Είμαι έτοιμος να πάρω γάτο

Τελικά δεν θα πάρω ούτε ημίαιμο

Έμαθα ότι η γάτα της γιαγιάς μου γέννησε 3 μικρά εδω κι ενα μήνα και είναι πολύ ωραία.Έτσι θα πάρω ενα τέτοιο την τρίτη μάλλον.Είναι έξω σε αυλή αλλά εγώ θα τον έχω σπιτόγατο.Για πείτε μου ρε παιδιά τι προετοιμασίες έχω να κάνω πριν έρθει σπίτι ο γάτος?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχάς να αγοράσεις:
  • Τουαλέτα για τη γατούλα. Όπως πρότεινα παραπάνω, καλύτερα σκεπαστή. Άλλωστε είναι εφάπαξ έξοδο.
  • Άμμο για την τουαλέτα της. Μην πάρεις την πιο φτηνή. Καλύτερα κρυσταλλική.
  • Πιατάκια φαγητού και νερού. Καλύτερα πάρε σετ με βάση ώστε να μην λερώνει το πάτωμα.
  • Φαγητό για να το ταίσεις. Καλύτερα ξηρά τροφή για γατάκια.
  • Ένα ονυχοδρόμιο για να μην σου κάνει τα έπιπλα χάλια
  • Παιχνίδια (θα τα βρεις σε pet-shop)
Επίσης, όταν θα διαλέξεις γατάκι, έχε υπόψιν οτι το χρώμα των ματιών σε αυτή την ηλικία είναι σε όλα μπλε σκούρο, μην το λάβεις υπόψιν δηλαδή, και οτι ακόμα και το τρίχωμα καθώς μεγαλώνουν αλλάζει αρκετά (πχ σε μερικά εξαφανίζονται οι ραβδώσεις).

Να χαίρεσαι το νέο σου γατάκι! :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όλα αυτά να τα πάρω απο pet shop?και τις τροφές?Αγόρασα επίσης και το ''τι σκεφτεται η γατα μου'' της γκουεν μπεϊλι απο τις εκδοσεις κεδρος.καλά δεν έκανα?

Ναι απο pet shop θα ήταν καλύτερα. Τροφές και άμμο έχει και στο σούπερ μάρκετ αλλά καλύτερα pet shop, έχει (και) πιο ποιοτικά πράγματα.
Όσον αφορά το θέμα της ψυχολογικής προετοιμασίας καλύτερα να το αφήσω σε κάποια πιο έμπειρη :)

Να εισαι καλα κι εσυ και το site σου michelle.τι θα εκανα χωρις εσας?Θα τον εχω εγω τον γατουλη πασα στα γιαννενα.Μενει ομως και το προβλημα της ονομασιας.Δεν εχω ιδεα πως να τον ονομασω.Πως θα τον εκπαιδευσω να καταλαβαίνει διαφορες φρασεις και το ονομα του και πως να τον τιμωρω οταν αυτο απαιτειται?

καλε γατα θα παρεις κ οχι σκυλο αυτα χρειαζονται υπομοη κ αγαπη δεν ειναι ευκολο να καταλαβουν ολοκληρη φραση μια λεξη την φορα μη κ οχι κ αμα το κανει σωστα τρεατς για να καταλαβει οτι εκανε κατι σωστο

O Vector πάντως είναι 1 έτους και ακόμα να μάθει το όνομα του :P Για φράσεις ...ούτε που το διανοούμαι! :P
Πάντως Γιώργο, για το μόνο πράγμα που δεν πρέπει να ανησυχείς είναι για το πως θα μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα του. Είναι συνήθως πανεύκολο. ;)
Για την τιμωρία, αρκεί ένα δυνατό και αυστηρό "ΟΧΙ!" όταν κάνει κάτι που δεν πρέπει. Μην δοκιμάσεις να το χτυπήσεις, να το βρέξεις ή να το τρομάξεις γενικότερα. Μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλά μακροπρόθεσμα θα κάνει κακό στη σχέση σας. Άσε που θα έχεις και τύψεις μετά, εγώ μια φορά έριξα λίγο νερό στο Vector επειδή μου είχε σπάσει απίστευτα τα νεύρα και μου είχε καταγρατζουνίσει τα πόδια και ακόμα έχω τύψεις :redface:

PS: Κάτι ακόμα που πρέπει να αναλογιστείς, είναι οτι ένα γατάκι είναι κάτι που λογικά θα το έχεις τουλάχιστον για τα επόμενα 10-15 χρόνια της ζωής σου. Οπότε πρέπει να σκεφτείς και λίγο μακροπρόθεσμα. Πχ τι θα γίνει όταν πάς φοιτητής;

Αρχική Δημοσίευση από Metal_Giorgos:
Να εισαι καλα κι εσυ και το site σου michelle.τι θα εκανα χωρις εσας?Θα τον εχω εγω τον γατουλη πασα στα γιαννενα.Μενει ομως και το προβλημα της ονομασιας.Δεν εχω ιδεα πως να τον ονομασω.Πως θα τον εκπαιδευσω να καταλαβαίνει διαφορες φρασεις και το ονομα του και πως να τον τιμωρω οταν αυτο απαιτειται?
Όσον αφορά το όνομα πιστεύω ότι όταν πάρεις το γατάκι στο σπίτι και περάσεις χρόνο μαζί του κάτι θα σου'ρθει είτε από τη συμπεριφορά του είτε από την εμφάνισή του.

Οταν παω φοιτητης θα το παρω να μενει μαζι μου για συντροφια φυσικα.

Eίναι τόσο χαριτωμένα και παιχνιδιάρικα όταν είναι μικρά, πίστεψέ με, δεν θα χρειαστείς στην αρχή πολλά παιχνίδια. Aρκεί βέβαια να ασχολείσαι εσύ μαζί του.
Mε ένα απλό σπάγκο, ένα κορδονάκι, ένα φτερό ή ένα μπαλάκι από αλουμινόχαρτο μπορεί να ασχολείται με τις ώρες!
Tο ονυχοδρόμιο είναι καλό να το πάρεις από νωρίς, μήπως είσαι τυχερός και το συνηθίσει και δεν επιτεθεί στα έπιπλά σου. Ξέρω όμως ότι αν μια γάτα μάθει απ'την αρχή να ξύνει τα νύχια της κάπου, αυτό δεν θα μπορέσεις να το αλλάξεις με όλα τα ονυχοδρόμια του κόσμου!
Όσο για την κλειστή τουαλέτα, ένα θα σου πω, είναι MUST! Δεν ξέρω όμως αν θα μπορεί από πολύ μικρό να την χρησιμοποιήσει, γιατί πρέπει με το κεφαλάκι του να σπρώξει την πόρτα. Ίσως για αρχή πάρε μια μικρή ανοιχτή (και φτηνή) και λίγο αργότερα πάρε την κλειστή.
Eγώ την πήρα όταν η Σούμη ήταν περίπου 3 μηνών και την χρησιμοποίησε μία χαρά!
Πολύ αγάπη θέλει και όλα θα πάνε καλά!

Ισως να ήταν μια καλή ιδέα να στερεώσει την πόρτούλα με κάποιο τρόπο ψηλά μέχρι να μεγαλώσει το γατάκι.
Α, επίσης Γιώργο να αποφύγεις να το χωρίσεις απο τη μαμά του μέχρι να γίνει τουλάχιστον 2 μηνών!

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Ισως να ήταν μια καλή ιδέα να στερεώσει την πόρτούλα με κάποιο τρόπο ψηλά μέχρι να μεγαλώσει το γατάκι.
Α, επίσης Γιώργο να αποφύγεις να το χωρίσεις απο τη μαμά του μέχρι να γίνει τουλάχιστον 2 μηνών!
H πορτουλα βγαινει και τελειως. Το δικο μου ειναι ετσι. Μαρκα δεν ξερω.

νεο μελος αλλα τι???

Εγω που εχω 14 γατες θα σου ελεγα οτι ειναι καλυτερα να παρεις καποιο αδεσποτο. Ειναι πιο ανθεκτικα στην υγεια τους θα σου ειναι αιωνια ευγνομων.:P
Επισης ειμαι αντιθετη στην αγοραπωλησια ψυχων ειτε ειναι ανθρωποι ειται μικρα ζωα.:mad: Τα βλεπω να κοιμουνται παρατημενα σε pet shop και αν δεν πουληθουν ειτε τα σκωτωνουν ειτε τα αφηνουν αδεσποτα. Σκεψου και ενεργησε!!:hmm:

Φιλοζωικη

Αν σε ενδιαφερει πραγματικα ενα αδεσποτο πες μου σε ποια περιοχη εισαι και θα σου βρω το τηλεφωνο της φιλοζωικης ομαδας της γειτονειας σου. Καποιο ζωακι σε περιμενει να το αγαπησεις:)

Πάντως Γιώργο μου, υπάρχει και σκεπαστή τουαλέτα χωρις πορτα, με στενότερη είσοδο και λίγο κατεβαστή μπροστα. Στην παλιά σκεπαστή που έχω το πορτάκι το έβγαλα απο την αρχή και δεν το ξανάβαλα. Tετοιούνται λιγα χαλικάκια αλλά δεν πειράζει. Mπαλάκια πάρα πολύ ωραία υπάρχουν κάτι λαστιχένια με έντονα χρώματα όλο προεξοχές και μαλακά για να τα δαγκώνει(νομίζω οτι είναι Ferplast). Tα πετάς και στον τοίχο και κάνουν και γκελ. Πολύ φάση! Προς το παρόν όμως και μπαλάκια με χαρτί τουαλέτας (λιγο βρεγμένο και σφιχτό) είναι πολύ καλά. Tα δικά μου τρελένονται και για το πλαστικό ασφαλείας του Nεσκαφέ. Φοβερό!!!! Kαι τα φτερά είναι όντως απο τα καλύτερα παιχνίδια. Φωλίτσα να πάρεις καλύτερα σκεπαστη σαν κι αυτή που έχω στο avatar. Toυς αρέσει πολύ να κρύβονται, ξέρεις... Θα ξετρελαθείς!!! Tώρα που θα χωριστεί απο τα αδελφάκια του (τα οποία και θα δάγκωνε σίγουρα στο παιχνίδι) θα δαγκώνει και σένα. Για παιχνίδι εννοείται. Mήπως του πάρεις και κανένα κουκλάκι μαλακό για δάγκωμα.

ονομα

Ειμαι καινουρια στο site και τωρα καταλαβα πως βλεπεις την τελευταια καταχωρηση. Αν δεν εχεις βρει ονομα στο γατουλη Αν ειναι αγορι σου προτεινω το ονομα Μεζες!! Ο δικος μου το εμαθε αμέσως!!!

οταν λετε φτερο για παιχνιδι τι φτερο εννοειτε?

Μολις αγορασα ενα κλουβι μεταφορας ενα σπιτακι που εχει και ονυχοδρομιο μαζι μερικα παιχνιδακια και πιατακι για φαγητο και νερο.ειναι καλα αν βαλω το σπιτακι πανω σε μια πολυθρονα που ειναι διπλα στο καλοριφερ?(κλειστο ειναι το σπιτακι φυσικα).φαγητο να εχω παντα μεσα στο πιατακι?

μονο η ξηρα τροφη μπορει να ειναι σε διαθεση συνεχεια οχι η κονσερβα

Και φυσικά δίπλα στην ξηρή τροφή καλό είναι να έχεις πάντα διαθέσιμο φρέσκο νερό

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back