Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Προσέξτε αν δεν σεβαστεί κανείς κάποιες αρχές και κάποια θεσμοτετημένα πράγματα πάει που χαθήκαμε (όπως χανόμαστε ήδη!), δεν είναι τίποτα παλιόχαρτα οι άδειες και οι πιστοποιήσεις των εκτροφέων. Μη καταργούμε τα πάντα αντί να τα υποστηρίζουμε. Άλλο να τους κατακρίνεις και να τους κρίνεις ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους (όταν συμβαίνει αυτό) και άλλο να θες να την κάνεις εσύ λέγοντας: μα τίποτα δεν είναι. Όχι ΕΙΝΑΙ! Στο τέλος θα καταστρέψουμε φιλοζωϊκά την φιλοζωΐα.]
Και πάλι ξαναλέω: Γι αυτό υπάρχουν οι θεσμοί. Για να ελέγχεται και να ρυθμίζεται μια κατάσταση που διαφορετικά θα ήταν έκτροπη.
Γι αυτό έχουν δίκιο η Φωτεινή και η Αρεθα. Άν απαγορευτούν όλα, λόγω του ότι είμαστε εναντίον της πώλησης ζώων (μακρά παράδοση που χάνεται στο χρόνο) όλα θα γίνονται παράνομα. Αν βάλεις όμως ένα πλαίσιο, τουλάχιστον μπορείς να ελέγχεις την κατάσταση να μην εκτροχιαστεί.
Γι αυτό , όπως λέει η Αρέθα: Αντίθετα, οι ιδιώτες είναι ανεξέλεγκτοι. Μπορεί να είναι σωστοί και προσεκτικοί, όπως η Ραΐσα ας πούμε, μπορεί να είναι χασάπηδες και σκιτζήδες. Το θέμα είναι ότι δεν σου εξασφσαλίζει κανείς σε ποια περίπτωση θα πέσεις, βασίζεσαι απλώς στο λόγο του καθενός.
Επομένως, για το καλό των ζώων, είναι πολύ σημαντικό να μην ενισχύει κανείς την "ερασιτεχνική" εκτροφή, αλλά την επίσημη και πιστοποιημένη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fru_fru
Δραστήριο μέλος
Ο Φρου μου εχει και χαρτια και σου ξου μου ξου του ξου ... μου τα εδωσαν οι συναδελφοι μου οταν μου τον εφεραν σε συσκευασια δωρου..
(μια συσκευασια μια σταλια)
Φυσικα και δεν υπαρχει περιπτωση μια στο εκατομμυριο να πουλησω μαλτεζακια, ηδη εχω ενα σκασμο γνωστους που θελουν παιδακια του Φρου - και σιγα μη τα πουλησω μου αρκει να ειναι σε καλα χερια- , αλλα οταν θελησει ο Φρου εγω θα τον βαλω να ζευγαρωσει.
Μπορει να με "βρισετε" σορρυ, αλλα....
Και ναι, το Βρωμαιουλη μου (που επι τελους αρχισε να γινεται Ρωμαιος
θα τον στειρωσω, παρ οτι θα μου λειψουν πολυ καποια ιδιαιτερα σημεια του... αυτο ειναι σοκινκγ και ισως τα κανω και φωτο με χχχχχ πριν ωστε να μην δουν παιδια !!!
Ειμαι εγκληματιας ??

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
fru_fru
Δραστήριο μέλος
σ ' ακουμε ( εγω προσωπικα τα πλειστα)...
δωσε μας χρονο και πες τις αποψεις σου και το τι πρεπει να γινει
ευχαριστω.
φρου
Havana
Διάσημο μέλος
Για μένα οι ράτσες και τα pedigree το μόνο που κάνουν είναι να χαϊδεύουν τα αυτιά των ματαιόδοξων ιδιοκτητών. Όσο βλέπουμε τα ζωάκια σαν παιχνιδάκια, μάυρα/άσπρα, τριχωτά/άτριχα, ράτσας/ημίαιμα, δε μου κάνει εντύπωση που οποιοσδήποτε ιδιώτης προσπαθεί να πουλήσει τα γατάκια που γέννησε το pet του.
Είμαι εντελώς κατά της πώλησης ζώων. Οι εκτροφείς για μένα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα pet shops, και από τους ιδιοκτήτες ζώων ράτσας που πάνε να κάνουν αρπαχτή, όπως κάποιος είπε πολύ σωστά κατά την άποψή μου παραπάνω.
Αν ο εκτροφέας έχει το δικαίωμα να πουλήσει, το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχει και ο απλός ιδιοκτήτης, γιατί και οι δυο τον ίδιο σκοπό έχουν: το κέρδος. Μπορεί να το αμπαλάρουμε με όμορφα λόγια όπως 'διαιώνιση/εξέλιξη της ράτσας, κτηνιατρικός έλεγχος, αποφυγή αιμομειξιών και γενετικών προβλημάτων' και μπλα μπλα... αλλά στην τελική, για κάποιον που δεν πρόκειται να πάει τη γάτα του στα καλλιστεία (μην αρχίσω να γράφω τί πιστεύω για τα καλλιστεία τώρα...) δεν νομίζω να του κάνει καμια διαφορά αν η γάτα του είναι 100% καθαρόαιμη ή είναι και λίγο μπασταρδέ... Μόνη μου ένσταση όταν προκύπτουν γατάκια με προβλήματα υγείας! Εκεί δεν μπορώ να πω τίποτα...
ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑ των πωλήσεων ζώων, ξαναλέω, αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ πώς κάποιος που έχει μια γάτα περσική και έχει ήδη βρει σπίτια για τα γατάκια που θα γεννηθούν, ΔΕΝ έχει το δικαίωμα να τα πουλήσει, ΕΦΟΣΟΝ ο εκτροφέας που κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα (και μάλιστα σαν επιχείρηση) έχει το ανάλογο δικαίωμα...
Απλα θα ηθελα να διευκρινησω οτι ο κεκτροφεας ελενχεται απο το κτηνιατρο της εκαστοτε Νομαρχιας που εχει παρει αδεια και δεν μπορει να κανει αφθαιρεσιες και προσμηξεις φυλων γιατι εχει σοβαροτητες ποινικες κυρωσεις και μια αο αυτες ειναι η φαιρεση αδειας και τσουχτερα προστιμα...
επισης ο ιδιοκτητης πετ σοπ μπορει να εχει προβλημα μονο με την κατασταση υγηυνης μεσα στο μαγαζι του , δεν θεωρειτε εκτροφεας ουτε καν ζωωοτεχνης για να κληθει να απολογηθει για γενετικες ανωμαλιες, αμφιβολες προσμηξεις κτλ...
επισης ενας εκτροφεας συνηθως εκτρεφει αποκλειστικα μια ρατσα απο ενα ειδος και ειναι φυσικο επακολουθο να γνωριζει πολλα περισσοτερα για την ρατσα που εκτρεφει απο εναν ιδιοκτητη πετ σοπ που εχει για 2 εβδομαδες σκυλους γατες παπαγαλους απο ολες τις ραστες και τις φυλες , τι θα μπορουσε να ξερει εις βαθος εκεινος ο ναθρωπος ..πειτε μου...
δεν ειναι ολοι στο ιδιο καζανι...

εξου και δενε χουν το ιδιο ονομα..
αλλο πετ σοπ
αλλο εκτροφεας εχουν και εντελος διαφορετικη φιλοσοφια και διαφορετικη εκτροφη
επισης οι εκτροφεις χωριζονται πανατα σε 2 κατηγοριες
σε εκεινους που τα πουλαν στειρωμενα τα γατακια και σε εκεινουσ που τα πουλλαν αστειρωτα
τα συμπερασματα δικα σας.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Δε μπορώ λοιπόν να κατηγορήσω εναν ιδιώτη που αποφασίζει να ζευγαρώσει το ζώο του...τα μόνα σημεία που θα του τόνιζα είναι α/να ζευγαρώσει με την ίδια ράτσα β/να είναι σίγουρος ότι και το άλλο ζώο είναι υγιές και γ/αν έχει θηλυκή γάτα να μην την ζευγαρώνει πάνω απο μια φορά το χρόνο.
Αν κάποιος τηρεί αυτές τις προυποθέσεις, εγώ δε θα είχα κανένα πρόβλημα να αγοράσω γατάκι από ιδιώτη αντί για εκτροφέα.
ΥΓ Για τα πετ σοπ δεν το συζητώ καν, οι συνθήκες στα περισσότερα είναι απαράδεκτες και δε θα έπαιρνα ποτέ γάτα από πετ-σοπ.
Havana
Διάσημο μέλος
Με προβληματιζετε βρε παιδια...
Ο Φρου μου εχει και χαρτια και σου ξου μου ξου του ξου ... μου τα εδωσαν οι συναδελφοι μου οταν μου τον εφεραν σε συσκευασια δωρου..
(μια συσκευασια μια σταλια)
Φυσικα και δεν υπαρχει περιπτωση μια στο εκατομμυριο να πουλησω μαλτεζακια, ηδη εχω ενα σκασμο γνωστους που θελουν παιδακια του Φρου - και σιγα μη τα πουλησω μου αρκει να ειναι σε καλα χερια- , αλλα οταν θελησει ο Φρου εγω θα τον βαλω να ζευγαρωσει.
Μπορει να με "βρισετε" σορρυ, αλλα....
Και ναι, το Βρωμαιουλη μου (που επι τελους αρχισε να γινεται Ρωμαιοςθα τον στειρωσω, παρ οτι θα μου λειψουν πολυ καποια ιδιαιτερα σημεια του... αυτο ειναι σοκινκγ και ισως τα κανω και φωτο με χχχχχ πριν ωστε να μην δουν παιδια !!!
Ειμαι εγκληματιας ??![]()
φρου πανω στα χαρτια του φρου φρου σου ..γραφει αν η ποιοτητα του και ο τυπος αιματος του ειναι για να ναπαραγωγη...θα το δεις και δεν θα χεις θεμα>>>>!!!!

aretha
Περιβόητο μέλος
Δεν είσαι εγκληματίας, λειτουργείς όπως οι περισσότεροι στο πλαίσιο ενός λανθασμένου συστήματος. Όπως είπε και η Havana, οι σωστοί εκτροφείς τα ζωάκια τα πουλάνε ήδη στειρωμένα, ώστε να μην τίθεται καθόλου αυτό το ζήτημα ερασιτεχνικής εκτροφής από τους ιδιοκτήτες.οταν θελησει ο Φρου εγω θα τον βαλω να ζευγαρωσει.
[...]
Ειμαι εγκληματιας ??![]()
Εσύ, αν τον ζευγαρώσεις, στηρίζεσαι λίγο-πολύ στην τύχη. Ξέρεις για τις κληρονομικές ευαισθησίες που έχει η συγκεκριμένη ράτσα; Ξέρεις αν οι πρόγονοι του Φρου ή της σκυλίτσας που θα ζευγαρώσει είχαν κάποιο γενετικό ελάττωμα, είτε εκδηλωμένο είτε σε λανθάνουσα κατάσταση, που μπορεί να εκηλωθεί στα κουταβάκια; Τα καθαρόαιμα ζώα έχουν αυτό το κακό: επειδή αντλούν τα γονίδιά τους από σχετικά περιορισμένη "δεξαμενή" (pool gene) έχουν αρκετά γενετικά προβλήματα. Το να τα αποφύγει κανείς, απαιτεί πολλή και εξειδικευμένη γνώση.
Ακριβώς αυτό λέμε. Ο κακός εκτροφέας όμως ελέγχεται (και η άδειά του μπορεί να αφαιρεθεί), ενώ τον κακό ιδιώτη δεν τον ελέγχει κανείς. Και πώς θα είσαι σίγουρη αν ο χ ιδιώτης "ερασιτέχνης εκτροφέας" είναι σωστός ή όχι (αν δεν τον ξέρεις προσωπικά); Στηρίζεσαι μόνο στα λόγια του. Ενώ με τον εκτροφέα έχεις τουλάχιστον μια ελάχιστη εγγύηση, ανάλογη με το κύρος του οργανισμού που τον πιστοποιεί.Εγώ νομίζω ότι υπάρχουν καλοί και κακοί εκτροφείς και καλοί και κακοί ιδιοκτήτες.
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
φαντομ - γκερλ, πες μας την αποψη σου, εθεσες μονο μια αποψη.
σ ' ακουμε ( εγω προσωπικα τα πλειστα)...
δωσε μας χρονο και πες τις αποψεις σου και το τι πρεπει να γινει
ευχαριστω.
φρου
κοιταξε να δεις εχω δει λαθη σε εκτροφες απιστευτα. επισης εχω δει οπωσ ειχαμε πει "επιλεκτικη εκτροφη" μεσα απο την οποια εβλεπες πειραματα για τιν ¨βελτιωση" τησ ρατσας οπωσ π.χ να ειναι πιο ανθεκτικες σε ασθενειες. Επισης εχω γνωρισει ανθρωπους που μεγαλωνανε καθαροαιμα γατακια με περισσοτερη αγαπη απο οση μπορει να εχει κανεις για ζωο και να μην δινουν γατακια σε οποιον δηποτε οσα λεφτα και αν δινανε. Τελος εχω γνωρισει μια κυρια στην california που χαριζε γατακια Αγκυρας με πιστοποιηση και αυτη δεν εδινε τπτ χωρις συμβολαιο.Δεν ειναι μονο να ρωτας και να μαθαινεις για τον ιδιοκτητη του ζωου αλλα θα πρεπει να τον δεσμευεις με καποιο τροπο .Με τον ιδιο τροπο που εκνευριζομαστε με καποιον που σκοτονει ζωα με τον ιδιο εκνευρισμο πρεπει να αντιμετωπιζουμε και πολλα αλλα πραγματα βεβαια οι θεσμοι ειναι πολλοι σιμαντικοι και δυστυχως πολλοι πιστευουν οτι υπαρχουν αλλα δεν υπαρχουν.Ομως δεν υπαρχουν οπως δεν υπαρχουν για τους δολοφονους ετσι δεν υπαρχουν και για τους κερδοσκοπους. ειναι καλη η εκτροφη φτανει να γινεται σωστα για μενα η raisa εχει το καλυτερο εκτροφειο γιατι εχει πολυ μεγαλη αγαπη για τα μωρα κατι που ισως χασει οταν ανοιξει εκτροφειο.Ως ειναι γνωστον το χρημα κανει τον ανθρωπο μικρο και ταπεινο αυτα.Ναι η μητερα μου δεν αγαπαει ολες τισ γατες μας αγαπαει μονο μια και την εχει στειρωμενη και ας ειναι ρατσας.Αναρωτηθικατε τι γινονται τα πανεμορφα γατακια που δεν πωλουνται απο τα εκτροφεια? στην Αμερικη χαριζονται στην Ελλαδα????????
Havana
Διάσημο μέλος
τα retired cats νομιζω πολουνται σε συμβολικες τιμες??/
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
υποθετω πουλουνται? τι γινονται??
τα retired cats νομιζω πολουνται σε συμβολικες τιμες??/
δεν ξερω αυτο ρωταω και αν πωλουνται σε συμβολικες τιμες???? οπως π.χ τα 300 ευρω??? με συνχωρεις αλλα αυτο δεν ειναι καθολου συμβολικο συμβολικο ισωσ ηταν το 100 ή το 150 .
Havana
Διάσημο μέλος
που θα απει θα μαθουμε να φερομαστε ανθρωπινα και να συμμορφωθουμε..
που αθ απει δεν θα συμβει και αυτο????

fantom-girl
Δραστήριο μέλος
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Elena_p
Δραστήριο μέλος
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Havana
Διάσημο μέλος

Havana
Διάσημο μέλος
τοτε πες μου τι γινονται τα γατακια? εσυ π.χ οταν θα σου μεινουν 2 μικρα "απουλητα" στο εκτροφειο και φτασουν 6μηνων τι θα κανεις?????? αντε και εσυ θα εισαι νεος εκτροφεας καποιος ο οποιος ειναι παλιος εκτροφεας ασ μας πει αν του μεινουν 2 γατακια και φτασουν 6 μηνων τι θα κανει?????????
γενικα θα προσπαθησω να μη χαλασω την αγορα ..λκαλυτερα να εχω χασουρα που λενε και να μου μεινουν τα γατια παρα να ριξω την τιμη π
ου ειναι σημαντικο για την συγκεκριμενη ρατσα να μην πεσει η τιμη....Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elena_p
Δραστήριο μέλος
) και μετά ψάχνουμε για αγοραστές.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
Kαλά παιδιά, μη συγκρίνουμε την Αμερική με την Ελλάδα. Από όσο ξέρω από εκτροφείς εξωτερικού, έχουν ήδη λίστες με ονόματα που ενδιαφέρονται για γατάκια, πριν ακόμα γίνει το ζευγάρωμα. Οχι όπως εδώ που πρώτα ζευγαρώνουμε (τις γάτες εννοώ) και μετά ψάχνουμε για αγοραστές.
ετσι!!!!!!!!!!
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool