Εγκληματική αμέλεια κτηνιάτρων!

Δε χρειαζεται πανικος,ισως να μη νοσησει και ποτε.:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δε χρειαζεται πανικος,ισως να μη νοσησει και ποτε.:)

Όχι βρε moukelis μου, πανικός να σου πω την αλήθεια, δεν υπάρχει. Μόνο θλίψη και θυμός...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aπλα την χοντο μαλ...α της κτηνιατρου την πληρωνη η franky και ταλαιπορουντε και τα γατακια της

Franky λυπάμαι πολύ για τα θετικά αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων για τα περισσότερα γατιά σου.:(
Συμφωνα όμως με τις απόψεις που παράθεσαν η aretha και η drusilia (ευχαριστούμε πολύ), η αιματολογική εξέταση δεν δίνει ασφαλή συμπεράσματα, απλά δείχνει οτι το ζώο σε κάποια στιγμή προσβλήθηκε από κάποιον κορωνιό.Δεν είναι σίγουρο ότι πρόκειται για τον ιό της λοιμώδης περιτονίτιδας.:hmm:
Δεδομένου των πολύ καλών συνθηκών διαβίωσης και της ιατρικής φροντίδας που τους παρέχεις είναι πολύ πιθανό να μην νοσήσουν ποτέ.:)
Οσο για την ελλειπή ενημέρωση από μερικούς κτηνιάτρους δεν πιστεύω οτι οφείλεται μόνο στον φόβο μη χάσουν τον πελάτη.:hmm:Ισα-ίσα που πολλοί για χάρη του εντυπωσιασμού, θα θέλαν να δείξουν πόσο καλά κατέχουν το αντικείμενο.;)
Τίνω να συμφωνήσω περισσότερο με την drusilia δηλαδή πιστεύω ότι κάποια εμβόλια-θεραπείες είναι "περισσότερο εμπορικά" και προωθούνται περισσότερο.Και οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια, μόλλον δεν πρέπει να μένουν αμέτοχες σ'αυτό το "παιχνίδι".:hmm:
Πάντος αυτό που σίγουρα πρέπει να τονίσω είναι οτι οι κτηνίατροι, όπως και όλοι επαγγελματικοί κλάδοι(υγείας και μη) είανι άνθρωποι και δεν έχουν όλοι την ίδια επαγγελματική συνείδηση και την ίδια ηθική.:hmm:
Πιστεύω όμως οτι υπάρχουν πολλοί που είναι και ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.:)
Συγνώμη που παρασύρθηκα και έγραψα τόσα πολλά.:redface:
Franky εύχομαι τα καλύτερα για τις γατούλες σου.:D

Νίκη

Οσο για την ελλειπή ενημέρωση από μερικούς κτηνιάτρους δεν πιστεύω οτι οφείλεται μόνο στον φόβο μη χάσουν τον πελάτη.:hmm:Ισα-ίσα που πολλοί για χάρη του εντυπωσιασμού, θα θέλαν να δείξουν πόσο καλά κατέχουν το αντικείμενο.;)
Τίνω να συμφωνήσω περισσότερο με την drusilia δηλαδή πιστεύω ότι κάποια εμβόλια-θεραπείες είναι "περισσότερο εμπορικά" και προωθούνται περισσότερο.Και οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια, μόλλον δεν πρέπει να μένουν αμέτοχες σ'αυτό το "παιχνίδι".:hmm:
Πάντος αυτό που σίγουρα πρέπει να τονίσω είναι οτι οι κτηνίατροι, όπως και όλοι επαγγελματικοί κλάδοι(υγείας και μη) είανι άνθρωποι και δεν έχουν όλοι την ίδια επαγγελματική συνείδηση και την ίδια ηθική.:hmm:
θα συφωνησω μαζι σου αγαπητη φιλη ΝΙΚΗ. υπαρχουν γιατροι καλοι και αξειοι που δυστηχος πρεπει να τους ψαξουμε με το φαναρι, υπαρχουν και καθαρματα.επειτρεψτε μου να σας ενημεροσω πως ο δηκος μου γιατρος με ενημερωνε ανεληπος ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ο ιδιος μου ελεγε οτι ειναι ΓΙΑΚΟΥΜΠ στην ιατρεικη. και οταν πεθανε το γατι μου πειγα και τον αρπαξα ξερετε τι μου ειπαι? οτι εκανε λαθος εκτημηση της καταστασης του γατου μου.όταν ωμος του πειγενα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το γατι μου στο μπουρ...ο του και του ελεγα γιατρε δεν ειναι καλα. ΜΕ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΕΓΕ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ τωρα φυσικα και ειμαι ΤΡΕΛΟΣ με εκανε ο ΓΙΑΚΟΥΜΠ τρελο γιατι μου σκωτοσε με τους λαθους χειρησμους οτι αγαπουσα ποιο πολλυ στην ζωη μου ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΕΡΑ. και εγω υποφερω τωρα και οχι εκεινος. αυτος καλα τα τσεπωσε τα μαυρα αφορολογητα χρηματα. συγνωμη ζητω απο ολους που διαβαζουν αυτο το θεμα για τα κοσμητικα μου επειθετα, δεν το θελω και εγω να βριζω αλλα βγενει απο μονο του γιατι θρηνο το αλλο κοματι του εαυτου μου που εχασα

θα συφωνησω μαζι σου αγαπητη φιλη ΝΙΚΗ. υπαρχουν γιατροι καλοι και αξειοι που δυστηχος πρεπει να τους ψαξουμε με το φαναρι, υπαρχουν και καθαρματα.επειτρεψτε μου να σας ενημεροσω πως ο δηκος μου γιατρος με ενημερωνε ανεληπος ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.ο ιδιος μου ελεγε οτι ειναι ΓΙΑΚΟΥΜΠ στην ιατρεικη. και οταν πεθανε το γατι μου πειγα και τον αρπαξα ξερετε τι μου ειπαι? οτι εκανε λαθος εκτημηση της καταστασης του γατου μου.όταν ωμος του πειγενα ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ το γατι μου στο μπουρ...ο του και του ελεγα γιατρε δεν ειναι καλα. ΜΕ ΕΒΡΙΖΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΕΓΕ ΤΡΕΛΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΒΛΕΠΕ ΟΤΙ Ο ΓΑΤΟΣ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ τωρα φυσικα και ειμαι ΤΡΕΛΟΣ με εκανε ο ΓΙΑΚΟΥΜΠ τρελο γιατι μου σκωτοσε με τους λαθους χειρησμους οτι αγαπουσα ποιο πολλυ στην ζωη μου ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΕΡΑ. και εγω υποφερω τωρα και οχι εκεινος. αυτος καλα τα τσεπωσε τα μαυρα αφορολογητα χρηματα. συγνωμη ζητω απο ολους που διαβαζουν αυτο το θεμα για τα κοσμητικα μου επειθετα, δεν το θελω και εγω να βριζω αλλα βγενει απο μονο του γιατι θρηνο το αλλο κοματι του εαυτου μου που εχασα

Πραγματικά λυπάμαι για τον γατούλη σου.. Είναι σαν να χάνεις κάτι από εσένα. Υπομονή από μένα και κουράγιο ..

Μπορείς να μου στείλεις σε παρακαλώ το όνομα του ΓΙΑΚΟΥΜΠ;;;
Είναι γνωστός κτηνίατρος;;

Κουράγιο φίλε μου, καταλαβαίνω τον πόνο σου και την διακιολογημένη αγανακτησή σου.:(:(:(
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη τόσο απαράδεκτα και ακραία περιστατικά.:(
Λυπάμαι πολύ για τον γατούλη σου.:(:(:(

Κουράγιο φίλε μου, καταλαβαίνω τον πόνο σου και την διακιολογημένη αγανακτησή σου.:(:(:(
Δυστυχώς υπάρχουν ακόμη τόσο απαράδεκτα και ακραία περιστατικά.:(
Λυπάμαι πολύ για τον γατούλη σου.:(:(:([/quote σας ευχαριστω πολλυ ολους το θεμα ομως ειναι οτι οι ασχετοι γιατροι ειναι αρκετοι και μια ασχετη και αχρηστη γιατρος πειρε στον λαιμο της το γατακι, τηςFRANKY αλλα και την ιδια την FRANKY. και την αγωνια το αγχος, και την στεναχωρια αυτης της κοπελας δεν το αισθανετε η γιατρος της, γιατι αυτη καλα βολευτηκε τα τσεποσε, η FRANKY τωρα τρεχει και δεν φτανει

Απλά, τελικά, ένα μεγάλο μέρος του θυμού που νιώθω, είναι προς τον ίδιο μου τον εαυτό. Πως πίστεψα, ότι σε μια χώρα που η ανευθυνότητα κυριαρχεί σε όλους τους τομείς, εγώ βρήκα με την πρώτη, την "άψογη" κτηνίατρο που μπορούσα να εμπιστευτώ με κλειστά μάτια. Και την πρότεινα στην οικογένειά μου και σε γνωστούς, ως μία αξιόπιστη γιατρό που αγαπάει και νοιάζεται τα ζώα. Εκείνη αυτό έπρεπε να πουλήσει· εγώ γιατί το "αγόρασα" έτσι εύκολα; Έχω λοιπόν ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης γιατί δεν συμβουλεύτηκα απόο την αρχή και άλλους γιατρούς...

δεν φταις εσυ FRANKY μου γιατι ξερουμε μηπος αν το πειγενες σε αλλους οτι θα εκαναν εκεινοι το σωστο? την τσεπη σου θα εξεταζαν και οχι το γατακι. μηπος πρεπει σιγα σιγα ολοι εμεις που εχουμε ζωακια και τα αγαπαμε σαν πιδια μας να εχουμε και καποιο βιβλιο κτηνιατρικης για να ενημερωνομαστε τουλαχιστον θεοριτηκα για καποιες ασθενιες. ενα τετοιο βιβλιο εχω να προτηνω πρωτος λεγετε η ΜΙΚΡΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ γραφει για ασθενιες σκυλου, γατας,πτηνων, χοιρον και πολλα ακομα. ευχωμαι και καποιος αλλος να εχει να προτηνη καποιο αλλο βιβλιο

Τώρα πια, αυτό κάνω κι εγώ Το έχω ρίξει στο διάβασμα. Όσα περισσότερα μπορέσω να μάθω, θα τα μάθω. Άντε, να πάρουμε και κανένα πτυχίο κτηνιατρικής τώρα στα πίσω πίσω...

καλημερα!!εγω προτεινω να ανοιχτει θεμα με τιτλο ''αυτο το γνωριζατε?'' κ ο καθενας να γραφει οποιαδηποτε σημαντικη πληροφορια για τις γατες μας.οπως ολα αυτα που γραφτηκαν για την περιτονιτιδα κ μας ανοιξαν λιγακι παραπνω τα ματια;)..

μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο άτυχος γατούλης ήταν παχουλός .Χαρακτηριστικό της περιτονίτιδας έιναι η πλήρης απώλεια λίπους και μυικής μάζας,ώστε το ζώο να μένει κυριολεκτικά μόνο κόκκαλα και γούνα.Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση.Θέλω αν μπορείτε να μου πείτε αν μπορεί το fiv, η λευχαιμία και η περιτονίτιδα μπορεί να μεταδοθεί από τα ρούχα και τα παπούτσια μας σε υγιές ζώο, γιατί δεν μου έχουν απαντήσει θετικά ή αρνητικά οι κτηνίατροι.

Franky δεν πρεπει να τα βαζεις με τον εαυτο σου,εσυ εισαι συνειδητοποιημενη φιλοζωη και εκανες το καλυτερο για να φροντιζεις τα γατακια σου.Και οχι μονο αυτο,αλλα φιλοξενουσες τοσα μικρα που χρειαζοντουσαν βοηθεια , τα οποια θα ειχαν αλλη τυχη αν δεν τα ειχες περιθαλψει.Την αδιαφορια των γιατρων,δεν θα επρεπε να την φορτωθεις εσυ αλλα αυτοι.
Οπως και να εχει το πραγμα,συμφωνω απολυτα μαζι σου σε οτι αφορα την προσωπικη μας ενημερωση για τις ασθενειες και προφυλαξεις των γατιων μας.Μονο ετσι μπορουμε να βγαλουμε μια ακρη.Και ειναι αλλιως να ξερει και ο κτηνιατρος οτι ψαχνομαστε και ενημερωνωμαστε ,ετσι ωστε να μην μας πουλαει φουμαρα με θεωριες.
Βεβαια εγω τα λεω αυτα,τωρα που την εχω πατησει ασχημα και επρεπε να χασω ζωο για να παψω να εχω τυφλη εμπιστοσυνη σε κτηνιατρο.
Τουλαχιστον μεσα απο αυτες τις εμπειριες , μπορει καποιοι να βοηθηθουν και να προλαβουν καταστασεις.
Πολυ λυπαμαι για το γατακι που εχασες,σε νιωθω απολυτα,και ευχομαι τα τοσα καλα που εχεις κανει στα μικρακια που εχεις μεγαλωσει ,να σου ανταποδωθουν συντομα.
Να εισαι καλα και κουραγιο.

καλημερα!!εγω προτεινω να ανοιχτει θεμα με τιτλο ''αυτο το γνωριζατε?'' κ ο καθενας να γραφει οποιαδηποτε σημαντικη πληροφορια για τις γατες μας.οπως ολα αυτα που γραφτηκαν για την περιτονιτιδα κ μας ανοιξαν λιγακι παραπνω τα ματια;)..

Σωστό, πολύ σωστό!!! Μέχρι να γίνει αυτό παραθέτω εδώ λινκ για συνεντευξη στο "παρα τρίχα" του ΣΚΑΪ, που μου έστειλε ο roulis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για το τεράστιο ενδιαφέρον που έχει δείξει.
https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pid=15&vdID=133
Και άλλα ενδιαφέροντα από την ίδια εκπομπή
https://paratrixa.skai.gr/default.asp?pID=14&ct=12&la=1

μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι ο άτυχος γατούλης ήταν παχουλός .Χαρακτηριστικό της περιτονίτιδας έιναι η πλήρης απώλεια λίπους και μυικής μάζας,ώστε το ζώο να μένει κυριολεκτικά μόνο κόκκαλα και γούνα.Τουλάχιστον αυτό συνέβη στη δική μου περίπτωση.Θέλω αν μπορείτε να μου πείτε αν μπορεί το fiv, η λευχαιμία και η περιτονίτιδα μπορεί να μεταδοθεί από τα ρούχα και τα παπούτσια μας σε υγιές ζώο, γιατί δεν μου έχουν απαντήσει θετικά ή αρνητικά οι κτηνίατροι.

Νόνη μου καλησπέρα. Αυτό που έπαθε η δική σου γάτα, ανήκει στην περίπτωση του ενός από τους δύο τύπους εκδήλωσης της ασθένειας. Στη δική σου περίπτωση, η γατά νοσεί για μεγάλο διάστημα με τα αποτελέσματα που γράφεις. Στον άλλο τύπο, τα πάντα εκδηλώνονται και τελειώνουν εντός λίγων ημερών... Αυτό που έπαθε ο Ρομπιστέν δηλαδή.
Για το αν μπορούμε να μεταφέρουμε με τα παπούτσια μας τη νόσο, ξέρω πως είναι αρκετά δύσκολο, γιατί η γάτα που ζει έξω, θάβει καλά τα κόπρανά της, με αποτέλεσμα να μη τα πατάμε, όπως γίνεται με του σκύλου. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο...

Franky δεν πρεπει να τα βαζεις με τον εαυτο σου,εσυ εισαι συνειδητοποιημενη φιλοζωη και εκανες το καλυτερο για να φροντιζεις τα γατακια σου.Και οχι μονο αυτο,αλλα φιλοξενουσες τοσα μικρα που χρειαζοντουσαν βοηθεια , τα οποια θα ειχαν αλλη τυχη αν δεν τα ειχες περιθαλψει.Την αδιαφορια των γιατρων,δεν θα επρεπε να την φορτωθεις εσυ αλλα αυτοι.
Οπως και να εχει το πραγμα,συμφωνω απολυτα μαζι σου σε οτι αφορα την προσωπικη μας ενημερωση για τις ασθενειες και προφυλαξεις των γατιων μας.Μονο ετσι μπορουμε να βγαλουμε μια ακρη.Και ειναι αλλιως να ξερει και ο κτηνιατρος οτι ψαχνομαστε και ενημερωνωμαστε ,ετσι ωστε να μην μας πουλαει φουμαρα με θεωριες.
Βεβαια εγω τα λεω αυτα,τωρα που την εχω πατησει ασχημα και επρεπε να χασω ζωο για να παψω να εχω τυφλη εμπιστοσυνη σε κτηνιατρο.
Τουλαχιστον μεσα απο αυτες τις εμπειριες , μπορει καποιοι να βοηθηθουν και να προλαβουν καταστασεις.
Πολυ λυπαμαι για το γατακι που εχασες,σε νιωθω απολυτα,και ευχομαι τα τοσα καλα που εχεις κανει στα μικρακια που εχεις μεγαλωσει ,να σου ανταποδωθουν συντομα.
Να εισαι καλα και κουραγιο.

Σ'ευχαριστώ πολύ, κι εσένα, και όλα τα μέλη του φόρουμ για την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον. Αυτό που θα κάνω από εδώ και πέρα, είναι ότι μαθαίνω για την συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά και άλλες, να το γράφω στο φόρουμ για να το μαθαίνουμε όλοι. Πίστεύω, πως με την ανταλλαγή πληροφοριών, θα καταφέρουμε πολύ περισσότερα για τα λατρεμένα μας γατούμπια!!!;)

[Για το αν μπορούμε να μεταφέρουμε με τα παπούτσια μας τη νόσο, ξέρω πως είναι αρκετά δύσκολο, γιατί η γάτα που ζει έξω, θάβει καλά τα κόπρανά της, με αποτέλεσμα να μη τα πατάμε, όπως γίνεται με του σκύλου. Ελπίζω να σε βοήθησα λίγο...[/quote]
Οι γάτες μου μένουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι .΄Εχω τη δυνατότητα να έχω σε άλλο όροφο τις 2 γάτες που έχουν δυστυχώς περιτονίτιδα και fiv και στον άλλο τα υγιή .Όμως για να πάω από τον ένα χώρο στον άλλο πρέπει νά κάνω μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και αυτό εδώ και τρία χρόνια μου έχει δυσκολέψει τη ζωή.Η μία κτηνίατρος μου είπε ότι μεταφέρεται από τα ρούχα και τα παπούτσια ο άλλος δεν μου απάντησε ξεκάθαρα.

Οσον αφορα την λοιμωδη περιτονιτιδα πρόκειται για μια αρκετα περίεργη ασθένεια που ενω έχει ως αίτιο έναν μολυσματικό παράγοντα πολλοι υποστηρίζουν οτι δεν είναι μεταδοτικη:hmm:https://pathwithpaws.com/blog/tag/fip/. Το 80% των γατών είναι φορείς κάποιου κοραναιού και απο αυτές μόνο ενα μικρό ποσοστο θα εμφανίσει την λοιμώδη περιτονίτιδα, στην ουσία η εμφάνιση της νοσου θεωρείται μια υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στον κορόναιό. Οσον αφορά το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα απο 60-80% σε γάτες που δεν είναι φορεις:hmm:και για αυτό τον λόγο η Αμερικάνικη ένωση κτηνιάτρων για γάτες δεν το συστήνει για εμβολιασμο. Στους συνδέσμους παρακάτω παραθέτω διάφορα άρθρα σχετικά με την λοιμώδη περιτονιτιδα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου:)
https://www.vet.cornell.edu/fhc/brochures/fip.html
https://www.marvistavet.com/html/fip.html
https://web.mac.com/cat_toons/iWeb/f...ols/124994D5-F5C8-47E3-84F0-CFB5AED944F2.html

Οι γάτες μου μένουν αποκλειστικά μέσα στο σπίτι .΄Εχω τη δυνατότητα να έχω σε άλλο όροφο τις 2 γάτες που έχουν δυστυχώς περιτονίτιδα και fiv και στον άλλο τα υγιή .Όμως για να πάω από τον ένα χώρο στον άλλο πρέπει νά κάνω μπάνιο και να αλλάξω ρούχα και αυτό εδώ και τρία χρόνια μου έχει δυσκολέψει τη ζωή.Η μία κτηνίατρος μου είπε ότι μεταφέρεται από τα ρούχα και τα παπούτσια ο άλλος δεν μου απάντησε ξεκάθαρα.

Επειδή από ότι έχω καταλάβει δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση σε σχέση με την ασθένεια, να σου πω ότι, επί 3 χρόνια πηγαινοερχόμουν από το σπίτι της μητέρας μου (η οποία έχει τα θετικά γατάκια), στο δικό μου, χωρίς να αλλάξω ρούχα ή να "απολυμανθώ" με κάποιον τρόπο, και η μία γάτα μου είναι αρνητική και για την άλλη θα ξέρω την επόμενη αβδομάδα. Επίσης, από αυτά που έχω διαβάσει μέχρι τώρα, η νόσος μεταφέρεται από γάτα σε γάτα, κυρίως μέσω της αναπνευστικής οδού. Δεν αναφέρουν πουθενά μεταφορά μέσω ανθρώπου. Παρ'όλα αυτά, ρίξε μια ματιά στα λινκς που προτείνει ο JohnDVM.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back