Δυσκολία αφόδευσηs

που μενει καλε το παιδι να βρουμε κανεναν αλλο γιατρο γιατι αυτος μου φαινετε λιγο καπως ακου εκει παραφινελαιο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν είπε που μένει συγκεκριμένα. Είπε μόνον πως μένει στην επαρχία. Αύριο που θα μας πει και πως πήγε η συνάντηση με τον κτηνίατρο, θα μας πει και που μένει, μήπως βρούμε κι εμείς κανένα καλύτερο να συστήσουμε.
Εγώ πάντως είχα συζητήσει με τον κ. Πάνο (αιλουρος) και συμφωνούσε να δίνω στη δικιά μου γατούλα Duphalac ως καθαρκτικό, καθώς και τις Hills a/d. Και πράγματι βοήθησαν πάρα πολύ!
Για να δούμε τι θα γίνει με το γατούλη..!!:hmm: :cat:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλημέρα σε όλους! Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Λοιπόν μόλις γύρισα από τον γιατρό ο οποίος του έκανε μια ένεση πριμεραν για την κινητικότητα του εντέρου ,την οποία θα επαναλάβω το απόγευμα και μου είπε να συνεχίσω το παραφινέλαιο γιατί στην φάση αυτή είναι το πιο δραστικό και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος .Το ενθαρρυντικό είναι ότι το γατί περπατάει καλύτερα ,ουρεί με λιγότερη δυσκολία και λιγότερο αίμα και ότι τα κόπρανα έχουν προχωρήσει λίγο προς τα έξω σύμφωνα με την ψηλάφηση που του έκανε .Αγαπητοί φίλοι έχω αρκετή εμπιστοσύνη στον γιατρό αυτό και πρέπει νομίζω να ακολουθήσω τις οδηγίες του για τουλάχιστον 1-2 μέρες ακόμα και μετά βλέπουμε.Πάω τώρα μήπως βρω την τροφή Hills a/d..
Να είστε καλά!
Θα σας ενημερώσω για ότι νεότερο.

ΕΠΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΠΑΡΑΦΙΝΕΛΑΙΟ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΘΑΝΑΤΟΣ.
Ε Π Ι Μ Ε Ν Ω... Δεν είμαι κτηνίατρος, το γνωρίζω όμως από κτηνίατρο!

Aγαπητέ φίλε για να επιμένεις κάτι θα ξέρεις. Αρα σκέφτομαι να του δώσω Duphalac και ίσως να κάνω κλύσμα με παραφινέλαιο.Καλύτερο δεν ακούγεται ?Φυσικά δεν μπορώ να ρωτήσω τον γιατρό γιατί δεν ξέρω πως θα το πάρει. Σε ευχαριστω!

Εσύ αποφασίζεις. Το θέμα εδώ είναι να γνωρίζεις όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζεις ΠΡΙΝ αποφασίσεις...

Προσωπικά, εγώ θα το έλεγα στον κτηνίατρο.

Του το είπα το πρωί και μου είπε να δώσω παραφινέλαιο.Δεν μπορώ να του πω, ξέρεις οι φίλοι στο mycat κλπ .Αρα θα προχωρήσω όπως είπα παραπάνω. Δεν θα του κάνει κακό τοDuphalac .

Κι εμένα το παραφινέλαιο περισσότερο σε δηλητήριο με παραπέμπει, παρά σε μέθοδο θεραπείας... Μήπως όμως πρόκειται για κάποιο ειδικό σκεύασμα που περιέχει παραφινέλαιο σε επεξεργασμένη μορφή και είναι κατάλληλο;

Όχι δεν είναι σε επεξεργασμένη μορφή.Πρέπει να έχει δίκιο η φίλη μας που λέει για τα πνευμόνια Οποτε το αλλάζω.

Σου συνιστώ να κάνεις ενα ΤΗΛ. στον Αίλουρο (https://www.ailouros.gr)

Κατά τη γνώμη μου, μπορείς άνετα να χρησιμοποιήσεις το Duphalac. Έχει κι αυτό την ίδια χρήση με το παραφινέλαιο, απλώς είναι ασφαλές και μου το έχει πει κι ο κτηνίατρος από τον Αίλουρο. Το Duphalac είναι τελείως άκακο, και αν κρίνω από τη δική μου γατούλα, πρέπει να είναι και νόστιμο!
Ελπίζω να βρήκες την hills a/d... Αν πάλι δεν την βρήκες, σου συνιστώ να δίνεις στο γατουλάκι σου για λίγες μέρες τουλάχιστον μία απλή κονσέρβα.
Πες μας νεότερα!!! :happy::)

Ξεκίνησα να του το δίνω 2 φορές την ημέρα από 1ml. Προς το παρόν δεν υπάρχει βελτίωση. Προσπαθεί συνέχεια αλλά τίποτα ακόμα. Την hills δεν την βρήκα και του δίνω απλή κονσέρβα με σάλτσα .Αύριο τα νεότερα.

Η βελτίωση θα έρθει σε καμιά δυο μέρες. Συνέχισε εσύ τις κονσέρβες.. Και σου συνιστώ να αγοράσεις μικρο-κλύσματα γλυκερίνης για νεογέννητα!!! Είναι ασφαλή και βοηθούν ιδιαίτερα. Τοποθετείς αυτό το κλυσματάκι στον πωπούλι του, αδειάζει η γλυκερίνη και ύστερα από 10' με μισή ώρα το ζωάκι έχει βγάλει τα κακάκια του! Εμπιστεύσου με... Γιατί ό,τι σου έχω προτείνει το έχω δοκιμάσει στη δική μου γατούλα και είχε αποτέλεσμα.
Εύχομαι σύντομα να βελτιωθεί η κατάσταση του γατούλη σου..

Αγαπητή φίλη ασφαλώς και σε εμπιστεύομαι Από πού να αγοράσω τα μικρο-κλύσματα γλυκερίνης για νεογέννητα απ το φαρμακείο ?για ανθρώπους εναι?τι ποσότητα να χρησιμοποιήσω?

Λέγονται μικρο-κλύσματα γλυκερίνης για νεογέννητα μωρά (ανθρώπους) και μπορείς να τα αγοράσεις από ένα φαρμακείο. Απλώς πρόσεξε να προσδιορίσεις οπωσδήποτε το "νεογέννητα".
Είναι και για ανθρώπους, αλλά κάλλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ζωάκια.
Μη σε ανησυχεί η ποσότητα. Είναι κάτι μικρά δοχειάκια. Κάθε δοχείο και μία δόση!!!
Πάρε 2-3 συσκευασίες για να έχεις. Όταν τα δεις θα καταλάβεις τι σου λέω. Τοποθετείς το σωληνάκι στο πωπό του, πιέζεις ώστε να αδειάσει η γλυκερίνη στο πωπάκι του (να προσπαθήσεις να κρατήσεις λίγο τον γατούλη σου σχετικά ανάποδα προκειμένου να μπει η γλυκερίνη και να μην βγει κατευθείαν, και ύστερα από μερικά λεπτά (θέλω να πιστεύω και να εύχομαι) ότι θα έχουν βγει μερικά κακάκια.
Βάλε πολλά χαρτιά υγείας εκεί που θα κάθεται ο γατούλης σου για να μη λερώσει τον χώρο.
Θα σου συνιστούσα να αγοράσεις απόψε τα κλυσματάκια. Το συντομότερο το καλύτερο.. Είναι και φθηνά!
Ό,τι χρειαστείς ρώτα με!

Τι έγινε με το γατούλη σου;;; Πώς πάει;; Ανησυχώ..:/:

Jannine,
Πάει καλύτερα αλλά βεβαίως όχι τελείως καλά, γιατί ακόμα τα ουρα του έχουν λίγο αίμα και έχει και συχνουρία. Το περπάτημα μου έχει βελτιωθεί και παρόλο που δεν τον έχω δει να αφοδεύει πρέπει κάτι να έχει κάνει τις τελευταίες 3-4 μέρες, τις στιγμές που χάνεται στο διπλανό οικόπεδο.Αυτό μου είπε και ο γιατρός που ψηλάφισε την κοιλιά του και την βρήκε σχεδόν άδεια. Ετσι δεν πρέπει να είναι αφού έχουν περάσει 8-9 μέρες από το ατύχημα ?Θα μου πεις γιατί δεν τον έχω όλη μέρα μέσα σπίτι για να ελέγχω? Απλά γιατί δεν αντέχω να τον βλέπω στη πόρτα να παρακαλάει να βγει.Η θεραπευτική αγωγή περιλαμβάνει κορτιζόνη,αντιβίωση για το αίμα ,ντουφαλακ ,επίσης βρήκα την hills, την οποία την έφαγαν όλες οι άλλες γάτες εκτός από αυτόν. Τώρα είναι καθισμένος στα πόδια μου. Και επειδή θα λείπω σε ταξίδι όλη την άλλη βδομάδα κανόνισα με φίλη να μείνει σπίτι μου να τον προσέχει.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Καλή ανάρρωση για τον γατούλη... Πάντως κράτησε τον μέσα καμιά μέρα κι ας παραπονιέται για να δεις αν κάνει κακά του ή όχι και να μην είσαι με την αμφιβολία αν τα έκανε στο διπλανό οικόπεδο ή όχι. Και αν δεις ότι δεν αφοδεύει πάρε τα κλύσματα.

NeFeLaKi ,Μόλις γύρισα πάλι από το γιατρό. Η ψηλάφηση ξαναέδειξε κενό έντερο.Ομως μέχρι την Κυριακή που θα φύγω δεν θα τον αφήσω να βγει έξω, εκτός κι αν η γοητεία του και τα παρακάλια του με κάνουν να ανοίξω την πόρτα. Νομίζω ότι όλα πηγαίνουν καλά και πρέπει να έχω ήσυχη συνείδηση.Σας ευχαριστώ πολύ όλους και ιδιαίτερα την jeannine.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back