλεπω με τα ματια μου προσπαθωντας να δωσω τοσο καιρο το ζυμωνουλη και τη πετρα του σκανδαλου, το σωματειο μαζευει ζωα που ειναι σε αυτη τη κατηγορια και τα στελνει σε συγκεκριμενα μερη στη γερμανια οπου αθρωποι εξειδικευνμενοι τα φροντιζουν και δινονται για υιοθεσία σε ελενχομενες οικογενειες.

Στην αρχη κι εγω ειχα πεσει στην παγ΄΄ιδα τηνς ομάδας της κυρίας Γκαραγκόυνη που με εντυπωσιακα αρθρα με ειχε πεισει κι εμενα οτι ποιος ξέρει τι τα κανουν εκει.
γινομενη η ιδια μέλος ομως στον Αργο ειδα απο κοντα τι δυσκολα δίνονται και ολη την ταλαιπωρία που τραβάνε τα μέλη ( γι αυτο εγινα κλαι υπευθυνη για την ενημέρωση των νέων μελών και εξειδικέυτηκα στις γάτες) για να πετύχουν τα παρόντα αποτελέσματα. Στα πλαισια λοιπον του σωματ΄΄ιου θα παω η ίδια σύντομα στη γερμανία οπου και θα δωσω την πέτρα του σκανδάλου αν δεν ενδιαφερθεί καποιος σύντομα εδώ και θα ελένξω λεπτομερως με τα ματια μου τις συνθηκες.

Ακομα μια φορα σας λεω μην ειστε παθητικοι, μην ακουτε τις φημες, αφου βοηθατε που βοηθατε καντε το οργανωμένα βοηθώντας οποια φιλοζωικη η σωματείο θελετε, αλλα να ξερετε οτι υπαρχουν μεγαλες αναγκες παντου σε νεα μελη ενεργα .. απο ανθρωπους που απλα διαβαζουν η κρινουν απο μακρυα εχουμε δοξασοι ο θεος μπολικους. Ας μη το παρει κανενας προσωπικά αυτο ειναι μια πραγματική εκκληση!

Τα πραγματα θα ηταν πολύ καλυτερα αν ολοι μας εδω ημασταν σε καποιο σωματειο γιατι εχει πολυ δουλεια που χρειάζεται να γινει!

Άσχετο με το stray είδα το Σάββατο το πρωί μια εκπομπή που ανάφερε ότι στην Γερμανία χρειάζονται 4.500.000 ζώα το χρόνο για πειράματα .Αυτός ο αριθμός λέγανε οι γνώστες ότι με τίποτα δεν καλύπτετε με τα εκεί αδέσποτα μιας και είναι αρκετά οργανωμένοι στο θέμα αυτό και χρειάζεται να εισάγουν .Μάλιστα είχε και σκηνές πως τα στοίβαζαν στα κλουβιά και πως τα πέταγαν από τον όροφο κάτω σαν βαλίτζες. :mad: Είχε και κάτι γατούλες κουκλιά που τρέμανε τα καημένα:cry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back