Εκτροφείς και γέννες ιδιωτών

strayshelp

Δραστήριο μέλος

Η strayshelp αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει από Τσεχία (Ευρώπη). Έχει γράψει 619 μηνύματα.
Aγαπητή Βάσια,
αν τ αγορασατε από εκτροφέα και είναι καθαρόαιμα φυσικά και δεν έχω πρόβλημα να πωλουνται!
αν ομως τ αγορασατε απο ιδιωτη που απλα ετυχε να εχει καθαροαιμη γατα και να τη ζευγαρωσε με αγνωστου προελευσης αρσενικό ή ίσως και ημίαιμη -τυπου Βιρμανίας (ή οτι αλλο γατα) ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ.
Δεν μ ενδιαφερει αν εχει κανει εξοδα για να τα μεγαλωσει.Ας μην ζευγαρωνε τη γατα.

Δεν είμαι κατα των καθαρόαιμων,είμαι κατα των ζευγαρωματων από ιδιώτες.
Δυστυχως για αλλη μια φορά,βλεπουμε την ελλιπη ενημερωση που υπαρχει γυρω απ το θεμα.Το ότι εγώ μπορεί να έχω ένα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ δε σημαίνει οτι πρεπει να το ζευγαρωσω και να που λησω τα μωρα!
ΔΕν είμαι εκτροφέας!ΔΕν ελεγχω ασθένειες και πιθανα γεννετικα προβληματα κλπ κλπ κλπ...

Υγιεστατα να ειναι όλα ευχομαι ..Απο κει και περα,πρεπει να ανοιξουν τα ματια τους οσοι ψαχνουν ν αγορασουν και να μην αγοραζουν απ το καθενα που εχει κανει μια γεννα σπιτι του,πολυ πιθανώς και ημιαιμα!!

Δεν αμφισβητώ την αγαπη του bakalogatou για τη γατα του,όμως πρέπει σιγα σιγα επιτελους να αποκτησουμε αυτο που λεγεται ΖΩΟΦΙΛΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ.

Επίσης,ruko θα πρεπε σαν ζωοφιλικο φορουμ να λετε όχι οτι ''δεν ειναι κακο φυσικα''...αλλα να ρωτατε:εχει χαρτια,εισαι εκτροφεας?Αν ναι οκ.Αν οχι εκανες λαθος,πρεπει αυτό κι αυτο...Ναμη ζευγαρωνουμε ημιαιμα κλπ κλπ κλπ.
Και όχι απλα ζευγαρωσε 2 γατια Βιρμανίας(ας πουμε καθαροαιμα,αγορασμενα) αλλα Βιρμανιας με Περση!!Μια χαρα δηλαδη..κουκλια!Αλλα ΔΕΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΠΧ ΤΗ ΡΑΤΣΑ...Τη χαλασε απλα.

Απο κει και περα αν φανηκα αποτομη ζητω συγγνωμη και λαμβανω υποψη την προειδοποιηση για τον τρόπο μου,δεν θελω να θιξω κανεναν -αλλα δεν αλλαζει η αποψη μου για τα ζευγαρωματα αυτα.

Φιλικά
Κλειαννα

παντως εγω δεν εχω πρόβλημα οτι τα πουλάει ο άνθρωπος κι εμεις τα αγοράσαμε τα δικα μας, δεν μας τα χαρισαν!τι να κανουμε τα ρατσας δυστυχως ή ευτυχως πωλουνται και καποιος οταν τα αναπαραγει εχει κανει και εξοδα, δεν ειναι κακο να παιρνει καποια χρηματα πίσω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνησω με την κλειαννα, η κατασταση με τους ιδιωτες που πουλανε ημιαιμα και ημικαθαροαιμα εχει ξεφυγει συνηθως δεν κανουν και κανεναν ελενχο.. να θυμισω ποσεσ φορες μελη εδω αναφερατε οτι πηρατε την περσικη σας απο ιδιωτη ταχα εκτροφεα και μεταειδατε οτι το ζωιο ειχε προβληματα..αγνοπια, κακη σιτιση, λαθος αναπαραγωγες... ???

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα συμφωνησω με την κλειαννα, η κατασταση με τους ιδιωτες που πουλανε ημιαιμα και ημικαθαροαιμα εχει ξεφυγει συνηθως δεν κανουν και κανεναν ελενχο.. να θυμισω ποσεσ φορες μελη εδω αναφερατε οτι πηρατε την περσικη σας απο ιδιωτη ταχα εκτροφεα και μεταειδατε οτι το ζωιο ειχε προβληματα..αγνοπια, κακη σιτιση, λαθος αναπαραγωγες... ???
Εχεις δικιο ..εγω ειδικα τα εχω περασει αυτα,αλλα δεν πρεπει να βαζουμε και ολους στο ιδιο τσουβαλι.:/:

Παράθεση από Κλειάνα:
Δεν είμαι κατα των καθαρόαιμων,είμαι κατα των ζευγαρωματων από ιδιώτες.
Δυστυχως για αλλη μια φορά,βλεπουμε την ελλιπη ενημερωση που υπαρχει γυρω απ το θεμα.Το ότι εγώ μπορεί να έχω ένα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ δε σημαίνει οτι πρεπει να το ζευγαρωσω και να που λησω τα μωρα!
ΔΕν είμαι εκτροφέας!ΔΕν ελεγχω ασθένειες και πιθανα γεννετικα προβληματα κλπ κλπ κλπ...

Και γω δεν είμαι επίσημος εκτροφέας, αλλά όλα αυτά που αναφέρεις περι ασφάλειας και υγείας τα τηρώ!!!! Και προγεννητικός έλεγχος γίνεται, και μετά υπάρχει παρακολούθηση από γιατρό, και εμβόλια και στείρωση στα μικρά και pedigree...τι μου λείπει λοιπόν ένα χαρτί και μια ιστοσελίδα που να λέει ότι είμαι εκτροφέας;;; Δεν βλέπω ποιά η διαφορά!!! Δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, αυτό έχω να πω!;)

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ αλλά έχω προσωπική άσχημη εμπειρία από επίσημο εκτροφέα που μου είχε πουλήσει γατάκι με το pedigree του και με τα όλα του...και πανάκριβο βεβαίως! Το αποτέλεσμα? Το γατάκι επειδή είχε μεγαλώσει σε κλουβί ήταν εντελώς ακοινώνητο..δεν πήγαινε στη λεκάνη, δεν μας πλησίαζε, έτρεμε όταν έβλεπε ανθρώπους κ.ο.κ.Υγιέστατο ήταν..αλλά τι να το κάνεις? Τελικά ζευγάρωσα εκείνη τη γατούλα με περσικό γάτο (χωρίς pedigree αυτός) και το αποτέλεσμα ήταν ο γάτος μου που έχω ως σήμερα και ευτυχώς δεν έχει καμιά σχέση με τη μητέρα του (επειδή μεγάλωσε φυσιολογικά, σε σπίτι, όχι σε κλουβί).
Γι'αυτό, αν και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ συμφωνώ με την ιδέα του εκτροφέα, στην πράξη δεν είναι όλα ρόδινα. Αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι στο γάτο μου (χτύπα ξύλο!!!) πολύ δύσκολα θα ξαναεμπιστευτώ εκτροφέα, εκτός αν τον ξέρω προσωπικά και του έχω εμπιστοσύνη.

Σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ αλλά έχω προσωπική άσχημη εμπειρία από επίσημο εκτροφέα που μου είχε πουλήσει γατάκι με το pedigree του και με τα όλα του...και πανάκριβο βεβαίως! Το αποτέλεσμα? Το γατάκι επειδή είχε μεγαλώσει σε κλουβί ήταν εντελώς ακοινώνητο..δεν πήγαινε στη λεκάνη, δεν μας πλησίαζε, έτρεμε όταν έβλεπε ανθρώπους κ.ο.κ.Υγιέστατο ήταν..αλλά τι να το κάνεις? Τελικά ζευγάρωσα εκείνη τη γατούλα με περσικό γάτο (χωρίς pedigree αυτός) και το αποτέλεσμα ήταν ο γάτος μου που έχω ως σήμερα και ευτυχώς δεν έχει καμιά σχέση με τη μητέρα του (επειδή μεγάλωσε φυσιολογικά, σε σπίτι, όχι σε κλουβί).
Γι'αυτό, αν και ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ συμφωνώ με την ιδέα του εκτροφέα, στην πράξη δεν είναι όλα ρόδινα. Αν κάποια στιγμή συμβεί κάτι στο γάτο μου (χτύπα ξύλο!!!) πολύ δύσκολα θα ξαναεμπιστευτώ εκτροφέα, εκτός αν τον ξέρω προσωπικά και του έχω εμπιστοσύνη.

Τι εκτροφείο ήταν αυτό με κλουβιά;:down:
Ακόμα και στα επίσημα εκτροφεία υπάρχουν οι καλοί και οι κακοί επαγγελματίες!

Κλειάννα, εγώ συμφωνώ μαζί σου. Ωστόσο, ο baka1olgatos δεν παραβίασε κανένα κανόνα του φόρουμ και εκεί πήγαινε η παρέμβασή μου. Επίσης, συμφωνώ ότι πρέπει να αποκτήσουμε ζωοφιλική παιδεία, αλλά έχουμε πει κι άλλη φορά ότι εδώ δεν είμαστε ζωοφιλικό φόρουμ για να έχουμε κάποια "γραμμή" σε τέτοια θέματα. Ο καθένας έχει τις απόψεις του και, όπως βλέπεις, ήδη γίνεται συζήτηση. Το μόνο που ζητάμε είναι να γίνεται σε ήπιους τόνους.:)

Raisa, είσαι η εξαίρεση. Οι περισσότεροι ιδιώτες δεν ξέρουν πού τους παν τα τέσσερα από ζώα, απλώς πάνε να κάνουν μια αρπαχτή. Και αυτή είναι η κύρια ένστασή μου στα ζευγαρώματα ιδιωτών, ότι είναι μια τελείως άναρχη και ανεξέλεγκτη κατάσταση. Καλώς ή κακώς, όταν ξεκινάμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να είμαστε και υπόλογοι γι' αυτό. Οπότε θα σου πρότεινα να ΜΗΝ μπεις στο ίδιο καζάνι με τους υπόλοιπους, αλλά να το κάνεις επίσημα.

Τέλος, αυτή η συζήτηση δεν πρέπει να γίνεται στα πλαίσια μιας αγγελίας, οπότε θα ζητήσω να γίνει σπλιτ.

Παιδιά,ας ηρεμήσουμε λιγάκι.Κιε γώ προσωπικά είμαι κατά της πώλησης ζώων,είτε ημίαιμα είναι,είτε καθαρόαιμα.Δεν δέχομαι τη δικαιολογία ότι τα πουλά κάποιος ιδιώτης επειδή έχει έξοδα γέννας.Δηλαδή κάποιος ιδιώτης που γεννά το ημίαιμό του δεν έξοδα;Δεν τρώνε τα ημίαιμα;Δεν θέλουν την άμμο τους και τα εμβόλιά τους;Τέλος πάντων,σε μας πουλάνε κεραμιδογατάκια 60 ευρώ.Δεν καταλαβαίνω γενικά την ιδέα του να πουλάς κάποιο ζωντανό πλασματάκι,αλλά αναγνωρίζω το ότι κάποιος που έχει εκτροφείο,μπορεί να έχει κάποια έξοδα όπως κάθε επιχείρηση.
Τώρα αν ο άνθρωπος θέλει να πουλήσει τα γατάκια του,δικαίωμά του,όσο κι αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτό.Το μόνο που νομίζω ότι θα έπρεπε να διευκρινήσει στον τίτλο,είναι ότι τα γατάκια δεν είναι Βιρμανίας,κι από εκεί και πέρα,όποιος θέλει και συμφωνεί,ας αγοράσει,μην του χαλάμε την αγγελία.;)

Το μόνο που νομίζω ότι θα έπρεπε να διευκρινήσει στον τίτλο,είναι ότι τα γατάκια δεν είναι Βιρμανίας,κι από εκεί και πέρα,όποιος θέλει και συμφωνεί,ας αγοράσει,μην του χαλάμε την αγγελία.;)

Συμφωνώ. Τα γατάκια είναι χμμμ πώς λέγονται τώρα αυτά? Βιρμανοπερσικά?:lol: Πάντως θα ήθελα να δω πώς βγήκαν αυτά τα γατάκια:rolleyes:

Εγώ γενικά είμαι κατά τις πώλησης έμψυχων γενικά..Βέβαια σε σωστούς εκτροφείς μια πώληση σημαίνει άπειρα έξοδα γιατί διαθέτουν γνώσεις, πείρα και φυσικά την σωστότερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη! Μόνο υπόαυτές τις συνθήκες θα πλήρωνα για ζωάκι!

Τώρα, γενικά δεν έχω καταλάβει την έννοια της λέξης "πώληση" καλύτερα να έφραφε "έναντι εξοδων" ή κάτι τέτοιο.Και ΣΥΜΦΩΝΩ ότι δεν είναι καθαρόαιμα τα βιρμανακια του κυρίου και πρέπει να αλλάει ο τίτλος γιατί παραπληροφορεί.

Ραισα, είσαι η εξαίρεση!ΦΥΣΙΚΑ και θα αγόραζα από εσένα!!!!!!Νοιάζεσαι και έχεις και τα παραπάνω όλα..Για εμένα ΕΙΣΑΙ εκτροφέας!!

Αντε Ραισα εχεις κι αλλους που σου λενε να γινεις επισημη πια...:)

Αντε Ραισα εχεις κι αλλους που σου λενε να γινεις επισημη πια...:)

Το θέλω πολύ, και το ψάχνω το θέμα, αλλά θέλει το χρόνο του!;)

ραισα για μενα εισαι εκτροφεας με τα ολα σου...;)

συγνωμη μια ερωτηση γιατι δεν το επιασα το θεμα....
ποιος κτηνιατρος επετρεψε να γεννηθουν αυτα τα γατακια???
γνωριζουμε ολοι τι γεννετικες επιπλοκες θα εχουν.:mad:

παιδες. Κανενα εκτροφειο σε ολο τον κοσμο δεν υπαρχει χωρις σιδερα. Παντα υπαρχουν καγκελα και φραχτες οχι μονο για το καλο των γατιων αλλα και για την ασφαλεια των ανθρωπων αλλα και για υγειονομικους λογους. Ποιος θα μπορουσε να βαλει σε ενα σπιτι 7 γατες εκ των οποιων οι 2 ειναι ετοιμογεννες?????? και εχει και 2 αρσενικα??????? (κανιβαλλισμος) δεν σασ λεω κατι τρελλο αυτη την στιγμη μονο και μονο για την ασφαλεια των μικρων υποχρεωση του εκτροφεα ειναι η να κλεισει τισ θυλικες καπου που να μιν ερχονται τα αρσενικα ή να κλεισει καπου τα αρσενικα και στο φιναλε μονο ετσι εισαι σιγορη για το ποιοσ τελικα ειναι ο πατερας αν δεν εχεις το advantage (δεν μου ερχεται η λεξη) να κανεις αναλυση dna.Και εμεις εχουμε "cages" για τις γατες στην Αμερικη και ο νομος υποχρεωνει να για να εχεις εκτροφειο να εχεις και καποια extra acres (ουτε αυτη η λεξη μου ερχεται) αναλογα με το ποσα ζωα εχεις .Επισης το animals rights υποχρεωνει τους ιδιοκτητες εκτροφειων να δινουν ενα ποσο αναλογα με το ποσα ζωα αναπαραγάγεις να δινεις και ενα ποσο σε stray help εμεις π.χ πληρωνουμε τον μηνα 300$ σε τετοια σωματεια . Τελος ενα pet shop πρεπει να εχει ειδικη αδεια για να πουλαει ζωα αλλα ολα του τα ζωα πρεπει να εχουν ενγκριση απο τον acfa στην περιπτωση των γατιων .Και για να παρεις μια τετοια εγκριση ειναι εξερετικα δυσκολο.Καθος εξεταζουν προβληματα στην υγεια του γενεαλογικου δεντρου οχι του γατιου δηλαδη μπορει ενα γατακι π.χ ragadoll να μην περασει μονο και μονο επειδη πριν 4 generations η μια γατα με παρομοια χαρακτιριστικα εβγαλε ενα Χ προβλημα.

Τελος εχω να πω οτι στα σκυλια το pedigree ειναι πολυ συμαντικο επειδη η μανα π.χ δεν κανει να ζευγαρωσει με τον γιο ειναι incest και τα σκυλια εχουν προβλημα πραγματικα ενω στις γατες δεν ισχιει αυτο παρολα αυτα δεν εκδιδεται pedigree αν η μητερα ζευγαρωσει με τον γιο επειδη θα χαθει η γενεια παρολα αυτα εκδιδεται απο οτι ξερω αν ο αδελφος παει με την αδελφη

τελος να συμπληρωσω οτι τα ιερα βιρμανιας δεν γινεται να ζευγαρωσουν με ασχετη ρατσα τα παιδακια βγαινουν κατα 75% μαυρα και τα προβληματα στην υγεια μπορουν να ειναι απιστευτα καθως τα περσικα γατακια εχουν πιο δυνατο στομαχακι απο τα βιρμανακια και αν τα γατακια εχουν παρει το στομαχακι τισ μαμας και το τριχομα του μπαμπα τοτε πιασε το αυγο και κουρευτο σε λιγοτερο απο 11 μηνες (στην πρωτη μεγαλη αλλαγη του τριχωματος ) κατα 67% θα εχουν πολυ μεγαλο προβλημα

Καλά, νομίζω ότι το πράγμα με τα ζευγαρώματα ιδιωτών έχει φτάσει στο απροχώρητο... Ο καθένας που παίρνει μια γάτα ράτσας θέλει ντε και καλά να τη βάλει να γεννήσει. Γιατί, κύριε; Τη γάτα σου τη ρώτησες αν θέλει; Ακόμα και με τα ημίαιμα θέλουν να έχουν γέννες! Είναι με σώας τας φρένας οι άνθρωποι; Καταλαβαίνω να θες να αποχτήσεις ένα δεύτερο γατάκι ζευγαρώνοντας την ράτσας γάτα σου, αλλά από εκεί και πέρα όταν δεν είσαι επίσημος εκτροφέας γιατί να το συνεχίσεις; Για να λες ότι απλά η γάτα σου γεννάει και να γεμίζεις τον κόσμο γατιά και να παίρνεις χρήματα; Ε, ρε Ελλάδα... Πάντα "φιλόζωοι" θα παραμείνουμε...:down: Τα καημένα τα γατιά λυπάμαι που χρησιμοποιούνται με αυτό τον τρόπο...

Mα καλά, ...απορώ! Δεν το βλέπετε ότι είναι θέμα αρχών και θεσμών? Γιατί πρέπει όλα να ισοπεδώνονται? τότε να πάω και γω η αρχιτέκτων-ιστορικός να γίνω φιλόλογος ή πολιτικός μηχανικός! Δε γίνονται αυτά τα πράγματα.
Προσέξτε αν δεν σεβαστεί κανείς κάποιες αρχές και κάποια θεσμοτετημένα πράγματα πάει που χαθήκαμε (όπως χανόμαστε ήδη!), δεν είναι τίποτα παλιόχαρτα οι άδειες και οι πιστοποιήσεις των εκτροφέων. Μη καταργούμε τα πάντα αντί να τα υποστηρίζουμε. Άλλο να τους κατακρίνεις και να τους κρίνεις ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (όταν συμβαίνει αυτό) και άλλο να θες να την κάνεις εσύ λέγοντας: μα τίποτα δεν είναι. Όχι ΕΙΝΑΙ! Στο τέλος θα καταστρέψουμε φιλοζωϊκά την φιλοζωΐα.

Υ.Γ. Άνοιξε νέο πετ-σοπ στην Μπότσαρη επί της Κ. Καραμανλή με δυο σκυλάκια για πούλημα ....η αρπαχτή παιδί μου!

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με την Φωτεινή..Σαν να είναι μες στο μυαλο μου ένα πράγμα!!

Για μένα οι ράτσες και τα pedigree το μόνο που κάνουν είναι να χαϊδεύουν τα αυτιά των ματαιόδοξων ιδιοκτητών. Όσο βλέπουμε τα ζωάκια σαν παιχνιδάκια, μάυρα/άσπρα, τριχωτά/άτριχα, ράτσας/ημίαιμα, δε μου κάνει εντύπωση που οποιοσδήποτε ιδιώτης προσπαθεί να πουλήσει τα γατάκια που γέννησε το pet του.

Είμαι εντελώς κατά της πώλησης ζώων. Οι εκτροφείς για μένα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα pet shops, και από τους ιδιοκτήτες ζώων ράτσας που πάνε να κάνουν αρπαχτή, όπως κάποιος είπε πολύ σωστά κατά την άποψή μου παραπάνω.

Αν ο εκτροφέας έχει το δικαίωμα να πουλήσει, το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχει και ο απλός ιδιοκτήτης, γιατί και οι δυο τον ίδιο σκοπό έχουν: το κέρδος. Μπορεί να το αμπαλάρουμε με όμορφα λόγια όπως 'διαιώνιση/εξέλιξη της ράτσας, κτηνιατρικός έλεγχος, αποφυγή αιμομειξιών και γενετικών προβλημάτων' και μπλα μπλα... αλλά στην τελική, για κάποιον που δεν πρόκειται να πάει τη γάτα του στα καλλιστεία (μην αρχίσω να γράφω τί πιστεύω για τα καλλιστεία τώρα...) δεν νομίζω να του κάνει καμια διαφορά αν η γάτα του είναι 100% καθαρόαιμη ή είναι και λίγο μπασταρδέ... Μόνη μου ένσταση όταν προκύπτουν γατάκια με προβλήματα υγείας! Εκεί δεν μπορώ να πω τίποτα...

ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑ των πωλήσεων ζώων, ξαναλέω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πώς κάποιος που έχει μια γάτα περσική και έχει ήδη βρει σπίτια για τα γατάκια που θα γεννηθούν, ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να τα πουλήσει, ΕΦΟΣΟΝ ο εκτροφέας που κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα (και μάλιστα σαν επιχείρηση) έχει το ανάλογο δικαίωμα...

Αν ο εκτροφέας έχει το δικαίωμα να πουλήσει, το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχει και ο απλός ιδιοκτήτης, γιατί και οι δυο τον ίδιο σκοπό έχουν: το κέρδος.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Το ότι έχουν τον ίδιο σκοπό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχουν και τα ίδια δικαιώματα.
Ο πιστοποιημένος εκτροφέας είναι υποχρεωμένος να τηρεί έστω κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές, που έχουν να κάνουν με την ποιότητα ζωής των ζώων του και με την ποιότητα των γατιών που παράγει. Ένας σοβαρός, πιστοποιημένος εκτροφέας για παράδειγμα δεν βάζει μια γάτα να γεννάει συνεχώς, μέχρι να εξαντληθεί, ούτε βέβαια τη ζευγαρώνει στα κουτουρού, όπως λάχει και με ό,τι να 'ναι. Κι αυτό όχι μόνο για λόγους γενετικής καθαρότητας της ράτσας, αλλά και για πολύ σοβαρούς λόγους υγείας της μητέρας και των μωρών. Και υπάρχουν φορείς που τον ελέγχουν για όλα αυτά και, σε περίπτωση παραβάσεων, του αφαιρούν την πιστοποίηση.
Αντίθετα, οι ιδιώτες είναι ανεξέλεγκτοι. Μπορεί να είναι σωστοί και προσεκτικοί, όπως η Ραΐσα ας πούμε, μπορεί να είναι χασάπηδες και σκιτζήδες. Το θέμα είναι ότι δεν σου εξασφαλίζει κανείς σε ποια περίπτωση θα πέσεις, βασίζεσαι απλώς στο λόγο του καθενός.

Επομένως, για το καλό των ζώων, είναι πολύ σημαντικό να μην ενισχύει κανείς την "ερασιτεχνική" εκτροφή, αλλά την επίσημη και πιστοποιημένη.

ΥΓ Ούτε σ' εμένα αρέσει η ιδέα της αγοραπωλησίας ενός ζωντανού πλάσματος, αλλά αφού θα γίνει που θα γίνει, προτιμώ χίλιες φορές να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η καλή ποιότητα ζωής των ζώων.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back