Εκτροφείς και γέννες ιδιωτών

Γιατρός τουλάχιστον το είχε δεί ή εσύ το πήγες για πρώτη φορά; :hmm:

Σύμφωνα με τον εκτροφέα το είχε δει και είχε κάνει και το πρώτο εμβόλιο αλλά δε μου έδειξε καμιά απόδειξη, οπότε το πήγα κι εγώ. Η αλήθεια είναι ότι ήταν υγιέστατο αν και εντελώς αποχαυνωμένο (σε κλουβάκι το είχε:().

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θα σου πρότεινα να το πας σε Κτηνίατρο να του κάνει ένα τσεκ απ.. να του βγάλει βιβλιάριο και να κάνει τα εμβόλια, σαν να μην τα έχει κάνει.... (Δεν βλάπτει...αν τα έχει κάνει... αλλά ΒΛΑΠΤΕΙ αν δεν τα κάνει..););)

Τα υπόλοιπα δεν θα τα σχολιάσω....:mad:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αν το είχε πάει θα είχε και βιβλιάριο υγείας. Αυτό δεν το πληρώνεις, μόνο το εμβόλιο. Είναι και ο γιατρός υποχρεωμένος να το γράψει;). Έτσι θα ήξερες κι εσύ πότε είναι να κάνει το επόμενο.

Θα σου πρότεινα να το πας σε Κτηνίατρο να του κάνει ένα τσεκ απ.. να του βγάλει βιβλιάριο και να κάνει τα εμβόλια, σαν να μην τα έχει κάνει.... (Δεν βλάπτει...αν τα έχει κάνει... αλλά ΒΛΑΠΤΕΙ αν δεν τα κάνει..););)

Τα υπόλοιπα δεν θα τα σχολιάσω....:mad:

Ολα αυτά είχαν γίνει πριν 8 χρόνια. Τη γατούλα εκείνη (λευκή περσική), την είχα ζευγαρώσει μια φορά, είχε κάνει ένα γατάκι (το γάτο της φωτογραφίας που τον έχω μαζί μου από τοτε) και μετά τη στείρωσα και τη χάρισα σε μια θεία μου που δεν έχει παιδιά και την έχει ακόμα.

Ολα αυτά είχαν γίνει πριν 8 χρόνια. Τη γατούλα εκείνη (λευκή περσική), την είχα ζευγαρώσει μια φορά, είχε κάνει ένα γατάκι (το γάτο της φωτογραφίας που τον έχω μαζί μου από τοτε) και μετά τη στείρωσα και τη χάρισα σε μια θεία μου που δεν έχει παιδιά και την έχει ακόμα.

:happy::happy::happy::happy::happy: ωραία....

ναι οντως σαν αγορα απο ιδωτη ακουστηκε η αγοτρα αυτη...
πριν 8 χρονια..το 2000 ποσο πισω ειμαστε ακομη ???
:hmm:
τουλαχιστον χαρισες στη γατουλα μια πολυ ωραια ζωη και εκεινη σου χαρισε ενα πολυ ωραιο μωρο...!:)

Αρκετά... Εδώ, στη Πολωνία, για να ανοίξεις εκτροφείο την άδεια στη δίνει ο όμιλος. Υποβάλεις τη σχετική αίτηση και όταν έχουν έκθεση πας με τα σκυλιά\γατιά που έχεις για εκτροφή. Μαζί έχεις το pedigree τους, βιβλιάριο υγείας, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ότι δεν πάσχουν από μεταδοτικές ή κληρονομικές ασθένειες και μια ακτινογραφία. Τα παρουσιάζεις σε ειδική κατηγορία για εκτροφεία. Εξετάζονται από την επιτροπή και αν ή όσα εγκρίνουν, παίρνεις την άδεια.
¨Οταν θέλεις να κάνεις γέννα, παρουσιάζεις και τα 2 ζώα σε επιτροπή, κρίνουν οτι είναι υγιή,κοιτάνε πότε είχε γενννήσει τελευταία φορά η θηλυκιά, αν είχε τίποτα προβλήματα στη΄γέννα και σου δίνουν την άδεια.
Γύρω στους 2 μηνες μετά τη γέννα πας τα μικρά σε επιτροπή που κάνουνε αξιολόγιση της γέννας. Αυτοί μπορεί να σου απορίψουνε κάποιο μικρό ή όλη τη γέννα!!!Έτσι μπορείς να πάρεις το pedigree.
Ουυφ τελείωσα!!!!!! :blink:

Αρκετά... Εδώ, στη Πολωνία, για να ανοίξεις εκτροφείο την άδεια στη δίνει ο όμιλος. Υποβάλεις τη σχετική αίτηση και όταν έχουν έκθεση πας με τα σκυλιά\γατιά που έχεις για εκτροφή. Μαζί έχεις το pedigree τους, βιβλιάριο υγείας, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ότι δεν πάσχουν από μεταδοτικές ή κληρονομικές ασθένειες και μια ακτινογραφία. Τα παρουσιάζεις σε ειδική κατηγορία για εκτροφεία. Εξετάζονται από την επιτροπή και αν ή όσα εγκρίνουν, παίρνεις την άδεια.
¨Οταν θέλεις να κάνεις γέννα, παρουσιάζεις και τα 2 ζώα σε επιτροπή, κρίνουν οτι είναι υγιή,κοιτάνε πότε είχε γενννήσει τελευταία φορά η θηλυκιά, αν είχε τίποτα προβλήματα στη΄γέννα και σου δίνουν την άδεια.
Γύρω στους 2 μηνες μετά τη γέννα πας τα μικρά σε επιτροπή που κάνουνε αξιολόγιση της γέννας. Αυτοί μπορεί να σου απορίψουνε κάποιο μικρό ή όλη τη γέννα!!!Έτσι μπορείς να πάρεις το pedigree.
E, μα τι σας λέω περί θεσμών ..... Όχι παίξε γέλασε!

καπως ετσι γινεται και στη Σερβια...:up::lol:

Γεια σας παιδια.Καιρος να σας μιλησει ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εκτροφεας αλλα οχι "επαγγελματιας" και τι εννοω¨?Απλα δεν ειμαι απ αυτους που για χαρη τουχρηματοςδεν τους νοιαζουν οι συνθηκες υγιεινης,ιατρικη φροντιδα και το μαντρωμα στα κλουβια.Ακομα και ο μη εμβολιασμος και η πωληση στα πετ σοπ.
Πραγματικα εμεις οι εκτροφεις μοχθουμε για την καλυτερευση της ρατσας.Αν καποιο ζωο μας βγαλει ενα αρνητικο γονιδιο σταματαμε την εκτροφη στειρωνοντας το.Μιλαω τοση ωρα στο πλυθηντικο αλλα με σιγουρια μονο για τον εαυτο μου ειμαι σιγουρη και υπευθυνη.
Τις προαλλες αγορασα ενα γατακι 1700+μεταφορικα και ο λογος ειναι να ανανεωσω και να βελτιωσω τη ρατσα.
Μιλησατε για εξοδα!!!Απο που να ξεκινησω?τροφες,αμμους,φαρμακα,εμβολια,αποπαρασιτωσεις,ονυχοδρομια,παιχνιδακια και αλλα που δεν μουρχονται αυτη τη στιγμη.Μολις τωρα τελειωσαμε μια κατασκευη για τις θηλυκες που κοστισε 3400!!
Πριν μερικους μηνες εστειλα δειγμα αιματος απο τις γατες για DNA TEST στη Γερμανια.Μου κοστισε 500.Ομως οι γατες μου ειναι καραντι απο μυοκαρδιοπαθεια.Ποιος θα μου πει ΓΙΑΤΙ πουλαω!!!
Βαλτε ΑΝΤΕΝΝΑ ΤΩΡΑ.Αυτο κατακρινω

Δεν μπορω ουτε να σχολειασω αυτο που ειδα...ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΜΕχΡΙ ΑΙΔΙΑΣ!!!!!!!!!!!

Μπορεσες και το ειδες ολο?Εγω σε καποια φαση το εκλεισα.
Λοιπον κατσε να βαψω τα μαλλια μου και τα λεμε.Εχει ενδιαφερον το θεμα.
HAVANAAAAAAAAAAAA εισαι????

.... Ομως οι γατες μου ειναι καραντι απο μυοκαρδιοπαθεια.Ποιος θα μου πει ΓΙΑΤΙ πουλαω!!!

Tι συμβαίνει με τον ΑΝΤΕΝΝΑ? Γιατί να βάζαμε? Τι έδειχνε?

Εδειχνε ζωα που τα κανανε πειραματοζωα,τα εγδερναν για τη γουνα τους ενω ηταν ζωντανα κλπ.σκετη τρελλα.Δεν το ειδα ολο.:mad:

Ε μα ναι, φυσικά Ζorica. Στη Σερβία οι θεσμοί ακολουθούν την κεντροευρωπαϊκή παράδοση μέσω των κάποτε αυστροουγγρικών οριακών της ζωνών κα των αντίστοιχων προτύπων.

Γεια σας παιδια.Καιρος να σας μιλησει ενας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εκτροφεας αλλα οχι "επαγγελματιας" και τι εννοω¨?Απλα δεν ειμαι απ αυτους που για χαρη τουχρηματοςδεν τους νοιαζουν οι συνθηκες υγιεινης,ιατρικη φροντιδα και το μαντρωμα στα κλουβια.Ακομα και ο μη εμβολιασμος και η πωληση στα πετ σοπ.
Πραγματικα εμεις οι εκτροφεις μοχθουμε για την καλυτερευση της ρατσας.Αν καποιο ζωο μας βγαλει ενα αρνητικο γονιδιο σταματαμε την εκτροφη στειρωνοντας το.Μιλαω τοση ωρα στο πλυθηντικο αλλα με σιγουρια μονο για τον εαυτο μου ειμαι σιγουρη και υπευθυνη.
Τις προαλλες αγορασα ενα γατακι 1700+μεταφορικα και ο λογος ειναι να ανανεωσω και να βελτιωσω τη ρατσα.
Μιλησατε για εξοδα!!!Απο που να ξεκινησω?τροφες,αμμους,φαρμακα,εμβολια,αποπαρασιτωσεις,ονυχοδρομια,παιχνιδακια και αλλα που δεν μουρχονται αυτη τη στιγμη.Μολις τωρα τελειωσαμε μια κατασκευη για τις θηλυκες που κοστισε 3400!!
Πριν μερικους μηνες εστειλα δειγμα αιματος απο τις γατες για DNA TEST στη Γερμανια.Μου κοστισε 500.Ομως οι γατες μου ειναι καραντι απο μυοκαρδιοπαθεια.Ποιος θα μου πει ΓΙΑΤΙ πουλαω!!!

:up:Μακαρι εκτροφείς στα πρότυπα της Νεκταρίας να γεμίσουν την Ελλάδα...

Εδειχνε ζωα που τα κανανε πειραματοζωα,τα εγδερναν για τη γουνα τους ενω ηταν ζωντανα κλπ.σκετη τρελλα.Δεν το ειδα ολο.:mad:
ποιανού εκπομπή ήταν και τι ώρα?

ποιανού εκπομπή ήταν και τι ώρα?
Ηταν η εκπομπη "Ραδιο αρβιλα",δεν το προλαβα ολο αλλα τη φαση με τα μινγκ(η πως αλλιως τα λενε)που τα εκτρεφουν για τις γουνες τους!!!Πρεπει να ξεκινισε 18.00...στον αντενα

Εφόσον μιλάμε λοιπόν για εκτροφείς, θα σας πω εν τάχει την δική μου εμπειρία.
Μετά την απόκτηση της Καλυψώς της Βιρμανής μου και βλέποντας τον υπέροχο χαρακτήρα της, προσπάθησα να βρω αρσενικό να τη ζευγαρώσω... Αρσενικό όμως δεν υπήρχε ούτε για δείγμα...
Έτσι αποφάσισα να πάρω εγώ έναν αρσενικό από εκτροφείο του εξωτερικού.
Με τη βοήθεια του διαδικτύου λοιπόν, ήρθα σε επικοινωνία με πολλούς Ευρωπαίους εκτροφείς μα επικοινωνούσα μόνο με εκείνους των οποίων οι γάτες μου φαίνονταν όμορφες αλλά και που είχαν μια ευπαρουσίαστη ιστοσελίδα με φωτογραφίες που έδειχαν ότι οι γάτες τους ζούσαν σε καλές συνθήκες... Εκείνο που ανέφεραν οι περισσότεροι, ήταν ότι οι γάτες τους ζούσαν μέσα στο σπίτι τους μαζί τους κι όχι σε κλουβιά. Βρήκα όμως και κάποιους που είχαν χώρους (που φαινομενικά τουλάχιστον) ήταν πολύ ωραία διαμορφωμένοι και οι γάτες τους ήταν σαν να ζουν στο παράδεισο!
Κάποιοι επίσης ανέφεραν ότι δεν δίνουν γατάκια μέσω διαδικτύου και βέβαια δεν έστελναν και με το αεροπλάνο... αυτοί ήταν και οι περισσότεροι. Ήταν λίγοι εκείνοι που έστελναν... πολύ λίγοι... και αυτό βέβαια ήταν καλό αφού ήθελαν λένε να βλέπουν τους υποψήφιους αγοραστές από κοντά και να μην ταξειδεύουν τα γατάκια τους ασυνόδευτα...

Μετά από ψαχούλεμα ενός χρόνου και συνδιάζοντας ένα ταξείδι μου σε μια φίλη μου στη Γερμανία, ήλθα σε επαφή με ένα Γερμανικό εκτροφείο που μου άρεσε πάρα πολύ γιατί πληρούσε όλες τις προυποθέσεις που ανέφερα παραπάνω.
Αυτά που θέλω όμως να τονίσω και μου έκαναν εντύπωση είναι:
Οι ιδιοκτήτες (2 γλυκήτατες Γερμανίδες αδελφές), ζούν σε ένα τεράστιο όμορφο σπίτι με ειδικά διαμορφωμένους χώρους για την ευχάριστη ζωή των γατιών τους.
Μου έδιναν συνεχώς συμβουλές για το γατάκι που θα έπαιρνα και μου έλυναν κάθε μου απορία.
Δεν μου ζήτησαν προκαταβολή. Με εμπιστεύτηκαν αμέσως, γιατί κατάλαβαν ότι ενδιαφερόμουν σοβαρά όπως μου είπαν.
Όταν πήγα Γερμανία στο σπίτι της φίλης μου αρρώστησα με πολύ πυρετό και δεν κατάφερα να πάω δυστηχώς στο εκτροφείο τους. Ήρθαν λοιπόν εκείνες σε εμένα όπου η απόσταση ήταν 2 ώρες. Αδιαμαρτύρητα. 2 χαμογελαστές κοπέλες όπου μου έφεραν τον Μορφέα μου... με προίκα ένα σακβουαγιαζ πράγματα.
Η τσαντούλα μεταφοράς του, πολλές κονσέρβες, πολλή ξηρά τροφή, παιχνίδια, πιάτα φαγητού, φτυαράκι για τη τουαλέτα, κουβερτούλα με κεντημένο το όνομά του, και φυσικά το τσιπάκι του, το διαβατήριό του και το Pedigree του.
Τους έδωσα ένα φάκελο κλειστό με τα χρήματα και έφυγαν χωρίς καν μπροστά μου να τον ανοίξουν και να τα μετρήσουν.
Το δε ποσό ήταν λογικότατο και μπροστά σ΄αυτά που μου έδωσαν, αλλά και που έναναν για μένα, άξιζαν πολύ περισσότερα.
Ακόμα και σήμερα είμαστε σε επαφή και τις συμβουλεύομαι για ό,τι κι αν χρειαστώ σε συνεργασία με τον Κτηνίατρό μου φυσικά...

Ο Μορφέας είναι ένας εξαιρετικός, γερός γατούλης, άριστα κοινωνικοποιημένος που προσαρμόστηκε αμέσως σπίτι μου (σαν να ήταν δικό του). Γιατί καθήκον του υπεύθυνου εκτροφέα δεν είναι μόνο να κάνει γερά γατάκια, αλλά και καλούς χαρακτήρες (όσο το δυνατόν βέβαια)!!

Εύχομαι σε όσους αναζητήσουν σαν κι εμένα γατάκι από το εξωτερικό να βιώσουν την ίδια εμπειρία.

Οι εκτροφείς

catalis_3akt.jpg

Ένα μικρό σημείο του εκτροφείου
freigehege_0707_2akt.jpg

Ο Μορφέας μου...
barishu_180308akt.jpg

Το site του παραπάνω εκτροφείου είναι
https://www.catalis-heilige-birma.de/

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back