Δυσκοιλιότητα

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Νεκταρία, μετέφερα το θέμα σου σε παλιότερο αντίστοιχο... Δες τι είχε γραφεί στις προηγούμενες σελίδες μήπως βρεις κάτι που σου φανεί χρήσιμο.
Για ελαφριές περιπτώσεις πάντως, και όταν δεν υπάρχει σοβαρό παθολογικό αίτιο για τη δυσκοιλιότητα, βοηθάει μια καλή ποσότητα από την πάστα για τις τριχόμπαλες, γιατί μαλακώνει τα κόπρανα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν λες καλή τι εννοείς να της δώσω πχ. περίπου τη διπλάσια από αυτή που αναγράφει η συσκευασία και αν ναι κάθε πότε; Παθολογικό δεν είναι. Μπορεί να φταίει όπως είπα η ηλικία ο γέρος όπως είναι γνωστό ή από πέσιμο ή απο χ....
Ευχαριστώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η πάστα που παίρνω εγώ για τις τριχόμπαλες (είναι μία της Gimpet) γράφει πάνω στη συσκευασία ότι σε περίπτωση "κρίσης" (αν πετύχεις δηλαδή το γατί να προσπαθεί να βγάλει τριχόμπαλα) μπορείς να δώσεις μεγαλύτερη ποσότητα. Δυστυχώς δεν θυμάμαι αν γράφει για 2πλάσια, 3πλάσια ή κάτι άλλο, θα το κοιτάξω όμως μόλις γυρίσω σπίτι και θα σου πω.

Οκ δεν πειράζει μην κοιτάξεις έχω άλλης εταιρείας. Πάντως δεν είναι θέμα τριχόμπαλας. Αλλά αν βοηθάει έτσι κι αλλιώς θα το δοκιμάσω σαν λύση.

Ναι βρε, δεν εννοούσα ότι φταίει τριχόμπαλα για τη δυσκοιλιότητα. Απλώς, η πάστα για τις τριχόμπαλες μαλακώνει τα κόπρανα για να βοηθάει στην αποβολή των τριχών από το έντερο και όχι με εμετούς. Γι' αυτό είπα ότι ίσως βοηθήσει και σ' αυτή την περίπτωση.

Μήπως, αν της έδινες λίγο γάλα για γάτες; Επειδή, όμως είναι υπερήλικη, μήπως έχει καμιά αδράνεια του εντέρου (χτύπα ξύλο!!), καλύτερα ρώτα και το γιατρό του φόρουμ. Καλή ανακούφιση εύχομαι σύντομα!!!

Δεν της πολυαρέσει το γάλα για γάτες το είχα πάρει κάποια στιγμή και δεν το έπινε. Δεν είναι ότι δεν πάει καθόλου. Δεν πηγαίνει όσο τακτικά θα έπρεπε. Τώρα έχει να ενεργηθεί από προχθές το βράδυ. Της έδωσα χτες την πάστα και βλέπουμε. Έχω μιλήσει και με την κτηνίατρο που την παρακολουθεί και μου έχει προτίνει ήδη ένα σιρόπι για να τη βοηθήσει, αλλά το θέμα είναι ότι θα ήθελα να αποφύγω τα φάρμακα. Επίσης τη ρώτησα και για γάλα και μου είπε να δοκιμάσω και αν δω ότι τη βοηθάει να της δίνω λίγο.

Νεκταρίνι,κι εμενα η Μόιρα είναι λιγάκι δυσκοίλια και η γιατρός μας μας πρότεινε μερικες σταγόνες ελαιόλαδο στις κροκέτες της.Η κονσέρβα δεν βοηθάει;Πειραματίσου λίγο με μερικές διαφορετικές κονσέρβες,ας πούμε σε μερικές γάτες διευκολύνει την εντερική λειτουργία το κουνέλι ή το αρνάκι.Μια κουταλιά αρκεί,αν κάνει να τρωει κονσέρβα στην ηλικία της.

Θα δοκιμάσω και το λάδι (όχι εγώ η Σίντυ:P) Κονσέρβα δεν της δίνω γιατί δεν τις πολυτρώει. Δίνω συνήθως κοτόπουλο βραστό ή ψαράκι βραστό. Λες να πάρω κονσέρβες αντί για ψάρι και κοτόπουλο; Της δίνεις κάποιες συγκεκριμένες; Αν δε θες να γράψεις εδώ ποιες αν δε σου κάνει κόπο στείλε μου πμ Και κάθε πότε;
Ναι ξέρω σε έπρηξα αλλά τι να κάνω ΑΝΗΣΥΧΏ.

Δε με έπρηξες καθόλου.
Προτιμώ τις κονσέρβες της Hill's για να είμαι σιγουρη για την ποιότητα,δες αν εχουν εκει γευση κουνελι ή αρνι,συνηθως αυτο ειναι που βοηθαει.Δεν ξερω ακριβως τι γευσεις εχουν για μεγαλες γατουλες γιατι εγω παιρνω ακομα τις kitten.Αλλα το λαδάκι πιστευω ειναι το πρωτο που πρεπει να δοκιμασεις,δεν κάνει κακό,το τρώνε ευκολα πανω απο τις κροκέτες και κανει καλο και στο τριχωμα.Σε μας έπιασε τουλάχιστον.:)

Οκ ευχαριστώ θα δοκιμάσω πρώτα το λάδι και βλέπουμε:).

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back