Εκτροφείς και γέννες ιδιωτών

ξεχνατε τα γραφειοκρατικα στην Ελλαδα...ειναι πολυ δυσκολο να υιοθετησεις παιδακι..:/:
είναι πράγματι... αλλά όποιος το θέλει το κυνηγά... επίσης υπάρχει και η λύση της αναδοχής :)
Κι εδώ να κάνω και μια παρένθεση... κάποτε σκέφτηκα να υιοθετήσω ένα Πακιστανάκι (αλλά δεν τα κατάφερα) έπρεπε λοιπόν να το συζητήσω με το γιο μου το Χρήστο ο οποίος ήταν μικρούλης κι ενθουσιάστηκε τόσο που το πρωί ξύπνησε και μου'πε... Μαμά πότε θα το υιοθετήσουμε το Κιπαστανάκι?? :lol:(τελικά δεν τα κατάφερα:/:... αλλά πήγε σε μια άλλη οικογένεια) :up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Οι λέξη κόμπλεξ δεν μου άρεσε... Αν πας στο thread για τον Mano Negra θα δεις ότι ήμουν εκείνη που θα τον υιοθετούσε... αλλά δυστηχώς δεν συμφώνησαν οι γονείς μου...και είχα στεναχωρηθεί πολύ γι'αυτό...:/:χάρηκα πολύ τότε που τον πήρες εσύ γιατί ήμουν σίγουρη και ειδικά μετά τη περιπέτεια της υγείας του ότι πήγε σε πολύ καλά χέρια! :)

Γιούλη μου, θα σου εξηγήσω γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη κόμπλεξ.
Κόμπλεξ (εκλαϊκεύω και απλουστεύω την ετοιμολογία του, γιατί δεν είμαι και η τρελλή ειδήμων στα ψυχολογικά :)) είναι σύμπλεγμα, δηλαδή μία "εμμονή" με κάτι, κάτι άλυτο μέσα μας και αδικαιολόγητο, απόρροια κοινωνικής πλύσης εγκεφάλου, αδικαιολόγητο σαράκι που μας τρώει τα σωθικά. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το κόμπλεξ να έχουν αδύνατο σώμα, χωρίς ποτέ να έχουν αναλύσει τους λόγους που έχουν αυτή τη εμμονή. Όσο δεν είναι αδύνατοι νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους. Έτσι κάποιο άλλοι έχουν κόμπλεξ να'ναι η γάτα τους ράτσα. Εάν η γάτα τους δεν είναι ράτσας, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.
Σε αυτούς αναφερόμουν, όχι σε αυτούς που τους αρέσει κάποια ράτσα, ή που ερωτεύτηκαν μια γάτα ράτσας και την υϊοθέτησαν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

είναι πράγματι... αλλά όποιος το θέλει το κυνηγά... επίσης υπάρχει και η λύση της αναδοχής :)
Κι εδώ να κάνω και μια παρένθεση... κάποτε σκέφτηκα να υιοθετήσω ένα Πακιστανάκι (αλλά δεν τα κατάφερα) έπρεπε λοιπόν να το συζητήσω με το γιο μου το Χρήστο ο οποίος ήταν μικρούλης κι ενθουσιάστηκε τόσο που το πρωί ξύπνησε και μου'πε... Μαμά πότε θα το υιοθετήσουμε το Κιπαστανάκι?? :lol:(τελικά δεν τα κατάφερα:/:... αλλά πήγε σε μια άλλη οικογένεια) :up:

Γιούλη μου συγχαρητήρια! Και για την διαπαιδαγώγηση του γιου σου.
Μακάρι όλοι να σκέφτονταν σαν εσένα.
Η actionaid έχει προγράμματα αναδοχής δια αλληλογραφίας που "φροντίζεις" ένα παιδάκι με 20 ευρώ νομίζω το μήνα (ξέφυγα από το θέμα και σταματάω εδώ)

Γιούλη μου συγχαρητήρια! Και για την διαπαιδαγώγηση του γιου σου.
Μακάρι όλοι να σκέφτονταν σαν εσένα.
Η actionaid έχει προγράμματα αναδοχής δια αλληλογραφίας που "φροντίζεις" ένα παιδάκι με 20 ευρώ νομίζω το μήνα (ξέφυγα από το θέμα και σταματάω εδώ)
Εχω ένα αγοράκι απ'το Bangladesh!! :)

Γιούλη μου, θα σου εξηγήσω γιατί χρησιμοποίησα τη λέξη κόμπλεξ.
Κόμπλεξ (εκλαϊκεύω και απλουστεύω την ετοιμολογία του, γιατί δεν είμαι και η τρελλή ειδήμων στα ψυχολογικά :)) είναι σύμπλεγμα, δηλαδή μία "εμμονή" με κάτι, κάτι άλυτο μέσα μας και αδικαιολόγητο, .... αδικαιολόγητο σαράκι που μας τρώει τα σωθικά. .............. Εάν η γάτα τους δεν είναι ράτσας, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.....quote]

Προσπαθώ να πιστέψω ότι υπάρχουν και τέτοιοι ....!

Εάν η γάτα τους δεν είναι ράτσας, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους.....quote]

Προσπαθώ να πιστέψω ότι υπάρχουν και τέτοιοι ....!

Εδώ υπάρχουν γονείς που φτάνουν να απεχθάνονται ("άχρηστε, ανεπρόκοπε, μας απογοήτευσες, τί θα πει ο κόσμος" κλπ) τα παιδιά τους γιατί δεν ταιριάζουν στο ίματζ τους (πχ δεν έγιναν γιατροί όπως οι ίδιοι), στις γατες θα κολήσουν?
Άλλωστε έρευνες δείχνουν πως το τί ζώο επιλέγεις εξαρτάται από την προσωπικότητα σου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.

Εδώ υπάρχουν γονείς που φτάνουν να απεχθάνονται ("άχρηστε, ανεπρόκοπε, μας απογοήτευσες, τί θα πει ο κόσμος" κλπ) τα παιδιά τους γιατί δεν ταιριάζουν στο ίματζ τους (πχ δεν έγιναν γιατροί όπως οι ίδιοι), στις γατες θα κολήσουν?
Άλλωστε έρευνες δείχνουν πως το τί ζώο επιλέγεις εξαρτάται από την προσωπικότητα σου. Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.
Αυτό ακριβώς είχαμε αναπτύξει και για κάποιους άντρες που αρέσκονται στο να κυκλοφορούν με το ροτβάιλερ τους και με το πιτ μπουλ τους:down:... και δεν τους αρέσουν τα μικρά σκυλάκια (καλά για αδεσποτάκια δεν το συζητάμε) όπου πολλές φορές κυνηγάνε και τις γάτες... (αυτό κι άν είναι κόμπλεξ και ανασφάλεια):down::down:

Nαι. Δίκιο έχεις. Χρειάζεται μεγάλη ωριμότητα για να αγνοήσεις τον κόσμο σε προσωπικά σου ζητήματα. Στα παιδιά είναι μάλλον ακόμα πιο έντονο γιατί συνδέονται πολύ πιο φανερά με την επιθυμητή ταυτότητα κάποιου. Όσο για την επιλογή του ζώου, όπως και πολλών άλλων "πραγμάτων", δίκιο έχεις. Έτσι είναι ....

Για τα σκυλιά τύπου πιτ-μπουλ, ροντβάιλερ κλπ είδα κάτι σε ένα πετ-σοπ και έφριξα! :blink::blink::blink::down::down::down:Υπάρχουν σοκολάτες πρωτεΐνης (όπως αυτές που καταναλώνουν οι μπρατσαράδες στα γυμναστήρια) οι οποίες είναι για να γίνει "φουσκωτός" ο σκύλος. Εννοείται ότι απευθύνονται στις συγκεκριμένες ράτσες και αγοράζονται από ιδιοκτήτες αντίστοιχων σωματικών προσόντων.

Διάβασα ξανά όοοοολο το νήμα και χάρηκα που είδα πολλές διαφορετικές απόψεις.Οπως γνωρίζετε,έχω τον έρωτά μου,τον Σειριο,και τη μικρή μας αγάπη,τη Μόιρα.Εχω αποφασισει να κάνει μία γέννα πριν στειρωθει η μικρή μας.Εχω βρει γατογονείς,έχω αποφασίσει ότι θα υπογράψουν συμβόλαιο υιοθεσίας,που για τα θηλυκά θα περιλαμβάνει όρο για μία (προαιρετική)γέννα μόνο και μετά στείρωση,και στα αρσενικά στείρωση στους έξι μήνες,ότι θα τα έχουν μέσα και ότι θα τα εμβολιασουν πληρως.Επίσης έχουμε επισκεφθεί δύο κτηνιάτρους,που μας επιβεβαίωσαν ότι είναι υγυης,και συζητησαμε την ηλικια του ζευγαρώματος.Έχω ενημερωθει πληρως για την εγκυμοσυνη και τη γεννα,για τα απροοπτα,και τη διατροφή της κατά τη διάρκεια της γέννας και κατά τη γαλουχία.Γνωρίζω το ιστορικό γεννησεων και προγονων της δύο γενιές πριν,και το έχω γνωστοποιήσει στους γιατρούς μας.Τα γατάκια θα χαριστουν,μάλιστα έλεγα να ρωτησω πρώτα αν ενδιαφερονται κάποια μέλη του φόρουμ,επειδη τα εμπιστευομαι περισσοτερο,και να κρατησω τους υπολοιπους υποψηφιους ως "επιλαχοντες".Το μόνο χρηματικό αντίτιμο που θα δεχτώ,θα ειναι ο πρωτος εμβολιασμός τους,αν ο μελλοντικός γατογονιός θέλει να παραλάβει το γατουλάκι του με βιβλιάριο,και φυσικά με μικροτσιπ.Τα μικρά θα είναι πλήρως αποπαρασιτωμένα απο μένα,και θα πάνε στα νέα τους σπιτια με διάφορα καλούδια και παιχνιδάκια,ωστε να νιωθουν άνετα στο νεο περιβάλλον.Θα δωσω τη δυνατοτητα βεβαια στους γατογονεις να με συμβουλευονται για οτιδηποτε θελουν,και σκεφτομαι ισως να συμπληρωσουν ενα μικρο ερωτηματολογιο για να ειμαι σιγουρη οτι θα πανε σε καλα χερια τα μικρα.
Περαν ολων αυτων,γνωριζετε κάτι άλλο που θα έπρεπε να γίνει;Εξετάσεις,χαρτιά,οτιδήποτε θα μπορουσε να διασφαλισει τα μικρουλια μας και τους γατογονεις τους;Συγνωμη αν σας κουρασα,απλα θελω να ειναι ολα στην εντελεια.:)

Για τα σκυλιά τύπου πιτ-μπουλ, ροντβάιλερ κλπ είδα κάτι σε ένα πετ-σοπ και έφριξα! :blink::blink::blink::down::down::down:Υπάρχουν σοκολάτες πρωτεΐνης (όπως αυτές που καταναλώνουν οι μπρατσαράδες στα γυμναστήρια) οι οποίες είναι για να γίνει "φουσκωτός" ο σκύλος. Εννοείται ότι απευθύνονται στις συγκεκριμένες ράτσες και αγοράζονται από ιδιοκτήτες αντίστοιχων σωματικών προσόντων.
και διανοητικών... :P:lol::lol:

Αν για παράδειγμα κάποιος έχει σκύλο ροτβάϊλερ, έχει ανάγκη να νιώθει ασφάλεια, για αυτό πήρε και σκύλο γομάρι-τέρας-μπράβο.

Αν το ψωνίσει απο σακούλα??? Πιάνετε?? :redface::)
Πλάκα κάνω....
Συνεχίστε...:happy:

Αν το ψωνίσει απο σακούλα??? Πιάνετε?? :redface::)
Πλάκα κάνω....
Συνεχίστε...:happy:
Τζουλς,το δικο σου το μωρο ηταν σε σακουλα γιατι ηταν ετοιμο να το παρεις σπιτι,ετσι θα το βλεπεις.Κουκλακι...Πως ειναι σημερα;

Περαν ολων αυτων,γνωριζετε κάτι άλλο που θα έπρεπε να γίνει;

Να γραφτείς στον ΕΟΓ μήπως;:lol::lol::lol:
Πέρα απ' την πλάκα, μπράβο που το κάνεις τόσο υπεύθυνα.:) Πραγματικά, έχω βαρεθεί να διαβάζω όλα αυτά τα "Μα γιατί, η γάτα μου ράτσας είναι (ή έτσι νομίζω), έχω βρει σπιτάκια, γιατί είναι τόσο κακό να τη ζευγαρώσω;"

Ευχαριστω,καθε γατογονιο που βρισκω,και ξετρελαινεται με τη Μόιρα,του δειχνω τον Σειριο σε μια αυτοκρατορικη ποζα που ειχα σστο προηγουμενο άβαταρ,και του λεω"μηπως αντι για σιαμ θα θελατε ενα τετοιο;".Εντυπωσιάζονται,κι όλοι ρωτούν τι ράτσα ειναι.Οταν τους λέω ότι ειναι κεραμιδόγατος,μενουν με το στόμα ανοιχτό.Κρατησα μονο αυτους που μου ειπαν οτι ειναι πολυ ομορφος,αλλα το ονειρο τους ηταν ενα σιαμ,ή τέλος πάντων ότι θα προτιμουσαν ένα γατάκι σαν τη Μόιρα.Ετσι ακομα κι αν δεν προτιμησουν κεραμιδογατακι αυτη τη φορα,εχουν την ευκαιρια να τα δουν με αλλο ματι νομιζω.Να σημειώσω ότι κανένα απο τα γατακια δεν εχει ξαναζευγαρωσει για να υπαρχει κινδυνος για AIDS.Rukο εσυ ειχες αναφερει σε καποιο αλλο νημα διαφορα που πρεπει να εχει εξασφαλισει ενας γατογονιος πριν ζευγαρωσει τη γατα του,θα μπορουσες να θυμηθεις κατι αλλο;

Κοίτα, το ιδανικό είναι να γνωρίζει κανείς και το ιατρικό ιστορικό των γεννητόρων όσο πιο πολλές γενιές πίσω γίνεται, ώστε να μην έχουν τα μικρά προδιάθεση για διάφορες νόσους (ή να έχουν ελάχιστη). Κάπου είχα δει το pedigree ενός σκύλου που έδειχνε το ιστορικό δυσπλασίας των προγόνων του για τέσσερις γενιές. Αν το ξαναβρώ, θα το βάλω, γιατί έχει ενδιαφέρον να το δούμε.

Για οτιδήποτε άλλο, εξετάσεις κ.λπ. καλύτερα να ρωτήσεις απευθείας τη Phantom-girl ή τη Havana, καθότι δεν είμαι ειδικός σε θέματα εκτροφής. :)

Χμ...Εμεις γωριζουμε τριων γενεων νομιζω,αν μετραω σωστα.Ναι ενημερωσα τους γιατρους για ολα τα χαρακτηριστικα των προηγουμενων γενεων της μικρης,μονο ενα περιστατικο δυσπλασιας υπηρξε,που η γιατρος με διαβεβαιωσε οτι συμβαινει αρκετα συχνα σε γεννες ανεξαρτητου ιστορικου και ρατσας.Για τις αιματος προβληματιζομαι...Και οι δυο γιατροι μου ειπαν οτι δεν χρειαζονται,γιατι ειναι γενικα απιθανο να υπαρχει προβλημα αφου δεν ειναι συγγενεις τα γατακια.Ευχαριστω,αν εχω αλλες αποριες θα ρωτησω την Κατερινα.

Οκ λοιπον μιας και ειναι must φαινεται να λεμε απλα την αποψη μας σε καθε θεμα ασχετως ... μιας και σε αυτο το θεμα μια απλη αγγελια εβαλε ο ανθρωπος και οποιος εχει προβλημα η δεν ενδιαφερεται μπορει απλα να μην απαντηση προαιρετικη ειναι η απαντηση και μαλιστα οι πικροχωλες απαντησεις δεν θα επρεπε να μπαινουν καν κατα την γνωμη ... οπως και να εχει .. το θεμα μας τωρα ποιο ειναι τι σας πειραξε πιο πολυ μαλλον ? το οτι γενναει η γατα μεχρι τα 12 η το οτι σας παιρνει τους πελατες των wannabe εκτροφειων, οσο επιστημονικα και να αναφερονται καποια θεματα ενα εμβολιο μια αποπαρασιτωση και ενα τσιπαρισμα δεν παιζει να κανουν 500 και πανω ευρω ... αλλα ξεχασα εχουν και τα χαρτια τους ... προσωπικα ποσως με ενδιαφερουν τα χαρτια τους και οι ρατσες τους οσο για τα λεφτα που εδωσε ο εκτροφεας να παρει τους γονεις ας μην τα εδινε δικη του επιλογη ειναι να την δει εκτροφεας η μαλλον να το παιζει εκτροφεας "κατ'οικον" α ναι εχουμε και τις εξετασεις για τα γενετικα νοσηματα ... σαν βιοχημικος λοιπον σας ενημερωνω οτι οι εξετασεις ανηχνευουν ελαχιστα γενετικα νοσηματα σε σχεση με το ποσα ξερουμε και ποσα ακομα δεν ξερουμε ... οποτε εν κατα κλειδι προσωπικα προτιμω να παρω ενα γατακι απο τον γιαννη οπως και πηρα , που δεν πηρα αλλα μου εκανε την τιμη να μου χαρισει παρα να ακριβοπληρωσω ενα γατακι για να σπονσοραρω τον εκαστοτε wannabe εκτροφεα ... Και κλασικα τωρα θα βγει το θεμα off topic γιατι προσεβαλα και ειρωνευτικα ...αλλα ξεχασα εγω δεν την εχω δει εκτροφεας μια απλη και ταπεινη user ειμαι.
Με εκτιμηση.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μητσι μου κανεις δεν αναφερθηκε σε εσενα και το τι προτιμας και το τι οχι.Τα γατακια δεν ειναι δικα σου,εκτροφειο σιαμ δεν υπαρχει στην Ελλαδα οποτε κανενος την πελατεια δεν παιρνει,και πιστευω το ιδιο θα λεγοταν για για μια ημιαιμη γατουλα που γεννουσε μεχρι τα δωδεκα της.Το ποιος προτιμα να παρει γατακι απο που δε λεει τιποτα,αν σκεφτεις οτι οι περισσοτεροι παιρνουν απο πετ σοπ ζωακια που τα εχουν σε αθλιες συνθηκες.Το κατα ποσον τη βλεπει κανεις εκτροφεας ή οχι επισης ειναι κατι που το κρινει ο καθενας απο εμας χωριστα,και για τον εαυτο του.Και τουλαχιστον εγω δε γνωριζω καποιον εκτροφεα που να ζευγαρωνει τη γατουλα του τοσα χρονια,που σημαινει μαλλον οτι δεν θυσιαζονται ολα στο βωμο του χρηματος.Σε καθε περιπτωση,μακαρι να βρουν σπιτια τα γατακια του Γιαννη,εγω ειπα τη γνωμη μου πανω στην αποψη που ειπωθηκε περι εκτροφης πιο πανω και εθιξα το θεμα της ηλικιας,που το εθιξε και ο ιδιος ο Γιαννης.Ο οποιος φανταζομαι θα μας απαντησει μονος του,αν και οποτε θελει,για να μας διαφωτιζει και ο αμεσα ενδιαφερομενος,που γνωριζει και καλυτερα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Το κατα ποσο την βλεπει ο καθενας σας εκτροφεας δεν το κρινετε μονοι σας το κρινει η πελατεια σας αν ποτε υπαρξει .... οσο για τους ελληνες εκτροφεις δικιο εχεις δεν βαζουν γατουλες να γενανε μεχρι τα 12 αλλα απλα " αλλαζουν¨ τα ζωακια μετα απο λιγα χρονια αλλα παντα φροντιζουν να πανε σε καλα σπιτακια ... οσο για το αν απαντησει ο γιαννης στις απωριες σας εγω προσωπικα δεν θα απανταγα ... γιατι απλα δεν ειναι υποχρεωμενος να απαντησει σε " καλοπροαιρετα σχολια ". Αυτα λοιπον απο μενα "Δωρα μου" αρκετα χαλασα το θεματακι των μικρων που δεν εχω καμια αμφιβολια οτι θα ειναι καλοτυχα οπως τα προηγουμενα. Τερμα λοιπον οι απαντησεις οσο αφορα εμενα για το θεμα, τα υπολοιπα σχολια και το μαρκετινγκ τα αφηνω σε εσας, εγω ειπαμε μια απλα και ταπεινη user ειμαι δεν ειμαι "εκτροφεας "
Με εκτιμηση

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back