ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
είναι πράγματι... αλλά όποιος το θέλει το κυνηγά... επίσης υπάρχει και η λύση της αναδοχήςξεχνατε τα γραφειοκρατικα στην Ελλαδα...ειναι πολυ δυσκολο να υιοθετησεις παιδακι..![]()

Κι εδώ να κάνω και μια παρένθεση... κάποτε σκέφτηκα να υιοθετήσω ένα Πακιστανάκι (αλλά δεν τα κατάφερα) έπρεπε λοιπόν να το συζητήσω με το γιο μου το Χρήστο ο οποίος ήταν μικρούλης κι ενθουσιάστηκε τόσο που το πρωί ξύπνησε και μου'πε... Μαμά πότε θα το υιοθετήσουμε το Κιπαστανάκι??
(τελικά δεν τα κατάφερα
... αλλά πήγε σε μια άλλη οικογένεια) 
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οι λέξη κόμπλεξ δεν μου άρεσε... Αν πας στο thread για τον Mano Negra θα δεις ότι ήμουν εκείνη που θα τον υιοθετούσε... αλλά δυστηχώς δεν συμφώνησαν οι γονείς μου...και είχα στεναχωρηθεί πολύ γι'αυτό...χάρηκα πολύ τότε που τον πήρες εσύ γιατί ήμουν σίγουρη και ειδικά μετά τη περιπέτεια της υγείας του ότι πήγε σε πολύ καλά χέρια!
![]()
Γιούλη μου, θα σου εξηγήσω γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη κόμπλεξ.
Κόμπλεξ (εκλαϊκεύω και απλουστεύω την ετοιμολογία του, γιατί δεν είμαι και η τρελλή ειδήμων στα ψυχολογικά
) είναι σύμπλεγμα, δηλαδή μία "εμμονή" με κάτι, κάτι άλυτο μέσα μας και αδικαιολόγητο, απόρροια κοινωνικής πλύσης εγκεφάλου, αδικαιολόγητο σαράκι που μας τρώει τα σωθικά. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το κόμπλεξ να έχουν αδύνατο σώμα, χωρίς ποτέ να έχουν αναλύσει τους λόγους που έχουν αυτή τη εμμονή. Όσο δεν είναι αδύνατοι νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους. Έτσι κάποιο άλλοι έχουν κόμπλεξ να'ναι η γάτα τους ράτσα. Εάν η γάτα τους δεν είναι ράτσας, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.Σε αυτούς αναφερόμουν, όχι σε αυτούς που τους αρέσει κάποια ράτσα, ή που ερωτεύτηκαν μια γάτα ράτσας και την υϊοθέτησαν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
είναι πράγματι... αλλά όποιος το θέλει το κυνηγά... επίσης υπάρχει και η λύση της αναδοχής
Κι εδώ να κάνω και μια παρένθεση... κάποτε σκέφτηκα να υιοθετήσω ένα Πακιστανάκι (αλλά δεν τα κατάφερα) έπρεπε λοιπόν να το συζητήσω με το γιο μου το Χρήστο ο οποίος ήταν μικρούλης κι ενθουσιάστηκε τόσο που το πρωί ξύπνησε και μου'πε... Μαμά πότε θα το υιοθετήσουμε το Κιπαστανάκι??(τελικά δεν τα κατάφερα
... αλλά πήγε σε μια άλλη οικογένεια)
![]()
Γιούλη μου συγχαρητήρια! Και για την διαπαιδαγώγηση του γιου σου.
Μακάρι όλοι να σκέφτονταν σαν εσένα.
Η actionaid έχει προγράμματα αναδοχής δια αλληλογραφίας που "φροντίζεις" ένα παιδάκι με 20 ευρώ νομίζω το μήνα (ξέφυγα από το θέμα και σταματάω εδώ)
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Εχω ένα αγοράκι απ'το Bangladesh!!Γιούλη μου συγχαρητήρια! Και για την διαπαιδαγώγηση του γιου σου.
Μακάρι όλοι να σκέφτονταν σαν εσένα.
Η actionaid έχει προγράμματα αναδοχής δια αλληλογραφίας που "φροντίζεις" ένα παιδάκι με 20 ευρώ νομίζω το μήνα (ξέφυγα από το θέμα και σταματάω εδώ)

Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Γιούλη μου, θα σου εξηγήσω γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη κόμπλεξ.
Κόμπλεξ (εκλαϊκεύω και απλουστεύω την ετοιμολογία του, γιατί δεν είμαι και η τρελλή ειδήμων στα ψυχολογικά) είναι σύμπλεγμα, δηλαδή μία "εμμονή" με κάτι, κάτι άλυτο μέσα μας και αδικαιολόγητο, .... αδικαιολόγητο σαράκι που μας τρώει τα σωθικά. .............. Εάν η γάτα τους δεν είναι ράτσας, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.....quote]
Προσπαθώ να πιστέψω ότι υπάρχουν και τέτοιοι ....!
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εάν η γάτα τους δεν είναι ράτσας, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.....quote]
Προσπαθώ να πιστέψω ότι υπάρχουν και τέτοιοι ....!
Εδώ υπάρχουν γονείς που φτάνουν να απεχθάνονται ("άχρηστε, ανεπρόκοπε, μας απογοήτευσες, τί θα πει ο κόσμος" κλπ) τα παιδιά τους γιατί δεν ταιριάζουν στο ίματζ τους (πχ δεν έγιναν γιατροί όπως οι ίδιοι), στις γατες θα κολήσουν?
Άλλωστε έρευνες δείχνουν πως το τί ζώο επιλέγεις εξαρτάται από την προσωπικότητα σου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Αυτό ακριβώς είχαμε αναπτύξει και για κάποιους άντρες που αρέσκονται στο να κυκλοφορούν με το ροτβάιλερ τους και με το πιτ μπουλ τουςΕδώ υπάρχουν γονείς που φτάνουν να απεχθάνονται ("άχρηστε, ανεπρόκοπε, μας απογοήτευσες, τί θα πει ο κόσμος" κλπ) τα παιδιά τους γιατί δεν ταιριάζουν στο ίματζ τους (πχ δεν έγιναν γιατροί όπως οι ίδιοι), στις γατες θα κολήσουν?
Άλλωστε έρευνες δείχνουν πως το τί ζώο επιλέγεις εξαρτάται από την προσωπικότητα σου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.... και δεν τους αρέσουν τα μικρά σκυλάκια (καλά για αδεσποτάκια δεν το συζητάμε) όπου πολλές φορές κυνηγάνε και τις γάτες... (αυτό κι άν είναι κόμπλεξ και ανασφάλεια)
![]()
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Εδώ υπάρχουν γονείς που φτάνουν να απεχθάνονται ("άχρηστε, ανεπρόκοπε, μας απογοήτευσες, τί θα πει ο κόσμος" κλπ) τα παιδιά τους γιατί δεν ταιριάζουν στο ίματζ τους (πχ δεν έγιναν γιατροί όπως οι ίδιοι), στις γατες θα κολήσουν?
Άλλωστε έρευνες δείχνουν πως το τί ζώο επιλέγεις εξαρτάται από την προσωπικότητα σου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.
Nαι. Δίκιο έχεις. Χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα για να αγνοήσεις τον κόσμο σε προσωπικά σου ζητήματα. Στα παιδιά είναι μάλλον ακόμα πιο έντονο γιατί συνδέονται πολύ πιο φανερά με την επιθυμητή ταυτότητα κάποιου. Όσο για την επιλογή του ζώου, όπως και πολλών άλλων "πραγμάτων", δίκιο έχεις. Έτσι είναι ....
toulis
Εκκολαπτόμενο μέλος

moukelis
Επιφανές μέλος
Περαν ολων αυτων,γνωριζετε κάτι άλλο που θα έπρεπε να γίνει;Εξετάσεις,χαρτιά,οτιδήποτε θα μπορουσε να διασφαλισει τα μικρουλια μας και τους γατογονεις τους;Συγνωμη αν σας κουρασα,απλα θελω να ειναι ολα στην εντελεια.

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
και διανοητικών...Για τα σκυλιά τύπου πιτ-μπουλ, ροντβάιλερ κλπ είδα κάτι σε ένα πετ-σοπ και έφριξα!Υπάρχουν σοκολάτες πρωτεΐνης (όπως αυτές που καταναλώνουν οι μπρατσαράδες στα γυμναστήρια) οι οποίες είναι για να γίνει "φουσκωτός" ο σκύλος. Εννοείται ότι απευθύνονται στις συγκεκριμένες ράτσες και αγοράζονται από ιδιοκτήτες αντίστοιχων σωματικών προσόντων.

julia
Διακεκριμένο μέλος
Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.
Αν το ψωνίσει απο σακούλα??? Πιάνετε??
Πλάκα κάνω....
Συνεχίστε...![]()
moukelis
Επιφανές μέλος
Τζουλς,το δικο σου το μωρο ηταν σε σακουλα γιατι ηταν ετοιμο να το παρεις σπιτι,ετσι θα το βλεπεις.Κουκλακι...Πως ειναι σημερα;Αν το ψωνίσει απο σακούλα??? Πιάνετε??
Πλάκα κάνω....
Συνεχίστε...![]()
ruko
Διάσημο μέλος
Περαν ολων αυτων,γνωριζετε κάτι άλλο που θα έπρεπε να γίνει;
Να γραφτείς στον ΕΟΓ μήπως;

Πέρα απ' την πλάκα, μπράβο που το κάνεις τόσο υπεύθυνα.
Πραγματικά, έχω βαρεθεί να διαβάζω όλα αυτά τα "Μα γιατί, η γάτα μου ράτσας είναι (ή έτσι νομίζω), έχω βρει σπιτάκια, γιατί είναι τόσο κακό να τη ζευγαρώσω;"Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Για οτιδήποτε άλλο, εξετάσεις κ.λπ. καλύτερα να ρωτήσεις απευθείας τη Phantom-girl ή τη Havana, καθότι δεν είμαι ειδικός σε θέματα εκτροφής.

moukelis
Επιφανές μέλος
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με εκτιμηση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
moukelis
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
MHTSI
Εκκολαπτόμενο μέλος
Με εκτιμηση
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool