Είναι τυφλό το αδεσποτούλι μου ή όχι;

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Το φοινικάκι μου τρώει κανονικά απο το πιατάκι του με αρκετή όρεξη απ'οτι το πρωτοπήρα το βρίσκει έυκολα εκει που το έχω βάλει κοντα στο κρεββατάκι.

Πράγματι ένα καλο κρεββάτι είναι και το δικό μου που θα τον παίρνω και εκει γιατι είναι πολύ χαδιάρης.:):)

Δεν ξέρω πως θα τον μάθω ομως να πηγαίνει στην άμμο του γιατι κάνει τα κακάκια του στο καλαθάκι πάνω στην κουβερτούλα του..
Και το αλλο είναι αν θα τον δεχτει έυκολα και το αλλο γατουλίνι που εννοείται πως θα πάρω για να έχει παρέα..

Οτι έπιπλα η αλλα αντικείμενα είχα στο δωμάτιο μου γιατι εκει τον έχω, τα εχω πάρει για να μην φοβάται το μωρο η χτυπήσει.
Διάβασα οτι ελεγε το άρθρο για τα ζωάκια με πρόβλημα οπου με βοήθησε πολυ και σας ευχαριστώ και για αυτο ολα τα μέλη μέσα απο την καρδιά μου...:up::up::happy::happy:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σου & πάλι !
Τυχερό το γατάκι που βρήκε μια αγκαλιά !
Γνώμη μου πάντως είναι να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια με τα ματάκια του !( κολλύριο + αντιβίωση)
:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σ'ευχαριστώ Kikiriki για τα καλά σου λόγια. Το κολλύριο συν την αντιβιώση τα βάζω συνέχεια απο τότε που το πήρα. Μακάρι το αλλο ματάκι του να σωθει και να βλέπει εστω και αμιδρα αν και η πιθανότητες ειναι μηδαμινές ο θεός ομως ειναι μεγάλος και μακάρι να γίνει ένα θαυμα για αυτη την ψιχούλα.

Δεν ξέρω πως να τον εκπαιδέυσω με τον καιρό να πηγαίνει τουαλέτα μόνο του, με το φαγητό του δεν υπάρχει πρόβλημα το βρίσκει μόνος του.:)

Υπάρχει κάποιο μέλος του φόρουμ που έχει τυφλή γατούλα η να γνωρίζει να μου πει τι ακριβως να κάνω;

Εχω διαβάσει το ανάλογο αρθρο για τα ζωάκια με αναπηρία και συγνώμη αν γίνομαι κουραστική αλλα φοβάμαι μηπως κάνω κάτι λάθος στην εκπαίδευση του γιατι δεν είχα στο παρελθόν ανάλογη περίπτωση με κάποιο ζωακι που χρειάζεται παραπάνω φροντίδα..

θα σου πω εγω το απογευμα αν θες

Ενταξει yasmin θα τα πουμε απο κοντά, θα σου δειξω και το μωρούλι
:happy::happy:

Ωραια θα το εκπαιδευσουμε επιτοπου:P

Διαβάζωντας γιά το γατάκι σου δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ ποιός είναι πιό τυχερός από τους δυό σας το μικρούλη που σε βρήκε η εσύ που το βρήκες!:)

Διαβάζωντας γιά το γατάκι σου δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ ποιός είναι πιό τυχερός από τους δυό σας το μικρούλη που σε βρήκε η εσύ που το βρήκες!:)

Και οι δύο Πηνελόπη!!! :rolleyes::rolleyes:
Αυτη η γλυκιά ψυχούλα μου έχει κλέψει την καρδιά μου!!!!
Μακάρι να ήταν έτσι ολοι οι άνθρωποι, αλλά δυστυχώς παιδιά υπάρχουν σε αυτη την ζωή και σ...ψυχοι!!!
Αυτο που σιχαίνομαι οσο τίποτα είναι να κάνω κακό σε ένα ζωάκι.:down::down:
Διαβάσω τις απαντήσεις η τα άρθρα για τις κακοποιήσεις σε ζώα και ποναει η ψυχή μου..

Τι κάνει σήμερα το μικρουλή Φοινικάκι;

maroula εχω κι εγω τυφλη γατουλα.Στεναχωρηθηκα πολυ στην αρχη,γιατι το γατουλινι μου εβλεπε τον πρωτο χρονο της ζωης του.Τελος παντων.Λοιπον αυτα που πρεπει να ξερεις και που φυσικα θα σου τα πει κι ο γιατρος ειναι οτι δεν πρεπει να βγει στον δρομο γιατι κινδυνευει περισσοτερο απο τα αλλα γατακια κι επισης δεν πρεπει να του αλλαζεις τα μερη που βαζεις τη τροφη,το νερο και την αμμο.Η κουκλα μας ανεπτυξε μεγαλυτερα μουστακια απο τις αλλες γατες,που την βοηθουν να προσανατολιζεται.Αν και αλλαξαμε σπιτι 2 μηνες μετα την τυφλωση της προσαρμοστηκε απιστευτα γρηγορα.Μην τον φοβασαι,λοιπον.Α,και κατι αλλο.Η φατσουλα μου δεν πηδαει πια απο ψηλα,νιωθει ανασφαλεια.Οταν ειμαι σπιτι ειναι κοντα μου συνηθως κι οταν κοιμομαστε,πρεπει να μας ακουμπαει.Η ανασφαλεια που λεγαμε.Α,επισης στην αρχη ηταν λιγο αντικοινωνικη.Επειδη δεν βλεπει,πρεπει αυτη να αποφασισει οτι θελει επαφες με κοσμο,αλλιως θυμωνει.Οσο περναει ο καιρος ομως γινεται ολο και πιο φιλικη.Ειναι 3 χρονων και 1 χρονο τυφλη.Αν χρειαστεις οτιδηποτε πες μου.Να εισαι σιγουρη οτι θα σου δωσει πολυ αγαπη,ισως περισσοτερη απο αλλες γατες...(Συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο ):redface:

να εχετε υποψη γιοα τα τυφλα γατακια παλι ειναι καλυτερο να εχουν παρεα αλλο ενα ετσι μεγαλωνουν πιο φυσιολογικα και ακολουθουν συχνα το δευτερο που εξελισσεται σε οδηγο και ακομη οταν μενουν μονα εχουν παρεα και δεν βγαζουν τοση ανασφαλεια οσο οσα ειναι μοναχα τους. γενικα κρατιουνται σε φορμα απλα θελει λιγη προσοχη να παρει κανεις ενα καλο δευτερο χατακι χαδιαρικο και στοργικο

Αυτό είναι αλήθεια Yasmin γιατί βλέπω κ εγώ το γατάκι που βρήκα που ακολουθεί συνέχεια τον Βατ ο οποίος είναι πολύ ήρεμος (είναι περσικός) και είναι πάρα πολύ καλός κ προστατευτικός με τα γατάκια που φιλοξενούμε κατά καιρούς.
Στις αγγελίες χθες είχαν ένα περσικό γατούλη που τον χαρίζουν, βέβαια έχει ένα πρόβλημα υγείας με περιτονίτιδα, όμως όπως είπε η Havana δεν είναι κ σημαντικό γιατί στις γατούλες είναι κάτι συνηθισμένο, αν θέλεις maroula ρίξε μία ματιά στην αγγελία, γιατί δεν υπάρχει καλύτερη παρέα από τα περσάκια που είναι ήρεμη χαρακτήρες κ πολύ τρυφερά, κ το συγκεκριμένο είναι κ πανέμορφο

Σε ευχαριστώ πολύ 'Αρετη για τις πληροφορίες σου αν χρειαστώ κάτι θα σου στείλω pm, οπως ευχαριστώ και ολα τα μέλη για ακόμη μια φορά.
Το φοινικάκι μου τρώει κανονικά, αλλα σήμερα παρατήρησα οτι απο το ένα μάτι τρέχει συνέχεια πύον λόγω και της φλεγμονής που έχει στα μάτια. Επικοινώνησα με τον γιατρο γιατι είναι και Σ/Κ και μου είπε οτι το να έχει πυον που τρέχει είναι καλό γιατι η περιοχή παροχετέυεται αλλα δυστυχώς το ματάκι αυτο δεν θα σωθεί γιατι έχει εξοφθαλμο.
Μετα απο καιρο θα χρειαστει να του κάνει εξαγωγή και θα μείνει με ενα ματάκι που δυστυχώς δεν θα βλέπει και αν βλέπει οπως το εχω ξαναφέρει θα βλέπει αμιδρα.
Το καημενούλι εχει τόσα προβλήματα οπου θα χρειαστει στο μέλλον να γίνει και αυτο...:(:( εχει ομως εμένα που δεν το εγκαταλείπω με τιποτα.:)

Αντε να πάρω και ενα δεύτερο νινάκι να του κάνει παρέα και να το βοηθάει οταν θα είμαι στην δουλειά.
Δυο γατουλίνια θα είναι η πιο ομορφη και γλυκειά παρέα μου....:up::up:

Εχω καλα νεα για το δευτερο αν προτιμησεις δικο μας ασχοληθηκα ιδιαιατερα με την ιου και τη βουλιτσα ωστ να γινουν ακομη πιο χαδιαρικα και απεδωσε αμεσως

Είναι γλυκούλια και τα 2 :):) η Ιου ειναι ειδικά η αδυναμία μου μοιάζει και στην μαμά του φοίνιξ εκπληκτικά..θα σου τηλεφωνήσω αυριο να σου πω νεα για το αλλο θέμα.
Με τον περσικο γατούλι που διάβασα τι γίνεται εχει βρεθει κάποιος να τον πάρει; Ειναι πολυ ομορφο γατουλίνι:happy::happy:

Το θεμε με τον γατουλη με την λοιμωδη περιτονιτιδα παιδια ειναι οτι πρεπει να υιοθετηθει μονος η με αλλο ζωο με ιδια παθηση διαφορετικα ειναι μια ασθενεια που κολαει και απο το νερο αν θυμαμαι και ενω αν υιοθετηθει μονος θα ειναι μια χαρα αν τον παρει καποιος με αλλο ζωο θα βοσησει και το αλλο και σε μικρο γατακι και μαλιστα που ειναι ανεμβολιαστο και υπο αντιβιωση προσωπικα δε θα το συνιστουσα με τιποτα...ειναι καλυτερα γι αυτον επειδη θα χρειαστει και περιθαλψη καποιες φορες να παει σε ενα σπιτι μονος που θα τον εχουν στα οπα οπα ετσι ωστε να διατηρειται και καλα η να εχουν κι αλλο ζωακι με περιτονιτιδα για να μη κινδυνευει να το μεταδωσει.
Ναι μαρουλα θα περιμενω τηλ.( θα προπονησω και την Ιου στα χαδια να ειναι ετοιμη αν την επιλεξεις)

Δεν ήξερα αυτες τις λεπτομέρειες για τον γατούλι που είναι τόσο γλυκούλης...μακάρι να βρεί ενα σπίτι να φροντίζει αυτη την ψιχούλα.
Είναι τόσο αξιαγάπητος:inlove::inlove::baby::baby:

Θα σου πω νέα Ασημίνα σύντομα

Ούτε κ εγώ το ήξερα αυτό για την περιτονίτιδα κ γι αυτό το πρότεινα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τίποτα γι αυτή την ασθένεια. Maroulaείπες στο γιατρό σου για το κολλύριο που σου είπα; Το ξέρω ότι γίνομαι κουραστική με αυτό αλλά το λέω συνέχεια γιατί το δικό μου γατάκι έχει μεγάλη βελτίωση, κ σταμάτησε κ το πύον από τις πρώτες μέρες που είχε στα ματάκια του.

Ούτε κ εγώ το ήξερα αυτό για την περιτονίτιδα κ γι αυτό το πρότεινα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τίποτα γι αυτή την ασθένεια. Maroulaείπες στο γιατρό σου για το κολλύριο που σου είπα; Το ξέρω ότι γίνομαι κουραστική με αυτό αλλά το λέω συνέχεια γιατί το δικό μου γατάκι έχει μεγάλη βελτίωση, κ σταμάτησε κ το πύον από τις πρώτες μέρες που είχε στα ματάκια του.

Δεν γίνεσαι καθόλου κουραστική Sli8erin για το ενδιαφέρον σου και σε ευχαριστώ πολυ. Του ανέφερα του κτηνιατρου μου για το συγκεκριμένο κολλύριο οπου πήγα το φοινικάκι μου για εξέταση προχθές το οποιο το γνωρίζει, οπως και το ανεφερε ο σύντροφος μου ο οποίος είναι γιατρος σε καθηγητή κτηνιατρικής του ΑΠΘ αλλα δεν βοηθάει τον εξέτασε κιόλας και αυτος.
Δυστυχώς οπως ανέφερα και σε αλλες απαντήσεις μου είναι τυφλος ο καημενούλης και στεναχωριέμαι συν οτι πονάει η ψυχή μου στην σκέψη οτι το αλλο του ματάκι θα πρέπει να αφαιρεθει κάποια στιγμη οταν μεγαλώσει αρκετά.
Εχει κατεστραφεί τελείως απο την φλεγμονη με αποτέλεσμα να κάνει εξωφθαλμο (το ματακι του εχει βγει ολο έξω) υπάρχει μια μηδαμινή ελπίδα το αλλο μάτι να βλέπει αμιδρά.
Ενα αλλο που μου είπε ο γιατρός είναι οτι αν το έφερνα στον γιατρο νωρίς και άρχιζα την θεραπεία δεν θα τυφλωνότανε αλλα η μάνα ομως δεν με άφηνε καθόλου να πλησιάσω τον μικρούλη.

Απο την μια έχω τύψεις για αυτο και απο την αλλη έχω βαρεθεί παιδιά να ακούω συνέχεια κακεντρεχή σχόλια του τύπου τι το πήρες τυφλό και το έσωσες, θα τυρανίεται εξαιτίας σου, πως θα το μεγαλώσεις κλπ και μάλιστα απο ανθρώπους που έχουν ζώακια..:down::down:

Προσωπικά αδιαφορώ για οτι κιαν λένε αλλα καντανταει κουραστικο απο ορισμένους, δεν το εχω μετανιώσει ουτε στιγμή και ουτε πρόκειται πως πήρα κοντά μου αυτο τοσο γλυκο πλασματάκι.

Θα ήθελα να ρωτήσω σε οποιον μπορει να με βοηθήσει. Οταν θέλει να κάνει την ανάγκη του το πηγαίνω στο αμμοδοχείο προς το παρόν κάνει μονο τσισακια τα αλλα τα κάνει έξω αλλα δεν με πειράζει θα μάθει με τον καιρο, αυτο που με προβληματίζει είναι οτι την άμμο την περναει για φαγητο και μασουλάει τα χαλικάκια.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποτρεψω να κάνει κάτι τέτοιο οταν θα λείπω;

Δεν γίνεσαι καθόλου κουραστική Sli8erin για το ενδιαφέρον σου και σε ευχαριστώ πολυ. Του ανέφερα του κτηνιατρου μου για το συγκεκριμένο κολλύριο οπου πήγα το φοινικάκι μου για εξέταση προχθές το οποιο το γνωρίζει, οπως και το ανεφερε ο σύντροφος μου ο οποίος είναι γιατρος σε καθηγητή κτηνιατρικής του ΑΠΘ αλλα δεν βοηθάει τον εξέτασε κιόλας και αυτος.
Δυστυχώς οπως ανέφερα και σε αλλες απαντήσεις μου είναι τυφλος ο καημενούλης και στεναχωριέμαι συν οτι πονάει η ψυχή μου στην σκέψη οτι το αλλο του ματάκι θα πρέπει να αφαιρεθει κάποια στιγμη οταν μεγαλώσει αρκετά.
Εχει κατεστραφεί τελείως απο την φλεγμονη με αποτέλεσμα να κάνει εξωφθαλμο (το ματακι του εχει βγει ολο έξω) υπάρχει μια μηδαμινή ελπίδα το αλλο μάτι να βλέπει αμιδρά.
Ενα αλλο που μου είπε ο γιατρός είναι οτι αν το έφερνα στον γιατρο νωρίς και άρχιζα την θεραπεία δεν θα τυφλωνότανε αλλα η μάνα ομως δεν με άφηνε καθόλου να πλησιάσω τον μικρούλη.

Απο την μια έχω τύψεις για αυτο και απο την αλλη έχω βαρεθεί παιδιά να ακούω συνέχεια κακεντρεχή σχόλια του τύπου τι το πήρες τυφλό και το έσωσες, θα τυρανίεται εξαιτίας σου, πως θα το μεγαλώσεις κλπ και μάλιστα απο ανθρώπους που έχουν ζώακια..:down::down:

Προσωπικά αδιαφορώ για οτι κιαν λένε αλλα καντανταει κουραστικο απο ορισμένους, δεν το εχω μετανιώσει ουτε στιγμή και ουτε πρόκειται πως πήρα κοντά μου αυτο τοσο γλυκο πλασματάκι.

Θα ήθελα να ρωτήσω σε οποιον μπορει να με βοηθήσει. Οταν θέλει να κάνει την ανάγκη του το πηγαίνω στο αμμοδοχείο προς το παρόν κάνει μονο τσισακια τα αλλα τα κάνει έξω αλλα δεν με πειράζει θα μάθει με τον καιρο, αυτο που με προβληματίζει είναι οτι την άμμο την περναει για φαγητο και μασουλάει τα χαλικάκια.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποτρεψω να κάνει κάτι τέτοιο οταν θα λείπω;
Το καταλαβαίνω αυτό που λες για τις τύψεις, τις έχω κ εγώ συχνά, όμως αν το σκεφτείς δεν είναι σωστό γιατί δεν το έκανες επειδή δεν ενδιαφερόσουν, φαντάζομαι ότι αν ήξερες πως θα εξελιχθεί θα το είχες πάρει από τη μαμά του με οποιοδήποτε κόστος. Μην κοιτάς όμως πίσω γιατί αυτό έχει συμβεί κ δυστυχώς δεν αλλάζει, να κοιτάς μπροστά, ότι το βρήκες εσύ κ θα ζήσει!!! κ αυτό είναι το ελπιδοφόρο. Τώρα για το αμμοδοχείο το έκανε κ το δικό μου κ ακόμα έχουμε μια δυσκολία, πότε ξαπλώνει πότε παίζει με την άμμο αλλά ευτυχώς σταμάτησε να την τρώει, ένα κόλπο είναι να αφήσεις τα τσισάκια του να τα μυρίζει για να καταλάβει ότι εκεί είναι τουαλέτα κ να μη τρώει την άμμο

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back