Εδώ συμφωνώ μαζί σου. Αυτό δεν είχα πει και εγώ? Οτί πρέπει να προειδοποιούν τους μελλοντικούς γονείς? Καταρχήν πρέπει να φροντίζουν να εξετάζουν αμέσως τα ζώα. Να δουν ποια έχουν προβλήματα υγείας ώστε να μην πλησιάσουν τα άλλα που είναι υγιή. Εμείς όταν τα πέρνουμε στο σπίτι δηλαδή πως τα κρατάμε χωριστά μέχρι να δούμε τι έχουν τα καινούρια μωρά? Θα πρέπει να ελέγχονται κατευθείαν και τα άρρωστα που έχουν κολλητικές ασθένειες να μένουν ξεχωριστά ώστε να μην κολλήσουν και τα υπόλοιπα. Σε ξεχωριστά κλουβιά. Και να μην τα βγάζουν έξω με τα υγιή αλλά σε ξεχωριστές ώρες. Και εννοείται να τα περιθάλπτουν. Και να γιατρέυουν ότι γίνεται να γιατρευτεί και να περιορίζουν ότι δεν γίνεται να γιατρευτεί. Ώστε να ξέρει ο μέλλον γατογονιός αν το ζωάκι του είναι άρρωστο και αν ναι τι ακριβώς έχει και τι πρέπει να έχει υπόψην του.
Εγώ θα πάρω την Ίριδα τώρα και κάλλιστα η γλυκιά μου μπορεί να έχει κολλήσει κάτι. Μακάρι όχι αλλά ίσως και να έχει κολλήσει. Το οποίο αυτόματα σημαίνει οτι πρέπει να το σκεφτώ πολύ σοβαρά αν θα πάρω άλλο ζώο. Γιατί δεν θα ήθελα το δέυτερο να κολλησει κάτι απο την Ίριδα. Άρα η θα πρέπει να μείνει η Ιριδα μόνη της χωρίς αδερφάκι ή θα πρέπει να κοιτάξω το δέυτερο γατί να έχει την ίδια ασθένεια με την Ίριδα. Το οποίο σημαίνει οτι αυτομάτως εγώ θα πρέπει να ψάχνω γάτα κοιτώντας τον ιατρικό φάκελο και όχι το αν μου κάνει κλικ.
Άστα να πάνε δηλαδή. Τέλος πάντων αυτά είναι καθαρές υποθέσεις γιατί η Ίριδα μπορεί να είναι υγιέστατη. Απλά όπως και να έχει είναι κρίμα αν ένα γατί μπαινει μέσα στο κέντρο υγιές να βγάινει άρρωστο. Αυτό πρέπει να σταματήσει.