Είμαι σε απόγνωση με τη γάτα

vickymoon

Διάσημο μέλος

Η vickymoon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 55 ετών και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.384 μηνύματα.
πραγματικα ειμαι σε απογνωση. δεν ξερω τι να κανω κ θελω βοηθεια.
η γατα μου,η μελινα, οταν μειναμε μαζι τον αντρα μου κατουραγε στο κρεβατι μας γιατι δεν τον χωνευε. μας δημιουργησε τεραστιο προβλημα μεχρι που την τιμωρησα πολυ κ σταματησε το προβλημα. περνωντας ο καιρος αποφασισαμε να τις βαζουμε το βραδυ να κοιμουνται στην αυλη. εμενα δε μου αρεσε αυτη η λυση αλλα συμφωνησα. οταν αρχισε το κρυο κ οι βροχες αποφασισα να κοιμουνται μεσα μονο για τον χειμωνα. δεν εγινε κ με τον πιο ομαλο τροπο αλλα με καποιους τσακωμους με τον αντρα μου, παρ ολα αυτα συμφωνησε. μια απο αυτες τις ημερες ξαναβρηκαμε κατουρημενο το κρεβατι και εχθες εγινε το πιο απιστευτο. κατουρησε το lap top κ βεβαια το κατεστρεψε. δλδ επαθα μια ζημια 3.000 ευρω απο τη γατα. ο αντρας μου επειδη με ειδε χαλια μου συμπαρασταθηκε αλλα κατι πρεπει να κανω. δεν μπορω να ζω με τη γατα να καταστρεφει οτι μπορει, δεν μπορω να την διωξω γιατι την αγαπαω.
ειμαι σιγουρη οτι κατουρησε εκει γιατι ειδε οτι καθομαστε συχνα.
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ σας παρακαλω ειμαι χαλια. το μονο που σκεφτηκα ειναι να τις βγαζουμε στην αυλη οταν δεν ειμαστε εκει.
δεν μπορω να χωνεψω οτι θα πληρωσω τοσα πολλα λεφτα για το κομπιουτερ. και να φανταστειτε οτι εχω κανει καυγαδες για να υπερασπιστω αυτη τη γατα, (θα μου πεις σιγα που καταλαβαινει)
ΒΟΗΘΕΙΑ

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αμάν το παλιομελινάκι:(
Δεν υπάρχει κάποιο δωμάτιο να την απομονώνετε όταν λείπετε απ' το σπίτι? Η' τα κάνει αυτά και όταν είστε εκεί?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

εχεις δικιο να τα χεις παρει, ξαναχτυπησε και μαλιστα αγρια...γιατι δεν την εχεις μονιμα στην αυλη ρε βικουλα? ειναι περιφραγμενη? μπορει να μενει εκει χωρις να κινδυνευει?

Αν και καταλαβαίνω πλήρως την απόγνωσή σου... δε μπορώ να μη γελάσω με το κατουρημένο λαπ-τοπ... η γάτα σου είναι φοβερό μαγκάκι και την παραδέχομαι, μακάρι να είχα κι εγώ (η συνονόματη) λίγη απ'τη μαγκιά της...
Και λίγη σοβαρότητα τώρα... πρώτα απ'όλα λυπάμαι πραγματικά για το λαπ-τοπ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να διορθώνεται; Δεύτερον, και χωρίς να είμαι ειδική, θα σου πρότεινα να απομονώνεις τα αντικείμενα που μπορεί να βλάψει η γάτα... το λαπ τοπ είναι σε ένα τραπέζι... όταν δεν το χρησιμοποιείς, κλεισ'το ή φύλαξέ το σε ένα δωμάτιο με πόρτα κλειστή. Το ίδιο και για το κρεβάτι σας, μπορείς να κλείσεις την πόρτα της κρεβατοκάμαρας;
Αν ο άντρας σου μετακόμισε πρόσφατα, και η γάτα είχε μάθει να είναι αρχόντισσα μέσα στο σπίτι, σίγουρα θα της πάρει καιρό να συνηθίσει το νέο καθεστώς, αλλά χρειάζεται υπομονή. Εσύ ξέρεις καλύτερα το χαρακτήρα της και να κάνεις αυτά που πρέπει για να ηρεμήσει.

Έχω και εγώ μία... ίδια περίπτωση.. κατουράει κάτω απο την σόμπα τα ξύλα.. και τα διάφορα χαλάκια... (μιλάμε για στειρωμένες γάτες, γιατί αν δεν είναι στειρωμένη, υπάρχει λύση.)

Πταίσματα... το ξέρω. Η κυρία κατουρλού πλέον κοιτάμε έξω μαζί με τα άλλα σε σπιτάκια.:(
Δεν ξέρω την αυλή σου... ούτε το σπίτι σου.. καλό κουράγιο.. και υπομονή.:redface:

παιδια για να απομονωσω τα πραγματα που μπορει να πειραξει πρεπει να κλεισω ολο το σπιτι. να την εχω μονιμα στην αυλη δεν θελω, αλλα θα αναγκαστω να το κανω. θα βαζω τις αλλες 2 μεσα κ αυτη σαν τον φτωχο συγγενη να ειναι εξω.
με τον αντρα μου ειμαστε 3 χρονια μαζι ποτε θα μαθει επιτελους???
δεν μπορω ολο κλαιω σημερα ειμαι πολυ στεναχωρημενη. θελω να βρω τροπο να μεινουμε ολοι μαζι καλα κ ομορφα.
αλλα αυτη η γατα με τσακισε με το τελευταιο της καπριτσιο. και τι να πω τωρα του αντρα μου, δως της μια ευκαιρεια ακομα!!! πραγματικα θα με περασει για ηλιθια.
πολυ χαλια νοιωθω δεν μπορω να δουλεψω ουτε να γελασω.
ΣΚΑΤΑ. η ειρωνεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο αρχισα να βοηθαω κ τα ζωακια πιο ενεργα και η ζωη μου το ανταποδιδει "πολυ ωραια"
λεω βλακιες τωρα αλλα τα παιξα

ειναι πολυ δυσκολο να μεινει μονιμα στην αυλη και το καταλαβαινω οτι δε θες, γιατι προχτες μιλαγαμε και μου ειπες οτι της εχεις και αδυναμια..αλλα μαλλον δεν υπαρχει αλλη λυση ρε συ βικουλα..καντο για ενα διαστημα εστω, μεχρι να ηρεμησουν τα πραγματα μεσα. και αν δεις οτι ειναι καλυτερα εξω, παρτης μια ακομα γατα για παρεα. μην κλαις μονο ρε χαζουλι !!!!:(

παιδια για να απομονωσω τα πραγματα που μπορει να πειραξει πρεπει να κλεισω ολο το σπιτι. να την εχω μονιμα στην αυλη δεν θελω, αλλα θα αναγκαστω να το κανω. θα βαζω τις αλλες 2 μεσα κ αυτη σαν τον φτωχο συγγενη να ειναι εξω.
με τον αντρα μου ειμαστε 3 χρονια μαζι ποτε θα μαθει επιτελους???
δεν μπορω ολο κλαιω σημερα ειμαι πολυ στεναχωρημενη. θελω να βρω τροπο να μεινουμε ολοι μαζι καλα κ ομορφα.
αλλα αυτη η γατα με τσακισε με το τελευταιο της καπριτσιο. και τι να πω τωρα του αντρα μου, δως της μια ευκαιρεια ακομα!!! πραγματικα θα με περασει για ηλιθια.
πολυ χαλια νοιωθω δεν μπορω να δουλεψω ουτε να γελασω.
ΣΚΑΤΑ. η ειρωνεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο αρχισα να βοηθαω κ τα ζωακια πιο ενεργα και η ζωη μου το ανταποδιδει "πολυ ωραια"
λεω βλακιες τωρα αλλα τα παιξα

Πως σε καταλαβαίνω! Κι εμένα η γάτα μου κατουράει ότι καλαθι δει, τις τσάντες μας, το κρεβάτι, ευτυχώς όχι το λαπτοπ ακόμα αλλά πρόσφατα 2 τσάντες λαπτοπ και κατα τύχη τα είχαμε αφήσει έξω εκείνο το βράδυ....έχω πετάξει 10 κρεβατάκια γατιών και αποφάσισα να μην ξαναπάρω, ας κοιμούνται όπου βρουν, 10 καλάθια οποιασδήποτε χρήσης, τις 2 τσάντες λαπτοπ φυσικά....:(
Πραγματικά πολύ σπαστικό! Εγώ δεν μπορώ να την αφήσω και έξω γιατί μπορεί να φύγει!
Γενικότερα, να πω τον πόνο μου, οι γάτες μου κάνουν ζημιές και δεν θέλουν χάδια και αγκαλιές και κάνω απλά υπομονη γιατί δεν θα μπορούσα να τις πετάξω στον δρόμο, αλλά είναι φοβερά σπαστικό να κάνεις την υπηρέτρια στις γάτες και αυτές να μην σου προσφέρουν τίποτα τελικά! :down:

