loulou22
Νεοφερμένο μέλος
!!Μου έχει πει πως πρέπει να τα κόψω κι εγώ στον Τόμας μου...
Δεν ξέρω αν είναι τόσο καλό επειδή οι γάτες χρειάζονται τα νύχια τους και όσο να 'ναι είναι μαρτήριο γι αυτές..
!Τι πρέπει να κάνω..???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν παθαινει τιποτα το γατι με κοντα νυχια. Μη φοβασαι.Εμενα στην αρχη επειδη της αρεσει να παιζει με τα ποδια μου με ειχε κανει μωσαικο απο τις γρατζουνιες. Και καλα το χειμωνα οι γρατζουνιες κρυβονται κατω απο τα παντελονια, το καλοκαιρι ομως τιποτα δεν κρυβεται.Τωρα εχω βρει την υγεια μου. Παει να παιξει με τα ποδια μου και το μονο που καταφερνει ειναι να με γαργαλισει με τα πατουσακια της (κι αυτο μαρτυριο ειναι βεβαια) και επειδη δεν εχει νυχια να γατζωθει την εχει κοψει αυτη τη συνηθεια. Οποτε παει και αυτο το μαρτυριο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

loulou22
Νεοφερμένο μέλος

julia
Διακεκριμένο μέλος
saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εάν τα κόψεις, κόβουμε μόνο τα μπροστινά.![]()
Επειδή δεν γνωρίζω... Γιατί μόνο τα μπροστινά; Εγώ της κάνω... "μανικιούρ-πεντικιούρ"
, επειδή όπως πολλές πονηρές χνουδόμπαλες, μπορεί να σε γραπώσει μεν με τα μπροστινά, αλλά το έγκλημα θα γίνει με τα πίσω νυχάκια, και ο γιατρός μου είναι κάθετος, όσαν αφορά τις πληγές στα χέρια και τα πόδια μου
(άσχετα, αν εγώ έχω γίνει ριγέ..
) Γιατί λοιπόν μόνο τα μπροστινά;
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Φαντάσου ότι το χειμώνα όπως περπατούσε μπλεκόταν ακόμα και στα χαλιά. Μια μέρα που γύρισα απο τη δουλειά την βρήκα κρεμασμένη στην κουρτίνα, ένας θεος ξερει πόση ώρα, να κλαίει και να μην μπορεί να απεγκλοβιστεί. Έτσι ρωτησα κι εγω και μου είπαν όλοι από εδώ ότι μπορώ να της τα κόψω. Υπάρχουν ειδικοι νυχοκόπτες για τα νυχάκια του. Δεν είναι δύσκολο και ούτε ιδιαίτερα χρονοβόρο. Εξαρταται βέβαια και από το πόσο ήρεμο είναι το γατάκι σου. Μόνο να προσέχεις να μην της τραυματισεις το δαχτυλάκι γιατί θα πονέσει πολύ.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Επειδή δεν γνωρίζω... Γιατί μόνο τα μπροστινά; Εγώ της κάνω... "μανικιούρ-πεντικιούρ", επειδή όπως πολλές πονηρές χνουδόμπαλες, μπορεί να σε γραπώσει μεν με τα μπροστινά, αλλά το έγκλημα θα γίνει με τα πίσω νυχάκια, και ο γιατρός μου είναι κάθετος, όσαν αφορά τις πληγές στα χέρια και τα πόδια μου
(άσχετα, αν εγώ έχω γίνει ριγέ..
)
Γιατί λοιπόν μόνο τα μπροστινά;
Τα πίσω είναι φρένο, σύστημα ισορροπίας, στήριξης κλπ κλπ. Χωρίς αυτά η γάτα νοιώθει χωρίς σύστημα πλοήγησης....

(εκτός αυτού δεν είναι και τόσο κοφτερά...)

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
Αυτο δεν το ηξερα...Ο κτηνιατρος μου της κοβει και τα πισω νυχια...μπας και δεν το ξερει και αυτος οτι ειναι η πλοηγηση της; Για αυτο μου πατιναρει μες στο σπιτι οποτε τρεχει και σταματαει αποτομα; Και γω που νομιζα οτι ειναι το πλακακιΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος

Απλά... κάνει το χατήρι της πελάτισσας....
Και σου λέει.. μέσα στο διαμέρισμα είναι...δεν έχει ούτε εχθρούς ούτε θα κάνει κάτι...
Εγώ δεν έχω κουρτίνες.. αλλά έχω γάτες!

billio
Πολύ δραστήριο μέλος
....Στην επομενη επισκεψη να του πω να μην κοψει τα πισω δηλαδη;Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
saloniCAT
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα πίσω είναι φρένο, σύστημα ισορροπίας, στήριξης κλπ κλπ. Χωρίς αυτά η γάτα νοιώθει χωρίς σύστημα πλοήγησης....
(εκτός αυτού δεν είναι και τόσο κοφτερά...)![]()
Χμμμ...

Ναι το έχω παρατηρήσει ότι τα πίσω είναι πιο "χοντρά"... Θα δοκιμάσω να μην της τα κόβω...
Εδώ και δύο μήνες περίπου (από τότε που έγινε 7-8 μηνών) δε χρησιμοποιεί πια τόσο πολύ τα νυχάκια της στο παιχνίδι... Αρκείται σε πατουσιές, εκτός από ορισμένες φορές που προσπαθώ να ξυπνήσω το "αγρίμι" μέσα της...
. Αυτή τη στιγμή είναι ξαπλωμένη στα πόδια μου, κάτω από το γραφείο και μια γραπώνει το κολιέ μου και μια προσπαθεί να ξηλώσει ένα κουμπί από το ζακετάκι μου...
Μου αρέσει η δουλειά μου!!!!

julia
Διακεκριμένο μέλος

Ή ρώτα τον γιατί πατινάρει το γατι.... (μήπως φταίνε τα κομμένα πίσω νύχια..)

matrix
Νεοφερμένο μέλος
!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μυρτω4038
Διακεκριμένο μέλος

Η Μυρτώ το κάνει συχνά αυτό.Αλλά μόνο τα πίσω πατουσάκια.

Ίσως γιατί τα μπροστινά τις τα κόβω εγώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ceres Victoria
Διακεκριμένο μέλος
Julia δεν έχεις παρατηρήσει στις δικές σου γάτες να γλύφουν τα πίσω πατουσάκια (μάλλον για να μαλακώσουν τα νυχάκια)και να δαγκώνουν τα νυχια τους;
Ίσως γιατί τα μπροστινά τις τα κόβω εγώ.![]()
Νικη αυτο το κανει σιγουρα ο δικος μου γι' αυτο και του τα κοβω καπου καπου. Αν τα αφησω μεγαλωνουν πολυ γιατι παρολο που τρεχει, τρεχει πανω στην μοκετα και δεν "φαγωνονται" απο την τριβη. Ασε που αν τον παρεις αγκαλια με τετοια νυχια και επιχειρησει να σου φυγει, μπορει να σου σκισει τα ρουχα (μου εχει τρυπισει και εχει σκισει αρκετα μπλουζακια ετσι). Βασικα αν τα αφησω να μεγαλωσουν υπαρχει και ο κινδυνος να σκαλωσουν στην μοκετα καθως τρεχει και να στραβωσουν/ραγισουν. Μια φορα ειχα βρει ενα ραγισμενο νυχι και περιστασιακα καποια νυχια του στραβωνουν και ενοχλειται οταν του τα πειραζω (ισως ποναει

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
julia
Διακεκριμένο μέλος
Julia δεν έχεις παρατηρήσει στις δικές σου γάτες να γλύφουν τα πίσω πατουσάκια (μάλλον για να μαλακώσουν τα νυχάκια)και να δαγκώνουν τα νυχια τους;
Ίσως γιατί τα μπροστινά τις τα κόβω εγώ.![]()
Και τα πίσω και τα μπρός πατουσάκια γλύφουν και τα νύχια μασουλάνε ένα ένα... για ώρες...
Απλά τα μπροστά τα καθαρίζουν και με το ακόνισμα.

Θα έλεγα ότι δεν το κάνουν για να μαλακώσουν τίποτα.. αλλά μάλλον για να τα καθαρίσουν εξονυχίστηκα.
Τα μπροστινά νύχια, κομμένα ή μή, είναι συνήθως πιο καθαρά, και απο το ακόνισμα, και απο το συχνότερο πλύσιμο.
Τα πίσω είναι πιο παραμελημένα, και όταν τα πιάσουν κάνουν ώρες πεντικιούρ.. ένα ένα, απο όλες τις μεριές βγάζουν τυχόν χώμα, παρανυχίδες, πετσάκια άλλες βρομιές, σκόνες κλπ κλπ.. τα λιμάρουν κανονικά και τα τραβολογάνε με τα δόντια που τελούν χρέη λίμας.

kounelaki
Περιβόητο μέλος

starter
Δραστήριο μέλος
.Τα μπροστά νυχάκια τα κόβουμε πάντως γιατί αλλιώς γρατζουνάνε πολύ. Είναι πολύ σημαντικό όμως το ειδικό ψαλιδάκι να είναι τύπου γκιλοτίνα και πολύ πολύ κοφτερό. Αλλιώς αντί να τα κόβει με τη μια τα λιώνει και τα σπάει.Σε κάθε περίπτωση αν κόβεται μόνο η μυτερή μυτούλα δεν υπάρχει περίπτωση να πονέσουν και μπορείς να τα κόψεις άνετα και μόνος.Κοντά στο ροζ πονάει και μπορεί να ματώσει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι να κάτσουν τα σκασμένα ακίνητα για τη διαδικασία
. Αυτό είναι μια πρόκληση!!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marina-kr
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool