ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Τα λέει όλα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fotini
Διάσημο μέλος
Φωτογραφία του παραπάνω εκτροφείου, από μια από τις γατούλες τους... στο νέο της σπίτι...
Τα λέει όλα!
![]()

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
σέβομαι την άποψή σου, αλλά οι λέξεις που χρησιμοποιείς μάλλον είναι σκληρές... έχω επιλέξει να λατρεύω τη Βιρμανική φυλή, δεν ενοχλώ κανέναν και σέβομαι και λατρεύω όλες τις γάτες... αφού μια ζωή είχα και στη γειτονιά μου και τις έχουμε στειρώσει στη φιλοζωική με τη μητέρα μου... με το να διασταυρώνω όμως τις Βιρμανικές μου ενοχλώ κάποιον?Εγώ δεν καταλαβαίνω το κόμπλεξ με τις ράτσες γενικά από τη μία και από την άλλη θεωρώ ανεύθυνο και υποκρισία φιλόζωοι να χαρίζουν τα γατάκια από γέννες των γάτων τους. Υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα πολύ πιο έξυπνα, χαδιάρικα και μοναδικά από οποιαδήποτε τυποποιημένη ράτσα, ή διασταύρωση ράτσας. Αρκετές γάτες έχουμε, ας φροντίσουμε αυτές πρώτα και μετά γεννάμε και άλλες... (την ίδια άποψη έχω και για τα παιδιά)

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
τι εννοείς για τα παιδιά?Εγώ δεν καταλαβαίνω το κόμπλεξ με τις ράτσες γενικά από τη μία και από την άλλη θεωρώ ανεύθυνο και υποκρισία φιλόζωοι να χαρίζουν τα γατάκια από γέννες των γάτων τους. Υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα πολύ πιο έξυπνα, χαδιάρικα και μοναδικά από οποιαδήποτε τυποποιημένη ράτσα, ή διασταύρωση ράτσας. Αρκετές γάτες έχουμε, ας φροντίσουμε αυτές πρώτα και μετά γεννάμε και άλλες... (την ίδια άποψη έχω και για τα παιδιά)

Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εγώ δεν καταλαβαίνω το κόμπλεξ με τις ράτσες γενικά από τη μία και από την άλλη θεωρώ ανεύθυνο και υποκρισία φιλόζωοι να χαρίζουν τα γατάκια από γέννες των γάτων τους. Υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα πολύ πιο έξυπνα, χαδιάρικα και μοναδικά από οποιαδήποτε τυποποιημένη ράτσα, ή διασταύρωση ράτσας. Αρκετές γάτες έχουμε, ας φροντίσουμε αυτές πρώτα και μετά γεννάμε και άλλες... (την ίδια άποψη έχω και για τα παιδιά)
Θα συμφωνήσω με τιν ΓΙΟΥΛΗ... σκληρά λόγια... και εν μέρη ασέβεια στις πρωτημίσεις και επιλογές του καθενός. Μπορεί να είμαστε φόρουμ που όλοι είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις απόψεις μας αλλά Μαράκι η ελευθερία του ενώς σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και ο σεβασμός είναι αυτό που μας κρατάει ενωμένους.
Κάποιοι αγαπάμε τις ράτσες, κάποιοι τα ημίαιμα και τα αδέσποτα. Κάποιοι από μας θέλουν να έχουν απογόνους υπέυθυνα, κάποιοι όχι. Αλλά το να τους κρίνεις με βάση τις δικές σου πρωτιμίσεις είναι άτοπο και δυσάρεστο για όλους.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Αυτό μου άρεσε πολύΘα συμφωνήσω με τιν ΓΙΟΥΛΗ... σκληρά λόγια... και εν μέρη ασέβεια στις πρωτημίσεις και επιλογές του καθενός. Μπορεί να είμαστε φόρουμ που όλοι είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις απόψεις μας αλλά Μαράκι η ελευθερία του ενώς σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και ο σεβασμός είναι αυτό που μας κρατάει ενωμένους.
Κάποιοι αγαπάμε τις ράτσες, κάποιοι τα ημίαιμα και τα αδέσποτα. Κάποιοι από μας θέλουν να έχουν απογόνους υπέυθυνα, κάποιοι όχι. Αλλά το να τους κρίνεις με βάση τις δικές σου πρωτιμίσεις είναι άτοπο και δυσάρεστο για όλους.

πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
Nehalennia
Εκκολαπτόμενο μέλος
zorica
Διάσημο μέλος
Συμφωνο ΑΠΟΛΥΤΑ...δενθα ελεγα τιποτε αλλο!!!Θα συμφωνήσω με τιν ΓΙΟΥΛΗ... σκληρά λόγια... και εν μέρη ασέβεια στις πρωτημίσεις και επιλογές του καθενός. Μπορεί να είμαστε φόρουμ που όλοι είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις απόψεις μας αλλά Μαράκι η ελευθερία του ενώς σταματάει εκεί που ξεκινάει η ελευθερία του άλλου και ο σεβασμός είναι αυτό που μας κρατάει ενωμένους.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα μπορούσα και εγώ αντί για το Μέλα να υϊοθετούσα μια ragdoll, ή μία Βιρμανίας, όμως τότε τί θα γινόταν με τον Μέλα? Πολύ ευγενικά προσπαθώ να πω πως όταν νιώθουμε την ανάγκη να φροντίσουμε ένα ζωάκι για πάντα, ας επιλέξουμε αυτό που το έχει περισσότερο ανάγκη. Στον δικό μου ιδανικό κόσμο όσοι θέλανε να γίνουν γατογονείς θα περιθάλπτανε ένα αδέσποτο που υποφέρει. Και όσοι θα θέλαν να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας και της πατρότητας θα αναλάμβαναν ένα από τα εκατομμύρια παιδάκια που υποφέρουν ανά τον κόσμο.
Αυτός όμως είναι ο δικός μου ιδανικός κόσμος...
Η άποψη που διατύπωσα είναι φιλοσοφία ζωής, δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον.
Anima
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ δεν καταλαβαίνω το κόμπλεξ με τις ράτσες γενικά από τη μία και από την άλλη θεωρώ ανεύθυνο και υποκρισία φιλόζωοι να χαρίζουν τα γατάκια από γέννες των γάτων τους. Υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα πολύ πιο έξυπνα, χαδιάρικα και μοναδικά από οποιαδήποτε τυποποιημένη ράτσα, ή διασταύρωση ράτσας. Αρκετές γάτες έχουμε, ας φροντίσουμε αυτές πρώτα και μετά γεννάμε και άλλες... (την ίδια άποψη έχω και για τα παιδιά)
Συμφωνώ θεωρητικά μαζί σου. Ωστόσο υπάρχουν και οι ανθρώπινες "αδυναμίες" τις οποίες αξίζει να αναλύσει κανείς.
Γιαυτό σκέφτομαι ν' ανοίξω ένα ποστ με θέμα: Γιατί αγαπούμε τις γάτες?
Επιφυλάσσομαι σύντομα ...
aretha
Περιβόητο μέλος
...και ο δικός μου, Μαρία.Και όσοι θα θέλαν να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας και της πατρότητας θα αναλάμβαναν ένα από τα εκατομμύρια παιδάκια που υποφέρουν ανά τον κόσμο.

Louiza26
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα μπορούσα και εγώ αντί για το Μέλα να υϊοθετούσα μια ragdoll, ή μία Βιρμανίας, όμως τότε τί θα γινόταν με τον Μέλα? Πολύ ευγενικά προσπαθώ να πω πως όταν νιώθουμε την ανάγκη να φροντίσουμε ένα ζωάκι για πάντα, ας επιλέξουμε αυτό που το έχει περισσότερο ανάγκη.
Kαι αν όλοι σκεφτόντουσαν έτσι, τι θα γινόντουσαν τα γατάκια ράτσας? Με τη λογική σου, κανείς δεν πρέπει να παίρνει γατάκι ράτσας που είναι κι αυτό εξίσου υπερβολικό..κι αυτά γατάκια είναι. Κι αν δεν είναι αδέσποτα και γεννιούνται σε σπίτι ή σε εκτροφείο, κάποιος πρέπει να τα πάρει κι αυτά
Και άλλωστε αν κάποιος έχει γατάκι ράτσας αλλά βοηθάει τα αδέσποτα με χίλιους δυο τρόπους, γιατι να τον καταδικάσουμε? Εγω έχω φίλη που έχει γάτο Σιάμ αλλά έχει φιλοξενήσει κατα καιρούς άπειρα αδέσποτα που μετά φρόντισε και τους βρήκε σπίτια και έχει στειρώσει άλλα τόσα...σίγουρα κάνει περισσότερα από κάποιον που θα πάρει μεν ένα αδέσποτο γατάκι αλλά απο'κει και πέρα ας πάνε τα άλλα να κόψουν τον λαιμό τους.
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ θεωρητικά μαζί σου. Ωστόσο υπάρχουν και οι ανθρώπινες "αδυναμίες" τις οποίες αξίζει να αναλύσει κανείς. Γιαυτό σκέφτομαι ν' ανοίξω ένα ποστ με θέμα: Γιατί αγαπούμε τις γάτες?
Επιφυλάσσομαι σύντομα ...

Ειλικρινά, ως ψυχολόγος με ενδιαφέρει πολύ να δω τί θα απαντήσουμε σε αυτό το θέμα...Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Οι λέξη κόμπλεξ δεν μου άρεσε... Αν πας στο thread για τον Mano Negra θα δεις ότι ήμουν εκείνη που θα τον υιοθετούσε... αλλά δυστηχώς δεν συμφώνησαν οι γονείς μου...και είχα στεναχωρηθεί πολύ γι'αυτό...Δεν είχα πρόθεση να προσβάλω κανέναν και όπως λέτε και εσείς διατυπώνω την άποψη μου φιλικά, όσο σκληρή κι αν είναι η άποψη μου. Χαρακτήρισα συμπεριφορές (ανεύθυνο, υποκρισία), όχι ανθρώπους, βασισμένη στη δική μου οπτική γωνία. Σεβασμός είναι να ακούς την άποψη του άλλου χωρίς να προσβάλλεσαι και να αντιδράς. Αναγνωρίζω το δικαίωμα του καθενός να έχει προτιμήσεις, όμως όταν προτιμάται από ένα υποψήφιο γατογονέα ένα γατάκι ράτσας από ένα αδέσποτο, με αποτέλεσμα το αδέσποτο να τραβάει όσα τραβάνε καθημερινά, τότε και εγώ αναγκάζομαι να διαμορφώνω την άποψη που διατύπωσα και τόσο σας θορύβησε...
Θα μπορούσα και εγώ αντί για το Μέλα να υϊοθετούσα μια ragdoll, ή μία Βιρμανίας, όμως τότε τί θα γινόταν με τον Μέλα? Πολύ ευγενικά προσπαθώ να πω πως όταν νιώθουμε την ανάγκη να φροντίσουμε ένα ζωάκι για πάντα, ας επιλέξουμε αυτό που το έχει περισσότερο ανάγκη. Στον δικό μου ιδανικό κόσμο όσοι θέλανε να γίνουν γατογονείς θα περιθάλπτανε ένα αδέσποτο που υποφέρει. Και όσοι θα θέλαν να νιώσουν τη χαρά της μητρότητας και της πατρότητας θα αναλάμβαναν ένα από τα εκατομμύρια παιδάκια που υποφέρουν ανά τον κόσμο.
Η άποψη που διατύπωσα είναι φιλοσοφία ζωής, δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον.
χάρηκα πολύ τότε που τον πήρες εσύ γιατί ήμουν σίγουρη και ειδικά μετά τη περιπέτεια της υγείας του ότι πήγε σε πολύ καλά χέρια! 
Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις?Εγώ δεν καταλαβαίνω το κόμπλεξ με τις ράτσες γενικά από τη μία και από την άλλη θεωρώ ανεύθυνο και υποκρισία φιλόζωοι να χαρίζουν τα γατάκια από γέννες των γάτων τους. Υπάρχουν εκατομμύρια αδέσποτα πολύ πιο έξυπνα, χαδιάρικα και μοναδικά από οποιαδήποτε τυποποιημένη ράτσα, ή διασταύρωση ράτσας. Αρκετές γάτες έχουμε, ας φροντίσουμε αυτές πρώτα και μετά γεννάμε και άλλες... (την ίδια άποψη έχω και για τα παιδιά)

Συγνώμη είδα την απάντησή σου! Και συμφωνώ!!!Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις?![]()
Αφού κάνεις ένα δικό σου παιδάκι να υιοθετήσεις κι ένα χωρίς οικογένεια!! 
Μαρία82
Εκκολαπτόμενο μέλος
Kαι αν όλοι σκεφτόντουσαν έτσι, τι θα γινόντουσαν τα γατάκια ράτσας? Με τη λογική σου, κανείς δεν πρέπει να παίρνει γατάκι ράτσας που είναι κι αυτό εξίσου υπερβολικό..κι αυτά γατάκια είναι. Κι αν δεν είναι αδέσποτα και γεννιούνται σε σπίτι ή σε εκτροφείο, κάποιος πρέπει να τα πάρει κι αυτά![]()
Και άλλωστε αν κάποιος έχει γατάκι ράτσας αλλά βοηθάει τα αδέσποτα με χίλιους δυο τρόπους, γιατι να τον καταδικάσουμε? Εγω έχω φίλη που έχει γάτο Σιάμ αλλά έχει φιλοξενήσει κατα καιρούς άπειρα αδέσποτα που μετά φρόντισε και τους βρήκε σπίτια και έχει στειρώσει άλλα τόσα...σίγουρα κάνει περισσότερα από κάποιον που θα πάρει μεν ένα αδέσποτο γατάκι αλλά απο'κει και πέρα ας πάνε τα άλλα να κόψουν τον λαιμό τους.
Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ίσως δεν κατάλαβες το πνεύμα μου, αναφερόμουν σε συμπεριφορές ανθρώπων που θεωρούν τη γάτα στοιχείο ίματζ, ή παιχνίδι, ή μέσο διασκέδασης, ή τρόπο να καλύψουν συναισθηματικά κενά και ανεύθυνα επιλέγουν κάποια γάτα και την αναπαράγουν χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες.
Δεν είπα πως όποιος έχει γάτα ράτσας πρέπει να έχει ενοχές, αλλά ούτε και όποιος δεν ασχολείται με τα αδέσποτα. Στο κάτω κάτω όλοι αυτό που μας ευχαριστεί κάνουμε, δεν έχω δει κανέναν που δεν αγαπάει έστω και λίγο τα ζώα να φροντίζει αδέσποτα γιατί είναι ζήτημα ηθικής (δυστυχώς).
Ίσως εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως το ιδανικό είναι να είχαμε οι άνθρωποι τη σωστή παιδεία και τρόπο σκέψης και κυρίως υπευθυνότητα, ώστε ούτε να αναπαράγουμε αλόγιστα ράτσες, ούτε να αγνοούμε τα ζώα που μας χρειάζονται.
Και δυστυχώς, εκτός από φωτεινές εξαιρέσεις, όπως η φίλη σου, και πολλά μέλη του mycat που έχουν και γάτες ράτσας και αδέσποτα και τα φροντίζουν και χαρίζουν και πανέμορφα μωρά σε υπεύθυνους γονείς, πολλοί άλλοι χαρακτηρίζονται από ανεύθυνες και υποκριτικές συμπεριφορές.
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Συνεπώς η σκέψη σου έχει πολλές παραμέτρους και συμφωνώ με αυτές... η πρώτη σου όμως εκδοχή μου φάνηκε απλά απόλυτη...Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ίσως δεν κατάλαβες το πνεύμα μου, αναφερόμουν σε συμπεριφορές ανθρώπων που θεωρούν τη γάτα στοιχείο ίματζ, ή παιχνίδι, ή μέσο διασκέδασης, ή τρόπο να καλύψουν συναισθηματικά κενά και ανεύθυνα επιλέγουν κάποια γάτα και την αναπαράγουν χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες.
Δεν είπα πως όποιος έχει γάτα ράτσας πρέπει να έχει ενοχές, αλλά ούτε και όποιος δεν ασχολείται με τα αδέσποτα. Στο κάτω κάτω όλοι αυτό που μας ευχαριστεί κάνουμε, δεν έχω δει κανέναν που δεν αγαπάει έστω και λίγο τα ζώα να φροντίζει αδέσποτα γιατί είναι ζήτημα ηθικής (δυστυχώς).
Ίσως εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως το ιδανικό είναι να είχαμε οι άνθρωποι τη σωστή παιδεία και τρόπο σκέψης και κυρίως υπευθυνότητα, ώστε ούτε να αναπαράγουμε αλόγιστα ράτσες, ούτε να αγνοούμε τα ζώα που μας χρειάζονται.
Και δυστυχώς, εκτός από φωτεινές εξαιρέσεις, όπως η φίλη σου, και πολλά μέλη του mycat που έχουν και γάτες ράτσας και αδέσποτα και τα φροντίζουν και χαρίζουν και πανέμορφα μωρά σε υπεύθυνους γονείς, πολλοί άλλοι χαρακτηρίζονται από ανεύθυνες και υποκριτικές συμπεριφορές.
πυρροθριξ
Περιβόητο μέλος
ξεχνατε τα γραφειοκρατικα στην Ελλαδα...ειναι πολυ δυσκολο να υιοθετησεις παιδακι..Οι λέξη κόμπλεξ δεν μου άρεσε... Αν πας στο thread για τον Mano Negra θα δεις ότι ήμουν εκείνη που θα τον υιοθετούσε... αλλά δυστηχώς δεν συμφώνησαν οι γονείς μου...και είχα στεναχωρηθεί πολύ γι'αυτό...χάρηκα πολύ τότε που τον πήρες εσύ γιατί ήμουν σίγουρη και ειδικά μετά τη περιπέτεια της υγείας του ότι πήγε σε πολύ καλά χέρια!
Αυτό μπορείς να μου το εξηγήσεις?
Συγνώμη είδα την απάντησή σου! Και συμφωνώ!!!Αφού κάνεις ένα δικό σου παιδάκι να υιοθετήσεις κι ένα χωρίς οικογένεια!!
![]()

zorica
Διάσημο μέλος
Eτσι που το θετεις τωρα με καλυπτειςΣυμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Ίσως δεν κατάλαβες το πνεύμα μου, αναφερόμουν σε συμπεριφορές ανθρώπων που θεωρούν τη γάτα στοιχείο ίματζ, ή παιχνίδι, ή μέσο διασκέδασης, ή τρόπο να καλύψουν συναισθηματικά κενά και ανεύθυνα επιλέγουν κάποια γάτα και την αναπαράγουν χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες.

και συμφωνω.Εχω και εγω 4 αδεσποτα αλλα εχω και τον Περση μου
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool