Είμαι σε απόγνωση με τη γάτα

Βίκυ, η κατάσταση είναι δύσκολη. Ο πρώτος μου οικόσιτος γάτος, όταν πρωτοδιορίστηκα στην επαρχία και έμεινε μόνος με τους γονείς μου, τους οποίους τους είχε φυσικά συνηθίσει πέντε χρόνια μαζί μας, άρχισε να κατουράει το κρεβάτι τους στη θέση του μπαμπά μου. Έπεσα απ'τα σύννεφα, γιατί μέχρι τότε ήταν τέλειος. Στειρωμένος φυσικά.Με ανάκριση τρίτου βαθμού έμαθα, ότι είχαν αρχίσει και τον έβγαζαν για ώρες μόνον του στο μπαλκόνι. Είναι προφανές, οτι το ξεκίνησε από τα νεύρα του και ειδικά έβαλε στο μάτι τον μπαμπά μου, που τον μάλωνε. Ευτυχώς, δεν κατουρούσε αλλού, οπότε έκλειναν το δωμάτιό τους, τους έβαλα και φωνή και δεν τον άφηναν στο μπαλκόνι για πολύ. Όμως, ουδέποτε έκοψε την κακιά συνήθεια, γιατί του έμεινε του γατιού η αντιπάθεια. Η Μελίνα και ο άντρας σου τα έχουν σπάσει. Το μόνο δραστικό, αλλά, μάλλον ανεφάρμοστο, γιατί απαιτεί πλήρη συνεργασία του, είναι να μείνουν οι δυό τους ολομόναχοι για κάμποσες ημέρες, να την φροντίζει, να την χαϊδεύει και να παίζει μαζί της, χωρίς να την μαλώνει. Έτσι, θα αρχίσουν να φτιάχνουν οι σχέσεις τους.Αλλιώς, σου το λέω, δεν θα το κόψει. Κάθε φορά θα ανακαλύπτει νέα σημεία "ανακούφισης". Από εκεί και πέρα, θα δεις πόσο θα αντέξεις:(

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η Μελίνα και ο άντρας σου τα έχουν σπάσει. Το μόνο δραστικό, αλλά, μάλλον ανεφάρμοστο, γιατί απαιτεί πλήρη συνεργασία του, είναι να μείνουν οι δυό τους ολομόναχοι για κάμποσες ημέρες, να την φροντίζει, να την χαϊδεύει και να παίζει μαζί της, χωρίς να την μαλώνει. Έτσι, θα αρχίσουν να φτιάχνουν οι σχέσεις τους.Αλλιώς, σου το λέω, δεν θα το κόψει. Κάθε φορά θα ανακαλύπτει νέα σημεία "ανακούφισης". Από εκεί και πέρα, θα δεις πόσο θα αντέξεις:(
πιστευεις οτι αν τον πεισω να φτιαξει τις σχεσεις τους θα λυθει το θεμα??
θα βαλω τα δυνατα μου, θα πεσω στα ποδια του αν χρειαστει, ειναι καλος ανθρωπος μπορει να καταλαβει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Πιστεύω, ναι, ότι από ξεκίνησαν όλα και μόνον έτσι μπορεί να φτιάξει το πρόβλημα. Πλην, όσο είσαι και εσύ παρούσα, αυτή θα απευθύνεται σε εσένα να ικανοποιείς τις ανάγκες της για χάδια, τροφή, φιλιά κλπ και πολύ φοβάμαι, ότι και να αρχίσει να την φροντίζει, δεν θα το εκτιμήσει τόσο, ώστε να ανατρέψει την υφέρπουσα αντιπάθειά της. Πρέπει να εξαρτάται για ένα διάστημα από αυτόν και αυτός να της δείξει αγάπη. Γι'αυτό σου λέω ότι είναι δύσκολο. Τώρα, άμα και εσύ αρχίσεις να την βγάζεις έξω για ώρες (και με τα άλλα γατιά μέσα), πιστεύω θα αγριέψει χειρότερα και δεν θα χωνεύει ούτε εσένα. Σου λέω, έτσι ξεκίνησε σε εμάς το πρόβλημα: μεγάλες απουσίες δικές μου-εξορία στο μπαλκόνι-αδιαφορία από τους γονείς μου(όχι χάδια, δηλαδή)-μάλωμα από τον μπαμπά μου. Τα αποτρεπτικά μέτρα μόνο μικρής διάρκειας λύση δίνουν. Η ουσία είναι να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης. Πάντως, αν το κάνει ο άντρας σου, να ξέρεις σε αγαπάει απέραντα.Αν πάλι όχι, απλά σε αγαπάει.

αχ βρε Βικακι τι ηταν κι αυτο που σου εκανε το στριτζογατο?αν και αποτι διαβασα στο θεμα σου θα συμφωνησω με την ΕλενηΠ και γω το ιδιο ειχα κανει σε κατι παρομοιες καταστασεις με την σανουλα,που τα ειχαν σπασει χοντρα με τον Αλεξη(αν και ο κρουζακος δεν ηταν αυτο που λεμε παναγιτσα).Αν το συζηταγες με τον Βασιλη και εκανε ακομα μια προσπαθεια να φιλιωσει με την μελινα ,θα γινοταν κατι ειμαι σιγουρη.Ξερεις ν'αρχισει ν'ασχολειτε μονο αυτος μαζι της?

θα του μιλησω σημερα κιολας κ ευχομαι να με καταλαβει.
ευχηθειτε να πανε ολα καλα!!!
αλλιως δεν βλεπω λυση...:(:(:(:(

δεν νομιζω πως λυση ειναι να βγει η γατα εξω ,απο τη μια γιατι δεν προκειται να καταλαβει τον λογο πως ειναι τιμωρια κι απο την αλλη και για σεν απου την αγαπας και ξερω πως ακριβως θα νιωθεις γι'αυτην την κινηση απελπισιας.Αν και λεω αν καθοσουν με ηρεμο τροπο και εξηγουσες στον Βασιλη πως ολη αυτη η συμπεριφορα μπορει να διορθωθει μονο αλλαζοντας συμπεριφορα?πρεπει να καταλαβει(και οι δυο)?πως ολα αυτα τα κανει για εκδικηση και για να δηλωση ποιος ειναι το αφεντικο,με την συζητηση πολλες φορες (και με τον σωστο τροπο,οχι ενταση, δυνα μικοτητα και φωνες),αλλα εκθετωντας το προβλημα ακριβως οπως ειναι ισως αλλαξει τροπο αντιμετωπισης.

Αχ, βρε Βικούλα, τι έπαθες πάλι με την κατουρλού! Ήμουν 2 μέρες σε σεμινάριο και δεν είχα και ίντερνετ στο σπίτι... Ελπίζω να μπορέσετε να βρείτε την άκρη, γιατί είναι δύσκολη η περίπτωση! Και δεν είναι εύκολο να μπει ο άλλος στην ψυχολογία της γάτας, σου λέει ζώο είναι, δε θα το παρακαλάμε κιόλας! Κι εμένα ο άντρας μου εκνευρίζεται με κάτι ζημιές της Μπουμπούς και να φανταστείς ότι την αγαπάει πολύ και παίζουν σαν τρελοί, αλλά παρόλα αυτά, ώρες ώρες τον βγάζει εκτός εαυτού... Και δεν έχει κάνει τίποτα που να μπορεί να συγκριθεί με το λέρωμα σε διάφορα σημεία! Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ, μέχρι να τα βρούν οι δυο τους και να ξεπεραστεί το πρόβλημα (στο εύχομαι ολόψυχα), είναι να την περιορίσεις όσο θα λείπεις, είτε σε κάποιο δωμάτιο χωρίς πράγματα αξίας, ή στη χειρότερη σε μεγάλο κλουβάκι με άμμο και νερό αν είναι για πολλές ώρες.

Φαίνεται ότι κάτι "ομαδικό" συμβαίνει με τα γατόνια αυτές τις μέρες.Ο σπίντυ μου έχει αρχίσει και κάνει κι αυτός πιπί του μέσα στο σπίτι εδώ και λίγες μέρες.Αναγκάστηκα και έδωσα τον Τζούνιορ που έκανε το ίδιο σε μια κοπέλα που μένει στο διπλανό διαμέρισμα (ο Τζούνιορ δεν είναι στειρωμένος και βρίσκεται σε περίοδο "ψεκάσματος") μήπως και ηρεμήσουν τα πράγματα.Το αποτέλεσμα:ο Τζούνιορ σταμάτησε να κάνει πιπί του στο "νέο" σπίτι (ντρέπεται....ακόμη...:D)ενώ ο Σπίντυ έχει ξεσαλώσει ...όπου βρεί...Αυτά για παρηγοριά...

το συζητησα με τον βασιλη κ ειναι ανενδοτος. δεν γουσταρει το γατι κ δεν θα κανει τιποτα για να φτιαξει τις σχεσεις τους.
η μονη λυση ειναι να την περιορισω κ ο θεος βοηθος

το συζητησα με τον βασιλη κ ειναι ανενδοτος. δεν γουσταρει το γατι κ δεν θα κανει τιποτα για να φτιαξει τις σχεσεις τους.
η μονη λυση ειναι να την περιορισω κ ο θεος βοηθος
Αν θέλεις και την γνώμη μου περιορίζοντάς την κάνεις το πρόβλημα χειρότερο γιατί δεν ξέρεις την αντίδραση της γατούλας σου..Αν σταματήσει π.χ να τρώει?Θα συμφωνήσω με την Δάφνη πως σιγά σιγά όλα μπαίνουν στον ρυθμό τους.Μήπως ο Βασίλης αντιδρά έτσι γιατί νοιώθει "ανταγωνιστικά"-μην γελάσεις ...συμβαίνει-προς την Μελίνα?Προσπάθησε με πολύ διάλογο και υπομονή...:)

Προσπάθησε με πολύ διάλογο και υπομονή...:)
παιζει αυτο. φαντασου χθες μου ειπε οτι με νοιαζει πιο πολυ η γατα γιατι τοσο καιρο αυτος ειναι εκνευρισμενος μαζι της κ εγω δεν εδωσα την πρεπυσα σημασια. μαλιστα ειπε πως αν συνεχισω ετσι θα εχει προβλημα η σχεση μας.
με τον τροπο του ηταν σαν να ελεγε οτι ενω αυτος τοσο καιρο δεν νοιωθει καλα με τη γατα εγω προσπαθω να βρω τροπο να κανω τη γατα να νοιωσει καλυτερα κ οχι αυτον.
εχει εκνευριστει παρα πολυ, αφου μου ειπε οτι ειμαι τυχερη που δεν της εχει κανει κακο (εννοειται πανω στα νευρα του δεν τον πιστευω οτι θα κανει τιποτα ειμαι 100% σιγουρη)

α ρε βικουλα. δε γουσταρονται αντρας-γατα, και εισαι αναμεσα. :(

παιζει αυτο. φαντασου χθες μου ειπε οτι με νοιαζει πιο πολυ η γατα γιατι τοσο καιρο αυτος ειναι εκνευρισμενος μαζι της κ εγω δεν εδωσα την πρεπυσα σημασια. μαλιστα ειπε πως αν συνεχισω ετσι θα εχει προβλημα η σχεση μας.
με τον τροπο του ηταν σαν να ελεγε οτι ενω αυτος τοσο καιρο δεν νοιωθει καλα με τη γατα εγω προσπαθω να βρω τροπο να κανω τη γατα να νοιωσει καλυτερα κ οχι αυτον.
εχει εκνευριστει παρα πολυ, αφου μου ειπε οτι ειμαι τυχερη που δεν της εχει κανει κακο (εννοειται πανω στα νευρα του δεν τον πιστευω οτι θα κανει τιποτα ειμαι 100% σιγουρη)
Λοιπόν Βικάκι άκου:είναι η κλασσική ανδρική εγωϊστική αντίδραση "του σκίζω την γάτα"(μεταφορικά εννοείται;)).Πολλές φορές άμα τους πιάσει...προσπαθούν να χτυπήσουν εκεί που πονάει...Άκου και μένα που σέρνω κάποιους ..αιώνες στην πλάτη μου...:P

Τοσο δυσκολα ειναι βρε παιδια τα πραγματα! Εκδηλωνουν τετοια συμπεροφορα οι γατες? Τι μας περιμενει!!!!:confused:
Κουραγιο! Η γατα σιγουρα δεν προκειται να κανει το πρωτο βημα προς τον αντρα σου. :cool:
Να ελπιζεις οτι θα το κανει αυτος, βλεποντας και το ποσο στενοχωριεσαι με την κατασταση! Στο κατω κατω η γατουλα φεροταν μια χαρα πιο πριν, η αλλαγη στη συμπεριφορα της προκληθηκε μετα.

παιδια θα αλλαξω συμπεριφορα εγω κ θα του δωσω να καταλαβει οτι τον υπολογιζω κ θα την περιορισω οταν θα λειπουμε. θα περιορισω κ τις αλλες γιατι δεν γινεται να φερομαι διαφορετικα σε μια κ αλλιως στις αλλες.
αυτο μπορει να τον μαλακωσει να δει κι αυτος οτι ακουγεται.
αφου δεν μπορω να αλλαξω αυτον θα αλλαξω εμενα

Μπορεί να χρειαστεί και λίγη διπλωματία:cool:. Του στιλ "Το σημαντικό για μενα είναι να εισαι εσυ ευτυχισμενος και αν δεν προσαρμοστεί η γατα θα την βγαλουμε στην αυλη. Αλλά ας της δωσουμε μια τελευταια ευκαιρια. Δοκιμασε να την ταιζεις εσυ για καμια βδομαδα μηπως σε αποδεχτεί και λυθεί το προβλημα." Κατι τετοιο. Να καταλαβει οτι αυτος ειναι η πρωτη προτεραιοτητα στην καρδια σου αλλα πρεπει να βρεθεί και μια λυση.
Καλο κουραγιο.
Με τοσο θαρρος που εδειξες μπροστα στο αγριμι θα τα βγαλεις μια χαρα περα με εναν αντρα, ε;;) Που δεν εχει και νυχια

Μπορει κανοντας εσυ μια υποχωρηση να κανει τελικα μια προσπαθεια και αυτος!
Ευχομαι να πανε ολα καλα και να μπορεσετε επιτελους να συγκατοικησετε ηρεμα ολοι μαζι!

θα του μιλησω σημερα κιολας κ ευχομαι να με καταλαβει.
ευχηθειτε να πανε ολα καλα!!!
αλλιως δεν βλεπω λυση...:(:(:(:(

Εύκολο...διώχνεις άντρα, κρατάς γάτα:P:lol:

το ζητουμενο δεν ειναι να διωξει τον αντρα(βρισκονται δυσκολα,μαμωτο),μα λυση ειναι να απομονωσης τον αντρα?:lol::lol::lol:νταξει πλακα κανω.Σιγουρα με την συζητηση λυνονται καποια πραγματα και πιστευω πως αν προσπαθουσε ν'ασχοληθει για λιγο ο Βασιλης μαζι της θα αλλαζε συμπεριφορα η γατα(Βικυ μηπως εγινε κατι που την θυμωσε?και μηπως μυρησε πανω σου την σπετσοπουλα και αντιδραει ετσι?λεμε τωρα....εκτος αν παιζει ζητημα εγκυμοσυνης(το καταλαβαινουν πιο γρηγορα απο μας)και γι'αυτο τα κανει ολα αυτα?)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back