Είναι... μαμό-θρεφτο ή δεν μπορεί να φάει ακόμα μόνο του;

saloniCAT

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η saloniCAT αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει από Θεσπρωτικό (Πρέβεζα). Έχει γράψει 137 μηνύματα.
Καλημέρα...

Η Survi όπως υπολογίσαμε με τον κτηνίατρο είναι σήμερα 5-7 εβδομάδων. Τη βρήκα σε έρημο δρόμο πριν σχεδόν 20 μέρες.

Η ανάπτυξή της μοιάζει κανονική. Δοντάκια... οκ, νυχάκια.. οκ, τουαλέτα... πάμε, τα ματάκια έχουν ακόμη σκούρο χρώμα και πριν από 5 μέρες ξεκινήσαμε να "κάνουμε μπάνιο" μόνες μας (γλείφεται). Αντιλαμβάνεται κινήσεις, προσπαθεί να γραπώσει πράγματα που κουνιούνται μπροστά της, τρέχει, εδώ και λίγες μέρες κάνει και αλματάκια!

Δεν τρώει όμως παρά μόνο από σύριγγα. Για να έχει μεγαλύτερα ποικιλία γεύσεων τις έτρΙψα κροκέτας και κρεατάκι κονσέρβας στο γάλα και την τάισα. Όταν όμως άρχισε να "ξεροβήχει" φοβήθηκα μην της κάτσει τιποτα στο λαιμο και συνέχισα μόνο με γάλα. Προσπάθησα να την αφήσω για λίγο νηστική για να πιει γάλα από μπολάκι, αλλά μάταια. Το σώμα της όλο θα βουτήξει... την γλώσσα όχι! Δαγκωνει το μπωλ, αλλα δεν τρωει. Και νιαου νιαου νιαου... την ταϊζω πάλι με τη σύριγγα. Μάλιστα πάει και κάθεται μπροστά από τον καναπέ οπου κάθομαι για να την ταϊσω και χτυπιέται!

Τι να κάνω; Είναι τοσο μικρή ακόμα ώστε να μην μπορεί να φάει μόνη της ή έχει γίνει κυριολεκτικά "μαμόθρεφτο" και δε θέλει να φάει με διαφορετικό τρόπο;

Μου ειπαν να την αφήσω νηστική ακόμα και για μέρες με ένα μπολ δίπλα της... αλλα όταν με κοιταει με τα μεγαλα ματακια της... δεν αντεχω

Βοηθείστε μας πληζ...

Υ.Γ. Μετά το τάισμα κάνει κάτι σαν... φτέρνισμα να το πω; Ξερόβηχα να το πω; Είναι φυσιολιγικό αυτό;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ στη θέση σου θα αγόραζα ένα ειδικό μπιμπερό και θα την τάιζα μ' αυτό για λίγο διάστημα ακόμα. Αυτό θα το έκανα επειδή το ψιψίνι είναι ακόμα πολύ μικρό και δεν κάνει να μείνει χωρίς τροφή. Το μπιμπερό είναι ΚΑΙ ευκολότερο για σένα ΚΑΙ πιο φιλικό για το γατί από τη σύριγγα. Πάω στοίχημα ότι, αν το ταϊσεις με μπιμπερό, θα κοπεί και ο όποιος ξερόβηχας μετά το φαγητό.
Και μια μέρα, αντί για το μπιμπερό, θα της έβγαζα μια μαλακιά κονσέρβα για γατάκια (πατέ, ας πούμε) με έντονο άρωμα, θα την έβαζα μπροστά στο μπολ και θα άφηνα το πράγμα να πάρει τον δρόμο του.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

και εγω συστήνω ενα μπιμπερο για λιγο ακόμη και μετα θα του βαζεις και λιγες βρεγμενες κροκκετουλες σε πιατακι. Δεν θα συνιστουσα σε τοσο μικρη ηλικια να μεινει το γατακι νηστικο ειναι στην αναπτυξη και σιγουρα δεν ειναι καλο κατι τετοιο.
Αυτο που λες σαν ξεροβηχας ειναι πιθανο να ειναι ο αερας που καταπινει απο το ταισμα με την συριγγα..ή ρεψιματακι..:) μην ανησυχεις σιγα σιγα θα μαθει βρε

Παρόμοιο πρόβλημα είχα με το δικό μου. Είχε συνηθίσει το μπιμπερό και δεν έπινε από το μπωλ, ούτε έτρωγε στερεά τροφή. Το ζήτημα ελύθη ως εξής: εισήχθη στη στερεά τροφή μέσω κονσέρβας. Από οτι φαίνεται η μαλακιά τροφή είναι αρκετά ελκυστική για τα γατιά αλλά δεν πρέπει να συνηθίσουν σ'αυτήν καθότι δεν ενδείκνυται για την υγεία τους. Το επόμενο βήμα ήταν να αναμείξω κομματάκια μαλακιάς τροφής με κροκέτες για μικρά γατιά. Ο Γάτος όμως δεν άγγιζε τις κροκέτες έτσι αποφάσισα να αλλάξω μάρκα (από Pro Plan σε Royal Canin, τώρα βέβαια δεν κάνει διακρίσεις στο φαγητό) και σιγά σιγά άρχισε να μασουλάει (παρόλο που ήταν μικρός δε χρειάστηκε να τις βρέξω). Το μπιμπερό παρέμενε πρόβλημα παρόλες τις προσπάθειες να του βάλω το γάλα σε ρηχό πιάτο. Τώρα υποψιάζομαι ότι ήταν θέμα ηλικίας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων μου προσπαθειών που τον βουτούσα μέσα στο γάλα μπας και πιάσει το νόημα, ο γάτος δεν ήταν τόσο εξερευνητικός ούτε χρησιμοποιούσε τη γλώσσα του πέρα από το να καθαρίζεται ελάχιστα, οπότε μάλλον ήταν ακόμη ανώριμος για να πιει από μπωλ. Στα μέσα της πέμπτης εβδομάδας-αρχές της έκτης, άρχισε να ζωηρεύει και να είναι πιο περίεργος και παρατηρητικός αλλά και πάλι δεν έπινε από το ρηχό πιάτο που του έβαζα. Τότε ήλθε η επιφοίτηση -και η βοήθεια από το φόρουμ- και έβαλα σε βαθύ μπωλ τις κροκέτες του, που στο μεταξύ τις εξαφάνιζε μαγικά. Αυτό δούλεψε, αν και ακόμη έχει μικροπροβληματάκια (ο ίδιος δεν έχει καταλάβει ότι το μπιμπερό πήγε στην ευχή του θεού για πάντα!). Έχω λοιπόν την αίσθηση ότι σε αρκετές περιπτώσεις όταν δεν είμαστε σίγουροι για την ηλικία των γατιών -μία εβδομάδα κάνει τεράστια διαφορά, το βλέπω με τα μάτια μου- ή όταν τα βρίσκουμε τόσο μικρά, δεν αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμα δεν έχουν αποκτήσει τις δεξιότητες που πρέπει και τα πιέζουμε να αναπτυχθούν πρόωρα. Όλα στην ώρα τους, αυτό ήταν το μεγαλύτερο μάθημα μέχρι τώρα =)

Εμένα ο Ορφέας εξακολουθεί να αρνείται να φάει από κονσέρβα. Και είναι 4 μηνών! Ακόμα κι αν του ανακατέψω λίγο με τις κροκέτες, το μυρίζει και φεύγει.
Πρέπει να το πάρω απόφαση πως το γατί μου είναι χορτοφάγος! :P

Εμένα ο Ορφέας εξακολουθεί να αρνείται να φάει από κονσέρβα. Και είναι 4 μηνών! Ακόμα κι αν του ανακατέψω λίγο με τις κροκέτες, το μυρίζει και φεύγει.
Πρέπει να το πάρω απόφαση πως το γατί μου είναι χορτοφάγος! :P

Νομίζω ότι τούτο το γατί παίρνει τα πρωτεία στη χορτοφαγία! =D

Σιγα σιγα βαχζε στην συριγγα αντι γαλα γατας μια πλουσια ειδικη κονσερβα οπως η a/d
η w/d
η i/d της hills. Να το χαιδευεις πολύ το ψιψικακι οταν τρωει σιγα σιγα απο την κονσερβα και μετα κανα δυο βδομαδες χαδι και κονσερβα τετοια να το περασεις και σε κονσερβα με σκληρα κρεατακια και μετα σε ξηρη μουσκεμενη και μετα σε κηρη κανονικη αλλα παντα καλης ποιοτητας και νοστιμα. Και γενικα να το χαιδευεις πολυ.

Μου φαινεται οτι ο Ορφεας πρεπι να κανει παρεα με τη Leia!!!Tα ιδια και αυτη,μυριζει τις κονσερβες(ολες ομως!) και φευγει..οπως και ολες τις ανθρωπινες λιχουδιες,εκτος απο παστα σολωμου και πατε ελιας!!!!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back