zorica
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Συμφωνώ Zorica! To ζήτημα είναι πιστεύω ότι το καταλαβαίνουν αυτό τα ζώα και γιαυτό είμαστε κατάπτιστοι!Εγω θα ελεγα εαν μονο τα ζωακια μπορουσαν να καταλαβουν τον λογο που αλλαζουν οικογενεια(τα χρηματα)τοτε θα νρεπομασταν λιγακι και εμεις και δεν θα μπορουσαμε μπροστα στα ματια τους τοσο ευκολα και να τα πουλαμε και να τα αγοραζουμε!!!
Δεν ξέρω γιατί μπορεί να φτάσει κανείς στο σημείο να θέλει να πουλήσει τα δικά του ζώα (δηλαδή αυτό που λένε ότι είναι συγκάτοικοί μας ή τάχα παιδιά μας ή τάχα ότι το σπίτι μας είναι σπίτι τους που πάει?), μα και να τα χαρίσει δυσκολεύομαι να το καταλάβω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ohimso
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mέσα στο μυαλό του κάθε ζώου δεν μπορούμε να μπούμε. Οπότε τι προτείνεις να κάνουμε? Να αφήσουμε τα αδέσποτα εκτεθειμένα σε κάθε κίνδυνο επειδή δεν ξέρουμε αν η ψυχική τους υγεία θα κινδυνέψει αν πάνε σε κάποιο σπίτι? Γιατί δεν είναι μονο τα γατιά ράτσας κανακευμένα...πιστεύω ότι οι περισσότεροι εδώ αγαπάμε και κανακεύουμε τα ζώα μας, είτε είναι ράτσας είτε όχι.
Όχι βέβαια, απλώς απαντούσα στο comment του ruko, που έλεγε πως:
[[Σ' αυτό διαφωνώ. Εκμετάλλευση είναι να του κάνεις τη ζωή ποδήλατο ή να το εκθέτεις σε κινδύνους για να γεμίσει η τσέπη σου. Αν το κάνεις σωστά, ώστε να ζει και το ζώο καλά, να είναι υγιές και ψυχικά ισορροπημένο και να πάει σε καλό σπίτι, πού είναι το πρόβλημα; Φυσικά, δεν είμαι κατά της αγοραπωλησίας ζώων και ίσως γι' αυτό να το βλέπω έτσι.]]
Δεν ξέρουμε τί νιώθουν, ούτε τί θα γίνει στο μέλλον, άρα για να γίνει μια αγοραπωλησία 'σωστά', το μόνο που θα πρέπει να εγγυηθούμε είναι να είναι υγιές στην τελική... Αυτό είπα μόνο. Όχι να τα αφήσουμε στο δρόμο, φυσικά...
fantom-girl
Δραστήριο μέλος
και σχετικα με το θεμα του χαρτ και της νεκταριας ολοι οι συνηδητοποιημενοι εκτροφεις σε ελλαδα και εξωτερικο πουλαν τις retired cats και φυσικα η τιμη της δεν ειναι καθολου ακριβη εννοειτε αλλα παντα μας πιανει κριση γιατι τα θελουμε ολα δωρεαν...![]()
δωρεαν???????? αλλο δωρεαν και αλλο χαριζω!!!!!!
το ενα απευθεινεται σε ππροιον ενω το αλλο δινω κατι το οποιο αγαπαω ....... τα συμπερασματα δικα σας
Jeannine
Δραστήριο μέλος
Πάντως υπάρχουν πολλά είδη εκμετάλλευσης, άλλο εάν εμάς δεν μας βολεύει να τα δούμε έτσι.
Με ένα μόνο απογοητεύομαι... Το πώς καταφέραμε εμείς οι άνθρωποι να κάνουμε τα πάντα για το χρήμα.
Anima, αν διάβασες καλά ό,τι έγραψα... είπα ότι δε φέρω αντίρρηση στους ιδιώτες που αφήνουν τις γατούλες τους να γεννούν, αρκεί να μην πουλάνε τα νεογέννητα και αρκεί να έχουν βρεθεί σπίτια γι'αυτά.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Παράθεση από Κλειάνα:
Δεν είμαι κατα των καθαρόαιμων,είμαι κατα των ζευγαρωματων από ιδιώτες.
Δυστυχως για αλλη μια φορά,βλεπουμε την ελλιπη ενημερωση που υπαρχει γυρω απ το θεμα.Το ότι εγώ μπορεί να έχω ένα ΝΤΟΠΕΡΜΑΝ δε σημαίνει οτι πρεπει να το ζευγαρωσω και να που λησω τα μωρα!
ΔΕν είμαι εκτροφέας!ΔΕν ελεγχω ασθένειες και πιθανα γεννετικα προβληματα κλπ κλπ κλπ...
Και γω δεν είμαι επίσημος εκτροφέας, αλλά όλα αυτά που αναφέρεις περι ασφάλειας και υγείας τα τηρώ!!!! Και προγεννητικός έλεγχος γίνεται, και μετά υπάρχει παρακολούθηση από γιατρό, και εμβόλια και στείρωση στα μικρά και pedigree...τι μου λείπει λοιπόν ένα χαρτί και μια ιστοσελίδα που να λέει ότι είμαι εκτροφέας;;; Δεν βλέπω ποιά η διαφορά!!! Δεν βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι, αυτό έχω να πω!![]()
Σωστά Ραίσα!

Όταν θα ζευγαρώσει ο με pedigree γάτος μου με την με pedigree γατούλα του ιδίας ράτσας δεν θα λέγομαι επίσημος εκτροφέας αλλά θα αισθάνομαι κι εγώ το ίδιο υπερήφανη ότι διαιωνίζω σωστά και με όλες τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για την εξασφάλιση της υγείας των μωρών...
Elena_p
Δραστήριο μέλος
aretha
Περιβόητο μέλος
Σύμφωνοι, εσύ θα αισθάνεσαι υπερήφανη γιατί θα ξέρεις ότι έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα. Οι "πελάτες" σου όμως, πώς θα το ξέρουν αυτό, αν δεν έχεις κάποια πιστοποίηση; Θα πρέπει να βασιστούν στο λόγο σου. Το ίδιο εύκολα μπορώ κι εγώ και οποιοσδήποτε να ισχυριστεί τα ίδια, χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο χ πελάτης που θέλει να αγοράσει ένα καθαρόαιμο γατάκι, πώς θα ξέρει ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος όχι, αφού δεν υπάρχει κανείς αντικειμενικός τρίτος που να του το εξασφαλίζει; ΑΥΤΗ είναι η διαφορά μεταξύ της επίσημης και της ερασιτεχνικής εκτροφής.Όταν θα ζευγαρώσει ο με pedigree γάτος μου με την με pedigree γατούλα του ιδίας ράτσας δεν θα λέγομαι επίσημος εκτροφέας αλλά θα αισθάνομαι κι εγώ το ίδιο υπερήφανη ότι διαιωνίζω σωστά και με όλες τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες για την εξασφάλιση της υγείας των μωρών...
Βάσια13859
Διακεκριμένο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Σύμφωνοι, εσύ θα αισθάνεσαι υπερήφανη γιατί θα ξέρεις ότι έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα. Οι "πελάτες" σου όμως, πώς θα το ξέρουν αυτό, αν δεν έχεις κάποια πιστοποίηση; Θα πρέπει να βασιστούν στο λόγο σου. Το ίδιο εύκολα μπορώ κι εγώ και οποιοσδήποτε να ισχυριστεί τα ίδια, χωρίς όμως να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο χ πελάτης που θέλει να αγοράσει ένα καθαρόαιμο γατάκι, πώς θα ξέρει ποιος του λέει την αλήθεια και ποιος όχι, αφού δεν υπάρχει κανείς αντικειμενικός τρίτος που να του το εξασφαλίζει; ΑΥΤΗ είναι η διαφορά μεταξύ της επίσημης και της ερασιτεχνικής εκτροφής.
Το ζευγάρι (και τα 2 γατιά δηλ. ) έχουν τσιπ που ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο Pedigree. Μπορεί να το "χτυπήσει" σε οποιοδήποτε κτηνιατρείο! Τα pedigree μας είναι και τα 2 από τον ΕΟΓ.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Το ζευγάρι (και τα 2 γατιά δηλ. ) έχουν τσιπ που ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο Pedigree. Μπορεί να το "χτυπήσει" σε οποιοδήποτε κτηνιατρείο! Τα pedigree μας είναι και τα 2 από τον ΕΟΓ.
... και βέβαια για τα γατάκια θα βγάλουμε το pedigree τους αντίστοιχα...
aretha
Περιβόητο μέλος
Ωραία! Επομένως τα pedigree μπορεί να τα διασταυρώσει κανείς.Το ζευγάρι (και τα 2 γατιά δηλ. ) έχουν τσιπ που ανταποκρίνεται σε ένα συγκεκριμένο Pedigree. Μπορεί να το "χτυπήσει" σε οποιοδήποτε κτηνιατρείο! Τα pedigree μας είναι και τα 2 από τον ΕΟΓ.
Τις συνθήκες διαβίωσης των γατιών; Το πόσο συχνά γεννούν τα θηλυκά;

(Υπενθυμίζω ότι δεν μιλώ για σένα συγκεκριμένα, έτσι; Αυτά που λέω τα λέω γενικά, για τον οποιονδήποτε ερασιτέχνη εκτροφέα που βρίσκει κάποιος μέσω μιας αγγελίας, π.χ.)
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Τι ακριβώς χρειάζεται για να γίνει κάποιος εκτροφέας? Δεν ξέρει κανένας βρε παιδιά?
Fotini
Διάσημο μέλος
Fotini
Διάσημο μέλος
Να ξανακάνω την ερώτησή μου μη χαθεί στην προηγούμενη σελίδα (ρωτάω γιατί όντως έχω γνωστούς που το σκέφτονται!).
Τι ακριβώς χρειάζεται για να γίνει κάποιος εκτροφέας? Δεν ξέρει κανένας βρε παιδιά?
Δεν γνωρίζω. Ίσως ένα τηλέφωνο στον ΕΟΓ να μπορούσε να σε διαφωτίσει; Ο πρόεδρός του, ο Αντώνης Κασταμονίτης, είναι ο ίδιος εκτροφέας περσικών και εξωτικών.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ωραία! Επομένως τα pedigree μπορεί να τα διασταυρώσει κανείς.
Τις συνθήκες διαβίωσης των γατιών; Το πόσο συχνά γεννούν τα θηλυκά;
(Υπενθυμίζω ότι δεν μιλώ για σένα συγκεκριμένα, έτσι; Αυτά που λέω τα λέω γενικά, για τον οποιονδήποτε ερασιτέχνη εκτροφέα που βρίσκει κάποιος μέσω μιας αγγελίας, π.χ.)
Σωστά και υπεύθυνα μιλάς!
Νομίζω όμως ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δει όλα αυτά ιδίοις όμμασι κατά την επίσκεψή του στο χώρο...
Σίγουρα πάντως υπάρχουν εκμεταλευτές!!
Elena_p
Δραστήριο μέλος
Τις συνθήκες διαβίωσης πάλι που είχα δει..ναι, καθαρότατα όλα, αλλά τα θηλυκά σε κλουβάκια

aretha
Περιβόητο μέλος
Ακριβώς! Και επειδή η επίσκεψη στο χώρο δεν εξασφαλίζει τίποτα (δεν μπορείς με μια επίσκεψη να ξέρεις τι είναι βιτρίνα και τι όχι και τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια), γι' αυτό τον λόγο είναι τόσο σημαντική η πιστοποίηση από κάποιον επίσημο φορέα. Για να εξασφαλίζει, πρώτα από όλους, τους σωστούς και υπεύθυνους εκτροφείς.Νομίζω όμως ότι ο ενδιαφερόμενος μπορεί να τα δει όλα αυτά ιδίοις όμμασι κατά την επίσκεψή του στο χώρο...
Σίγουρα πάντως υπάρχουν εκμεταλευτές!!
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Ακριβώς! Και επειδή η επίσκεψη στο χώρο δεν εξασφαλίζει τίποτα (δεν μπορείς με μια επίσκεψη να ξέρεις τι είναι βιτρίνα και τι όχι και τι πραγματικά συμβαίνει στα παρασκήνια), γι' αυτό τον λόγο είναι τόσο σημαντική η πιστοποίηση από κάποιον επίσημο φορέα. Για να εξασφαλίζει, πρώτα από όλους, τους σωστούς και υπεύθυνους εκτροφείς.
Πες μου λοιπόν τη γνώμη σου... να μη ζευγαρώσω τον γατούλη μου με τη γατούλα τελικά?
aretha
Περιβόητο μέλος
Η γνώμη μου είναι ότι, αν θέλεις να ζευγαρώσεις τον γάτο σου, το καλύτερο θα είναι να εξασφαλίσεις πρώτα την επίσημη πιστοποίηση από τον ΕΟΓ. Έτσι και εσύ θα είσαι 100% σωστή και οι πελάτες σου θα είναι σίγουροι ότι κάνεις όλα όσα πρέπει. Και, επιπλέον, θα συμβάλλεις στη σταδιακή εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου του backyard breeding.Πες μου λοιπόν τη γνώμη σου... να μη ζευγαρώσω τον γατούλη μου με τη γατούλα τελικά?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool