Εδώ τσακωνόμαστε!

[/u][/i]

Θάταν ευτυχές φαινόμενο νάμασταν κρέατα μόνο για τους καθηγητές στο Πανεπιστήμιο....Δυστυχώς, μεγαλώνοντας και μπαίνοντας στην παραγωγική διαδικασία, θα καταλάβεις ότι κρέατα είμαστε για όλο το σύστημα:mad: 'Οσο πιο γρήγορα το καταλαβαίνουμε, τόσο πιο γρήγορα αντιστεκόμαστε:):)
Κατά την άποψή μου, ο θυμός είναι μια καλή αρχή......δεν αρκεί όμως:)

Θα συμφωνήσω απόλυτα και θα σου ευχηθώ μέσα απο την καρδιά μου να είσαι τυχερή και να μην συναντήσεις τα ίδια και χειρότερα απο τους μελλοντικούς "συναδέλφους".Γιατί τότε θα τα θυμάσαι αυτά σαν επίσκεψη στην παιδική χαρά.Δυστυχώς η μισσαλοδοξία στην Ελλάδα ευδοκιμεί περισσότερο και απο τα ραδίκια, σε κάθε περιβάλλον και σε οποιεσδήποτε συνθήκες.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς όλους σας γιατί δε ξέρω πια αν πρέπει να θυμώσω ή να κλάψω.Με τα σημερινά δεδομένα, την ανεργία να φτάνει στα ύψη και την αβεβαιότητα που έρχεται το ότι έχω σταθερή δουλειά θεωρείται προνόμιο.Τι γίνεται όμως όταν το αφεντικό σου σε έχει απλήρωτη ήδη 2 μήνες και σου ανακοινώνει ότι δε μπορεί να σου εγγυηθεί πότε κ αν θα μπορέσει να σε πληρώσει για τις ώρες που δουλεύεις,μιας κ τα πάγια έξοδα του έχουν αυξηθεί κ αδυνατεί να τα καλύψει κάθε μήνα?Τι γίνεται όταν ψάχνεις και βλέπεις ότι δεν υπάρχουν αγγελίες για δουλειά?Μένεις κ συνεχίζεις να δουλεύεις για την ψυχή της μάνας σου περιμένοντας ότι σε 3,5,10 μήνες θα γίνει το θαυμα κ θα πληρωθείς αλλά θα έχεις κρατήσει τη δουλειά σου που τόσο δύσκολο είναι πια να έχεις μια ή το ρισκάρεις κ μένεις άνεργη με την ελπίδα ότι μπορεί κ να βρεις κάτι έστω και χωρίς ασφάλιση?κ αν όλα αυτά δεν είναι απλά ένας πανικός που καλλιεργούν κ όντως τα πράγματα στην αγορά γίνουν χειρότερα?ηδη για μένα είναι αυτή τη στιγμη:/:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέλω να κάνω μια ερώτηση προς όλους σας γιατί δε ξέρω πια αν πρέπει να θυμώσω ή να κλάψω.Με τα σημερινά δεδομένα, την ανεργία να φτάνει στα ύψη και την αβεβαιότητα που έρχεται το ότι έχω σταθερή δουλειά θεωρείται προνόμιο.Τι γίνεται όμως όταν το αφεντικό σου σε έχει απλήρωτη ήδη 2 μήνες και σου ανακοινώνει ότι δε μπορεί να σου εγγυηθεί πότε κ αν θα μπορέσει να σε πληρώσει για τις ώρες που δουλεύεις,μιας κ τα πάγια έξοδα του έχουν αυξηθεί κ αδυνατεί να τα καλύψει κάθε μήνα?Τι γίνεται όταν ψάχνεις και βλέπεις ότι δεν υπάρχουν αγγελίες για δουλειά?Μένεις κ συνεχίζεις να δουλεύεις για την ψυχή της μάνας σου περιμένοντας ότι σε 3,5,10 μήνες θα γίνει το θαυμα κ θα πληρωθείς αλλά θα έχεις κρατήσει τη δουλειά σου που τόσο δύσκολο είναι πια να έχεις μια ή το ρισκάρεις κ μένεις άνεργη με την ελπίδα ότι μπορεί κ να βρεις κάτι έστω και χωρίς ασφάλιση?κ αν όλα αυτά δεν είναι απλά ένας πανικός που καλλιεργούν κ όντως τα πράγματα στην αγορά γίνουν χειρότερα?ηδη για μένα είναι αυτή τη στιγμη:/:

Εξαρταται απο σενα πόσο θες να το τραβήξεις. Αν τον πας στην επιθεωρηση θα του κανουν μια συσταση, θα του δωσουν περιθώρειο 5 ημερες και αν δεν συμορφωθει, αν δεν σε πληρωσει δλδ, θα του ριξουν και ενα πρόστιμο. Αλλα μετά δεν νομιζω ότι εχεις πολλες πιθανοτητες να μεινεις εκει και θα τον κηνυγας για να σου δωσει την αποζημειωση. Αλλα τουλαχιστον θα εχεις το ταμειο ανεργειας, για όσο θα μπορει και αυτο να πληρωνει....

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα...;);):/::/:Εγώ θα έμενα και θα έψαχνα για άλλη δουλειά... γιατί και να φύγεις τώρα σιγά μην έχει να σου δώσει αυτά που σου χρωστάει...και θα χάσεις και την αποζημίωση αν αποφάσιζε να σε διώξει όταν τα πράγματα θα έφθαναν στο απροχώρητο..:/::/:

Εγω θα σταματουσα και θα ζητουσα απο αυτον τουλαχιστον να μου κανει μια εικονικη απολυση για να μπεις στο ταμειο ανεργιας..τουλαχιστον απο εκει θα περνεις σιγουρα 400 ευρω το μηνα...:/::/:

Εγω θα σταματουσα και θα ζητουσα απο αυτον τουλαχιστον να μου κανει μια εικονικη απολυση για να μπεις στο ταμειο ανεργιας..τουλαχιστον απο εκει θα περνεις σιγουρα 400 ευρω το μηνα...:/::/:

Μάλλον έχει δίκιο η Σιμώνη..:/:

Θα συμφωνήσω με τη Σιμώνη γιατί όσο περνάει ο καιρός τόσο πιο πολύ θα μεγαλώνει το ποσό και τόσο πιο δύσκολο θα είναι να σου το πληρώσει οπότε θα έρθετε σίγουρα σε τριβή. Τα πάγια αυξάνουν το χρέος μιας επιχείρησης πάρα πολύ και δεν αντιμετωπίζονται σε λιγότερο απο ένα ή δυο χρόνια.Σκέψου οτι για να φτάσει να μην σε πληρώνει ήδη χρωστάει ΤΕΒΕ και ΙΚΑ (που ρίχνουν γερά πρόστιμα που δεν αποσβαίνονται)ίσως και ενοίκια ή άλλα πάγια. Μην χάνεις τον χρόνο σου,αν δεν μπορεί να σε πληρώσει.Το ταμείο είναι καλή λύση και σου δίνει αρκετούς μήνες να ψάξεις για δουλειά. Δυο μισθοί είναι λεφτά αλλά και να αναγκαστείς να του τα "χαρίσεις" θα σε πειράξει λιγότερο απο 1 χρόνο δουλειάς. Επίσης σκέψου οτι στην ουσία θα είσαι όμηρος και δεν θα μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα στη ζωή σου. Καμιά δουλειά σε ιδιωτική επιχείρηση δεν είναι σταθερή και η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί. Κοίτα το καλύτερο για σένα. Και καλές προθέσεις να έχει ο άνθρωπος τα χρέη με τις τράπεζες να σφυράνε κλέφτικα δεν σου επιτρέπουν τίποτα να κάνεις.

Το θέμα είναι ότι σαν επιχείρηση έχει έσοδα,απλά έκλεισε το ένα υποκατάστημα και όλα τα χρέη του μετακόμισαν στο επικερδές μέχρι τώρα κατάστημα.Η αγωνία μου βασίζεται στο γεγονός ότι έχω γνώση του ποσού που χρωστάει μιας και χειρίζομαι τα εσοδα-έξοδα.Επίσης έχω δει πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά πια και γι'αυτό απελπίζομαι.Συμφωνώ και γω να βρω άλλη δουλειά και να μπω ταμείο αλλά ποιος μου λεει ότι στον ένα χρόνο που δίνει ο οαεδ κ τα εργατικά δικαιώματα να καταργούνται επισήμως πια,θα έχω ξανά σταθερό μισθό?από την άλλη αφήνεις μια δουλειά 3 χρόνων που περνάει μια κρίση-δε ξέρω για πόσο-μια τέτοια εποχή?Βέβαια όσο δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι αυξάνω τα καθημερινά μου έξοδα και πραγματικά δε με παίρνει.Το ξέρω ότι όποια απόφαση και να πάρω είναι ρίσκο και κανεις δε μπορεί να αποφασίσει για μένα αλλά έχω πελαγώσει.Δεν έχω πτυχίο,οι γνώσεις μου είναι εμπειρικές και δεν εχω αντικειμενο.εσεις τι θα κάνατε?

Το θέμα είναι ότι σαν επιχείρηση έχει έσοδα,απλά έκλεισε το ένα υποκατάστημα και όλα τα χρέη του μετακόμισαν στο επικερδές μέχρι τώρα κατάστημα.Η αγωνία μου βασίζεται στο γεγονός ότι έχω γνώση του ποσού που χρωστάει μιας και χειρίζομαι τα εσοδα-έξοδα.Επίσης έχω δει πόσο δύσκολο είναι να βρεις δουλειά πια και γι'αυτό απελπίζομαι.Συμφωνώ και γω να βρω άλλη δουλειά και να μπω ταμείο αλλά ποιος μου λεει ότι στον ένα χρόνο που δίνει ο οαεδ κ τα εργατικά δικαιώματα να καταργούνται επισήμως πια,θα έχω ξανά σταθερό μισθό?από την άλλη αφήνεις μια δουλειά 3 χρόνων που περνάει μια κρίση-δε ξέρω για πόσο-μια τέτοια εποχή?Βέβαια όσο δουλεύω χωρίς να πληρώνομαι αυξάνω τα καθημερινά μου έξοδα και πραγματικά δε με παίρνει.Το ξέρω ότι όποια απόφαση και να πάρω είναι ρίσκο και κανεις δε μπορεί να αποφασίσει για μένα αλλά έχω πελαγώσει.Δεν έχω πτυχίο,οι γνώσεις μου είναι εμπειρικές και δεν εχω αντικειμενο.εσεις τι θα κάνατε?
Γενικά η εμπειρία μετράει πολύ παραπάνω απ ότι ένα πτυχίο...:):):)

Γενικά η εμπειρία μετράει πολύ παραπάνω απ ότι ένα πτυχίο...:):):)
το ξέρω καρντιά μου αλλά στις απλές αγγελίες για υπάλληλο γραφείου ζητάνε πτυχιο διοίκησης ή λογιστικά,proficiency και χωρις οικογενειακές υποχρεωσεις:eek:τιποτα δεν εχω

το ξέρω καρντιά μου αλλά στις απλές αγγελίες για υπάλληλο γραφείου ζητάνε πτυχιο διοίκησης ή λογιστικά,proficiency και χωρις οικογενειακές υποχρεωσεις:eek:τιποτα δεν εχω
Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να κοιτάξω αγγελίες..βέβαια θεωρώ οτι πιο πολύ μπορεί να σε δυσκολέψει το ότι είσαι παντρεμένη παρά το ότι δεν έχεις πτυχίο..;);)

Η αλήθεια είναι ότι έχω καιρό να κοιτάξω αγγελίες..βέβαια θεωρώ οτι πιο πολύ μπορεί να σε δυσκολέψει το ότι είσαι παντρεμένη παρά το ότι δεν έχεις πτυχίο..;);)
εμ δε με προειδοποίησε κανεις όταν τον γνώρισα,δε με σταμάτησαν όταν τον πήρα και τώρα πληρώνω την ομορφάδα του πανάθεμα με.Το αποφάσισα,ο Θανάσης φταίει για όλα!!!θα κατσικωθώ σπίτι και θα με ταϊζει:whistle::whistle:πότε θα γίνω μανα?:baby::tongue:

εμ δε με προειδοποίησε κανεις όταν τον γνώρισα,δε με σταμάτησαν όταν τον πήρα και τώρα πληρώνω την ομορφάδα του πανάθεμα με.Το αποφάσισα,ο Θανάσης φταίει για όλα!!!θα κατσικωθώ σπίτι και θα με ταϊζει:whistle::whistle:πότε θα γίνω μανα?:baby::tongue:
Εγώ γιατί νομίζεις οτι είμαι ενταντίον του γάμου???:P:P:PΤίποτα καλό δεν σου προσφέρει...:P:P:P:redface::redface::D:D:Dμπορείς καλλιστα να είσαι με τον άνθρωπο σου χωρίς χαρτιά!!!:D:D:P:P
Α ρε Θανάση τι σε περιμένει!!!!!:P:D:D:D:P:P

Αν νομίζεις απο αυτά που βλέπεις οτι θα ξεπεραστεί η δυσκολία κάνε μια διαπραγμάτευση μαζί του.Για παράδειγμα να σου αλλάξει τη σύμβαση για λιγότερες ώρες ή μέρες οπότε να μειωθούν και οι εισφορές του και να μπορεί να σου δίνει ένα μέρος απο τα χρήματα που έπαιρνες. Δεν μπορεί κάποιο ποσό θα μπορεί να σε πληρώσει και έτσι θα βοηθηθούν και οι σχέσεις σας. Συμβουλή μου είναι να μην επιλέξεις να δουλεψεις ανασφάλιστη και απλήρωτη. Δεν αναπληρώνονται τόσο εύκολα τα πολλά χρήματα. Πάντα κάτι προηγείται. Και στο λέω με πλήρη γνώση. Αν αύριο έπερνα όσα μου χρωστούσαν θα είχα μια μικρή περιουσία.

Αν νομίζεις απο αυτά που βλέπεις οτι θα ξεπεραστεί η δυσκολία κάνε μια διαπραγμάτευση μαζί του.Για παράδειγμα να σου αλλάξει τη σύμβαση για λιγότερες ώρες ή μέρες οπότε να μειωθούν και οι εισφορές του και να μπορεί να σου δίνει ένα μέρος απο τα χρήματα που έπαιρνες. Δεν μπορεί κάποιο ποσό θα μπορεί να σε πληρώσει και έτσι θα βοηθηθούν και οι σχέσεις σας. Συμβουλή μου είναι να μην επιλέξεις να δουλεψεις ανασφάλιστη και απλήρωτη. Δεν αναπληρώνονται τόσο εύκολα τα πολλά χρήματα. Πάντα κάτι προηγείται. Και στο λέω με πλήρη γνώση. Αν αύριο έπερνα όσα μου χρωστούσαν θα είχα μια μικρή περιουσία.
αυτό ακριβώς σκεφτόμουν και εγώ ώς τελευταία λύση.θα παίρνω όσα θα έπαιρνα από το ταμείο αλλά θα έχω τα ένσημα μου έστω και μισά,μέχρι να πάρει ξανά τα πάνω του η δουλειά και να μπορεί να με πληρώνει κανονικά.Παράλληλα θα ψάχνω για δουλειά γιατί υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αργήσει να ανακάμψει ή να βολευτεί με την ιδέα της ημιαπασχόλησης:hmm:Αρκει να συμφωνήσει.Στην τελική αν το καλοσκεφτείς με αυτά που δίνω κάθε μέρα για μετακινήσεις στην τσέπη μου μένουν τα μισά.Για να δούμε:hmm:

Μπορει να μου εξηγησει καποιος,γιατι ολοι θυμουνται ,οτι κααατι τους συμβαινει εδω και καμποσες ωρες/μερες/εβδομαδες,μετα τις 12 τα μεσανυχτα???Και γιατι θεωρουν ιερη υποχρεωση τους,να το μαθεις και εσυ την ιδια ωρα??Ε?Εεεεε?????????????????????:mad:

????? μην σου πω και ψέματα, δεν καταλαβα τιποτα....:hmm::hmm:

Μπορει να μου εξηγησει καποιος,γιατι ολοι θυμουνται ,οτι κααατι τους συμβαινει εδω και καμποσες ωρες/μερες/εβδομαδες,μετα τις 12 τα μεσανυχτα???Και γιατι θεωρουν ιερη υποχρεωση τους,να το μαθεις και εσυ την ιδια ωρα??Ε?Εεεεε?????????????????????:mad:
Εμένα κάπου πάει το μυαλό μου κι υποθέτω ότι φταίει το ότι έχεις να κάνεις με άτομα που βρίσκονται σε ορμονική (και όχι μόνο) υστερία, οπότε τι το ψάχνεις?:/:
Εγώ έπαιρνα το γιατρό μου στις 9 το βράδυ :redface: (γιατί σκεφτόμουν, αν πάει πιο αργά και δεν είμαι καλύτερα, θα ντρέπομαι χειρότερα να πάρω τηλέφωνο!)

Εμένα κάπου πάει το μυαλό μου κι υποθέτω ότι φταίει το ότι έχεις να κάνεις με άτομα που βρίσκονται σε ορμονική (και όχι μόνο) υστερία, οπότε τι το ψάχνεις?:/:
Εγώ έπαιρνα το γιατρό μου στις 9 το βράδυ :redface: (γιατί σκεφτόμουν, αν πάει πιο αργά και δεν είμαι καλύτερα, θα ντρέπομαι χειρότερα να πάρω τηλέφωνο!)

Αααα λές να ειναι περί δουλειάς ο λόγος;;;:hmm:

Καλημερα!Δεν με πειραζουν τα τηλεφωνα,αν συμβαινει κατι η αν φοβαται μια κοπελλα ο,τιδηποτε.Ειναι σημαντικο να ειναι μια γυναικα ηρεμη στη διαρκεια της εγκυμοσυνης.Με διαλυει ομως το τηλεφωνο,οταν προκειται για ανοησιες.Π.χ ερωτηση για βιταμινες η διατροφη στη νυχτα.Ξερεις τι ειναι να σε ξυπνανε στις 2 για να σε ρωτησουν αν μπορουν να φανε σουσι 3 μερες μετα??Παραλογιζομαι και εννοειται,οτι αν ξερω καλα τη γυναικα,κραζω...:confused:
Αααα λές να ειναι περί δουλειάς ο λόγος;;;:hmm:
Ναιιι!Και συνηθως καταπληκτικη!;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back