Είναι ανάγκη να κόβουμε τα νύχια στις γάτες;

εγω κρατω μια επιφυλαξη γιατι αν χρειαστει να γραπωθει απο καπου το ζωο προκειμενου να μην χτυπησει δεν ειμαι σιγουρη οτι τα νυχια του θα "δουλεψουν" το ιδιο φορωντας αυτες τις θηκες...anyways...δεν ξερω.....(παρολ' αυτα ισως να τις δοκιμαζα...):hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν υπαρχουν στην Ελλαδα,αλλα ξερω κοσμο που τα εχει δοκιμασει.Η τοποθετηση ειναι γρηγορη,η γατα δεν ταλαιπωρειται,και οταν αρχισουν να μεγαλωνουν τα νυχια οι θηκες απλα ξεφλουδιζουν γυρω τους.Σε καμια περιπτωση δεν εχουν καμια σχεση με την ονυχεκτομη.

Δώρα το σημαντικότερο είναι πώς το δέχεται η γάτα.:hmm::hmm:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δωρα αν μαθεις που τα βρισκουμε να μου πεις,φοβαμαι μην βγαλει κανενα ματι του Ραμση η Μπιζου ετσι οπως πλακωνονται στον καυγα.:/:
Νονικα εκτος απο το σαιτ τους μπορεις να τα παραγγειλεις κι απο πολλα online pet shops.

Δώρα το σημαντικότερο είναι πώς το δέχεται η γάτα.:hmm::hmm:
Σιγουρα,αυτο ισχυει ομως και για το κοψιμο των νυχιων,και για το βουρτσισμα,και για χιλια δυο αλλα,απλα επισημανα οτι υπαρχει διαφορα και ανεφερα την εμπειρια καποιου που το δοκιμασε.;)Εγω δε θα τα εβαζα παντως σε καμια απο τις γατες μου.

σημερα κοψαμε για 2η φορα τα νυχακια μονο δεν καθησαμε καλα και νιαουριζαμε συνεχεια και το παιρναμε τγο ποδαρακι μας μολις βαζαμε εκει τον ονυχοκοπτη και ηταν ετοιμο να το κοψουμε.δεν καθησαμε καλα σημερα να τα κοψουμε κοβαμε 1 νυχακι κ το παιρναμε το ποδαρακι αντε παλι απο την αρχη μετα βγαζαμε το νυχακι κλπ κλπ...ριξαμε κ μερικες γρατζουνιες στην αφεντικη μας μαζι με το κοψιμο κ ολα ενταξει....:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

σημερα κοψαμε για 2η φορα τα νυχακια μονο δεν καθησαμε καλα και νιαουριζαμε συνεχεια και το παιρναμε τγο ποδαρακι μας μολις βαζαμε εκει τον ονυχοκοπτη και ηταν ετοιμο να το κοψουμε.δεν καθησαμε καλα σημερα να τα κοψουμε κοβαμε 1 νυχακι κ το παιρναμε το ποδαρακι αντε παλι απο την αρχη μετα βγαζαμε το νυχακι κλπ κλπ...ριξαμε κ μερικες γρατζουνιες στην αφεντικη μας μαζι με το κοψιμο κ ολα ενταξει....:whistle::whistle::whistle::whistle::whistle::whistle::whistle:

Στην αρχή φαίνεται δύσκολο;) αλλά με τον καιρό θα αποκτήσετε εμπειρία και η αφεντική και η γατούλα!;):D:D
Υπομονή, με τον καιρό θα γίνει παιχνιδάκι η διαδικσαία!:D:D:D

οκ ελπιζω να καθεται σιγα σιγα χαρα στην υπομονη μου να πεις εκανα αρκετη ωρα να της τα κοψω αφου δεν καθονταν καλα η Σιση αλλη φορα θα την ποιανω στον υπνο μηπως ειναι λιγο ποιο ηρεμη.....ελπιζω να καθησει στην μαμα της να τσ κοψει τα νυχακια τοτε...:hmm::hmm::hmm::hmm::hmm::):):):):):confused:

οκ απο οτι καταλαβα δεν τα εχει δοκιμασει κανενας...................αραγε υπαρχουν στην ελλαδα;:hmm:

επισης βρηκα αυτο...https://www.softpaws.com/
λιγο παραξενο μου φαινεται.....:confused:

Και εμένα πολύ παράξενο μου φαίνεται!!!!!:hmm:

θηκες νυχιων για γατες και αν της φυγει μια θηκη μενει ετσι μετα και θα γρατζουναει αχ καλο φαινεται αλλα.............:hmm::hmm::hmm::hmm:εχουν κυκλοφορηση εδω στην ελλαδα η ακομη?

Εγω θα το δοκιμαζα αμα εβλεπα οτι το δεχονται.Ειδικα αν ειχα πολυ μικρο παιδακι στο σπιτι.Αλλα φοβαμαι μηπως θα τα δαγκωνανε να τα βγαλουνε και τα καταπινανε(Η Σελινα κοβει και καταπινει τα λαστιχακια μαλλιων,πετρουλες και γενικα αυτο το γατι ειναι πολυ χαζουλι!)
Μου φαινεται ομως παραξενο...Θα πηγαινανε στο ονυχοδρομιο με τα τεχνιτα νυχια? Επισης δε συμφερει και πολυ,γιατι καθε λιγο και λιγακι θα πρεπει να αγοραζεις νυχακια.

δηλαδή τα νύχια τα κόβουμε κυρίως για αποφυγή ζημιών?εγώ σκέφτομαι στον κυριάκο να μην του τα κόβω..αν δεν τα κόβεις μπορεί να υπάρξει κάποιο πρόβλημα στον γάτο?γιατί νόμιζα πως είναι απαραίτητο.απλά θεωρώ πως τα νύχια του γάτου όπως και να το κάνουμε είναι κάτι...κρίμα να του κόψω ΚΑΙ τα νύχια..

Θα αναγκαστεις καποια στιγμη να του τα κοψεις... γιατι θα σε κανει ριγε... κι αυτο οχι γιατι θα το θέλει ο γατος...Αλλα καθε φορα πανω στο παιχιδι του ου θα σε ακουμπαει θα σου αφηνει και μια γρατζουνια.
Το κοψιμο των νυχιων δεν σημαινει οτι τον ευνουχίζεις. Άλλωστε μεσα σε ενα μηνα ξαναμεγαλώνουν. Εσυ δεν κοβεις τα δικα σου νυχια; Ε καπως έτι και με τον γάτο.
Η μονη εξαιρεση ειναι αν ο γατος/α μένει έξω και ερχεται σε συναναστροφή με άλλες γάτες (κυριως για να πλακωθει)... Εκει δεν του τα κοβουμε τα νυχια για να έχει τρόπο να αμνθει αν χρειαστει.

Εγώ κυρίως τους τα κόβω για να μην γρατζουνιστούν κατά λάθος μεταξύ τους ενώ παίζουν, να μην πιάνονται σε διάφορα ριχτάρια και υφάσματα και δεν μπορούν να ξεπιαστούν και για να μην μας γρατζουνάνε όταν παίζουμε μαζί τους ή όταν τα έχουμε αγκαλιά..:):)

δε θέλω να του κόψω τα νύχια
γιατί αν θέλει να σκαρφαλώσει κάπου ψηλά
δε νομίζω να τα καταφέρει.

δε θέλω να του κόψω τα νύχια
γιατί αν θέλει να σκαρφαλώσει κάπου ψηλά
δε νομίζω να τα καταφέρει.
Αν εννοείς για μέσα στο σπίτι, μια χαρά τα καταφέρουν!!!:D:D:D

εμενα δεν με απασχολουν οι γρατζουνιες ή αν θα χαλασει κατι με τα νυχια του. Απλα καποιες φορες οταν μεγαλωνουν πολυ σκαλωνουν σε υφασματινες επιφανειες και δυσκολευεται να τα ξεσκαλωσει. Αν δεν θελεις να τα κοβεις επειδη φοβασαι οτι δεν θα σκαρφαλωνουν, μπορεις να κανεις αυτο που κανω εγω. Κοβω μονο τις ακρες (1-2 χιλιοστα) ισα ισα να μην σκαλωνουν και λυνεται το προβλημα. Το μονο μειονεκτημα ειναι οτι θα πρεπει να τα κοβεις λιγο πιο συχνα σε σχεση με οταν τα κοβεις κανονικα.

Ο Πάρης το έχει συνηθίσει από μωράκι το κόψιμο των νυχιών αλλά όσο μεγαλώνει γίνεται πιό ζόρικος. Του τα κόβω για να μη με κάνει ριγέ όταν σκαρφαλώνει πάνω μου. Μόνο τις ακρούλες όμως που είναι πολύ μυτερές και μόνο στα μπροστινά. Κάποις φορές αν εκνευριστεί χώνει τόσο μέσα τα νυχάκια του στις ατουσίτσες του που όσο και να πιέζω δεν βγαίνουν! Έχει πολύ πλάκα! Συνήθως τον πιάνω την ώρα που έχει ξυπνήσει μόλις και είναι ακόμα μουφλουτζάκος ή την ώρα που νανουρίζεται :)
Θέλει προσοχή όμως γιατί αν είναι νευρικό το γατουνι μπορεί κατά λαθος να τραυματιστεί με το νυχοκόπτη και να πονέσει πολύ!

Πώς θα της μάθω να μη βγάζει νύχια όταν προσπαθέι να σκαρφαλώσει στο πόδι μου; Της φωνάζω "κακό" και "όχι νύχια" ( :redface: ) όταν το κάνει, αλλά μήπως τελικά καταλάβει ότι δεν πρέπει να σκαρφαλώνει καθόλου πάνω μου;

Σημείωση: Τα νύχια της τα έκοψε ο γιατρός πριν 2 εβδομάδες περίπου και πάλι τσιμπάνε..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω πάρα πολλά αλλά νομίζω ότι όταν θέλουν να σκαρφαλώσουν εκ των πραγμάτων βγάζουν νύχια για να μπορέσουν να γραπωθούν και να μην πέσουν... Δεν είμαι σίγουρος απλά κρίνω από το πως συμπεριφέρεται ο δικός μας! Οπότε άκου και κάναν άλλο που ξέρει καλύτερα! :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εντάξει, δεν είναι ότι σκαρφαλώνει ακριβώς, μάλλον σηκώνεται στα πίσω πόδια και ακουμπάει στο γόνατό μου και προσπαθεί να στηριχτεί. :-)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back