Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να είναι καλόψυχος και να μην αγαπάει τα ζώα;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 0)
  • Ναι, γίνεται

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Όχι είναι αδύνατον

• Μπορεί, αλλά θα αποτελεί εξαίρεση

• Total voters
    0
Συμφωνώ απόλυτα. Αυτές είναι οι κατηγορίες ατόμων, που παίρνουν κατοικίδια για τα παιδάκια τους (λες κ είναι λούτρινα) και που όταν μεγαλώσουνε τα πετάνε στο δρόμο γιατί πλέον δεν είναι τόσο γλυκούλια και τα παιδιά τους δεν χαίρονται να παίζουν μαζί τους... Σιχάματα της κοινωνίας..:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Και τον Vector η οικογένεια που τον μάζεψε μου είχε πει οτι τους είχε πάρει τηλέφωνο ένας για την αγγελία και ήθελε να τον κάνει δώρο σε ένα...μωρο!! Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι πως θα του φερόταν το μωρό... Και είναι ένα γατάκι ταλαιπωρημένο που σε μικρή ηλικία είχε βιώσει πολλές άσχημες εμπειρίες (του λείπει ένα κομμάτι απο την ουρά και όταν τον μάζεψαν είχε απόστημα στο ποδαράκι και ήταν κατατρομαγμένος) και χρειάζεται πολλή αγάπη το καημένο... Πάλι καλά που δεν τον έδωσαν εκεί...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ξέρω παιδιά... βλέπεις ένα ορφανό κουτάβι ή μωρό γατάκι στο δρόμο. Δεδομένου ότι δε μπορείς να συντηρήσεις ένα ζώο (για x ή y λόγους), τι κάνεις; Να το αφήσεις έτσι είναι σκληρό. Μάλλον είναι ξεγραμμένο. Η άλλη επιλογή είναι να το πάρεις σπίτι σου μέχρι να βρεις κάποιον να το δώσεις. Έλα όμως που μπορεί να μη βρεθεί κανένας! Σε αυτήν την περίπτωση έχεις κάνει μεγαλύτερο κακό στο ζώο. Γιατί αναγκαστικά θα το δώσεις σε καμιά "φιλοζωική" που θα το πάει για... ευθανασία (βλέπε άλλο thread) ή θα το ξανααφήσεις εκεί που το βρήκες. Στο μεταξύ, όμως, αυτό α) θα σε έχει συνηθίσει! β) θα έχει μάθει να ζει σε σπίτι και θα του είναι πρακτικά αδύνατον να επιβιώσει στο δρόμο... ενώ αν το άφηνες εξ αρχής μπορεί και να επιβίωνε...

Τώρα μπερδεύτηκα :blink:

H λύση σε αυτό θα ήταν καλύτερες φιλοζωικές... Με χρηματοδότηση απο το κράτος...

Η λύση είναι να μην ανακατευτείς στη ζωή του ζώου κι εκείνο στη δική σου.
Τι θα πει το δίνεις στη φιλοζωική ή το ξαναφήνεις εκεί που το βρήκες; Είμαστε σοβαροί; Αυτό είναι ακόμη πιο σκληρό απ' το να το άφηνες στην τύχη του.

Bhaal αν οι φιλοζωικές ήταν όπως πρέπει να είναι τότε γιατί όχι; :confused:

Εννοείς, δηλαδή, να το πάρεις από το δρόμο και να το πας κατ' ευθείαν στη φιλοζωική; Έτσι ναι. Αλλά να το πάρεις στο σπίτι σου, να το κρατήσεις για λίγο, και πάνω που το ζώο χαίρεται και νομίζει ότι βρήκε οικογένεια να το ξεσπιτώνεις πάλι για να το πας αλλού...ε, όχι! Προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο.

Αν ήμαστε ορφανά και μας το έκαναν, πώς θα μας φαινόταν αλήθεια; Ως ανεπιθύμητοι, ίσως; που θα μεγάλωνε την επιθετικότητα και την αντικοινωνικότητά μας κατά πολύ; Για σκεφτείτε το...

Το πρώτο εννοούσα αλλά ακόμη και το δεύτερο, αν και όντως είναι σκληρό είναι καλύτερο απο το να το αφήσεις στη μοίρα του να πεθάνει.

Διαφωνώ. Πού ξέρεις ότι θα πεθάνει σίγουρα; Μπορεί ο επόμενος περαστικός που έρχεται ακριβώς πίσω από σένα να το έπαιρνε σπίτι του για πάντα. Δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό. Κι έπειτα, αν δεν βρεις καλή οικογένεια για το γατάκι, και το δώσεις στη φιλοζωική, ξέρεις τι θ' απογίνει; Πώς, λοιπόν, αναλαμβάνεις την ευθύνη ν' ανακατευτείς στην αλυσίδα γεγονότων που θα καθορίσουν τη μοίρα του;

Έχω απόλυτη άποψη σ' αυτό: εάν δεν μπορείς να του προσφέρεις το δικό ΣΟΥ σπίτι, το αφήνεις στην τύχη του. Μόνο μια φορά στη ζωή μου πήρα γατάκι από το δρόμο, κι αυτό γιατί ήξερα κάποιον που ήθελε. Το πήρα, του έβαλα παρασιτοκτόνο σκόνη, το πήγα στον κτηνίατρο για εξετάσεις, του έκανα εμβόλια και το πήγα στο νέο του σπίτι. Έχουν περάσει 6 χρόνια έκτοτε, και ζει ευτυχισμένο -- και παχουλό.

Μα εγώ μιλάω για την περίπτωση που οι φιλοζωικές ήταν σωστές, οπότε ναι, θα ήξερες τι θα απογίνει ;)

Μέχρι οι φιλοζωικές της Ελλάδας να γίνουν καλές έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε...

Σε αυτό με βρίσκεις σύμφωνη... :(

Εγώ απάντησα ΜΠΟΡΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΞΑΙΡΕΣΗ. Μου είχε πει ο πατέρας μου ότι όταν πρωτοπήγαμε στην γειτονιά που μένουμε τώρα είχε ακούσει για έναν σκουπιδιάρη που πέταγε τις γάτες μέσα στην σκουπιδιάρα. Τον ρώτησα "Δεν τον πέτυχες ποτέ;" και μου λέει "Όχι". Ρωτάω "Τι θα του έκανες αν τον πετύχαινες;" και η απάντησή του "Δεν χρειάζεται να σου πω, νομίζω ότι καταλαβαίνεις". Όταν είμαι με τον πατέρα μου στο αυτοκίνητο και δούμε σκοτωμένο γατί στον δρόμο εάν δεν είναι καμιά λεωφόρος παρκάρει αμέσως το αμάξι και κατεβαίνουμε να το μαζέψουμε, όπως κάναμε τις προάλλες. Εγώ έχω μαζέψει γατάκια τα οποία ήταν σε μια σακούλα με ένα καφέ υγρό το οποίο βρώμαγε. Τα πήγα στο σπίτι και μαζί με την μάνα μου τα πλύναμε ένα-ένα σε ζεστό νερό και μετά τα σκουπίσαμε πάρα πολύ καλά με πετσέτα. Μετά πήρα τηλέφωνο σε φιλοζωική και τα πήραν. Έμαθα ότι 1-2 ψόφησαν και τα άλλα ήταν καλά. Άλλη φορά ήρθε ο αδερφός μου στο σπίτι και με φώναξε να κατέβω κάτω. Πήγαμε σε ένα στενό κοντά στο σπίτι μου και είδα: στην μέση του δρόμου μια σακούλα με γατάκια τα οποία είχαν πατήσει με αυτοκίνητο :mad: :mad: Ευτυχώς που δεν βρήκα ποτέ αυτό το κάθαρμα γιατί θα τον είχα σκίσει. Πριν από μία-μιάμιση εβδομάδα είδα στην Ηγουμενίτσα, δίπλα στο σπίτι ενός φίλου μου μια γάτα σκοτωμένη. Αίματα όμως δεν έβλεπα. Αμέσως ψιλιάστηκα τι γινόταν. Με ένα κλαδί την γύρισα από την άλλη και όντως δεν υπήρχαν πουθενά αίματα, ούτε φαινόταν χτυπημένη από αυτοκίνητο ή δαγκωμένη από σκύλο. Μόλις το είδα αυτό κόντεψα να σπάσω ότι υπήρχε μπροστά μου. Ευτυχώς δεν έχω πετύχει μπροστά μου κανέναν να κακομεταχειρίζεται ζώο. Εάν τύχει ποτέ θα τον σκίσω, θα τον σκοτώσω. Μπορεί αυτά τα τελευταία να ακούγονται λίγο τρελά ή παράλογα αλλά συγγνώμη, δεν πρόκειται ποτέ να χαριστώ σε τέτοιο κάθαρμα. Γιατί όποιος κακομεταχειρίζεται τα ζώα για εμένα είναι το μεγαλύτερο κάθαρμα και εύχομαι σε όσους το κάνουν να πάθουν τα ίδια και χειρότερα.

Υ.Γ.
Πριν λίγα χρόνια η μάνα μου πέτυχε στον δρόμο μας ένα καθίκι το οποίο κέντραρε με το αυτοκίνητό του μια γάτα. Πάει η μάνα μου και του λέει "Δεν ντρέπεσαι ρε να κεντράρεις το γατί για να το σκοτώσεις;" Μόλις του το είπε αυτό η μάνα μου κατέβασε το κεφάλι του και έφυγε. Μου είπε μετά η μάνα μου ότι ήταν κοστουμαρισμένος... Εάν ήμουν μπροστά εκείνη την ώρα θα τον είχα τσακίσει, σε τέτοιους τύπους δεν χαρίζομαι ποτέ...

Και πολύ καλά κάνεις. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη οι απόψεις σου. Αν ήμουν νομοθέτης σε κάτι τέτοια καθίκια θα επέβαλλα ισόβια. Να δούμε μετά, θα τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο κανεις;;

Αρχική Δημοσίευση από Michelle:
Και πολύ καλά κάνεις. Με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνη η απόψεις σου. Αν ήμουν νομοθέτης σε κάτι τέτοια καθίκια θα επέβαλλα ισόβια. Να δούμε μετά, θα τολμάει να κάνει κάτι τέτοιο κανεις;;

Ισόβια πραγματικά όμως, όχι να βγουν μετά από 25 χρόνια... Και μια μικρή διόρθωση: δεν είναι η απόψεις σου , είναι οι απόψεις σου!

Αρχική Δημοσίευση από dimangelid:
Ισόβια πραγματικά όμως, όχι να βγουν μετά από 25 χρόνια... Και μια μικρή διόρθωση: δεν είναι η απόψεις σου , είναι οι απόψεις σου!
Ουπς! Εκ παραδρομής! :redface:

Καλά με τέτοια που ακούω... Σιχαίνομαι την ανθρώπινη φύση.. ανθρώπινη..μη χ...! Με τίποτα άνθρωποι που μισούν τα ζώα, και ειδικά άνθρωποι που τα κακομεταχειρίζονται δεν είναι καλόψυχοι. Δεν είναι καν άνθρωποι. Είναι τέρατα... :mad:

@Bhaal: Βασικά ο προβληματισμός μου δημιουργήθηκε με κάτι που διάβασα σε ένα περιοδικό (νομίζω ήταν το έψιλον της ελευθεροτυπίας, αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά γιατί έχει περάσει πολύς καιρός). Κάποια τους είχε στείλει ένα γράμμα ότι υπάρχει ένα ορφανό σκυλάκι στη γειτονιά της και έφαγε από τους συντάκτες πολύ κράξιμο γιατί κανονικά έπρεπε λέει να το πάρει πρώτα σπίτι της και μετά να τους στείλει αγγελία για να βρεθεί ιδιοκτήτης (!) Και λέω εγώ τώρα: καταρχάς δεν ξέρεις τι προσωπικά προβλήματα μπορεί να είχε η γυναίκα που την κράζεις... και μετά είναι κι αυτό... πώς να πάρεις ένα ζωάκι που δε μπορείς να το κρατήσεις; Θα είναι δράμα μετά, και για σένα και για αυτό.

Εμάς θυμάμαι όποτε μας τύχαινε τέτοιο περιστατικό πάντα(*) πηγαίναμε το ζωάκι σε μέρος που ξέραμε ότι θα το φροντίσουν (είναι κάποιοι που τα'ί'ζουν τα αδέσποτα). Θα ήθελα να είχαμε κάνει κάτι παραπάνω, αλλά αντικειμενικά νομίζω πως δε μπορούσαμε :/:

(*)εξαιρείται η πρώτη φορά, οπότε αποκτήσαμε και τη σκυλίτσα μας! :up:

χμ

κακο αυτο μηπωσ θα επρπε να μετακομισεις μακρια απο αυτη την γυναικα γιαυι η δικια μου η πεθερα λεει οτι με τοσα γατια δε προκειτε να κανω παιδι κ οτι θα ηταν καλυτερο να τα αμολυσουμε καπου μακρια κ της ειπα οι ειναι αλυτερα να μηνκανω παιδι γιατι αμα της μοιασει στο χαρακτηρα καηκα:up: :P :bleh: :whistle:

Αρχική Δημοσίευση από ladycat:
κακο αυτο μηπωσ θα επρπε να μετακομισεις μακρια απο αυτη την γυναικα γιαυι η δικια μου η πεθερα λεει οτι με τοσα γατια δε προκειτε να κανω παιδι κ οτι θα ηταν καλυτερο να τα αμολυσουμε καπου μακρια κ της ειπα οι ειναι αλυτερα να μηνκανω παιδι γιατι αμα της μοιασει στο χαρακτηρα καηκα:up: :P :bleh: :whistle:
Xαχαχαχα σωστήηη!!! Καλά της είπες!! :up:
Δεν μένω κοντά της, 8 ώρες μακριά μένω. Απλά μένει ο φίλος μου μαζί της αναγκαστικά και όποτε πηγαίνω να τον δω μένω κι εγώ στο σπίτι τους :/:
Ευτυχώς είναι προσωρινή αυτή η κατάσταση, σε 1,5 χρόνο μάλλον δεν θα την βλέπω ποτέ :D

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back