Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • Ναι, γίνεται

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Όχι είναι αδύνατον

• Μπορεί, αλλά θα αποτελεί εξαίρεση

• Total voters
    0

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 17.243 μηνύματα.
Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Ωστόσο μια γνωστή μου (η οποία παρεπιπτόντως μισεί τα ζώα :down:) έχει άλλη άποψη...
Εσείς τι πιστευετε;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 20 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγώ πιστεύω πως δεν γίνεται....
ο.κ το δέχομαι πως μπορεί κάποιος να τα σιχαίνεται, η να τα φοβάται ή να έχει πρόβλημα να τα ακουμπάει επάνω του και αυτό γιατί έτσι έχει μεγαλώσει, και έτσι τον έχουν μάθει....όμως αυτό είναι διαφορετικό από το να μην αγαπάει κάποιος τα ζώα να είναι αδιάφορος ή ακόμη χειρότερα σκληρός μαζί τους, αυτό δεν το δέχομαι με τίποτα!!!!! μόνο οι σκ@τόψυχοι λειτουργούν έτσι (και όχι μόνο με τα ζώα...:/:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συμφωνώ απόλυτα.
btw όταν λες:
να είναι αδιάφορος ή ακόμη χειρότερα σκληρός μαζί τους
φαντάζομαι εννοείς και τη λεκτική σκληρότητα έτσι;
Γιατί η κοπέλα (μάλλον κυρία λόγω ηλικίας) που λέω μπορεί μεν να μην τους κάνει κακό αλλά εκφράζεται με απίστευτα σκληρό τρόπο για αυτά. Του στυλ "και να πέσει η γάτα σου απο το μπαλκόνι και να ψοφήσει τι έγινε; Καλύτερα θα είναι για όλους!" :sick:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Συμφωνώ απόλυτα.
btw όταν λες:

φαντάζομαι εννοείς και τη λεκτική σκληρότητα έτσι;
Γιατί η κοπέλα (μάλλον κυρία λόγω ηλικίας) που λέω μπορεί μεν να μην τους κάνει κακό αλλά εκφράζεται με απίστευτα σκληρό τρόπο για αυτά. Του στυλ "και να πέσει η γάτα σου απο το μπαλκόνι και να ψοφήσει τι έγινε; Καλύτερα θα είναι για όλους!" :sick:

ααα...αυτό είναι τραγικό δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιοι άνθρωποι σκέφτονται έτσι...sorry αλλά αυτές τις κουβέντες αδυνατώ να τις καταλάβω τα παίρνω ρε παιδί μου πως το λένε!

Εγώ να δεις πως τα παίρνω!! :mad: Και είναι και μάνα του φίλου μου οπότε δεν μπορώ να της πω και πολλά. Αν και μερικές φορές δεν καταφέρνω να συγκρατηθώ... :whistle:

Άσε που λέει οτι ο Vector μου είναι το πιο άσχημο γατί που έχει δει ποτέ της! Λέει οτι έχει εφιάλτες με αυτόν! Αν είναι δυνατόν!!! :mad:

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Άσε που λέει οτι ο Vector μου είναι το πιο άσχημο γατί που έχει δει ποτέ της! Λέει οτι έχει εφιάλτες με αυτόν! Αν είναι δυνατόν!!! :mad:

Βρε michelle μήπως να το πάρεις στην πλάκα γιατί αν ακούν τα αυτάκια σου τέτοια πράγματα θα πρέπε μόνο να γελάς με την "παράνοια" (sorry κιόλας) της!

άκου εφιάλτες!!!!!! Μήπως θα φέρει και εξορκιστή?
:blink:

Έλα μου ντε! Αφού να φανταστείς έχουμε το καημένο το γατάκι σε μια αποθηκούλα στο μπαλκόνι επειδή δεν το δεχόταν μέσα στο σπίτι με τίποτα (ευτυχώς του αγόρασα θερμάστρα να μην κρυώνει το καημενούλι) και λέει οτι την ενοχλεί!! Που δεν το βλέπει ποτέ, αν είναι δυνατόν δηλαδή!!! :rolleyes:
Αυτή καλέ κάνει λες και δεν έχει γάτα σπίτι αλλά τον ίδιο τον Γκοτζίλα!! :lol:

Καλά, όντως τραγικά όλα αυτά! Έλεος δηλαδή! Και εγώ πιστεύω ότι δεν γίνεται να είναι κάποιος καλόψυχος και να μισεί τα ζώα, να τα σιχαίνεται ή ο,τι άλλο. Χωρίς υπερβολή αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πρώτοι υποψήφιοι που ρίχνουν φόλες στα ζωάκια στο δρόμο ή τα στοχεύουν με τα αυτοκίνητά τους για να τα πατήσουν λες και είναι κάποιος κινούμενος στόχος. Πραγματικά, είμαι τυχερή γιατί δεν έχω πετύχει τέτοιον άνθρωπο, έχω όμως ακούσει για περιστατικά. Είχα βρει μια μέρα ένα πολύ μικρό γατάκι, το οποίο μου είπε ένα παιδάκι που το κοιτούσε ότι το δηλητηρίασε ένας γέρος. Πείτε με κάθαρμα, αλλά εγώ ευχόμουν αυτός ο γέρος να πάθει 30 εγκεφαλικά μαζί και να πεθάνει. Όπως και όποιος άλλος συμπεριφέρεται έτσι, εύχομαι να πάθει κάτι αντίστοιχο (να πνιγεί στο φαί του, να τον πατήσει αυτοκίνητο και να τον αφήσει ανάπηρο να τυρρανιέται όλη του τη ζωή..)... :mpliaks:
Μιλάμε για περιπτώσεις σιχαμένων ανθρώπων.. Μάλλον.. σιχαμένων όντων, αφού άνθρωποι δεν είναι αυτοί.:mad:

Πάντως πιστεύω ότι το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Να είναι κάποιος άνθρωπος κακός, δολοφόνος, ληστής ή ό,τι άλλο, και να υπεραγαπάει τα ζώα. Προσωπικά προτιμώ αυτές τις περιπτώσεις...:/:

Αρχική Δημοσίευση από Unicorn:
Πάντως πιστεύω ότι το αντίθετο μπορεί να συμβεί. Να είναι κάποιος άνθρωπος κακός, δολοφόνος, ληστής ή ό,τι άλλο, και να υπεραγαπάει τα ζώα. Προσωπικά προτιμώ αυτές τις περιπτώσεις...:/:

Συμφωνώ απόλυτα. Άλλωστε ένας άνθρωπος δεν είναι ποτέ τόσο αθώος όσο ένα ζωάκι. Είναι πραγματικά αηδιαστικό να σκοτώνει κάποιος ζώο όπως ο γέρος που αναφέρεις. Δεν μπορώ να τους καταλάβω ρε γμτ. Τι τους φταίει το καημένο?? Ειδικά αυτοί που ρίχνουν φόλες! ΤΙ τους ενοχλεί;; Που υπάρχει;;;
Εγώ θα ήθελα αυτοί που ρίχνουν φόλες σε ζώα να έχουν εξίσου οδυνηρό θάνατο :mad: Αυτό θα ήταν πραγματικά δίκαιο.

και για να μην αναφερόμαστε μόνο στα συμπαθή γατάκια και σκυλάκια υπάρχουν ανθρώποι που συμπεριφέρονται σκληρά και σε άλλα ζώα...εγώ είχα συμφοιτητή μου που μια μέρα μας ξεφούρνησε πως όταν παει το καλοκαίρι στο χωριό του για χαρτζιλίκι σκοτώνει κουνελάκια και ότι τέλος πάντων ότι του ζητήσουν! Μου ήρθε αναγούλα και μόνο που το φαντάστικα! Ωραίο χόμπυ!:sick:

Προσωπικά αναφέρομαι σε όλα τα ζώα. Ακόμη και τις κατσαρίδες (που τις σιχαίνομαι απίστευτα :redface: ) δεν θα άντεχα κάποιος να τις σκοτώνει με βασανιστικό τρόπο...

κατ¨αρχήν όταν λέμε τα αγαπάει ή όχι τί εννοούμε ? Το να μη τα θέλει ως κατοικίδια στο σπίτι του(το οποίο μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους) ή το να συμπεριφέρεται από αδιάφορα ως εχθρικά απέναντι σε αυτά ;Στην πρώτη περίπτωση δε νομίζω ότι αυτό πιστοποιεί και μια γενικότερη κακία ,ενώ στη δεύτερη σαφώς και κατηγορηματικά ΝΑΙ.Στη δε περίπτωση που αυτή η απέχθεια εκδηλώνεται με βασανιστικούς τρόπους,μάλλον πρόκειται για ψυχοπαθολογική κατάσταση που χρήζει άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης.
Για να αντιστρέψω και το ερώτημα λίγο όμως,πιστεύετε ότι όποιος αγαπάει τα ζώα είναι και εν γένει καλόψυχος ;
Λέω πως όχι.;-)

Είναι αυτό που είπα πιο πάνω. Μπορεί κάποιος να είναι εγκληματίας, ληστής ή δολοφόνος, και να λατρεύει τα ζώα. Δεν τον κάνει καλό άνθρωπο, αλλά σίγουρα προτιμώ την περίπτωση αυτή από αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα και λένε ότι αγαπάνε τους ανθρώπους.
Στην πραγματικότητα δεν νομίζω ότι κάποιος που μισεί τα ζώα (παθολογικά, και όχι δεν τα θέλει στο σπίτι γιατί πχ έχει αλλεργία το παιδί του ή ο ίδιος) μπορεί να αγαπήσει γενικά...

Με κάλυψε απολύτως η Unicorn :)

Αρχική Δημοσίευση από Skoulikadera---:
και για να μην αναφερόμαστε μόνο στα συμπαθή γατάκια και σκυλάκια υπάρχουν ανθρώποι που συμπεριφέρονται σκληρά και σε άλλα ζώα...εγώ είχα συμφοιτητή μου που μια μέρα μας ξεφούρνησε πως όταν παει το καλοκαίρι στο χωριό του για χαρτζιλίκι σκοτώνει κουνελάκια και ότι τέλος πάντων ότι του ζητήσουν! Μου ήρθε αναγούλα και μόνο που το φαντάστικα! Ωραίο χόμπυ!:sick:
Τώρα θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αλλά είναι διαφορετικά όταν σκοτώνεις κάτι για κάποιο σκοπό (πχ για τροφή, ή για να προστατέψεις τη σοδειά σου - φαντάζομαι ότι τέτοιες περιπτώσεις θα αναλάμβανε και ο φίλος σου που αναφέρεις). Αρκεί να γίνει γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς κακία. Στο κάτω κάτω έτσι γίνεται και στη φύση.

Θυμήθηκα και τους ινδιάνους, που προσεύχονταν για τις ψυχές των ζώων που κυνηγούσαν :rolleyes:

Αρχική Δημοσίευση από Nessa NetMonster:
Τώρα θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου, αλλά είναι διαφορετικά όταν σκοτώνεις κάτι για κάποιο σκοπό (πχ για τροφή, ή για να προστατέψεις τη σοδειά σου - φαντάζομαι ότι τέτοιες περιπτώσεις θα αναλάμβανε και ο φίλος σου που αναφέρεις). Αρκεί να γίνει γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς κακία. Στο κάτω κάτω έτσι γίνεται και στη φύση.

Θυμήθηκα και τους ινδιάνους, που προσεύχονταν για τις ψυχές των ζώων που κυνηγούσαν :rolleyes:

Μην τα μπερδεύουμε δεν είπα να μην τρώμε κρέας ή κάτι τέτοιο.... εξάλου και αυτή την παλιοδουλειά (του σφαγέα) κάποιος πρεπει να την κάνει...όμως είναι άλλο να είσαι άσχετος με όλα αυτά και να κάνεις τέτοιες "εξυπηρετήσεις" για λίγα ευρώ...Για να μην αναφέρω τους κυνηγούς (που σε καμία περίπτωση δεν σκοτώνουν για να φάνε) που μάλλον το απολαμβάνουν να αφαιρούν ζωές από ζωάκια...έχω παρεβρεθεί σε συζήτηση κυνηγών που περιγράφουν τις "εμπειρίες" τους και μου ήρθε να τους χώσω το τουφέκι στον κ****ο (Sorry παίδες αλλά....)

Γίνεται αλλά θα αποτελεί εξαίρεση.:|

Σκουληκαντέρα, μάλλον παρανόησα... αν σου είπε ότι το απολαμβάνει, τότε όντως συμφωνώ... για έναν άνθρωπο με τα παραμικρά αισθήματα αλληλεγγύης δε θα ήταν καθόλου ευχάριστο να σκοτώσει ένα ζωάκι! :mad:

(βέβαια όταν λέω ζωάκι εννοώ από ποντίκι και πάνω, γιατί έντομα, αράχνες και τέτοια γενικά δεν τα πολυ-υπολογίζω για ζώα... δηλ. δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα να σκοτώσω κάποιο έντομο... πιο πολύ σα ρομποτάκι το βλέπω, παρά σαν κάτι ζωντανό :hmm: )

Και φυσικά μη ξεχνάμε και όλους αυτούς που παρατάνε στο δρόμο τα ζώα τους,είτε γιατί μεγαλώσανε και δεν τα βρίσκουν πια χαριτωμένα και γούτσου γούτσου :mad: είτε γιατί τα βαρεθήκανε είτε ..είτε..είτε...
Αυτή η κατηγορία είναι ισοδύναμη με αυτούς που σκοτώνουν ζώα του δρόμου..
Και δυστυχώς έχει και περισσότερα 'μέλη' ...

Και αυτοί μάλιστα για να ηρεμήσουν απο τις τύψεις τους λένε και το άλλο το κουλό: "Μα οι γάτες ξέρουν πως να τα βγάλουν πέρα έξω, έχουν ένστικτό" :mad:
Όχι ρε φίλε, οι γάτες που απο μωρά μένανε σε ένα σπίτι μέσα ΔΕΝ ξέρουν πως να επιβιώσουν έξω πως να το κάνουμε! :mad:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back