Metal_Giorgos
Νεοφερμένο μέλος
Έμαθα ότι η γάτα της γιαγιάς μου γέννησε 3 μικρά εδω κι ενα μήνα και είναι πολύ ωραία.Έτσι θα πάρω ενα τέτοιο την τρίτη μάλλον.Είναι έξω σε αυλή αλλά εγώ θα τον έχω σπιτόγατο.Για πείτε μου ρε παιδιά τι προετοιμασίες έχω να κάνω πριν έρθει σπίτι ο γάτος?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Subject to change
e-steki.gr Founder
- Τουαλέτα για τη γατούλα. Όπως πρότεινα παραπάνω, καλύτερα σκεπαστή. Άλλωστε είναι εφάπαξ έξοδο.
- Άμμο για την τουαλέτα της. Μην πάρεις την πιο φτηνή. Καλύτερα κρυσταλλική.
- Πιατάκια φαγητού και νερού. Καλύτερα πάρε σετ με βάση ώστε να μην λερώνει το πάτωμα.
- Φαγητό για να το ταίσεις. Καλύτερα ξηρά τροφή για γατάκια.
- Ένα ονυχοδρόμιο για να μην σου κάνει τα έπιπλα χάλια
- Παιχνίδια (θα τα βρεις σε pet-shop)
Να χαίρεσαι το νέο σου γατάκι!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Metal_Giorgos
Νεοφερμένο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Όσον αφορά το θέμα της ψυχολογικής προετοιμασίας καλύτερα να το αφήσω σε κάποια πιο έμπειρη

Metal_Giorgos
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
Subject to change
e-steki.gr Founder
Για φράσεις ...ούτε που το διανοούμαι! 
Πάντως Γιώργο, για το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να ανησυχείς είναι για το πως θα μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα του. Είναι συνήθως πανεύκολο.

Για την τιμωρία, αρκεί ένα δυνατό και αυστηρό "ΟΧΙ!" όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει. Μην δοκιμάσεις να το χτυπήσεις, να το βρέξεις ή να το τρομάξεις γενικότερα. Μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά μακροπρόθεσμα θα κάνει κακό στη σχέση σας. Άσε που θα έχεις και τύψεις μετά, εγώ μια φορά έριξα λίγο νερό στο Vector επειδή μου είχε σπάσει απίστευτα τα νεύρα και μου είχε καταγρατζουνίσει τα πόδια και ακόμα έχω τύψεις

PS: Κάτι ακόμα που πρέπει να αναλογιστείς, είναι οτι ένα γατάκι είναι κάτι που λογικά θα το έχεις τουλάχιστον για τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου. Οπότε πρέπει να σκεφτείς και λίγο μακροπρόθεσμα. Πχ τι θα γίνει όταν πάς φοιτητής;
anabou
Διάσημο μέλος
Όσον αφορά το όνομα πιστεύω ότι όταν πάρεις το γατάκι στο σπίτι και περάσεις χρόνο μαζί του κάτι θα σου'ρθει είτε από τη συμπεριφορά του είτε από την εμφάνισή του.Αρχική Δημοσίευση από Metal_Giorgos:Να εισαι καλα κι εσυ και το site σου michelle.τι θα εκανα χωρις εσας?Θα τον εχω εγω τον γατουλη πασα στα γιαννενα.Μενει ομως και το προβλημα της ονομασιας.Δεν εχω ιδεα πως να τον ονομασω.Πως θα τον εκπαιδευσω να καταλαβαίνει διαφορες φρασεις και το ονομα του και πως να τον τιμωρω οταν αυτο απαιτειται?
Metal_Giorgos
Νεοφερμένο μέλος
Gemini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mε ένα απλό σπάγκο, ένα κορδονάκι, ένα φτερό ή ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο μπορεί να ασχολείται με τις ώρες!
Tο ονυχοδρόμιο είναι καλό να το πάρεις από νωρίς, μήπως είσαι τυχερός και το συνηθίσει και δεν επιτεθεί στα έπιπλά σου. Ξέρω όμως ότι αν μια γάτα μάθει απ'την αρχή να ξύνει τα νύχια της κάπου, αυτό δεν θα μπορέσεις να το αλλάξεις με όλα τα ονυχοδρόμια του κόσμου!
Όσο για την κλειστή τουαλέτα, ένα θα σου πω, είναι MUST! Δεν ξέρω όμως αν θα μπορεί από πολύ μικρό να την χρησιμοποιήσει, γιατί πρέπει με το κεφαλάκι του να σπρώξει την πόρτα. Ίσως για αρχή πάρε μια μικρή ανοιχτή (και φτηνή) και λίγο αργότερα πάρε την κλειστή.
Eγώ την πήρα όταν η Σούμη ήταν περίπου 3 μηνών και την χρησιμοποίησε μία χαρά!
Πολύ αγάπη θέλει και όλα θα πάνε καλά!
Subject to change
e-steki.gr Founder
Α, επίσης Γιώργο να αποφύγεις να το χωρίσεις απο τη μαμά του μέχρι να γίνει τουλάχιστον 2 μηνών!
Ismini
Διάσημο μέλος
H πορτουλα βγαινει και τελειως. Το δικο μου ειναι ετσι. Μαρκα δεν ξερω.Αρχική Δημοσίευση από Michelle:Ισως να ήταν μια καλή ιδέα να στερεώσει την πόρτούλα με κάποιο τρόπο ψηλά μέχρι να μεγαλώσει το γατάκι.
Α, επίσης Γιώργο να αποφύγεις να το χωρίσεις απο τη μαμά του μέχρι να γίνει τουλάχιστον 2 μηνών!
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Εγω που εχω 14 γατες θα σου ελεγα οτι ειναι καλυτερα να παρεις καποιο αδεσποτο. Ειναι πιο ανθεκτικα στην υγεια τους θα σου ειναι αιωνια ευγνομων.
Επισης ειμαι αντιθετη στην αγοραπωλησια ψυχων ειτε ειναι ανθρωποι ειται μικρα ζωα.
Τα βλεπω να κοιμουνται παρατημενα σε pet shop και αν δεν πουληθουν ειτε τα σκωτωνουν ειτε τα αφηνουν αδεσποτα. Σκεψου και ενεργησε!!
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Αν σε ενδιαφερει πραγματικα ενα αδεσποτο πες μου σε ποια περιοχη εισαι και θα σου βρω το τηλεφωνο της φιλοζωικης ομαδας της γειτονειας σου. Καποιο ζωακι σε περιμενει να το αγαπησεις

Όλγα Veggie
Πολύ δραστήριο μέλος
izabo
Νεοφερμένο μέλος
Ειμαι καινουρια στο site και τωρα καταλαβα πως βλεπεις την τελευταια καταχωρηση. Αν δεν εχεις βρει ονομα στο γατουλη Αν ειναι αγορι σου προτεινω το ονομα Μεζες!! Ο δικος μου το εμαθε αμέσως!!!
Metal_Giorgos
Νεοφερμένο μέλος
Metal_Giorgos
Νεοφερμένο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
anabou
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool