Εγκληματική αμέλεια κτηνιάτρων!

Οσον αφορα την λοιμωδη περιτονιτιδα πρόκειται για μια αρκετα περίεργη ασθένεια που ενω έχει ως αίτιο έναν μολυσματικό παράγοντα πολλοι υποστηρίζουν οτι δεν είναι μεταδοτικη:hmm:https://pathwithpaws.com/blog/tag/fip/. Το 80% των γατών είναι φορείς κάποιου κοραναιού και απο αυτές μόνο ενα μικρό ποσοστο θα εμφανίσει την λοιμώδη περιτονίτιδα, στην ουσία η εμφάνιση της νοσου θεωρείται μια υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στον κορόναιό. Οσον αφορά το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα απο 60-80% σε γάτες που δεν είναι φορεις:hmm:και για αυτό τον λόγο η Αμερικάνικη ένωση κτηνιάτρων για γάτες δεν το συστήνει για εμβολιασμο. Στους συνδέσμους παρακάτω παραθέτω διάφορα άρθρα σχετικά με την λοιμώδη περιτονιτιδα και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου:)
https://www.vet.cornell.edu/fhc/brochures/fip.html
https://www.marvistavet.com/html/fip.html
https://web.mac.com/cat_toons/iWeb/f...ols/124994D5-F5C8-47E3-84F0-CFB5AED944F2.html

Ευχαριστώ πολύ JohnDVM. Μπαίνουν στη λίστα διαβάσματος... Ελπίζω στο τέλος να μην μπερδευτώ περισσότερο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παιδιά κι εμένα ο γιατρός, που μου τον έχουν συστήσει και φιλόζωοι, είναι "ευρωθήρας" και πολύ φοβάμαι ότι ίσως ευθύνεται το εμβόλιο που του έκανε για τις επιληπτικές κρίσεις του γατούλη μου και θα του κάνω μήνυση, αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο!

Αυτό το λέω γιατί το γατάκι ήταν τελείως καλά και εκδήλωσε τα συμπτώματα το απόγευμα της ημέρας του επαναληπτικού εμβολιασμού. Μάλιστα είδα ότι ο γιατρός του έκανε δύο εμβόλια. Δεν ξέρω γιατί... και τα δύο μαζεμένα;;; Πάντως μου είπαν και στην κλινική ότι δεν έχει παρατηρηθεί τέτοια παρενέργεια από εμβολιασμό σε γάτα, ΑΛΛΑ επειδή το έψαξαν περισσότερο, βρήκαν ότι έχει παρατηρηθεί σε άνθρωπο! Συγκεκριμένα σε μωρό παιδί.

Επίσης υποψιάζομαι ότι μπορεί να φταίει ο γιατρός, στον οποίο ΑΣΦΑΛΩΣ και δεν θα ξαναπάω (είναι κάπου στα Σεπόλια), γιατί είχε κλειστό το κινητό όλο το βράδυ και το άνοιξε στις 10.30 το πρωί!!! Κι εγώ του είχα πει ότι το γατάκι έχει πυρετό, το προηγούμενο βράδυ και ότι μου φώναζε το απόγευμα και άφηνε ούρα και είχε σάλια και ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ!!! Μου είπε να του δώσω ζάχαρη. Και δεν μου είπε ότι απαγορεύεται να δώσεις ντεπόν σε γάτα αν έχει πυρετό. Κι εμείς όταν το είδαμε να ψήνεται στον πυρετό και υποθέσαμε ότι οι σπασμοί ήταν από αυτό και όταν συνήλθε του δώσαμε μισό ντεπόν, πράγμα που μας είπε και ο εφημερεύων κτηνίατρος που το πήγαμε, αλλά και στην κλινική ότι ήταν τραγικό λάθος και μπορεί να πάθαινε χειρότερα.

Μου είπαν ότι υπάρχει κάποιο άλλο αντιπυρετικό χάπι που δίνεται στις γάτες. Δεν θυμάμαι τώρα συγκεκριμένα, γιατί ο εφημερεύων του έκανε μια ένεση αντιβιοτικού νομίζω, η οποία μας είπε θα κρατούσε 24 ώρες και με αυτήν δεν θα ανέβαζε πυρετό.

Εν τω μεταξύ, όταν είχαμε πάει για τα εμβόλια, αλλά και πάντα όταν πάμε, ο γιατρός το πρώτο πράγμα που κάνει είναι να μας πείθει να αγοράζουμε τροφές και βιταμίνες και σταγόνες κι εγώ δεν ξέρω τι. Αυτή τη φορά, ρε παιδιά, με φόρτωσε με 4 σακκιά άμμο, που είναι απαίσια!! Είναι λέει υποαλλεργική και ήταν σε προσφορά στη μία άμμο, άλλη μία δώρο... Μα εγώ είμαι η ηλίθια που τον ακούω!

Τώρα που θα έρθει το γατάκι πάλι σπίτι, θα του πάρω τη συνηθισμένη άμμο του, που την ξέρει και την έχει συνηθίσει. Αυτή την απλή από το σούπερμαρκετ. Τη Friskies. Μια χαρά είναι και την καθαρίζουμε συνέχεια και την αλλάζουμε συχνά και πάντα εκεί πηγαίνει. Αν και μετά τα μηνύματά σας λέω να πάρω αυτή την Catsan να την δοκιμάσω. :) )

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επίσης, ο γατούλης μας είχε πάντα λαδωμένο ένα σημείο στην ουρίτσα του, και κάθε φορά που πηγαίναμε εκεί του το αναφέραμε και το έβλεπε και μας έλεγε ότι είναι απλά αλλεργικό ότι το γλύφει σ εκείνο το σημείο και δεν είναι τίποτα. Μέχρι που αυτή τη φορά του κούρεψε το σημείο επειδή εμείς επιμέναμε μήπως είναι κάτι δερματικό για να δει τι είναι και δεν υπήρχε κάτι.

Όμως, και οι δύο άλλοι γιατροί που πήγαμε, που είδαν την ουρά του κουρεμένη μας είπαν ότι σε αυτό το σημείο της ουράς ο γάτος έχει έναν αδένα που εκκρίνει κάποιο υγρό και γι' αυτό είναι λαδωμένη εκεί η τρίχα!

Και το εμβόλιο που του έκανε, πριν το κάνει ΔΕΝ τον ζύγισε καν για να δει τι δόση θα του χορηγήσει και πολύ φοβάμαι ότι αυτό ίσως ευθύνεται τελικά. Ίσως έβαλε περισσότερη δόση από ό,τι έπρεπε. Δεν ξέρω.

Επίσης, ο γατούλης μας είχε πάντα λαδωμένο ένα σημείο στην ουρίτσα του, και κάθε φορά που πηγαίναμε εκεί του το αναφέραμε και το έβλεπε και μας έλεγε ότι είναι απλά αλλεργικό ότι το γλύφει σ εκείνο το σημείο και δεν είναι τίποτα. Μέχρι που αυτή τη φορά του κούρεψε το σημείο επειδή εμείς επιμέναμε μήπως είναι κάτι δερματικό για να δει τι είναι και δεν υπήρχε κάτι.

Όμως, και οι δύο άλλοι γιατροί που πήγαμε, που είδαν την ουρά του κουρεμένη μας είπαν ότι σε αυτό το σημείο της ουράς ο γάτος έχει έναν αδένα που εκκρίνει κάποιο υγρό και γι' αυτό είναι λαδωμένη εκεί η τρίχα!

Και το εμβόλιο που του έκανε, πριν το κάνει ΔΕΝ τον ζύγισε καν για να δει τι δόση θα του χορηγήσει και πολύ φοβάμαι ότι αυτό ίσως ευθύνεται τελικά. Ίσως έβαλε περισσότερη δόση από ό,τι έπρεπε. Δεν ξέρω.
Δεν ειναι απαραιτητο ενα ζωο να ζυγιστει για να εμβολιαστει, η δοση του εμβολιου ειναι σταθερη ειτε ειναι 2 κιλα ειτε 102:)

ολα για τα λευτα.....

Μα γιατι γινονται / σπουδαζουν κνηνιατροι αφου δεν αγαπανε τα ζωακια και νιαζοντε μονο για την πατσι τους????? :mad:

Δεν ειναι απαραιτητο ενα ζωο να ζυγιστει για να εμβολιαστει, η δοση του εμβολιου ειναι σταθερη ειτε ειναι 2 κιλα ειτε 102:)

Έχετε δίκιο, γιατρέ. Το επαλήθευσα αυτό και με τους γιατρούς της κλινικής.
Αλλά το πρόβλημά μας είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορούμε να κρίνουμε αντικειμενικά τον συγκεκριμένο γιατρό και λόγω των συγκυριών έχουμε σχηματίσει κακή γνώμη.

Πάντως, την προηγούμενη φορά, πριν δυο χρόνια νομίζω ήταν, που ήταν άρρωστο, ο συγκεκριμένος γιατρός μας έδωσε τη σωστή αγωγή. Τότε, θυμάμαι είχε διάρροιες και εμετούς και μάλλον ήταν δηλητηρίαση από τροφή ή κάτι που έφαγε στη βεράντα. Δεν θυμάμαι. Τότε πρέπει να ήταν που είχα πρωτοεγγραφεί σ' αυτό το σωτήριο φόρουμ!

:redface:

Εγώ έχασα 2 ζώα από έναν κτηνίατρο περιοπής που τον εμπιστευόμουν τυφλά και όντως είχε αποδείξει την αξία του... αλλά τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω γιατί έχει πάρει ανάποδες και δεν φέρεται όπως πριν, και γενικώς έχει μια τελείως διαφορετική στάση που δεν την βλέπεις αμέσως, μόνο στον τρόπο που ξεπετάει το γατί ή είναι πλήρως απαθής/ με κατάθλιψη.

Τέλως πάντων αυτό που με έκανε να τον παρατήσω ήταν ο τελευταίος γάτος μου: ένας γάτος αγκύρας που τον έσωσα από έναν άλλο (και μάλιστα του Κολωνακίου) ασυνείδητο λ*****ίτη κτηνίατρο που πουλούσε γατιά που τα κρατούσε στο υπόγειο με την μάνα τους (ο γάτος ήταν σχεδόν αυτιστικός, φοβόταν τα πάντα από το φως μέχρι τον πιο απαλό ήχο, και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει άμμο σωστά), τον είχα πάει για να δούμε ένα 'καινούριο προϊόν' για ψύλλους και για να κάνουμε κάτι για την γούνα του που είχε γίνει όλο κόμπους. (φοβόταν την βούρτσα και δενάφηνε καθόλου να τον χτενίσουμε)

Ο κτηνίατρος έβαλε να τον κουρέψουν το γατούλη, τόσο άγρια που τον γέμισε πληγές και μετά του έβαλε αντι-ψυλλικό το οποίο το πήρε στο αίμα του ο γάτος από τις αμυχές/πληγές, και πάει ο γάτος εν ριπή οφθαλμου- πέθανε μέσα σε μία μερα!

Ο άλλος θάνατος ήταν μιας σκυλίτσας που της έκανε ευθανασία γιατί είχε καλαζάρ χωρίς να μου πει ότι μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε φαρμακευτικά!

Ο ίδιος γιατρός πριν μου έσωσε 3 ζώα.

Εγώ έχασα 2 ζώα από έναν κτηνίατρο περιοπής που τον εμπιστευόμουν τυφλά και όντως είχε αποδείξει την αξία του... αλλά τα τελευταία χρόνια δεν ξέρω γιατί έχει πάρει ανάποδες και δεν φέρεται όπως πριν, και γενικώς έχει μια τελείως διαφορετική στάση που δεν την βλέπεις αμέσως, μόνο στον τρόπο που ξεπετάει το γατί ή είναι πλήρως απαθής/ με κατάθλιψη.

Τέλως πάντων αυτό που με έκανε να τον παρατήσω ήταν ο τελευταίος γάτος μου: ένας γάτος αγκύρας που τον έσωσα από έναν άλλο (και μάλιστα του Κολωνακίου) ασυνείδητο λ*****ίτη κτηνίατρο που πουλούσε γατιά που τα κρατούσε στο υπόγειο με την μάνα τους (ο γάτος ήταν σχεδόν αυτιστικός, φοβόταν τα πάντα από το φως μέχρι τον πιο απαλό ήχο, και δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει άμμο σωστά), τον είχα πάει για να δούμε ένα 'καινούριο προϊόν' για ψύλλους και για να κάνουμε κάτι για την γούνα του που είχε γίνει όλο κόμπους. (φοβόταν την βούρτσα και δενάφηνε καθόλου να τον χτενίσουμε)

Ο κτηνίατρος έβαλε να τον κουρέψουν το γατούλη, τόσο άγρια που τον γέμισε πληγές και μετά του έβαλε αντι-ψυλλικό το οποίο το πήρε στο αίμα του ο γάτος από τις αμυχές/πληγές, και πάει ο γάτος εν ριπή οφθαλμου- πέθανε μέσα σε μία μερα!

Ο άλλος θάνατος ήταν μιας σκυλίτσας που της έκανε ευθανασία γιατί είχε καλαζάρ χωρίς να μου πει ότι μπορούσαμε να το αντιμετωπίσουμε φαρμακευτικά!

Ο ίδιος γιατρός πριν μου έσωσε 3 ζώα.
αγαπητη μου πειγες τα ζωακια σου σε ενα ΖΩΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ. μα ειναι δηναγτον? και ομως ειναι . μεγαλοπιαστηκε ΓΑΜ....ΟΣ κτηνιατρος και το παιζει και αυτος φηρμα οπως οι περισσοτεροι. εγω δεν καταλαβενω γιατι αυτο το σαιτ δεν εχει μια στειλη που να γραφουμε προσωπικες εμπηριες καλες αλλα και ασχημες για τους κτηνιατρους. και μαλιστα προτηνω δημοσια να το κανουν και εμεις να δεινουμε δημοσια και το δικο μας ονομα, και οχι το ψευδονημο και το ονομα του ζωου που λεγετε κτηνιατρος. αλλα ομως να υπαρχουν και αποδηξεις για οτι λεμε

Δυστυχώς υπάρχει γκρι τοπίο στην νομοθεσία σχετικά με το αν δικαιούσαι να πεις κάτι τέτοιο δημόσια (και όχι προσωπικά, ό,τι και εάν μπορεί να σημαίνει αυτό) με τον νόμο περί δυσφημίσεως. Ακόμα και εάν έχεις αποδείξεις όλα αυτά τα άτομα που έχουν την γλώσσα έξω για λεφτά θα σου ζητήσουν αποζημίωση γιατί τους έβγαλες στην γύρα και ας έχεις και δίκιο. :mad:

Και το σημαντικότερο, θα βρεί τον μπελά της η ιδιοκτήτρια του φόρουμ.:hmm:

Υπάρχουν Σύλλογοι, και άλλες ενώσεις που μπορεί να αποτανθεί ο καθένας ιδιωτικά. Φυσικά μπορεί να γίνεται και ενημέρωση μέσω πμ σε κάθε ενδιαφερόμενο.

ΟΧΙ, δεν είναι απαραίτητο να είχε πεθάνει. Μπορεί να είναι φορέας για χρόνια! Κατά τη γνώμη μου, πηγαινέ τα για εξετάσεις FIV, AIDS και λευχαιμία, να σου φύγει και η έννοια...
Οι εξετάσεις αυτές είναι αιματολογικές και είναι ακριβές. Πρέπει να γίνει νάρκωση για να τους πάρουν αιματάκι και εξαρτάται από την ηλικία του γατιού, από που θα πάρουν αίμα. Συνήθως παίρνουν από τα μεγαλύτερα, από το ποδαράκι τους, από τα πιο μικρά από το λαιμουδάκι τους. Λοιμώδης περιτονίτιδα και λευχαιμία, κοστίζουν, μαζί με τη νάρκωση περίπου τα 90 ευρώ.

Οι εξετάσεις αυτές είναι αιματολογικές και είναι ακριβές. Πρέπει να γίνει νάρκωση για να τους πάρουν αιματάκι και εξαρτάται από την ηλικία του γατιού, από που θα πάρουν αίμα. Συνήθως παίρνουν από τα μεγαλύτερα, από το ποδαράκι τους, από τα πιο μικρά από το λαιμουδάκι τους. Λοιμώδης περιτονίτιδα και λευχαιμία, κοστίζουν, μαζί με τη νάρκωση περίπου τα 90 ευρώ.

Όλα είναι σχετικά, εγώ πλήρωσα ΠΟΛΥ λιγότερα, και χωρίς νάρκωση. Το γατί μου είναι ένα διαβόλι.. και το αίμα πάρθηκε απο το χεράκι.:)

Δυστυχώς υπάρχει γκρι τοπίο στην νομοθεσία σχετικά με το αν δικαιούσαι να πεις κάτι τέτοιο δημόσια (και όχι προσωπικά, ό,τι και εάν μπορεί να σημαίνει αυτό) με τον νόμο περί δυσφημίσεως. Ακόμα και εάν έχεις αποδείξεις όλα αυτά τα άτομα που έχουν την γλώσσα έξω για λεφτά θα σου ζητήσουν αποζημίωση γιατί τους έβγαλες στην γύρα και ας έχεις και δίκιο. :mad:
δηλαδη καλη μου φυλη εμεις θα ειμαστε και θυματα και ζημιομενοι και αυτα τα λιγουρια θα κανουν τα ζωα μας πειραματοζωα. με λιγα λογια τα ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΦΟΛΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΩΛΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ. τοτε να προτηνω κατι αλλο? οταν καποιος κατηγωρει τον κτηνιατρο του να μπαινουνε ΟΛΟΙ και με Π.Μ να ζειταμε να μαθουμε το ονομα και την περιοχη που εχει το ιατριο του, για να μην τυχη ποτε να περασουμε ουτε απο εξω. αν θελεις αγαπητη μου με Π.Μ. στειλε πρωτα σε εμενα το ονομα του γιατρου ΦΩΛΑ

Δεν έχω πρόβλημα Roulis θα σου στείλω τώρα :)

Ο νόμος είχε αρχικά δημιουργηθεί για προστασία προσωπικών καταστάσεων, αλλά δεν υπάρχει διαφορική διάταξη και έτσι και καταδικασθείς δολοφόνος να είναι κάποιος, δεν μπορείς εσύ να το πεις δημοσίως, παρά μόνο εάν υπάρχει 'σαφής ένδειξη κινδύνου'. Τρέχα γύρευε δηλαδή...

Λοιμώδης περιτονίτιδα και λευχαιμία, κοστίζουν, μαζί με τη νάρκωση περίπου τα 90 ευρώ.
Δεν γίνεται νάρκωση για την αιμοληψία, το πολύ πολύ να γίνει μια ελαφριά ηρέμηση.
Για το τεστ FIV-FeLV πάντως, εγώ είχα δώσει 40 ευρώ, πριν από ένα εξάμηνο περίπου.

Και στα δικά μας πήρε αίμα από το χεράκι τους με "μέθη", δηλαδή δεν κοιμόντουσαν, απλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Όσο για το κόστος, είναι γύρω στα 90-100 ευρώ, αλλά τα δίνεις μια φορά και ξενοιάζεις. Άλλωστε, δεν είναι προτιμότερο να είσαι σίγουρη; Δες εμείς σε τι περιπέτεια έχουμε μπλέξει, και πίστεψέ με, τώρα τα λεφτά φεύγουν σα νερό! Και εννοείται πως δεν είναι εκεί το ζήτημα! Πάντως, είναι καλύτερα να ξέρεις, παρά να ζεις μέσα στην άγνοια...

Και στα δικά μας πήρε αίμα από το χεράκι τους με "μέθη", δηλαδή δεν κοιμόντουσαν, απλά δεν μπορούσαν να αντιδράσουν. Όσο για το κόστος, είναι γύρω στα 90-100 ευρώ, αλλά τα δίνεις μια φορά και ξενοιάζεις. Άλλωστε, δεν είναι προτιμότερο να είσαι σίγουρη; Δες εμείς σε τι περιπέτεια έχουμε μπλέξει, και πίστεψέ με, τώρα τα λεφτά φεύγουν σα νερό! Και εννοείται πως δεν είναι εκεί το ζήτημα! Πάντως, είναι καλύτερα να ξέρεις, παρά να ζεις μέσα στην άγνοια...

Συμφωνω απολυτα!Καλυτερα να ξερεις και να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.Αλλωστε οταν εχεις ενα ζωακι,ειναι μεσα στο προγραμμα να κανεις και θυσιες,οικονομικες και μη,για την καλυτερη υγεια του.
Εγω προχθες εκανα και στις δυο εξετασεις για προλυπτικους λογους.Τους εκανα τα παντα,γενικη αιματος,βιοχημικες και ανιχνευση για λευκαιμια και ανοσοανεπαρκεια.Η μεγαλη που ειναι και πιο αγρια,δεν χρειαστηκε καθολου "μεθη"και της πηρε αμεσως απο το χερακι,χωρις καν να την ξυρισει.Η μικρη ειχε στρεσαριστει αρκετα και πεταγοταν συνεχεια,της εκανε πολυ ελαφρια "μεθη"και συνηλθε κατ'ευθειαν.Ολα μαζι και για τα δυο γατια μας πηρε 250.

Και το καλυτερο...?Πηρα σε διαφορους γιατρους μετα για να συγκρινω τιμες και αποψεις,και γυρναει ενας κτηνιατρος και μου λεει το εξης θεικο"ειναι 150 ευρω η καθε γατα μαζι με την αναισθησια"
Του λεω τα γατακια ειναι πολυ ηρεμα,δεν νομιζω να χρειαστουν αναισθησια
Και λεει"σε ολα πρεπει να κανουμε αναισθησια,ειναι μεσα στην τιμη για την αιμοληψια,αν δεν κανουμε,η γατα παθαινει κατι!!":blink:
Τι κατι?τον ρωταω
"κατι που δεν ειναι καλο για την γατα!"
Αυτη ηταν η απαντηση επιστημονα περι αιμοληψιας
Προσοχη λοιπον,κυκλοφορουν πολλοι επικινδυνοι εκει εξω!:down:

Και το καλυτερο...?Πηρα σε διαφορους γιατρους μετα για να συγκρινω τιμες και αποψεις,και γυρναει ενας κτηνιατρος και μου λεει το εξης θεικο"ειναι 150 ευρω η καθε γατα μαζι με την αναισθησια"
Του λεω τα γατακια ειναι πολυ ηρεμα,δεν νομιζω να χρειαστουν αναισθησια
Και λεει"σε ολα πρεπει να κανουμε αναισθησια,ειναι μεσα στην τιμη για την αιμοληψια,αν δεν κανουμε,η γατα παθαινει κατι!!":blink:
Τι κατι?τον ρωταω
"κατι που δεν ειναι καλο για την γατα!"
Αυτη ηταν η απαντηση επιστημονα περι αιμοληψιας
Προσοχη λοιπον,κυκλοφορουν πολλοι επικινδυνοι εκει εξω!:down:
δυστηχος γλυκια μου ΣΙΕΝΝΑ εχουμε γεμησει απο πολλους κτηνιατρους του ΚΟΛΟΥ

Συμφωνώ απόλύτως. 'Οσο για τη μέθη και σε μας μέθη έκανε ο κτηνίατρος, εγω δεν το διατύπωσα σωστά. Η τιμή όμως ήταν 90 ευρώ και τις εξετάσεις τις κάναμε πριν 3 μήνες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back