Είμαι έτοιμος να πάρω γάτο

Metal_Giorgos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Metal_Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
Όπου να'ναι θα λέω να πάρω ένα γάτο.Αλλά εχω μερικές απορίες.Σκέφτομαι να πάρω Βιρμανίας επειδή είδα ότι είναι ο χαρακτήρας που θέλω.Είναι το πρώτο μου κατοικίδιο που θα είναι με δική μου πρωτοβουλία για εμένα κι οχι των γονιών μου(είμαι 17 ετών). Είχαμε κι ένα παπαγαλάκι παλιά.Πρώτον από που να αγοράσω βιρμανίας,δεύτερον τι διαφορά έχουν στον χαρακτήρα το αρσενικό απο το θηλυκό και τρίτον πόσο κάνει περίπου ένα άμα το αγοράσω από μικρό?Αυτές είναι οι απορίες μου για αρχή.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ειναι αρκετα ακριβες αυτες οι γατες. Πανω απο 300 ευρω και δεν βρισκονται και ευκολα σε pet shop. Τωρα οσον αφορα το χαρακτηρα αρσενικου και θηλυκιας: Τιποτα δεν ειναι στανταρ. Υπαρχει περιπτωση όμως εαν παρεις αρσενικο να κατουραει παντου (οπως ο δικος μου) (δεν ξερω αν φταιει η ρατσα ή ο χαρακτηρας του), πραγμα που μια θηλυκια δεν θα εκανε.
Εγω θα σου προτεινα να παρεις ενα ωραιο γατακι αδεσποτο. Και αυτα εχουν επισης καλους χαρακτηρες και ειναι και πανεμορφα και μπορει να σου προκυψει και "Βιρμανιας" σαν χαρακτηρας.
Επισης ριξε και μια ματια εδω: https://www.mypetz.gr/threads/5-1-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%9C%CE%97%CE%9D-%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%AC%CF%84%CE%B1.219103/

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Έτσι, έτσι... Όποιο γατάκι κι αν πάρεις θα το αγαπήσεις, θα δεις.
Και τα αδεσποτάκια (:) ψυχούλα μου Νιάρα!!!) είναι τόσο τρυφερά και εκτιμούν αυτό που κάνεις!
Αν φροντίζεις σωστά μια γάτα, θα κάνεις κάποια έξοδα (εκτός από τροφές και λεκάνη/ άμμο υγιεινής: εμβόλια, στείρωση και αν τύχει πρόβλημα υγείας θα δώσεις αρκετά σε κτηνίατρο και φάρμακα), γιατί να δώσεις τόσα πολλά για την αγορά της από pet shop; Έμποροι είναι...
Βέβαια, οι προτιμήσεις είναι προτιμήσεις, κι αν πραγματικά λατρεύεις τα Βιρμανίας (κουκλιά είναι) άντε να "υιοθετήσεις" ένα και να το χαίρεσαι!

Μπορεί να ψάξει για ημίαιμο Βιρμανίας ή αδέσποτο που μοιάζει εμφανισιακά, ώστε και να έχει τη γάτα που θέλει, και δεν θα πληρώσει, και να σώσει ένα πλασματάκι που δεν το παίρνουν τόσο εύκολα.
Κι εγώ που ήθελα γκρι κοντότριχο, δεν πήρα βρετανική κοντότριχη! Έψαξα για αδεσποτούλι που είναι ίδιο! (απο αγγελία το βρήκα)
Όσο για το χαρακτήρα, επιτρέψτε μου να είμαι λίγο σκεπτικίστρια όσον αφορά πόσο εξαρτάται απο τη ράτσα...

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
**
Όσο για το χαρακτήρα, επιτρέψτε μου να είμαι λίγο σκεπτικίστρια όσον αφορά πόσο εξαρτάται απο τη ράτσα...

Δεν μπορώ να βοηθήσω σ'αυτό γιατί έχω ελάχιστη πείρα από γάτες.
Ο άντρας μου όμως, που ξέρει κάτι παραπάνω, λατρεύει τα ...κοπρογατάκια! :P
Τα θεωρεί πιο καλούς χαρακτήρες.

Θα έπαιρνα και ράτσας (αλλά δε θα αγόραζα, δίνονται κατά καιρούς, αν δε θέλει κάποιος ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ). Δύο γνώρισα όλα κι όλα (μία Αγκύρας και ένα Βιρμανίας), μια χαρά μου φάνηκαν!

Σαν τα αδέσποτα δεν είναι κανένα γατάκι!!!! Σου συνιστώ 1000% ΑΔΕΣΠΟΤΟ.

Αρχική Δημοσίευση από chouzouris:
Σαν τα αδέσποτα δεν είναι κανένα γατάκι!!!! Σου συνιστώ 1000% ΑΔΕΣΠΟΤΟ.
Τελικά το αποφάσισα.Θα προσπαθήσω να βρω ημίαιμο βιρμανίας απο μικρό γατάκι φυσικά.Μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πως θα βρω ημίαιμο?

Δεν ξέρω και πολλά σχετικά...
Δες αγγγελίες ή βάλε εσύ στον τοπικό τύπο, μήπως κάποιος που έχει γεννήσει η γατούλα του θέλει να δώσει.
Αν επρόκειτο για αδεσποτάκι ό,τι να'ναι, θα σου'λεγα ότι είναι γεμάτος ο τόπος, θα το'βρισκες στο δρόμο και θα έπιανες "φιλίες" μαζί του με λίγη τροφή μέχρι να καταφέρεις να το πιάσεις.

Έναν άλλο παράγοντα που θα πρέπει να σκεφτείς,για τη γάτα Βιρμανίας, είναι η τρίχα! Που όσο όμορφή και αν φαίνεται είναι μεγάλος μπελάς,τρίχα παντού και βούρτσησμα συνέχεια!

εμενα παλι μου αρεσουν τα κοπρακια δενονται πιο πολυ μαζι σου κ σε ευχαριστουν που τα σωνεις απο την πεινα κ το κρυοκ γενικα απο τον βεβαιο θανατο

Αρχική Δημοσίευση από Αθανασία:
Θα έπαιρνα και ράτσας (αλλά δε θα αγόραζα, δίνονται κατά καιρούς, αν δε θέλει κάποιος ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ). Δύο γνώρισα όλα κι όλα (μία Αγκύρας και ένα Βιρμανίας), μια χαρά μου φάνηκαν!
:P :lol::lol:

Συμφωνώ κι εγώ. Υπάρχουν τόσα γατάκια που έχουν ανάγκη από κάποιον να τα υϊοθετήσει. Επίσης αρκετοί ζωόφιλοι αν γεννήσει η γάτα τους τα γατάκια τα χαρίζουν δεν τα πουλάνε. Γενικά είμαι κατά του να αγοράσεις ένα ζώο, το ζώο δεν είναι βάζο!

Ψηφίζω αδέσποτο δαγκωτό!!! Κι εγώ πιστεύω ότι δένονται περισσότερο μαζί μας, συν ότι τα σώζουμε από χίλιες δυο ταλαιπωρίες αν όχι από βέβαιο θάνατο.
Συμφωνώ επίσης με την Anabou ότι δεν θ'αγόραζα ποτέ ζωάκι. Αν και πολλές φορές έφτασα "στο παρά πέντε" σε pet shop όταν τα βλέπω κλεισμένα σε κείνα τα κλουβιά να προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή σου για να τα πάρεις από κει!

Kι εγώ συμφωνώ για τα αδέσποτα. Oσο όμορφες και να ήταν οι γάτες που είχα πάντα, ήταν όλες αδέσποτα (εκτός του Φρίσμπυ που γεννήθηκε στο σπίτι ως βασιλιάς που είναι :rolleyes: ζωή ναχει). Aν η ομορφιά είναι το θέμα, υπάρχουν πολλά εκτός ράτσας ή ημιαιμα με διάφορες ράτσες μακρύτριχες και μη, που «σκίζουν» σε ομορφιά σε σχέση με πολλά ράτσας. Oσο για το χαρακτήρα, δεν έχει να κάνει με το αν είναι ράτσας το γατάκι (δε λέω δελεαστικά σε κοιτάνε με τα ματάκια τους κι αυτά μέσα απο το γυαλί rolleyes). Kαι βέβαια και ίδιας ράτσας γατιά εχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους. Iσως κάποια κοινά, αλλά χαρακτήρα προκαθορισμένο δεν αγοράζεις πάντως. Nα προσθέσω οτι θα νιώσεις «ανώτερος» όταν θα κάνεις μια καλή πράξη. Nα σώσεις τη ζωή ενός πλάσματος . Eγώ όλα απο το δρόμο τα έχω μαζεψει μέχρι σήμερα. Kαι απο αγγελία όμως μια χαρά είναι. Eβγε πάντως για την απόφαση να πάρεις γατί. Πολύ καλή επιολή έτσι κι αλλιώς. Eύχομαι να βρεις κάποιο να σου αρέσει.

Τα γατάκια μου συνήθως ήταν και είναι αδέσποτα. Κάποια στιγμή που είχα ξεμείνει από γάτα είχα αγοράσει γατάκι από pet shop 5000δρχ, ένα πανέμορφο τιγρέ αρσενικό που ήταν μόνο του στο κλουβί και ήταν ο Άντρας μου ο οποίος με λάτρευε όπως και εγώ (αυτοκίνητο έξω απο το σπίτι μου).

Αρχική Δημοσίευση από Όλγα Veggie:
Eβγε πάντως για την απόφαση να πάρεις γατί.

Είπαμε καλή πράξη αλλά όχι και να πάρει βραβείο ΕΒΓΕ γι'αυτό! :P:P:P
(αστειάκι! ως γραφίστρια λογικά θα το έπιασες! :P)

Όλες μου οι γάτες ήταν ημίαιμες εκτός από την Μίτσυ που είναι σιάμ. Αλλά κι αυτή δεν την αγοράσαμε μας την έδωσε μία φίλη που η γάτα της είχε γεννήσει. Ο Σάκης που έχω τώρα και είναι ημίαιμος είναι ένας κούκλος. Εμένα μου μοιάζει πολύ με ρανγκντολ.

Αρχική Δημοσίευση από anabou:
Όλες μου οι γάτες ήταν ημίαιμες εκτός από την Μίτσυ που είναι σιάμ. Αλλά κι αυτή δεν την αγοράσαμε μας την έδωσε μία φίλη που η γάτα της είχε γεννήσει. Ο Σάκης που έχω τώρα και είναι ημίαιμος είναι ένας κούκλος. Εμένα μου μοιάζει πολύ με ρανγκντολ.

Καλέ τί κούκλος είναι αυτός; :inlove: Να σου ζήσει!

Φτου να μη στο ματιάσουμε.

Κρίμα που στείρωσα τη Μέλα. Θα στο ζήταγα για γαμπρό - αν μας ήθελε βέβαια γιατί παίζουν και τέτοιες φάσεις!

Αρχική Δημοσίευση από mela:
Καλέ τί κούκλος είναι αυτός; :inlove: Να σου ζήσει!

Φτου να μη στο ματιάσουμε.

Κρίμα που στείρωσα τη Μέλα. Θα στο ζήταγα για γαμπρό - αν μας ήθελε βέβαια γιατί παίζουν και τέτοιες φάσεις!
καλε την μελα την ειχαμε προλαβει εμεις οι απο εδω για τον πισσα ειχα την απορια μαυρα γατια θα εβγαζαν???????

Πολύ θα το ήθελα αλλά είναι στειρωμένος γιατί μένουμε σε σπίτι με αυλή και έχουμε κάποια ξεπορτίσματα...

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back