Επειδη τα ιδια περιπου περναω και εγω με την γυναικα μου θελει πολυ ψυχραιμια ηρεμια και να επικαλεστεις την ψυχικη σου υγεια στην απομακρυνση της γατας.Επισης κυκλοφορει ενα σπρει που απομακρυνει τις γατες εκει που θα ψεκασεις

καντο για ενα διαστημα εστω, μεχρι να ηρεμησουν τα πραγματα μεσα. και αν δεις οτι ειναι καλυτερα εξω, παρτης μια ακομα γατα για παρεα. μην κλαις μονο ρε χαζουλι !!!!:(
κ που θα ξερω οτι μολις την ξαναβαλω μεσα δεν θα κατουρησει παλι κατι αλλο. ασε που φοβαμαι κ τις φολες εξω (για μονιμα δλδ)
δεν μπορω να παρω κ αλλη γατα ειμαστε ηδη πολλοι
προσπαθω να σταματησω να κλαιω αλλα δεν μπορω εχουν σπασει τα νευρα μου. εδωσα μαχη με τον βασιλη γι αυτην τη γατα κ αυτη μας λεει διωξτε με

Επειδη τα ιδια περιπου περναω και εγω με την γυναικα μου θελει πολυ ψυχραιμια ηρεμια και να επικαλεστεις την ψυχικη σου υγεια στην απομακρυνση της γατας.Επισης κυκλοφορει ενα σπρει που απομακρυνει τις γατες εκει που θα ψεκασεις

δεν θέλω να απογοητευσω την κοπέλα...αλλά εγώ δοκίμασα όλα τα σπράυ, χλωρίνη, ξίδι και δεν έγινε τίποτα!

αυτο θα κανω για αρχη...
αν αυτο το σπρει δουλευει θα ψεκασω παντου.
:(:(:(:(

την τεταρτη γατα την προτεινα μονο σαν παρεα στη μελινα αφου θα εμενε μονιμα εξω στην αυλη, να μην ειναι μονη της. αλλα αυτο μεχρι που νομιζα οτι η αυλη ειναι ασφαλης. αμα λες οτι ψιλοκινδυνευει και απο φολες, ειναι ζορικα τοτε..δε μπορει να μεινει ουτε εξω. δεν ξερω ρε συ βικυ. καποια λυση θα βρεθει ομως, εχε πιστη. παιδια σκεφτειτε ! ας σκεφτουμε να βοηθησουμε ολοι τη βικουλα !:blink:

Κοίτα, Βίκυ...οι γάτες δεν κάνουν ποτέ κάτι χωρίς να υπάρχει λόγος.. από όσα έχω καταλάβει εγώ ως τώρα, συνήθως η ανάρμοστη συμπεριφορά έχει βαθύτερα αίτια απ' ό,τι φαίνεται.. Π.χ. η γάτα σου είναι στειρωμένη; Αν όχι, μήπως θα βοηθούσε η στείρωση; Υπάρχει κάτι που τη στρεσάρει μέσα στο σπίτι; Της φέρεται κανείς άσχημα; Υπάρχουν ένταση, νεύρα, φωνές; Καμιά άλλη γάτα και με το κατούρημα να θέλει να αφήσει τη μυρωδιά της και να "κυριαρχήσει" στο χώρο; Εντάξει, είναι θηλυκιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..άβυσσος η ψυχή της γάτας..
Αυτό που θέλω να πω, είναι μην την καταδικάζεις χωρίς να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Ίσως να βρεις λύση εκεί που δεν την περιμένεις;)

H γατα σου ειναι θυληκη?Το οτι κατουραει οπου νανε δειχνει οτι ζηλευει η οτι θελει να εκδικηθει.Μηπως να της δειξεις λιγο παραπανω προσοχη?Εγω εχω αλλαξει στρωμα στο παρελθον απο τετοιο λογο.Ειναι στειρωμενη?

... με τον αντρα μου ειμαστε 3 χρονια μαζι ποτε θα μαθει επιτελους???
αλλα αυτη η γατα με τσακισε με το τελευταιο της καπριτσιο. και τι να πω τωρα του αντρα μου, δως της μια ευκαιρεια ακομα!!! πραγματικα θα με περασει για ηλιθια...

vickymoon, γάτα σου μου θυμίζει κάτι πεθερές (και τη μαμά μου, μεταξύ αυτών), που προσπαθούν να σαμποτάρουν το γάμο της κόρης τους επειδή δεν εγκρίνουν το γαμπρό...
Δε χρειάζεται να κλαις και να απελπίζεσαι, θα βρεις μια λύση

Κοίτα, Βίκυ...οι γάτες δεν κάνουν ποτέ κάτι χωρίς να υπάρχει λόγος.. από όσα έχω καταλάβει εγώ ως τώρα, συνήθως η ανάρμοστη συμπεριφορά έχει βαθύτερα αίτια απ' ό,τι φαίνεται.. Π.χ. η γάτα σου είναι στειρωμένη; Αν όχι, μήπως θα βοηθούσε η στείρωση; Υπάρχει κάτι που τη στρεσάρει μέσα στο σπίτι; Της φέρεται κανείς άσχημα; Υπάρχουν ένταση, νεύρα, φωνές; Καμιά άλλη γάτα και με το κατούρημα να θέλει να αφήσει τη μυρωδιά της και να "κυριαρχήσει" στο χώρο; Εντάξει, είναι θηλυκιά, αλλά ποτέ δεν ξέρεις..άβυσσος η ψυχή της γάτας..
Αυτό που θέλω να πω, είναι μην την καταδικάζεις χωρίς να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Ίσως να βρεις λύση εκεί που δεν την περιμένεις;)
εχεις δικιο για τον λογο.
η γατα ειναι στειρωμενη πολλα χρονια. ζει με αλλες δυο γατες επισης πολλα χρονια. δεν της φερεται κανεις ασχημα αλλα ο βασιλης δεν την συμπαθει. δεν τον πλησιαζει αλλα δεν της κανει κακο.
νομιζω οτι το προβλημα ειναι οτι δεν συμπαθιουντε. μου ειπε μια κοπελα να του προτεινω να αρχιζει να τις ταιζει αυτος κ να αρχισει να την χαιδευει οταν τρωει γιατι μονο τοτε θα του καθεται.
ομως ο βασιλης εχει εκνευριστει κ μου ειπε οτι δεν μπορω να του ζηταω να κανει πραγματα που δεν μπορει. ειναι διακιωμα του, λεει κ συμφωνω, να μην την συμπαθει.
ισως αν τον πεισω να κανει κατι ισως... αν οχι ομως ειμαι σε αδιεξοδο

Για τις παραξενιές μιας γάτας έχω κλάψει πολλά πράγματα που μου είχε καταστρέψει με αντίστοιχο τρόπο. Το αφιλότιμο είχε κατουρήσει μέσα σε μια τσάντα μου και το κατάλαβα όταν πλέον ήμουν έξω και πήγα να βγάλω το πορτοφόλι μου. Επίσης ένα δερμάτινο παλτό παπούτσια χαλάκια και διάφορα άλλα. Αυτό που είχε αποδώσει κάποτε ήταν το νέφτι. Όχι όπου να'ναι. Στα σημεία που πήγαινε και μας άφηνε την αγάπη του. Όσες φορές κι αν είχαμε σφουγγαρίσει εκ τοτε στο σημείο αυτό, το γατί δεν ξαναπήγε.
Προσοχή όμως να έχει εξατμιστεί γιατί αλλιώς μπορεί να το κάψει το ζωάκι.

Για τις παραξενιές μιας γάτας έχω κλάψει πολλά πράγματα που μου είχε καταστρέψει με αντίστοιχο τρόπο. Το αφιλότιμο είχε κατουρήσει μέσα σε μια τσάντα μου και το κατάλαβα όταν πλέον ήμουν έξω και πήγα να βγάλω το πορτοφόλι μου. Επίσης ένα δερμάτινο παλτό παπούτσια χαλάκια και διάφορα άλλα. Αυτό που είχε αποδώσει κάποτε ήταν το νέφτι. Όχι όπου να'ναι. Στα σημεία που πήγαινε και μας άφηνε την αγάπη του. Όσες φορές κι αν είχαμε σφουγγαρίσει εκ τοτε στο σημείο αυτό, το γατί δεν ξαναπήγε.
Προσοχή όμως να έχει εξατμιστεί γιατί αλλιώς μπορεί να το κάψει το ζωάκι.
δηλαδη αν βαλω νεφτι στο καινουργιο lap top μπορει να μην ξαναπαει?? τουλαχιστον να μην καταστρεφει τοσο ακριβα πραγματα.
μηπως ομως χαλασει το lap top?
που αλλου να βαλω?? σε ολο το σπιτι??

Ιιιιιιιιιι.
Κάνει βρε το νέφτι πάνω στο lap-top???
Κανόνισε να σας διώξει παρέα και τις δυό σας:P

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back