Δύσπνοια και ταχυκαρδία

Mia_m

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1.689 μηνύματα.
Καλημέρα γατοφίλοι μου!!!! Ξέρω έχω να γράψω τα νέα μου ΠΑΡΑΑΑΑ πολύ καιρό, δυστυχώς το μανάρι μου της φωτογραφίας μας άφησε από νεφρική ανεπάρκεια στις 10/08/2012, ακόμα δεν το έχω ξεπεράσει ειναι η αλήθεια. Τέλος πάντων, θα σας πω όμως τα νέα μου εν ολίγης, και θέλω τα φώτα σας εάν έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο.
Στις 05/11/2013, καθώς ερχόμουν στη δουλειά, πέρασα με το αμάξι πάνω από ένα μικροσκοπικό γατάκι, στον κόμβο Αγ. Παύλου Θεσσαλονίκη. Χωρίς δεύτερη σκέψη, άναψα alarm και σταμάτησα, στην αρχή δεν κατάλαβα ότι είναι γάτα, νόμιζα ότι ήταν σκατζοχοιράκι και σταμάτησα με το σκεπτικό να το σπρώξω με κάποιο τρόπο προς το δάσος. Προς μεγάλη μου έκπληξη ήταν ένα κουλουριασμένο και κατατρομαγμένο γατάκι 1 μηνός. Το μάζεψα και το έφερα στο μαγαζί μου, και τελικά το πήρα σπίτι μου! Είναι αρσενικό και το όνομα του είναι Freddie, είναι το πιο γλυκό πλασματάκι που βρέθηκε μπροστά μου. Τέλος πάντων, ας μπούμε στο θέμα μας. Το Σάββατο που μας πέρασε 13/09/14, τον πήγα για στείρωση, όλα πήγαν καλά, την Κυριακή ήταν όλα τέλεια. Εχθές όμως, γύρισα από τη δουλειά και δεν ήρθε να με υποδεχτεί όπως κάνει συνήθως, άρχισα να ανυσηχώ. Τον βρήκα κάτω από το κρεβάτι μου, να αναπνέει με δυσκολία και ήταν αρκετά δροσερός. Πήρα τον γιατρό μας, και πήγαμε από εκεί. Είχε ταχυκαρδία και δύσπνοια, δεν τρώει με τίποτα, του το δίνω με το ζόρι και το φτήνει. Τον έβαλε ο γιατρός αντιβιωτική ένεση και μου είπε ότι υπαρχει μια περιπτωση να είναι από το φάρμακο της αναισθησίας, συμβαίνει πολύ σπάνια. Μας άφησε μια μέρα να δούμε πως θα πάει και αύριο θα τον πάω ξανά, για να δούμε πως είναι και αν θα χρειαστεί νοσηλεία. Σας έχει τύχει τίποτα τέτοιο? Και πως στο καλό να τον ταΐσω, πρέπει να φάει οποσδήποτε!!!!!!:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kαλησπέρα! Όπως περιγράφεις την κατάσταση του γατούλη ακούγεται αρκετά σοβαρή δυστυχώς κι εγώ θα σου πρότεινα να νοσηλευτεί άμεσα για όσο χρειαστεί ώστε να ξεπεράσει το όποιο πρόβλημα δημιουργήθηκε, προφανώς από την αναισθησία όπως σου είπε και ο γιατρός σας..Τώρα όσον αφορά στο φαγητό που δυσκολεύεσαι να του δώσεις, το μόνο που μπορώ να σου προτείνω εμπειρικά είναι να του χορηγήσεις γάλα με σύριγγα. Είναι η μόνη λύση προς το παρόν για να μπει κτ στο στομάχι του και ίσως βοηθήσει να του ανοίξει και λιγάκι η όρεξη (μου το είχε προτείνει κτηνίατρος σε μία ανάλογη περίπτωση και έπιασε!).
Εύχομαι γρήγορα περαστικά σας :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ελπίζω μέχρι τώρα που γράφω αυτό το ποστ ο γατούλης να είναι καλύτερα... Θα σου πρότεινα, αν δε βλέπεις κάποια βελτίωση, να απευθυνθείς ακομη και στις πανεπιστημιακές κλινικές, όπου οι κτηνίατροι πιθανόν να έχουν μεγαλύτερη εμπειρία. Εύχομαι ό,τι καλύτερο μέσα απο την καρδιά μου, εύκολη και ταχεία ανάρρωση! :flowers:

Καλημέρα, ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις σας. Τον έδωσα με τα 1000 ζόρια γαλατάκι με καλαμάκι (πατέντες), ήταν σαν να τον έβαλα μπρος. Κατά το βραδάκι, άρχησε να ζητιανεύει για φαγητό και τον έβαλα κονσερβούλα που μας έδωσε ο γιατρός και την καταβρόχθισε. Σήμερα το πρωί, πριν φύγω για τη δουλειά, ήταν ο γατούλης που ξέρω, έφαγε μια καλή ποσότητα φαγητού, είπιε το νεράκι του και ξάπλωσε στον καναπέ σαν βασιλιάς. Όλη τη νύχτα κοιμηθήκαμε αγκαλίτσα και γουργούριζε το μανάρι μου. Οι αναπνοές του ήταν κανονικές, αλλά κάποιες στιγμές έκανε έναν ήχο σαν βογκητό, δεν ξέρω μήπως πονάει κιόλας από την επέμβαση, λογικά μια ενοχλησούλα θα την έχει, δεν μπορεί, ολόκληρη ορχεκτομή τον κάναμε.
Όσο για τον κτηνίατρο μας, είναι πάρα πολύ καλός, είναι κτηνίατρος του ΑΠΘ και πάνω από όλα είναι άνθρωπος, είμαι πολύ ικανοποιημένη. Και το λέω γιατί έχω πετύχει και κάτι ηλίθιους στο παρελθόν, τι να πω!!!!
Το καλό είναι ότι άρχισε να επανέρχετε στα φυσιολογικά του ο Φρεντούλης, και η θερμοκρασία του ανέβηκε. Θα σας στείλω τα νέα μας το μεσιμέρι που θα γυρίσω σπίτι

Τα πιο ευχάριστα νέα, μπράβο το καλό μου!:clapup:
Σιδερένιος λοιπόν! Κι από δω και πέρα πάντα υγιής και χαρούμενος :happy:

Ο γατούλης είναι ακόμα καλύτερα και από το πρωί, έφαγε το φαγάκι του και τώρα αγναντεύει έξω από το παράθυρο. Παιχνίδια δεν κάνει ακόμα, αλλά είναι ήδη σε καλό δρόμο, οπότε, όλα καλά!!!!:D

Τέλεια! Πολλά περαστικά σας λοιπόν και να μη σας ξαναλαχταρίσει το γλυκάκι! :D

Καλημέρα!!! Είπα να σας πω τα νέα μας, για να μην σας ανυσηχούμε με το τέρας, χαχαχαχα! Ο Φρεντάκος είναι τέλεια στην υγεία του, είναι πλέον ο γατούλης που ξέρω, παιχνιδιάρης και αγκαλίτσας. Πάντως, όλοι μου έλεγαν ότι μετά τη στείρωση θα γίνει λαπάς, αργός κλπ κλπ κλπ, αυτός αντιθέτως έχει γίνει σκέτο αγρίμι, απολαμβάνουμε παιχνίδια και πολλές πολλές αγάπες!!! Ευχαριστώ που ήσασταν δίπλα μου όλο αυτό το διάστημα!! Θα τα πούμε το βραδάκι με νέο τόπικ, αφιερωμένο στο μανάρι με φωτογραφίες του, για να δείτε ποσο κουκλάκι έχει γίνει ;)

Περιμένουμε με ανυπομονησία! :)

Χαιρομαι πραγματικα για την θετικη αυτη εξελιξη!Περιμενουμε το θεματακι σας να σας απολαυσουμε απο εκει!:D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back