moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
PATSOUKAKI
Πολύ δραστήριο μέλος
Και εμένα μου τη σπάει η συμπερηθορά μερικών μερικών!Ισως να σκεφτοσουν διαφορετικα αν ενιωθες πως αντιμετωπιζονται τοσα χρονια οι μη καπνιστες,ακριβως οπως λες,σαν παρεισακτοι.Κι εγω πολυ μειονεκτικα αισθανομαι οταν εχω κριση ασθματος και ο διπλα μου φυσαει τον καπνο μεσα στα μουτρα μου.
Είναι μερικοί γνωστοί μου που καπνίζουν το πούρο τους πάνω στα μούτρα μου και ούτε που νίαζονται!
Μα καλά δεν βλέπουν ότι είμαι μικρό 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
Όταν κάπνιζα -και μιλάμε για 3 πακέτα camel σκληρό ημερησίως- νόμιζα ότι δεν είναι τόσο ενοχλητικό όσο το παρουσίαζαν. Μα δεν μπορεί να μυρίζει τόσο άσχημα όσο λένε, σκεφτόμουν και αγνοούσα όλες τις υποδείξεις.
Όταν έκοψα το κάπνισμα, 7 χρόνια πριν, και όταν καθάρισαν οι πνευμονές μου και αποκαταστάθηκε η όσφρηση μου στο κανονικό, τότε μόνο μπόρεσα να καταλάβω πόοοοοοσο ενολχητικό ήταν για τους άλλους. Τώρα ακόμα και αν καπνίζει κάποιος στο διπλανό δωμάτιο νομίζω -και είμαι σίγουρη- ότι μυρίζω και εγώ τσιγαρίλα.
Και από την άλλη πλευρά, δεν είναι κάποιο πρόβλημα που έχει κανείς εκ γεννετής για να κάνω και τα στραβά μάτια ή να το υποστώ. Είναι μια διαδικασία στην οποία ο καθένας έχει υποβάλει οικιοθελώς τον εαυτό του. Γιατί λοιπόν να πρέπει και εγώ να υποστώ τις βλαβερές συνέπειες της ηλίθιας επιλογής του άλλου;
Συγνώμη για το μεγάλο κειμενο αλλά είναι η πρώτη φορά που μπορώ να τα πω χωρίς να με διακόψουν.
chryssa
Διάσημο μέλος
Δεν σε αδικώ που σκέφτεσαι έτσι, αλλά μέχρι τώρα όλα, μα όλα, ήταν υπέρ των καπνιστών. Και επειδή δουλεύω σε δημόσια υπηρεσία που υποτίθεται το κάπνισμα έχει απαγορευτεί προ πολλού, στην πράξη τίποτα δεν απαγορεύεται και όλοι καπνίζουν και τους μη καπνιστές τους έχουν γραμμένους κανονικά.Αυτο και μονο με κανει να σκεφτομαι και να φανταζομαι τον εαυτο μου,πως θα με αντιμετωπιζουν οι μη καπνιστες και ποσο μειονεκτικα θα αισθανομαι.Ολα μα ολα ,ειναι υπερ τους .
Περίμενε πρώτα να δεις πόσο θα εφαρμοστεί το μέτρο (που πολύ αμφιβάλλω) και μετά στεναχωριέσαι!
Τι άλλο να πω? Που όταν διορίστηκα και είπα ότι δεν θέλω να είμαι σε ένα γραφείο 20 τ.μ. με άλλες 4 καπνίστριες, με κοίταζαν λες και ζητούσα παράλογα πράγματα? Που η μαμά μου δούλευε 35 χρόνια μαζί με καπνιστές και έχει χρόνια βροχοπνευμονία και κανένας πνευμονολόγος δεν την πιστεύει όταν λέει ότι δεν καπνίζει?Ισως να σκεφτοσουν διαφορετικα αν ενιωθες πως αντιμετωπιζονται τοσα χρονια οι μη καπνιστες,ακριβως οπως λες,σαν παρεισακτοι.Κι εγω πολυ μειονεκτικα αισθανομαι οταν εχω κριση ασθματος και ο διπλα μου φυσαει τον καπνο μεσα στα μουτρα μου.
Δεν έχω κάτι εναντίον των καπνιστών, εφόσον δεν με καταπιέζουν. Και διαφωνώ με τα μέτρα που καταπιέζουν τόσο τους καπνιστές, αλλά δυστυχώς με την ασυδοσία-αναισθησία που επικρατεί στην παρούσα φάση
έχω την υποψία ότι πάλι στα ίδια θα μείνουμε...
brigite
Διάσημο μέλος
Παιδια ,το καταλαβαινω απολυτα αυτο που λετε,ο καπνος του τσιγαρου ενοχλει ακομα και μενα που καπνιζω,οταν ερχεται στα μουτρα μου.Μιλαμε για νορμαλ καταστασεις και για καπνιστες που σεβονται τον διπλανο τους και προσπαθουν να μην γινεται ενοχλητικη η δικη τους αδυναμια.Απλα δηλωνω ,οτι να ι,τα βαζω με τον εαυτο μου,που εχω εξαρτηθει απο το τσιγαρο που μου καταστρεφει την υγεια ατγα-αργα γλυκα και απολαυστικα,την τσεπη γρηγορα και βασανιστικα και κατηγορουμαι απο τα ιδια μου τα παιδια και μυαλο δε βαζω.
chryssa
Διάσημο μέλος
Ε, τότε, βγες στο μπαλκόνι να μην ενοχλείς κανέναν και απόλαυσέ το!Απλα δηλωνω ,οτι να ι,τα βαζω με τον εαυτο μου,που εχω εξαρτηθει απο το τσιγαρο που μου καταστρεφει την υγεια ατγα-αργα γλυκα και απολαυστικα,την τσεπη γρηγορα και βασανιστικα και κατηγορουμαι απο τα ιδια μου τα παιδια και μυαλο δε βαζω.![]()
Εγώ δεν έχω υπάρξει καπνίστρια, αλλά έχω καταλάβει ότι είναι πολύ μεγάλη απόφαση να το κόψεις και για πολλούς είναι απλά αδύνατο! Εκτός αν πάθεις κάτι πάρα πολύ σοβαρό και τρομάξεις! (αλλά και πάλι παίζεται, π.χ. ο μπαμπάς μου 3 μήνες μετά το έμφραγμα ξανάρχισε να καπνίζει... γιατί θεωρεί οτι δεν τον πειράζει!
και τι να του πεις? Δική του είναι η ζωή και η απόφαση!
)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
brigite
Διάσημο μέλος
Δεν μου αρεσει να με αντιμετωπιζουν με επιθετικοτητα,οπως δεν επιτιθεμαι εγω στις επιλογες και στις προτιμησεις των αλλων.Προσπαθω με οσο πιο διαλακτικο τροπο να συζητησω το εκαστοτε θεμα και να βρω με τον η τους συνομιλιτες μου μια χρυση τομη.Σιγουρα καπνιστες και μη βρισκονται σε τελειως αντιθετα στρατοπεδα ,αν ομως και οι δυο πλευρες κανουν τις σχετικες υποχωρησεις τους ,σιγουρα θα βοηθησει τους μεν και θα απαλλαξει σε μεγαλο βαθμο απο την δισφορια του καπνου τους δε.Η κατα μετωπον επιθεση και ο εξαναγκασμος φερνουν αντιθετα
αποτελεσματα απο τα αναμενομενα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
εγώ πάλι πιστεύω ότι αυτό είναι θέμα κοινωνικής παιδείας και δε θα αλλάξει με ένα νόμο και το φόβο του προστίμου.Αυτός που δε σέβεται το διπλανό του σε ένα κλειστό χώρο δε θα το σεβαστεί και σε ένα ανοιχτό χώρο.Επίσης δε χρειάζεται να περάσουμε στην άλλη άκρη ξαφνικά.Δυστυχώς οι καπνιστές είμαστε περισσότεροι και σαφώς το κράτος και οι επιχειρήσεις δε προτίθενται να χάσουν από αυτό.Μια σταδιακή αλλαγή με ειδικούς χώρους,καλύτερο εξαερισμό και οργάνωση είναι το επιθυμητό.Και μη μου πείτε ότι ο έλληνας δε μπορεί.Στο εξωτερικό όταν πάει μια χαρά προσαρμόζεται.Το να βάζουμε τσιρότο σε έναν ασθενή που χρειάζεται εγχείρηση είναι τουλάχιστον ηλίθιο.πΚι εγω πολυ μειονεκτικα αισθανομαι οταν εχω κριση ασθματος και ο διπλα μου φυσαει τον καπνο μεσα στα μουτρα μου.
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
- Πρώτα από όλα ευτυχώς οι γονείς μου δεν καπνίζουν και δεν γίνομαι παθητική καπνίστρια.
- Δεύτερον εκνευρίζομαι όταν πάμε να φάμε ένα γλυκό και έχουν και έξω καρέκλες και όλοι οι καπνιστές πιάνουν το μέσα χώρο και για τους μη καπνιστές που είναι 2-3 ακόμα μένει το έξω.
- Κάποιοι συγγενείς καπνίζουν και έρχεται ο καπνός στα μούτρα μου και βήχω.
- Κάτι για όλους τους καπνιστές: Να προσπαθήσετε να το κόψετε γιατί μόνο καλό δεν κάνει.Δεν καταλαβαίνω πως σας αρέσει να ρουφάτε αυτό το πράγμα...ή μάλλον σας καταλαβαίνω, γιατί όπως είπα και πιο πάνω οι συγγενείς μου καπνίζουν και είναι πολύ δύσκολο να το κόψουν.Αλλά πρέπει να το κόψετε γιατί...
- ....όταν κάποιος καπνίζει,μόρια βλαβερών ουσιών όπως νυκοτίνης κλπ. φτάνουν στους πνεύμονες.Άλλα κατακάθονται στις κυψελίδες και εμποδίζουν την ανταλαγή αερίων και κάποια περνάν στο αίμα και δημιουργούν προβλήματα.
- Το 2010 νομίζω ότι θα κοπεί το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους.
- Αλλά επιδή δεν γίνεται να σταματήσουν όλοι το κάπνισμα...
- ...οι καπνιστές πρέπει να σέβονται τους μη καπνιστές και οι μη καπνιστές πρέπει να σέβονται τους καπνιστές.Οι καπνιστές να καπνίζουν σε ανοιχτούς χώρους,όχι μπροστά στα παιδιά ή στα μούτρα του άλλου όταν έχει άσθμα κλπ ή και μπροστά σε οποιονδήποτε που τον ενοχλεί.Οι μη καπνιστές δεν πρέπει να παίρνουν τους καπνιστές από το λαιμό(μεταφορικά πάντα) αλλά να τους εξηγήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν(πάντα μιλάω γενικά).
ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
Διάσημο μέλος
Παιδιά ΄και οι Ιταλοί που είναι ατίθασοι σαν και εμάς αναγκάστηκαν να πειθαρχήσουν. Δεν είναι απόφαση της Ελλάδας αλλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και σίγουρα δεν θα μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οι καταστηματάρχες γιατί πέφτουν πρόστιμα. Πχ εγώ δεν καπνίζω πάω σε ένα μαγαζί βλέπω τον άλλο δίπλα μου παφ πουφ και καταγγέλω τον μαγαζάτορα. Οπότε θα αναγκαστούμε να πειθαρχήσουμε ως λαός. Για το κάπνισμα θα ήθελα να πω ότι και εμένα με ενοχλεί σε δημόσιους χώρους ειδικά αν δεν έχουν καλό εξαερισμό. Και στο κάτω κάτω κανένας δεν πρέπει να μου επιβάλει να καπνίζω παθητικά και να καταστρέφω την υγεία μου.
Kαι στη Γερμανία πήραν μέτρα από καιρό.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
Εχασα το βιβλιάριο που είχε μέσα ταυτότητα και αποδείξεις από γιατρούς που πρέπει να καταθέσω για το ατύχημα,η ασφαλιστική μας έχει σκίσει από όλες τις πλευρές,το δάνειο τρέχει και δεν έχω μία,τα έξοδα πολλά,ο γάμος είναι πολυυυυ πίσω με πολλά εμπόδια,η πεθερά μου έσπασε το χέρι της και δε μπορεί να βοηθήσει και γω γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρ παθαίνω κρίση.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stellak
Διάσημο μέλος

Melini
Διάσημο μέλος
Με ποιον να τσακωθώ για την τύχη μου τη μαύρη?Ποιος με μούτζωσε να του τη γυρίσω πίσω,δε τη θέλω άλλο.Εχασα το βιβλιάριο που είχε μέσα ταυτότητα και αποδείξεις από γιατρούς που πρέπει να καταθέσω για το ατύχημα,η ασφαλιστική μας έχει σκίσει από όλες τις πλευρές,το δάνειο τρέχει και δεν έχω μία,τα έξοδα πολλά,ο γάμος είναι πολυυυυ πίσω με πολλά εμπόδια,η πεθερά μου έσπασε το χέρι της και δε μπορεί να βοηθήσει και γω γκρρρρρρρρρρρρρρρρρρ παθαίνω κρίση.
Πρώτα απ'όλα, πάρε μια βαθιά ανάσα

Δεύτερον... πού το είχες τελευταία φορά το βιβλιάριο; Προσπάθησε να θυμηθείς τι το έκανες, μπορεί να το έχεις αφήσει κάπου και να μην το θυμάσαι...
Τρίτον, δες με την τράπεζα αν μπορείς να αναβάλεις την πληρωμή μιας δόσης του δανείου (τώρα τελευταία κάνουν κάτι τέτοιες διευκολύνσεις)
Τέταρτον, δεν αν μπορείς να πληρώσεις την ασφαλιστική με επιταγή που θα εξοφλείται αργότερα (σε 40 μέρες)... κι αυτό γίνεται
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω.Το βιβλιάριο έψαξα σε όλα τα σπίτια που πήγα τελευταία φορά και δεν..ανοιξε η γη και το κατάπιε.Το δάνειο δυστυχώς πρέπει να πληρωθεί στην ώρα του.Οσο για την ασφαλιστική είναι η αποζημίωση που θα πάρουμε για το ατύχημα αλλά χωρίς ταυτότητα, αποδείξεις γιατρού και ένα σωρό μακακίες που όλα εξαρτώνται μεταξύ τους δε γίνεται τίποτα.Δε μπορώ άλλο,τι να περιμένω ακόμη?Πρώτα απ'όλα, πάρε μια βαθιά ανάσα
Δεύτερον... πού το είχες τελευταία φορά το βιβλιάριο; Προσπάθησε να θυμηθείς τι το έκανες, μπορεί να το έχεις αφήσει κάπου και να μην το θυμάσαι...
Τρίτον, δες με την τράπεζα αν μπορείς να αναβάλεις την πληρωμή μιας δόσης του δανείου (τώρα τελευταία κάνουν κάτι τέτοιες διευκολύνσεις)
Τέταρτον, δεν αν μπορείς να πληρώσεις την ασφαλιστική με επιταγή που θα εξοφλείται αργότερα (σε 40 μέρες)... κι αυτό γίνεται
Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος
τα χάπια μου και ένα ταξί να φύγω.Το βιβλιάριο έψαξα σε όλα τα σπίτια που πήγα τελευταία φορά και δεν..ανοιξε η γη και το κατάπιε.Το δάνειο δυστυχώς πρέπει να πληρωθεί στην ώρα του.Οσο για την ασφαλιστική είναι η αποζημίωση που θα πάρουμε για το ατύχημα αλλά χωρίς ταυτότητα, αποδείξεις γιατρού και ένα σωρό μακακίες που όλα εξαρτώνται μεταξύ τους δε γίνεται τίποτα.Δε μπορώ άλλο,τι να περιμένω ακόμη?
1. το βιβλιάριο
2. το δάνειο
3. η ασφαλιστική
νομίζω ότι τρίτωσε το κακό και δεν έχεις να φοβάσαι για κάτι ακόμα. Εχεις ταβανιάσει με την γκαντεμιά...

stellak
Διάσημο μέλος
Σιχτίρ...

Μεταξύ μας, βρες τις αποδείξεις, θα σε χωρίσει ο Θανάσης και θα έχει και δίκιο πια

Raktia
Πολύ δραστήριο μέλος

Δεν ξέρω και τι σχέση έχετε με την γυναικα.
vi2ka
Πολύ δραστήριο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool